Καλώς σας βρήκα

Οτι σάς συμβαίνει - οτι βλέπουν τα μάτια μας στον μοτοσυκλετιστικό χώρο και οχι μόνο.

Καλώς σας βρήκα

Δημοσίευσηαπό man_OS την Πέμ Μάιος 08, 2008 9:05 pm

Xαιρετώ όλα τα παιδιά του forum, καθώς αυτό είναι το πρώτο μου post. Σας βρήκα μέσω ενός κοινού γνωστού, φίλου και συναδέλφου ερασιτέχνη μουσικού (αν και δεν έχω βρει το nick του εδώ!!!)
Θα ήθελα τα φώτα σας σε μερικά ζητήματα εί δυνατόν και επιτρέψτε μου έναν μικρό πρόλογο...

Οι μηχανές ήταν κάτι που πάντα με γοήτευε, αλλά αποφάσισα για λόγους ασφαλείας να επενδύσω σε αυτοκίνητο. Πάντα όμως όταν έβλεπα μια όμορφη μηχανή, γυρνούσα το βλέμα μου... Όσες φορές οδήγησα μηχανή (σκούτερ δηλαδή μη φανταστείτε...) ήταν μια εμπειρία καταπληκτική. Τον καιρό αυτό και μετά από πολλά χρόνια που είχα βάλει κάπου στην άκρη του μυαλού μου τη μηχανή, αποφάσισα να αγοράσω μία.

Οι απαιτήσεις μου είναι ελάχιστες. Θέλω απλά μια μηχανή που να είναι όμορφη (ξέρω ξέρω γούστο του καθένα) και για μένα όμορφη σημαίνει honda magna ή κάτι παρόμοιο. Παρακαλώ έχετε στο νού σας ότι είμαι εντελώς νέος στον κόσμο των μηχανών. Θα ήθελα μια μηχανή που να μπορώ να ψιλοκινηθώ στην πόλη, άνοιξη, καλοκαιράκι και γενικά τις καλές μέρες (για τις υπόλοιπες υπάρχει το αυτοκίνητο), να μπορώ να πάω πχ μέχρι το σούνιο ή τον ωρωπό. Δεν με νοιάζει να χει γκάζια και να πατάω τα αυτοκίνητα στα φανάρια, ούτε να μπαίνω στις στροφές με γόνατο. Θέλω απλά να πηγαίνω καμιά βολτίτσα κι αυτό σε χαμηλές ταχύτητες. Ξέρω ότι η μηχανή έιναι εξαιρετικά επικίνδυνη όχι μόνο στο πώς οδηγεί ο καθένας, αλλά στο πώς οδηγούν οι άλλοι. Τα λέω όλα αυτά για να υπογραμμίσω ότι δεν με ενδιαφέρει τόσο πολύ να χει διακόσια άλογα ή να ναι χιλιάρα...

Το επόμενο περιοριστικό ζήτημα είναι φυσικά το οικονομικό. Σκέφτομαι (δηλαδή τί σκέφτομαι, έτσι θα γίνει) να αγοράσω τη μηχανή μαζί με κράνη, μπουφάν και τα λοιπά τζατζαλομάτζαλα από μάντρα, κυρίως λόγω χρηματοδότησης. Ενα δυο που βρήκα στο Ίντερνετ κάνουν μέχρι 72 δόσεις, κι αυτό είναι κάτι που στη συγκεκριμένη περίοδο με βολεύει πάρα πολύ (μην μου πείτε κάνε υπομονή και όταν τα μαζέψεις πάρτην, γιατί αυτό δεν γίνεται !!!!!). Όλα αυτά δεν θα ήθελα να ξεπεράσουν τα 3.000 ευρώ.
Σήμερα όμως η καλή μου τύχη και το ψάξιμο, με έκανε να πέσω πάνω σε μια honda cbf 250, και έπειτα από το κράξιμο φίλων και γνωστών περί του γεγονότος ότι οι τσόπερ δεν στρίβουν, νομίζω ότι είμαι πολύ κοντά στην αγορά του, καθώς βρήκα μοντέλο του 2005 με 2000 ευρώ.
Ποιά η γνώμη σας για αυτή την κίνηση;
Ευχαριστώ πολύ και καλώς σας βρήκα!
Άβαταρ μέλους
man_OS
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Μάνος
Μοντέλο: Suzuki V strom
Κυβικά: 650

Δημοσίευσηαπό dammed_kittin την Πέμ Μάιος 08, 2008 11:42 pm

super four?
Α.Φ.Α.
ανετο φτηνο αθανατο

δεν θελω να με παρεξηγησεις
κ εμενα μου το χαν πει
αλλα ενα παλιο ρητο απο εναν αρχαιο φιλοσοφο λεει:
"οποιος φοβαται πεφτει κ κοιμαται"

καλως ηρθες!!!!!!! :D
Χωρίς πνοή χωρίς ματιά μόνο με τα όνειρά μου
με τρόχισαν οι άνεμοι που πάντα κυνηγώ
αυτοί που με ορίζουνε αυτοί που με πετάνε
αυτοί που με τινάζουνε στον τοίχο στο κενό

Μα εγώ πονώ για σένανε και σιωπηλά υποφέρω
μήπως τα μάτια που αγαπώ δακρύζουν στα κρυφά
τι κι αν με πούλησες φτηνά μια νύχτα και το ξέρω
κάθε στιγμή σε φέρνω εδώ κοιτώντας τα νερά

Χορεύεις με τις μνήμες σου πετάς με τα όνειρά σου
αρχαίου δράματος χορός περνάς στην αγορά
πετάς τα ρούχα σου γυμνός αγγίζεις την χαρά σου
φωτίζεις μόνο μια στιγμή και ζεις για μια φορά
Άβαταρ μέλους
dammed_kittin
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό dijkstra την Παρ Μάιος 09, 2008 12:38 am

Καλως ήρθες φιλε man_OS

Πιστεύω πως 9 στους 10 θα σου πουν ότι τα chopper δεν είναι και η πιο ασφαλής μοτοσικλέτα, μέσα σε αυτους τους 9 είμαι και εγώ!

Πιστεύω πως για την περίπτωσή σου το ιδανικότερο στυλ μοτοσικλέτας είναι μια μικρομεσαία street 400-500 κυβικά η οποία ΣΙΓΟΥΡΑ θα σε ζορίσει λιγο στην αρχή (πιθανόν να σου φανεί αρκετά γρήγορη) αλλά σκέψου οτι είναι πιο "καθημερινή" λόγο του ότι δέν έχει αυστηρα sport θέση οδήγησης και έχει σίγουρα πολύ καλύτερους χρόνους φρεναρίσματος απο ένα chopper.

Το CB 250 που αναφέρεις (προσωπικά) δεν μου ακούγεται και τρελή ευκαιρία αν και δέν αναφέρεις πόσα χλμ έχει και σε τι κατάσταση είναι.

Καινούριο έχει 3900 http://www.agiomotors.gr/detalj.asp?id_moto=111

Κάποιες προτάσεις μου είναι Kawasaki er-5, Honda CB 400-500, Suzuki Bandit 400

Τέλος αιτιολογόντας τα 400-500 κυβικά να σου υπενθιμήσω οτι εκτός από τις πιό άνετες διαδρομές, μια μοτοσικλέτα 250 κυβικά με μία τελική 140 χλμ έχει φρένα για να σταματά από 130-140 χλμ μία 400-500 κυβικά έχει φρένα για 170-180 χλμ αν σκεφτείς οτι έχεις μια μέση ταχύτητα (βόλτας) 70-80χλμ ποιά πιστεύεις οτι θα σταματίσει πιο έυκολα;

Αυτά από μένα, καλή διαμονή !
Άλλη φάση να 'σαι καπετάνιος!

Αν δεν βλέπεις εκεί που θες να πας...
Θα πας εκεί που βλέπεις.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dijkstra
Νέος στο forum

Μοντέλο: V-Strom
Κυβικά: 1000

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Παρ Μάιος 09, 2008 9:29 am

καταρχας δεν θα σου πω τι μηχανακι να αγορασεις αφου δεν εχουμε τα ιδια γούστα , αλλο γουσταρεις εσυ αλλο εγω :wink:

Αν ειχα να διαλεξω μεταξυ το magna και το cbf θα ελεγα το cbf καθαρα επειδη ειναι ποιο καινουρια μοτο .

Αφου μπαινεις ομως σε αυτο το στυλ θα προτεινα καν CB , Bandit, Bros στα 400 ή 600 κυβικα με επικρατη το CB

ο λογος ειναι οτι μολις ξεθαρεψεις θα θες να πας και μια ποιο μακρινη βολτα , το 250αρι θα σε κουρασει αφου δεν ειναι κατασκευασμενο για αυτο τον λογο ,το 250αρι ειναι καθαρα για την καθημερινη μετακινηση μεσα στην πολη .

Οσο αφορα τον εξοπλισμο , καλα σκεφτεσαι απλως να τονισω οτι ο εξοπλισμος ειναι ποιο συμαντικος απο την μοτοσικλετα που θα παρεις .
Να υπολογισεις περιπου 1000 ευρο για κατι τη προκοπης το ατομο . Μην ξεχνας οτι η ζωη σου ειναι ποιο συμαντικη οπως και εσυ αλλωστε αναφερεις .

Υπαρχουν πολλα μαγαζια που κανουν δοσεις στον εξοπλισμο , ψαξου πριν αγορασεις .
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό Tassos την Παρ Μάιος 09, 2008 9:48 am

Καλώς όρισες στο forum.
Έτσι ξεκίνησα και εγώ, ψάχνοντας για μηχανή για να κάνω τη δουλειά μου και μάλλον κόλλησα με τις μοτοσυκλέτες!

Μεταξύ magna και cbf250 και εγώ το cb θα σου προτείνω, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορεί να σου ταιριάξουν καλύτερα, ανάλογα με τις ανάγκες σου, τις προτεραιότητές σου και τα γούστα σου, όπως γράφτηκε και παραπάνω.

Πάντως, ότι 250άρι κι αν πάρεις, να έχεις υπόψη σου ότι το πιθανότερο είναι μετά από κανένα χρόνο να ψάχνεσαι για μεγαλύτερο.
Άβαταρ μέλους
Tassos
Τακτικό Μέλος

Μοντέλο: Aprilia Dorsoduro
Κυβικά: 750

Δημοσίευσηαπό iznogood την Παρ Μάιος 09, 2008 10:41 am

Tassos έγραψε:Καλώς όρισες στο forum.
Έτσι ξεκίνησα και εγώ, ψάχνοντας για μηχανή για να κάνω τη δουλειά μου και μάλλον κόλλησα με τις μοτοσυκλέτες!

Μεταξύ magna και cbf250 και εγώ το cb θα σου προτείνω, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα που μπορεί να σου ταιριάξουν καλύτερα, ανάλογα με τις ανάγκες σου, τις προτεραιότητές σου και τα γούστα σου, όπως γράφτηκε και παραπάνω.

Πάντως, ότι 250άρι κι αν πάρεις, να έχεις υπόψη σου ότι το πιθανότερο είναι μετά από κανένα χρόνο να ψάχνεσαι για μεγαλύτερο.

+1
chalife ala place du chalif.
http://www.carbon-aramid.com
ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
iznogood
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: Αλεξης
Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό man_OS την Παρ Μάιος 09, 2008 11:25 am

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και το καλωσόρισμα.
Το επιχείρημα ότι μια 400άρα θα έχει καλύτερα φρένα αφού είναι "σχεδιασμένη" για μεγαλύτερη ταχύτητα είναι πολύ σωστό και ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί. Νομίζω όμως ότι τελικά εμένα με πείθει, αφού και τα φρένα είναι εξαιρετικά σημαντικά. Όπως επίσης ότι ξεθαρρεύοντας, μια 250άρα ίσως να κουράσει. Θα κοιτάξω κάτι άνω των 400. Η αλήθεια είναι ότι τα χω λίγο χαμένα, καθώς είναι σα να μην έχεις ποτέ σου κινητό και να πεις, ωραία ας αγοράσω ένα. Υπάρχουν περισσότερα μοντέλα μηχανών απ' ότι μάρκες τσιγάρων!!!

Δυο ερωτήσεις ακόμα
1. Πιστεύετε ότι θα ήταν καλύτερο να πάρω ένα δάνειο από τράπεζα και να ψαχτώ μέσω ιδιώτη, καταφέρνοντας ενδεχομένως μια καλύτερη τιμή ή να πάω σε μαγαζί με δόσεις;
2. Ξέρετε κάπου που να υπάρχουν έστω κάπως "συγκεντρωμένα" μαγαζιά με μεταχειρισμένες μηχανές ώστε επιτέλους να μπορέσω να δω κάποιες;

Ευχαριστώ και πάλι

edit: κάτι τέτοιο http://tpauto.gr/store/car_ads_article_ ... leID=18275 πώς θα σας φαινόταν;;;
Άβαταρ μέλους
man_OS
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό dijkstra την Παρ Μάιος 09, 2008 12:07 pm

1. Αν και είμαι της άποψης "δεν τα έχω, δεν το αγοράζω" πιστεύω οτι και οι δυο περιπτώσεις που αναφαίρεις είναι παρόμοιες.

2. Δυστιχώς δεν γνωρίζω κάτι σχετικό.

Το "κάτι τέτοιο" που αναφέρεις φένεται καλό σαν μοντέλο αλλά το συγκεκριμένο δεν είναι. Αναφέρω το πιο απλό... παρατήρισες την σκουριά στην εξάτμηση; Αν σκέφτεσαι το συγκεκριμένο σου δίνω το bandit μου με 1300 και θα είμαι και ευτυχισμένος! :-D
Άλλη φάση να 'σαι καπετάνιος!

Αν δεν βλέπεις εκεί που θες να πας...
Θα πας εκεί που βλέπεις.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dijkstra
Νέος στο forum

Μοντέλο: V-Strom
Κυβικά: 1000

Δημοσίευσηαπό man_OS την Παρ Μάιος 09, 2008 12:22 pm

Ναι ε; Για στείλε καμιά φωτο και τίποτα data :smt069
Άβαταρ μέλους
man_OS
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Παρ Μάιος 09, 2008 1:04 pm

Έλα παιχταρά μου! Καλως μας ήρθες!
Εδώ είμαι!

Χαίρομαι πολύ που θα τα λέμε κι από δω πλέον!

Μη βιαστείς να κάνεις καμμία κίνηση πριν σου απαντήσουν κι άλλα παιδιά εδώ. Ίσως να μεταφερόταν το θέμα σε άλλο τομέα γιατί ξεφεύγει από απλό καλωσόρισμα.

Τα υπόλοιπα θα τα πουν οι πιο έμπειροι από μας. Πάντως να ξέρεις ότι θα κολλήσεις άσχημα!

Συγκεντρωμένα μοτο-μαγαζιά θα βρεις στην Καλιρρόης και στη Μιχαλακοπούλου πάρα πολλά! Ξεκινώντας από το ύψος της Φραντζή και ανεβαίνοντας.
Από εξοπλισμό υπάρχουν αρκετοί γνωστοί, που μπορούν να κάνουν δόσεις με τους οποίους "συνεργάζεται" και το motocikleta!
Ρίξε μια ματιά στα προνόμια των μελών [smilie=snork_okok.gif]

Μιλάμε σύντομα!!!
There's too much panic in this town....
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Όμηρος

Δημοσίευσηαπό man_OS την Παρ Μάιος 09, 2008 1:23 pm

Έλα φιλαράκο μου! :rock:
Να ξέρεις, ότι κι εσύ έχεις συμβάλλει στην αγορά της μηχανής, από τότε που λέγαμε για το κάμπινγκ και μου είπες ότι κάνετε εκδρομές με τις μηχανές και σκέφτηκα "τί ωραία φάση αυτή...", οπότε να ξέρεις ότι ό,τι πάθω θα έχεις μερίδιο κι εσύ !!
Φαντάζομαι ότι θα ναι μεγάλο κόλλημα η ιστορία με τις μηχανές, αφού εγώ αν και νέος έχω πάθει τις τελευταίες βδομάδες μέγιστη εξάρτηση! Να φανταστείς χθες πήγα στο αεροδρόμιο να πάρω έναν φίλο, και καθόμουν και χάζευα τις μηχανές που ήταν η μία δίπλα στην άλλη (παρατήρηση: μα καλά, πόσος κόσμος έχει varadero;;;; )
Αυτό για τα μέλη το κοίταξα κι εγώ, αν και σκέφτομαι να τα πάρω όλα μαζί πακέτο από ένα μαγαζί μπας και πετύχω καλύτερη τιμή.

Θα κοιτάξω και τα μαγαζιά που μου είπες, ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία.
Προστέθηκε και μια bandit στα ενδιαφέροντα, πάντως το σίγουρο είναι ότι μια περατζάδα θα την κάνω 100%.
Θα σας ενημερώνω για τις εξελίξεις και περιμένω οποιεσδήποτε προτάσεις ή παρατηρήσεις.
Άβαταρ μέλους
man_OS
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Παρ Μάιος 09, 2008 1:30 pm

Ετσιιιι! Ρίξε μου ευθύνες τώρα! χαχαχα [smilie=catitiz_pdt_36.gif]

Βασικά επειδή δεν είσαι πιτσιρίκος ούτε ανώριμος θα σου πρότεινα να μη φοβάσαι τα πολλά κυβικά, γιατί το γκάζι είναι στο μυαλό κυρίως που συγκρατεί το δεξί χέρι. Αργά μπορείς να πας και με μια 600άρα αν θέλεις, μη σε απασχολεί αυτό. Όλα είναι στο χέρι σου. :smt045

Ψάξτο καλά φίλε!

Και βέβαια μη νομίζεις ότι θα καθαρίσεις με μόνο μια περατζάδα! :smt042
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό man_OS την Παρ Μάιος 09, 2008 1:33 pm

Και ξέρεις ε; Πρέπει να βρω και μια μηχανή που να χωράει κάπου την πεταλιέρα [smilie=yahoo.gif] [smilie=yahoo.gif] Από αύριο ξεκινάει η επιχείρηση ανεύρεσης μηχανής στα καταστήματα που πρότεινες!
Σύντομα θα επανέλθω με...περισσότερες απορίες!
Αλήθεια, μήπως τελικά πρέπει να ανοίξω νέο topic ή να μεταφερθεί το ήδη υπάρχον; Δεν άνοιξα εξ αρχής καινούριο για να μην "φορτώνω" το forum, αλλά τελικά μάλλον θα ξεφύγει το ζήτημα από ένα απλό "καλώς σας βρήκα"
Άβαταρ μέλους
man_OS
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Παρ Μάιος 09, 2008 2:15 pm

Αν θες να "χωράει" η πεταλιέρα τότε δύο είναι οι λύσεις: ή τεράστια βαλίτσα :smt078 ή μεγάλο ντεπόζιτο για να ακουμπάει πάνω! (street....)Αλλιώς βαλιστούλα μαλακή για να την έχεις μπροστά σου κρεμασμένη αφού πίσω θα έχεις την κιθάρα...
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Παρ Μάιος 09, 2008 3:05 pm

αν μπορεις να ανεβεις οικονομικα θα σου πρωτεινα ενα Fazer 600 του 2003 μοντελο

ειναι 600 κυβικα , ανετο για ταξιδια , φορτωνεται και εχει φοβερα φρενα και αρκετα αλογα και για οταν ξεθαρεψεις

οικονομικο και τιμιο μηχανακι
Συνημμένα

Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Δημοσίευσηαπό man_OS την Κυρ Μάιος 11, 2008 11:10 am

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά
Χθες έκανα μια βόλτα στη Μιχαλακοπούλου και νομίζω ότι κατέλειξα τελικά σε ένα CB. Έχω όμως μια απορία.
Το ενα CB που είδα, μου είπε οτι είναι μοντελο 99, 400 κυβικά, και το δίνει 2.800 με 43.000 χιλιόμετρα και μου δίνει κι ένα χρόνο εγγύηση. Το ζήτημα είναι ότι το φανάρι του δεν ήταν στρογγυλό, αλλά κάπως τετράγωνο. Επίσης μου είπε ότι είναι από σέρβις. Όσα cb έχω δει είναι με στρογγυλό φανάρι. Τί κάνω λάθος;;;

Το δεύτερο θα το δω τη Δευτέρα, πάλι μοντέλο του 99 μου είπε ο μαγαζάτορας και απλά κάνει εξυπηρέτηση σε έναν πελάτη του που θέλει να το πουλήσει, στα 2000 ευρώ, με 30.000 χιλιόμετρα, πάλι 400 κυβικά. Αυτό έχει στρογγυλό φανάρι.

Μήπως (και τώρα έρχεται η απόλυτη ερώτηση του 1.000.000) υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε cb και cb super four; Aν και στο internet δεν βρήκα κάτι.

Τί προτίνετε; Σας φαίνονται καλές αυτές οι τιμές;
Άβαταρ μέλους
man_OS
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Κυρ Μάιος 11, 2008 3:33 pm

ναι απο cb σε cb υπαρχουν διαφορες

αν κοιταξεις Χρυση ευκαιρια θα δεις οτι πανω απο 2000 ευρο δεν πουλιουνται
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Επόμενο

Επιστροφή στο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μέλη σε σύνδεση