KLR 250 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ

Λύσε δέσε σέ δουλειά να βρισκόμαστε

Συντονιστής: Συντονιστές

KLR 250 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ

Δημοσίευσηαπό giben3 την Παρ Αύγ 31, 2012 10:20 pm

Παιδια καλησπερα. Εχω ενα KLR 250 '91 , και φετοσ του εκανα ανακατασκευη (Τσιμουχες , ρουλεμαν στροφαλου , βαψιμο πλαισιου , επαναφορα χρωματος πλαστικων κοκ). Αντιμετωπιζω το εξης προβλημα. Αν βαλω μπρος την μηχανη (και εξαιρεσουμε τον ενοχλητικο ηχο του αυτοματου αποσυμπιεστη που κανει λες και σπαζεισ μυγδαλα μεχρι να ζεσταθει, κατι που θα ρωτησω σε αλλη ενοτητα) , ολα πανε ρολοι. Οση ωρα και να δουλεψει , η θερμοκρασια , διατηρειται σε φυσιολογικα επιπεδα , βοηθοντας σε αυτο ποτε-ποτε και το βεντιλατερ. Ολα καλα. Εν κινησει , και με λιγεσ στροφες , η θερμοκρασια παλι ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα , και το συστημα ψηξησ δουλευει μια χαρα. Αν ομως δουλεψει σε ψηλες στροφες , ενω ολα δειχνουν καλα , αρχιζει και μου πεταει τα νερα απο το δοχειο αναπληρωσης. Αν σταματησω , και την αφησω να δουλευει , αν και το δοχειο αναπληρωσης ειναι γεματο (και τα ψυγεια μισοαδεια φυσικα) , δεν τραβαει νερο απο αυτο , με αποτελεσμα να ανεβαινει η θερμοκρασια και να μην λειτουργει το βεντιλατερ (λογω του οτι δεν υπαρχει νερο στο σημειο της φουσκας προφανως). Ελεγξα οτι μπορουσα να φανταστω. Φλαντζα καυσεως δεν ειναι , γιατι τα λαδια ειναι καθαρα. Αντλια νερου , φαινεται οκ. Θερμοστατης οκ. Εξαερωση οκ. Ταπα ψυγειου εβαλα καινουργια. Προφανως ο λογος ειναι οτι στις υψηλεσ στροφεσ , αυξανεται η πιεση του νερου που κυκλοφορει στο δικτυο , και ανοιγει η ταπα του ψυγειου , με αποτελεσμα να γεμιζει το δοχειο αναπληρωσης , και ακολουθως , να βγαινουν τα νερα απο την υπερχειλιση.
Μπορει καποιος να μου δωσει μια χειρα βοηθειας ?
Τι αλλο μπορει να φταιει ??????

Ευχαριστω εκ των προταιρων

Τασος
giben3

Ονομα χρήστη: T.K.
Μοντέλο: KAWASAKI KLR 250 '91
Κυβικά: 250
Επάγγελμα: Ιδ.Υπαλληλος

Re: KLR 250 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ

Δημοσίευσηαπό Motocikleta.Gr την Κυρ Σεπ 02, 2012 2:23 pm

Η πιεση αυξανεται λογο θερμοκρασιας και σου ανοιγει η ταπα. Πιθανος να εχει προβλημα ο θερμοστατης νερου (οχι του βεντιλατερ) κ να ανοιγει αφου εχει βρασει κ οχι ποιο νωρις .Βγαλε τον θερμοστατη κ δοκιμασε ξανα.
Για να μην σου γεμιζει απο το δοχειο αναπληρωσης τσεκαρε τα σοληνακια μπας κ εχουν τσακισει καπου .

Sent from my E15 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
Motocikleta.Gr
Νέος στο forum

Re: KLR 250 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ

Δημοσίευσηαπό giben3 την Κυρ Σεπ 02, 2012 10:21 pm

Motocikleta.Gr έγραψε:Η πιεση αυξανεται λογο θερμοκρασιας και σου ανοιγει η ταπα. Πιθανος να εχει προβλημα ο θερμοστατης νερου (οχι του βεντιλατερ) κ να ανοιγει αφου εχει βρασει κ οχι ποιο νωρις .Βγαλε τον θερμοστατη κ δοκιμασε ξανα.
Για να μην σου γεμιζει απο το δοχειο αναπληρωσης τσεκαρε τα σοληνακια μπας κ εχουν τσακισει καπου .

Sent from my E15 using Tapatalk 2

Καταρχιν ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση. Αν αργουσε να ανοιξει ο θερμοστατης , δεν θα μου εδειχνε και ενδειξη υψηλης θερμοκρασιας ? Το περιεργο ειναι , οτι ενω η θερμοκρασια ειναι σε φυσιολογικα επιπεδα , το ψυγειο εχει αρχισει ηδη , και "διωχνει" νερα. Οταν αυτο "μεινει" απο νερα , τοτε , αρχιζει και ανεβαζει θερμοκρασια. Θα το δοκιμασω παντως και αυτο (3 βιδες ειναι) , αλλα δεν νομιζω να εχω αποτελεσματα. :-(
giben3

Ονομα χρήστη: T.K.
Μοντέλο: KAWASAKI KLR 250 '91
Κυβικά: 250
Επάγγελμα: Ιδ.Υπαλληλος

Επιστροφή στο ΤΕΧΝΙΚΑ-ΘΕΜΑΤΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες