Ημέρα Πρώτη:
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για Ηγουμενίτσα με στάση για καφέ στα Γρεβενά και για φαγητό στο όμορφο Μέτσοβο. Έχει δοθεί ένα καινούριο κομμάτι της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Ιωαννίνων (πλέον δεν περνά από τα Γιάννενα) αλλά για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ιδιαίτερα κουραστική διαδρομή αφού αναγκάζεσαι ακόμα να περνάς από το άθλιο κομμάτι στο ύψος της Χρυσοβίτσας. Πολύ κακή ποιότητα ασφάλτου.
Το απόγευμα του Σαββάτου άφιξη στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Το βράδυ επιβίβαση στο καράβι με προορισμό την Ανκόνα.
Ημέρα Δεύτερη:
Άφιξη το μεσημέρι της Κυριακής στην Ανκόνα και κατευθείαν αναχώρηση με προορισμό την Τοσκάνη. Πέρνεις τον SS76, ο οποίος σε βγάζει στην Perugia και από κει σκάς μύτη στην Assisi, πίνεις ένα καφεδάκι και πέρνεις την ευθεία του SS75 που σε βγάζει στη λίμνη Trasimeno. Από κει περνάς στο βόρειο τμήμα της λίμνης και φτάνεις στην πρώτη τοσκάνικη πόλη, την πανέμορφη Cortona.
Η Cortona είναι χτισμένη πάνω σε ένα ψηλό λόφο και κοιτάει από κει ψηλά την πεδιάδα που είναι γεμάτη αμπελώνες, ελαιώνες κτλ..Όλη η πόλη είναι περιφρουρημένη από το μεσαιωνικό κάστρο. Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε οχήματα μέχρι τις 20.00 το βράδυ.
Ημέρα Τρίτη
Αναχώρηση από Cortona και επόμενη στάση στο χωριό Chiusi. Σε αυτό αξίζει μια στάση για καφέ κάτω από τον μεγάλο πλάτανο στη κεντρική πλατεία του χωριού και η επίσκεψη στο μουσείο του ετρούσκικου πολιτισμού. Σε εκείνη την περιοχή άκμασε πριν 2.000 χρόνια ο πολιτισμός των ετρούσκων. Το μουσείο είχε πολύ ενδιαφέρον.
Το απόγευμα έφτασα στην πανέμορφη κωμόπολη Montepulciano. Ήταν μια από τις ομορφότερες κωμοπόλεις που είδα στην Τοσκάνη. Απίστευτες πλατείες, σοκάκια, μαγαζάκια με αλλαντικά, ζυμαρικά και φυσικά με πολύ καλό ντόπιο κρασί. Στα μαγαζάκια αυτά μπορείς να δοκιμάσεις τσάμπα φυσικά το κρασί τους, με τσιμπητό ψωμάκια με αλλαντικά (ΦΟΒΕΡΑ ΤΥΡΙΑ παιδιά!!).
Το πανδοχείο στο Montepulciano, με το γκαράζ για την μοτοσικλέτα
Ημέρα Τετάρτη
Αναχώρηση από το Montepulciano και στάση στο χωριό Μontalcino. Άλλο ένα πανέμορφο χωριό, το οποίο παράγει ίσως το καλύτερο κρασί της Ιταλίας, το Brunello. Ακόμα έχω τη γεύση του στο στόμα μου. Το δοκίμασα σε ένα winebar μέσα στο κάστρο της πόλης.
Μετά το Montalcino στάση για 2 μέρες στην Siena. Πολύ μου λέγανε πως η Siena είναι από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας. ΠΡαγματικά αυτή η πόλη σε μαγεύει. Ένας συνδυασμός ρομαντισμού, χρωμάτων, ιπποτικής ατμόσφαιρας...Φοβερό φαγητό και πανέμορφη η κεντρική πλατεία.
Στο San Gimignano ("το μαργαριτάρι της Τοσκάνης" όπως το αποκαλούν)πετάχτηκα τη Πέμπτη μέρα, αυθημερόν από τη Siena. Για ένα καφέ και μεσημεριανό φαγητό. Μετά πίσω στη Siena για βραδυνή βόλτα και ύπνο.
Καθώς βόλταρα στα σοκάκια του χωριού πρόσεξα μια διαφήμιση στην τηλεόραση μιας καφετέριας που μου τράβηξε αμέσως την προσοχή.
Το βράδυ στη Siena πέτυχα αυτό:
Το έκτο πρωινό ήταν και το καλύτερο από άποψη οδηγικής απόλαυσης. Διέσχισα μια από τις ομορφότερες διαδρομές που έχω κάνει μέχρι τώτα. Από την Siena είχα προορισμό για Φλωρεντία, όπου και θα περνούσα τις 2 τελευταίες μέρες της εκδρομής. Για να φτάσω όμως Φλωρεντία έπιασα έναν απίστευτο δρόμο, επαρχιακό και με πολύ καλό οδόστρωμα, στιφτερό, μέσα σε πυκνή βλάστηση, που σε κάποια σημεία έδινε τη θέση της σε χαμηλούς αμπελώνες, μικρές πεδιάδες και λοφίσκους, τους οποίους το Breva ανεβοκατέβαινε με περίσσεια ευχαρίστηση...Μερικά χωριουδάκια που πέρασα μεχρι να φτάσω Φλωρεντία ήταν το Asciano, το Greve in Chianti και άλλα..(η ευρύτερη περιοχή λέγεται Chianti, εξού και το ξακουστό κρασί).
Tελευταίος προορισμός Φλωρεντία, που δεν χρειάζεται συστάσεις.
Συνολικά τα χιλιόμετρα που διένυσα ήταν 1600 χλμ. Μέση κατανάλωση 5.8 λίτρα/100 χλμ. Οι ταχύτητες ταξιδιού κυμαίνονταν από 130 έως 150 σε μεγάλο οδικό δίκτυο και σε 70-100 σε επαρχιακό. Συνολικό κόστος σε βενζίνες 115 Ευρώ. (φουλ φορτωμένος).
Ο κορμός της διαδρομής στηρίχτηκε στο ταξιδιωτικό του κ Μητσάκη και της κας Παπαδογιάννη που εκδόσανε στο βιβλιό τους πριν λίγα χρόνια. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου κάνει π.μ.

![beer.gif [smilie=beer.gif]](http://motocikleta.gr/distribution/images/smilies/beer.gif)
AAAAAAAAAA!!!!!

![snork_okok.gif [smilie=snork_okok.gif]](http://motocikleta.gr/distribution/images/smilies/snork_okok.gif)

News