Πώς να επιλέγετε τα σωστά τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ

Πώς να επιλέγετε τα σωστά τρόφιμα στο σούπερ μάρκετ

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Παρ Φεβ 29, 2008 2:05 am

Η σωστή επιλογή τροφίμων στο σούπερ μάρκετ και ο έλεγχος των συστατικών των προϊόντων που αναγράφονται στις ετικέτες, μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας σας αλλά και στη γενικότερη θετική σας εικόνα.

Έτσι θα ωφεληθεί η καρδιά σας και γενικά όλες οι χρόνιες νόσοι που μπορούν να ταλαιπωρούν έναν άνθρωπο, σημειώνει η διαιτολόγος Cathy Fitzgerald, του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Έτσι να θυμάστε να επιλέγετε ένα προϊόν όχι μόνο από το πόσο ελκυστική είναι η συσκευασία του αλλά και από τα συστατικά που αναγράφοντας την ετικέτα. Ποιες τροφές θα πρέπει να επιλέγουμε στο σούπερ μάρκετ;

Τροφές με ίνες

Οι ίνες βοηθούν το πεπτικό σύστημα και μειώνουν τη χοληστερόλη. Να επιλέγετε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες.

Ωμέγα-3 λιπαρά

Τα ωμέγα-3 λιπαρά έχει αποδειχτεί ότι ωφελούν την καρδιά. Τα ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και η πέστροφα είναι καλές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

Νάτριο

Επιλέξτε προϊόντα με χαμηλό ή περιορισμένο νάτριο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχετε υπόψη, στην περίπτωση των κατεργασμένων και κονσερβοποιημένων τροφίμων. Αν μια τροφή έχει περιορισμένο νάτριο, η περιεκτικότητά της σε αλάτι είναι κατά 25% λιγότερη από το κανονικό προϊόν.

Στερόλες και στανόλες

Οι φυτικές στερόλες και οι στανόλες είναι ουσίες που μειώνουν τη χοληστερόλη και συχνά προστίθενται σε προϊόντα όπως η μαργαρίνη και τα ντρέσιγκ για τις σαλάτες. Προτιμήστε προϊόντα που αναγράφουν στη συσκευασία ότι περιέχουν στερόλες.

Τρανς λιπαρά

Να τρώτε σπανίως τροφές που περιέχουν τρανς λιπαρά καθώς αυξάνουν τα επίπεδα ‘κακής’ χοληστερόλης και χαμηλώνουν την ‘καλή’ χοληστερόλη. Τηγανητές και κατεργασμένες τροφές που έχουν μεγάλης διάρκειας ημερομηνία λήξης, συχνά περιέχουν πολλά τρανς λιπαρά.

Κορεσμένα λιπαρά

Βούτυρο, κρέας και τυρί βρίσκονται ανάμεσα στις τροφές με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά-διατροφική αιτία που προκαλεί την αύξηση της χοληστερόλης. Προτιμήστε τα γαλακτοκομικά που είναι χαμηλά σε λιπαρά ή δεν περιέχουν καθόλου λιπαρά, το άπαχο κρέας και την υγρή μαργαρίνη αντί για βούτυρο.



πηγή:iatronet.gr
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...



Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 7897
Εγγραφή: Τετ Αύγ 30, 2006 8:11 pm
Τοποθεσία: Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά
Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Επιστροφή στο ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΥΓΕΙΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


cron