Θα ήθελα τα φώτα σας σε μερικά ζητήματα εί δυνατόν και επιτρέψτε μου έναν μικρό πρόλογο...
Οι μηχανές ήταν κάτι που πάντα με γοήτευε, αλλά αποφάσισα για λόγους ασφαλείας να επενδύσω σε αυτοκίνητο. Πάντα όμως όταν έβλεπα μια όμορφη μηχανή, γυρνούσα το βλέμα μου... Όσες φορές οδήγησα μηχανή (σκούτερ δηλαδή μη φανταστείτε...) ήταν μια εμπειρία καταπληκτική. Τον καιρό αυτό και μετά από πολλά χρόνια που είχα βάλει κάπου στην άκρη του μυαλού μου τη μηχανή, αποφάσισα να αγοράσω μία.
Οι απαιτήσεις μου είναι ελάχιστες. Θέλω απλά μια μηχανή που να είναι όμορφη (ξέρω ξέρω γούστο του καθένα) και για μένα όμορφη σημαίνει honda magna ή κάτι παρόμοιο. Παρακαλώ έχετε στο νού σας ότι είμαι εντελώς νέος στον κόσμο των μηχανών. Θα ήθελα μια μηχανή που να μπορώ να ψιλοκινηθώ στην πόλη, άνοιξη, καλοκαιράκι και γενικά τις καλές μέρες (για τις υπόλοιπες υπάρχει το αυτοκίνητο), να μπορώ να πάω πχ μέχρι το σούνιο ή τον ωρωπό. Δεν με νοιάζει να χει γκάζια και να πατάω τα αυτοκίνητα στα φανάρια, ούτε να μπαίνω στις στροφές με γόνατο. Θέλω απλά να πηγαίνω καμιά βολτίτσα κι αυτό σε χαμηλές ταχύτητες. Ξέρω ότι η μηχανή έιναι εξαιρετικά επικίνδυνη όχι μόνο στο πώς οδηγεί ο καθένας, αλλά στο πώς οδηγούν οι άλλοι. Τα λέω όλα αυτά για να υπογραμμίσω ότι δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ να χει διακόσια άλογα ή να ναι χιλιάρα...
Το επόμενο περιοριστικό ζήτημα είναι φυσικά το οικονομικό. Σκέφτομαι (δηλαδή τί σκέφτομαι, έτσι θα γίνει) να αγοράσω τη μηχανή μαζί με κράνη, μπουφάν και τα λοιπά τζατζαλομάτζαλα από μάντρα, κυρίως λόγω χρηματοδότησης. Ενα δυο που βρήκα στο Ίντερνετ κάνουν μέχρι 72 δόσεις, κι αυτό είναι κάτι που στη συγκεκριμένη περίοδο με βολεύει πάρα πολύ (μην μου πείτε κάνε υπομονή και όταν τα μαζέψεις πάρτην, γιατί αυτό δεν γίνεται

Σήμερα όμως η καλή μου τύχη και το ψάξιμο, με έκανε να πέσω πάνω σε μια honda cbf 250, και έπειτα από το κράξιμο φίλων και γνωστών περί του γεγονότος ότι οι τσόπερ δεν στρίβουν, νομίζω ότι είμαι πολύ κοντά στην αγορά του, καθώς βρήκα μοντέλο του 2005 με 2000 ευρώ.
Ποιά η γνώμη σας για αυτή την κίνηση;
Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα!