Ζώνη - προστατευτικό μέσης και πλάτης

Ισοθερμικά , γυαλιά κτλ .....

Ζώνη - προστατευτικό μέσης και πλάτης

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Δευτ Αύγ 21, 2006 4:50 pm

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ειδική πλατειά ζώνη μέσης βοηθάει στο να αντέξει κανείς πολύωρα ταξίδια.
Και μια καλή ζώνη μέσης πρέπει να είναι έχει αρκετά σκληρές ενισχύσεις στην πίσω πλευρά.

Αλλά...

...αφού θα αγοράσετε που θα αγοράσετε ζώνη μέσης, γιατί δεν παίρνετε μία με ενσωματωμένο προστατευτικό πλάτης; Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που συνηγορούν σ' αυτό:

Ο βασικότερος είναι ότι η πλάτη χρειάζεται προστασία, καθώς είναι η πιο ευαίσθητη στα χτυπήματα (και η πιο ζωτική) περιοχή του κορμού. Δε θα πω τι σημαίνει σοβαρό χτύπημα στη σπονδυλική στήλη, είναι μακάβριο.
Το προστατευτικό της πλάτης μειώνει ακόμη περισσότερο την καταπόνηση της μέσης στα μεγάλα ταξίδια.
Βοηθάει τον συνεπιβάτη (που το φοράει) να ακουμπάει άφοβα στο top-case (κουτί) πίσω. Μεγάλη υπόθεση αυτό.
Αν έχετε ήδη μπουφάν με ενσωματωμένο σκληρό προστατευτικό πλάτης, δεν έχετε πρόβλημα. Αν όχι, υπάρχουν κάποια μοντέλα που κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Κανονικά θα 'πρεπε να φοράμε ένα τέτοιο προστατευτικό κάθε φορά που οδηγάμε. Επειδή αυτό δεν ακούγεται τόσο πρακτικό, τουλάχιστον ας το φορούσαμε στα ταξίδια. Όπως ακριβώς μια απλή ζώνη μέσης.
ktm_isa

Δημοσίευσηαπό Dbandit την Δευτ Αύγ 21, 2006 5:08 pm

Και απο αυτο το τετοιο εχουμε , αμ πως? :mrgreen:
ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ...

Step into this room and dance for me

www.kawasaki-bikers.gr
Άβαταρ μέλους
Dbandit
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό sotris την Δευτ Αύγ 21, 2006 5:45 pm

μια ωραια μερα ειδα εναν παπιο στο κεντρο να φορα εξωτερικα ολοκληρο θωρακα motocross!!!
..μου εκανε εντυπωση....ηταν κατι διαφορετικο οπως και να το δεις 8)
sotris like motoris
enduro action!
Άβαταρ μέλους
sotris
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Πέμ Σεπ 07, 2006 5:51 pm

Λοιπόν στην σουπίτσα είχα το μυαλό και την φορούσα όπως πάντα 8)

Η δικιά μου είναι Dainese άψογη λοιπόν !!

Και σε κάθε ταξίδι δεν αισθάνομαι την παραμικρή κούραση αλλα ούτε και κανέναν πόνο στην μεσούλα μου :-)
ktm_isa

Re: Ζώνη - προστατευτικό μέσης και πλάτης

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Πέμ Σεπ 07, 2006 6:11 pm

ktm_isa έγραψε:Όπως είναι ήδη γνωστό, η ειδική πλατειά ζώνη μέσης βοηθάει στο να αντέξει κανείς πολύωρα ταξίδια.
Και μια καλή ζώνη μέσης πρέπει να είναι έχει αρκετά σκληρές ενισχύσεις στην πίσω πλευρά.

Αλλά...

...αφού θα αγοράσετε που θα αγοράσετε ζώνη μέσης, γιατί δεν παίρνετε μία με ενσωματωμένο προστατευτικό πλάτης; Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που συνηγορούν σ' αυτό:

Ο βασικότερος είναι ότι η πλάτη χρειάζεται προστασία, καθώς είναι η πιο ευαίσθητη στα χτυπήματα (και η πιο ζωτική) περιοχή του κορμού. Δε θα πω τι σημαίνει σοβαρό χτύπημα στη σπονδυλική στήλη, είναι μακάβριο.
Το προστατευτικό της πλάτης μειώνει ακόμη περισσότερο την καταπόνηση της μέσης στα μεγάλα ταξίδια.
Βοηθάει τον συνεπιβάτη (που το φοράει) να ακουμπάει άφοβα στο top-case (κουτί) πίσω. Μεγάλη υπόθεση αυτό.
Αν έχετε ήδη μπουφάν με ενσωματωμένο σκληρό προστατευτικό πλάτης, δεν έχετε πρόβλημα. Αν όχι, υπάρχουν κάποια μοντέλα που κάνουν πολύ καλή δουλειά.

Κανονικά θα 'πρεπε να φοράμε ένα τέτοιο προστατευτικό κάθε φορά που οδηγάμε. Επειδή αυτό δεν ακούγεται τόσο πρακτικό, τουλάχιστον ας το φορούσαμε στα ταξίδια. Όπως ακριβώς μια απλή ζώνη μέσης.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, το πόσο εκτεθειμένοι είμαστε στις μοτοσικλέτες μας, πράγματι οι ζώνες με τις ενισχύσεις πλάτης ίσως, έστω για ταξίδια μακρινά, να πρέπει να θεωρούνται απαραίτητες.

Πριν λίγες μέρες χάζευα στο φετινό κατάλογο του Μοτο Μαρκετ διάφορες τέτοιες λύσεις σε προσίτές τιμές.

Γνωρίζετε αν μια ζώνη μέσης με προστατευτικό πλάτης φοριέται μέσα ή έξω από τα ρούχα?

Ciao!

Δημήτρης
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό nfot την Πέμ Σεπ 07, 2006 6:38 pm

Απο οσο ξερω, μεσα απο το τζακετ.
Άβαταρ μέλους
nfot
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Νικος
Μοντέλο: FZ6 & Daytona 675
Κυβικά: 1275

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Πέμ Σεπ 07, 2006 6:45 pm

Και εγώ το ίδιο έχω ακούσει, αλλα εχω δεί και κάποιους που τα φοράνε απο εξώ ... :-?
ktm_isa

Δημοσίευσηαπό nfot την Πέμ Σεπ 07, 2006 11:53 pm

ktm_isa έγραψε:Και εγώ το ίδιο έχω ακούσει, αλλα εχω δεί και κάποιους που τα φοράνε απο εξώ ... :-?

Μηπως για να προστατευσουν και το τζακετ σε περιπτωση που γινει το κακο;
Άβαταρ μέλους
nfot
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Νικος
Μοντέλο: FZ6 & Daytona 675
Κυβικά: 1275

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Παρ Σεπ 08, 2006 1:06 pm

nfot έγραψε:
ktm_isa έγραψε:Και εγώ το ίδιο έχω ακούσει, αλλα εχω δεί και κάποιους που τα φοράνε απο εξώ ... :-?

Μηπως για να προστατευσουν και το τζακετ σε περιπτωση που γινει το κακο;

Mπορείς να ρωτησεις τους ιδιους, δεν ειχα σκοπο να σταματησω τον τυπο στην πόλη και να τον ρωτησω γιατι το φοραει απο εξω :-P
ktm_isa

Δημοσίευσηαπό ''GSXR 1300'' την Κυρ Σεπ 24, 2006 8:32 pm

Εχουμε και ζωνη μεσης 8)
''GSXR 1300''

Επιστροφή στο ΛΟΙΠΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες