Πλυσιμο Μοτοσυκλετας

Λύσε δέσε σέ δουλειά να βρισκόμαστε

Συντονιστής: Συντονιστές

Πλυσιμο Μοτοσυκλετας

Δημοσίευσηαπό ghostkon την Τρί Οκτ 05, 2010 6:23 pm

Πλυσιμο Μοτοσυκλετας

1. Για σωστο πλυσιμο η μοτοσυκλετα θα πρεπει να τοποθετηθει στο κεντρικο σταντ της αν διαθετει ή σε εξωτερικο σταντ ωστε να ειναι σε ορθια θεση.
2. Στην συνεχεια ταπωνουμε την εξατμιση με ειδικη ταπα ,κοματι υφασμα ή ακομη και με πλαστικη σακουλα.
3. Περναμε την αλυσιδα με καθαριστικο υγρο ωστε να αφαιρεσουμε το παλαιο λιπαντικο γρασο που διαθετει. Για τα πιο ευαισθητα μηχανικα μερη επιλεγουμε αλλο υγρο λιγοτερο δραστικο απο καθαριστικο αλυσιδας προκειμενου να μην προκαλεσουμε ζημια στις τσιμουχες που μπορει να διαθετουν.
4. Αφου αφησουμε για λιγα λεπτα να δρασουν τα λιπαντικα που χρησιμοποιησαμε στην αλυσιδα και στα χαμηλα μηχανικα μερη της μοτοσυκλετας, με μια σκληρη βουρτσα τριβουμε τις επιφανειες(μηχανικα μερη και αλυσιδα) μεχρι να αποκοληθουν η βρωμια και τα γρασα.
5. Στην συνεχεια ξεπλενουμε καλα τα σημεια που μολις καθαρισαμε ενω καταβρεχουμε και ολη την μοτοσυκλετα προκειμενου να διωξουμε τις σκονες και το χωμα που εχουν καθισει στα υπολοιπα σημεια της.
6. Στην συνεχεια απλωνουμε αφρο ή σαπουναδα σε ολοκληρη την μοτοσυκλετα με ενα σφουγγαρι.
7. Χρησιμοποιωντας ενα μαλακο σφουγγαρι τριβουμε ολες τις επιφανειες της μοτοσυκλετας εστιαζοντας στα σημεια που υπαρχει περισσοτερη βρωμια.
8. Αφου περασουμε ολες τις επιφανειες με το σφουγγαρι ξεπλενουμε ολοκληρη την μοτοσυκλετα με νερο και δινουμε ιδιαιτερη προσοχη με το νερο σε εξατμιση που δεν εχουμε ταπωσει, σε εισαγωγες αερα και ηλεκτρικα.
9. Στην συνεχεια αν εχουμε την δυνατοτητα καλο θα ηταν να απομακρυνουμε με πεπιεσμενο αερα οσο περισσοτερο νερο μπορουμε απο τα μηχανικα μερη την αλυσιδα τους διακοπτες και τα καλωδια.
10. Λαδωνουμε την αλυσιδα και με ενα πανι αφαιρουμε το υπολοιπο νερο απο τα πλαστικα το πλαισιο και τα οργανα.
11. Αν και το πλυσιμο ουσιαστικα εχει τελειωσει καλο θα ηταν ενα περασμα των πλαστικων με σπρει σιλικονης για λαμψη και προστασια κι ενα περασμα των ηλεκτρικων με σπρει κατα της υγρασιας.
12. Η βρωμια στις ζαντες απο πηγμενα και ξερα γρασα βγαινει πανευκολα με πετρελαιο ή αντισκωριακο σπρει.
13. Δεν πρεπει να ξεχναμε αν χρησιμοποιουμε πλυστικο μηχανημα οτι τα ηλεκτρικα η βαφη και το ψυγειο(στραβωνουν οι κυψελες) ειναι ευπαθη στην μεγαλη πιεση του νερου.
Άβαταρ μέλους
ghostkon
Τακτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 1053
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 16, 2008 6:57 pm
Τοποθεσία: Κυπαρισσία
Ονομα χρήστη: ΚΩΣΤΑΣ
Μοντέλο: SUZUKI GSX1300R
Κρανος Nolan X802
Κυβικά: 1300

Re: Πλυσιμο Μοτοσυκλετας

Δημοσίευσηαπό mechie την Πέμ Οκτ 07, 2010 5:31 pm

Όλα καλά και ωραία... Αυτό με τα ψυγεία και την πίεση, θέλει όντως πολύ προσοχή... :)
Έχει ειδικά υγρά για μυγάκια στο lidl, ξεκολλάνε πανεύκολα, αρκεί να μην είναι... περσινά.
Επίσης για τα γράσα πολλοί ορκίζονται στα μωρομάντηλα.

Τους γκρί/λευκούς λεκέδες από την "ψημένη" λάσπη επάνω στο μαύρο μοτέρ μετά τη βροχή, δεν κατάφερα ποτέ να τους βγάλω, έχεις κανένα κόλπο;
the true dream is being able to dream... at all.
Άβαταρ μέλους
mechie
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 337
Εγγραφή: Πέμ Μαρ 22, 2007 11:46 am
Τοποθεσία: Αφίδνες Αττικής
Ονομα χρήστη: Γιάννης
Μοντέλο: Suzuki GSF650SA K5
Kawasaki Z750 K5
Κυβικά: 0

Re: Πλυσιμο Μοτοσυκλετας

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Πέμ Οκτ 07, 2010 9:16 pm

προσφατα αγόρασα το armor all multi purpose cleaner

Εικόνα

Ειδανικο για γρασσα και λαδια στην ζαντα και στο ψαλιδι που το δοκιμασα. Εκανε την ζαντα παλι λευκη.

Το ψεκασα ,το αφησα λιγα λεπτα και το ξεβγαλα και καθαρισαν ολα αψογα.

Το εχει το practiker με 10 € .

Σε γενικές γραμμες καθαριζει σχεδον τα παντα. Το συνιστω αν βαριεσται να τριβεται και τα παραδοσιακα κολπα δεν ποιανουν .
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 7007
Εγγραφή: Τετ Ιουν 14, 2006 10:22 pm
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr


Επιστροφή στο ΤΕΧΝΙΚΑ-ΘΕΜΑΤΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες