! Επικίνδυνο Γάλα !

! Επικίνδυνο Γάλα !

Δημοσίευσηαπό revenger την Τετ Φεβ 04, 2009 4:45 pm

:smt013
*ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ*
*ΚΟΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΟΡΑ!*

Κατερίνα Μουντή
Υπουργείο Αγροτικής
Ανάπτυξης & Τροφίμων
Διοικητικός Τομέας
Κοινοτικών Πόρων & Υποδομών
Διεύθυνση Πληροφορικής
Τμήμα ΙΙΙ
Τηλ.: 210 2125332
FAX: 210 2019611

* ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ !!
* ΔΙΑΛΑΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΑΣ ΔΙΝΕΤΑΙ.
!!!!!! Α Ρ Κ Ε Τ Α Α Ν Ε Χ Τ Η Κ Α Μ Ε !!!!!

> > ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ . ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!!!

ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ (ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ) ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

*ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΕ **ΔΕΛΤΑ** ΚΑΙ **ΦΑΓΕ**!*

Η επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία αφλατοξίνη βρέθηκε σε ελέγχους κρατικών εργαστηρίων, ενώ είχε περάσει
απαρατήρητη από τους ελέγχους των εταιρειών .
Nέα αποκαλυπτικά στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

H συνωμοσία σιωπής για την προστασία του καρτέλ «Φρέσκο» γάλα, μολυσμένο με την επικίνδυνη καρκινογόνα ουσία αφλατοξίνη Μ1 έχει ανιχνευθεί σε δύο κορυφαίες εταιριες απο κρατικά εργαστηρια έλεγχου ενώ οι ίδιες οι βιομηχανίες στους ελέγχους το είχαν βγάλει... καθαρό!

Το συγκλονιστικό αυτό στοιχείο, που αποκαλύπτεται σήμερα από το «Π», έχει περιέλθει σε γνώση και της
Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά την έρευνά της για το καρτέλ γαλακτοβιομηχανιών, αλλά η υπόθεση έχει καλυφθεί από πέπλο σιωπήςλες τις αρμόδιες αρχές, ακόμη και από τις δικαστικές.
Τα στοιχεία από την απόρρητη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δείχνουν ότι σε παλαιότερους
ελέγχους το γάλα που θα επεξεργάζονταν δύο κορυφαίες βιομηχανίες για τηνπαραγωγή του τελικού
προιοντος ήταν άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία:
Στη σελίδα 154 της εισήγησης,αναφέρονται στοιχεία που προκαλούν έντονες αμφιβολίες για την αξιοπιστία
του συστήματος αυτοελέγχου που είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν οι εταιρείες.
Ειδικότερα, αναφέρεται ότι ένα στα τρία (6 στα 18) δείγματα της ΔΕΛΤΑ και της ΦΑΓΕ που είχαν ελεγχθεί από τα κρατικά εργαστήρια του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος είχαν βρεθεί θετικά στην επικίνδυνη
ουσία αφλατοξίνη Μ1.
Σημειώνεται ότι το 2006, μετά την έρευνα για το καρτέλ, η ΦΑΓΕ αποσύρθηκε από την αγορά του φρέσκου
γάλακτος.

Τα ίδια δείγματα είχαν εξετασθεί από τις εταιρείες, στα δικά τους εργαστήρια αυτοελέγχου, αλλά όλα είχαν περάσει το τεστ, χωρίς να διαπιστωθεί η επιμόλυνση από την επικίνδυνη ουσία!
Σχολιάζονας αυτό το εύρημα, σε υπόμνημά της προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η ΜΕΒΓΑΛ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η αφλατοξίνη Μ1 είναι μία άκρως επικίνδυνη καρκινογόνος ουσία, η οποία τα τελευταία έτη ελέγχεται, ή εν πάση περιπτώσει θα έπρεπε να ελέγχεται, από όλες τις γαλακτοβιομηχανίες».
Η κατάθεση του κορυφαίου στελέχους της Vivartia (ΔΕΛΤΑ) σχετικά με τον έλεγχο της αφλατοξίνης δεν εμπνέει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητά του.

«Υπάρχει μία ουσία που περνάει στο γάλα όταν οι ζωοτροφές δεν είναι σωστές,όταν έχουν μεγάλη υγρασία, η οποία λέγεται αφλατοξίνη», αναφέρει ο κ.Γιαννακάκος.

«Δεν κάνω αφλατοξίνες τον Αύγουστο.
Θα κάνω μία φορά τον μήνα όταν η περίοδος είναι συγκεκριμένη,π.χ. Σεπτέμβριος - Οκτώβριος», προσθέτει,
εννοώντας ότι την περίοδο αυτή είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι,λόγω της αυξημένης υγρασίας.
Όπως είχε αποκαλύψει το «Π» την περασμένη εβδομάδα, στελέχη των γαλακτοβιομηχανιών έχουν
ομολογήσει ότι διέθεταν στην αγορά ως το 2004 μεγάλες ποσότητες ακατάλληλου γάλακτος, «παράνομου» με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας.
Μάλιστα, ο κ. Γιαννακάκος είχε παραδεχθεί στα μέσα του 2007, όταν έδωσε την κατάθεσή του, ότι το σοβαρό πρόβλημα ποιότητας του ελληνικού φρέσκου γάλακτος ήταν και τότε υπαρκτό!
Μέχρι το 2004, «οι βιομηχανίες έπαιρναν ό,τι είχε έστω και λίγο άσπρο χρώμα», έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακάκος, ενώ η ΜΕΒΓΑΛ σε υπόμνημά της ομολογούσε ότι είναι «εσφαλμένη εντύπωση ότι το
''εκτός προδιαγραφών'' νωπό γάλα, δηλαδή το ''παράνομο'' γάλα - πρώτη ύλη, δεν περνάει στο
τελικό προϊόν και ως εκ τούτου δεν ενέχει κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών (λ.χ.δηλητηριάσεις ..ά.)».
Η αναφορά στην αφλατοξίνη, που περιλαμβάνεται στην εισήγηση της Επιτροπής
Ανταγωνισμού, δημιουργεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα:
Τι έγινε όταν διαπιστώθηκε ότι σε τόσο μεγάλο ποσοστό δειγμάτων τα εργαστήρια των εταιρειών είχαν αποτύχει να εντοπίσουν την αφλατοξίνη;
Τι έγινε όταν εντοπίσθηκε η ουσία;
Καταστράφηκε το γάλα πριν φθάσει στην κατανάλωση; Σε ποιον βαθμό εντοπίζονται και καταστρέφονται έγκαιρα οι ποσότητες με αφλατοξίνη;
Ποια είναι τα αποτελέσματα των μεταγενέστερων ελέγχων για την αφλατοξίνη;

Δεδομένου ότι η αφλατοξίνη δημιουργείται από κακή ποιότητα ζωοτροφών, στις οποίες αναπτύσσονται μύκητες, τι έχουν δείξει οι έλεγχοι στις ζωοτροφές;
Μήπως η εμφάνιση αφλατοξίνης στο ελληνικό γάλα συνδέεται με φαινόμενα παράνομης
πρόσμιξης σε εισαγόμενο γάλα,το οποίο προέρχεται από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Σκόπια), δεδομένου ό
έλεγχοι των ζωοτροφών στη χώρα μας θεωρούνται σε γενικές γραμμές επαρκείς, ενώ και τα
επίπεδα υγρασίας είναι αρκετά χαμηλά;

Πώς έχει κινηθεί η Δικαιοσύνη για την τιμωρία των υπευθύνων για τη μόλυνση του γάλακτος;
Έχει στα χέρια του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών όλα τα στοιχεία ή έχει κοινοποιηθεί από την Επιτροπή μόνο το πόρισμα για το γάλα, που δεν τα περιλαμβάνει;
Γιατί ως τώρα δεν έχουν κινηθεί οι δικαστές που έχουν στα χέρια τους την «υπόθεση των κουμπάρων»,
στη δικογραφία της οποίας περιλαμβάνονται τα επίμαχα στοιχεία;

Σκάνδαλο στην Κύπρο Την ώρα που στην Ελλάδα ουδείς διανοείται να συζητήσει για μολυσμένο γάλα για
να μη θιγούν οι εταιρείες (ακόμη και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Π» «θάφτηκε»
από τον Τύπο και τα ΜΜΕ, λέξη δεν γράφτηκε,λέξη δεν έβγαλε κανένα κανάλι * ), στην Κύπρο ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων πριν από μερικές εβδομάδες, όταν διαπιστώθηκε εκτεταμένη μόλυνση φρέσκου γάλακτος από αφλατοξίνη.
Μεγάλες ποσότητες γάλακτος, αλλά και παγωτού, καταστράφηκαν πριν φθάσουν στους καταναλωτές, αλλά παρά την αντίδρασή τους αυτή, που στην Ελλάδα θα ήταν αδιανόητη, οι αρχέςεπικρίθηκανγιααθυστερημένες,
σπασμωδικές αντιδράσεις και έλλειψη συντονισμού, ενώ χρειάσθηκε να παρέμβει και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για να αντιμετωπιστεί η κρίση.

Σημειώνεται ότι οι αφλατοξίνες είναι οι πιο ευρέως γνωστές και οι πιο εντατικά ερευνημένες μυκοτοξίνες στον κόσμο.
Έχουν συνδεθεί με διάφορες ασθένειες όπως η αφλατοξίνωση στα εκτρεφόμενα ζώα, τα κατοικίδια ζώα και τους ανθρώπους, ενώ έχουν αποδεδειγμένη ισχυρή καρκινογόνο επίδραση σε ευαίσθητα πειραματόζωα και
οξύτατα τοξικολογικά αποτελέσματα στους ανθρώπους.
Ενοχοποιούνται για καρκίνο στο συκώτι, οξεία ηπατίτιδα, αλλά και για γενετικές μεταλλάξεις.
Άβαταρ μέλους
revenger
Τακτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 586
Εγγραφή: Σάβ Σεπ 30, 2006 11:15 pm
Τοποθεσία: Αγ.Παρασκευή Αθήνα
Ονομα χρήστη: Γρηγόρης
Μοντέλο: HONDA CBF 600S ABS
Κυβικά: 600

Re: ! Επικίνδυνο Γάλα !

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Τετ Φεβ 04, 2009 5:24 pm

μπορεί καποιος να μου πει απο ποια εταιρεία να αγοράζω τελικά

εχω κουραστει συνεχεια να ακουω για καθε μια εταιρεία
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 7007
Εγγραφή: Τετ Ιουν 14, 2006 10:22 pm
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Re: ! Επικίνδυνο Γάλα !

Δημοσίευσηαπό Dakota την Τετ Φεβ 04, 2009 5:30 pm

Βασικά από τότε που σταμάτησες να θηλάζεις δεν χρειάζεται να ξανά πιεις γάλα στη ζωή σου. Είναι ένας τεράστιος μύθος αυτό που ξέρουμε για το γάλα, για να τα κονομάνε οι γαλακτοβιομηχανίες. Σταμάτα να πίνεις γάλα και θα δεις πως θα βελτιωθεί η υγεία σου. Το ασβέστιο που έχει το γάλα δεν μπορεί να μεταβολιστεί από τον οργανισμό. Όπως το πίνεις το κατουράς.

Για να πάρεις ασβέστιο φάε ΩΜΑ αμύγδαλα. Από γαλακτοκομικά μόνο το γιαούρτι και η φέτα είναι σε καλύτερη μοίρα από τα υπόλοιπα και μπορείς να πάρεις λίγο ασβέστιο.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dakota
Συχνό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2185
Εγγραφή: Τρί Αύγ 29, 2006 4:08 pm
Τοποθεσία: Hell for Leather
Ονομα χρήστη: Μήτσος
Μοντέλο: Moto Guzzi 1200 Sport
Yamaha YBR 125
Κυβικά: 1275

Re: ! Επικίνδυνο Γάλα !

Δημοσίευσηαπό karaferas την Τετ Φεβ 04, 2009 8:03 pm

σταματηστε το γαλα κ ξεκινηστε φραπα! :-D
karaferas
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 260
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2008 3:38 pm
Τοποθεσία: thess, kalamaria
Μοντέλο: aprilia
Κυβικά: 0

Re: ! Επικίνδυνο Γάλα !

Δημοσίευσηαπό ace69 την Τετ Φεβ 04, 2009 11:52 pm

Dakota έγραψε:Βασικά από τότε που σταμάτησες να θηλάζεις δεν χρειάζεται να ξανά πιεις γάλα στη ζωή σου. Είναι ένας τεράστιος μύθος αυτό που ξέρουμε για το γάλα, για να τα κονομάνε οι γαλακτοβιομηχανίες. Σταμάτα να πίνεις γάλα και θα δεις πως θα βελτιωθεί η υγεία σου. Το ασβέστιο που έχει το γάλα δεν μπορεί να μεταβολιστεί από τον οργανισμό. Όπως το πίνεις το κατουράς.


Αυτό έλα να το πείς στη κόρη μου που χτυπάει για πλάκα 1 λίτρο την ημέρα. :smt089

Αμαν πιά. Τί να δώσω στο παιδί μου. "Φρέσκο"; Μακράς διάρκειας; Εβαπορέ; Σκόνη;
Μήπως το κοκαλάκι της νυχτερίδας; Μήπως κανένα μπουκαλάκι αγιασμό; Ν' αρχίσω να προσεύχομαι περισσότερο;
Γ@μώ τον κόσμο που μεγαλώνουμε παιδιά. Θυσία τα πάντα στο κέρδος, που να τα πάρουν στο τάφο τους οι κερατάδες.
εν οίδα ότι ουδέν είδα
Άβαταρ μέλους
ace69
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: Τρί Ιαν 01, 2008 1:58 am
Ονομα χρήστη: Κώστας
Μοντέλο: Suzuki Bandit 650
Το MZ Scorpion το έφαγε η ανακύκλωση
Παπάκι made in china
Κυβικά: 650

Re: ! Επικίνδυνο Γάλα !

Δημοσίευσηαπό Dakota την Πέμ Φεβ 05, 2009 11:25 am

Πες της ότι αν κόψει το γάλα θα σταματήσει να έχει λιπαρή επιδερμίδα. Ας τρώει μια χούφτα ωμά αμύγδαλα την ημέρα φτάνει και περισσεύει.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dakota
Συχνό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2185
Εγγραφή: Τρί Αύγ 29, 2006 4:08 pm
Τοποθεσία: Hell for Leather
Ονομα χρήστη: Μήτσος
Μοντέλο: Moto Guzzi 1200 Sport
Yamaha YBR 125
Κυβικά: 1275

Re: ! Επικίνδυνο Γάλα !

Δημοσίευσηαπό ace69 την Παρ Φεβ 06, 2009 9:07 am

Dakota έγραψε:Πες της ότι αν κόψει το γάλα θα σταματήσει να έχει λιπαρή επιδερμίδα. Ας τρώει μια χούφτα ωμά αμύγδαλα την ημέρα φτάνει και περισσεύει.


Μπα δεν παίζει το σενάριο. Το μάιο κλείνει τα τέσσερα :wink:
εν οίδα ότι ουδέν είδα
Άβαταρ μέλους
ace69
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 140
Εγγραφή: Τρί Ιαν 01, 2008 1:58 am
Ονομα χρήστη: Κώστας
Μοντέλο: Suzuki Bandit 650
Το MZ Scorpion το έφαγε η ανακύκλωση
Παπάκι made in china
Κυβικά: 650

Re: ! Επικίνδυνο Γάλα !

Δημοσίευσηαπό tntyliss την Παρ Φεβ 06, 2009 10:24 am

Παιδιά, μην γελιόμαστε, έτσι όπως είναι τα πράγματα ούτε τι τρώμε ούτε τι πίνουμε ξέρουμε. Κάθε λίγο καιρό κάτι καινούριο βγαίνει στην φόρα. Και πόσα δεν βγαίνουν ποτέ? Πειραματόζωα μας έχουν κάνει.
Benelli Club Cyprus
Άβαταρ μέλους
tntyliss
Τακτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 433
Εγγραφή: Πέμ Μάιος 22, 2008 1:40 pm
Τοποθεσία: Λεμεσός, Κύπρος
Ονομα χρήστη: Χρίστος
Μοντέλο: Benelli Tornado 1130 KTM adventure 950
V-strom 650
Κυβικά: 1130

Re: ! Επικίνδυνο Γάλα !

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Παρ Φεβ 06, 2009 12:38 pm

για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:

Ace69,
το παιδί σου ειναι πολύ μικρό για να σκέφτεσαι να του κόψεις το γάλα. Μέχρι την ηλικία των 15 ετών ΠΡΕΠΕΙ να καταναλώνει γάλα. λόγω της κρίσιμης αύξησης της οστικής μάζας που παρατηρείται σε αυτή την ηλικία. Τα ωμά αμύγδαλα είναι ακατάλληλα ως υποκατάστατα σε όλη αυτήν την πρώτη 15ετία ζωής.

Λίγοι γνωρίζουν πως τα παιδιά άνω 9 ετών, χρειάζονται το διπλάσιο ασβέστιο από τα παιδιά κάτω των 9 ετών.
Η δημιουργία δυνατών οστών καθορίζει και την υγεία στο υπόλοιπο της ζωής.

Η περισσότερη οστική μάζα θα δημιουργηθεί στις ηλικίες 9 έως 19 ετών. Και αυτό γίνεται με το ΓΑΛΑ.
Έτσι προλαβμάνεται η ΟΣΤΕΟΠΩΡΩΣΗ μια πολύ δύσκολη νόσος που προσβάλει κυρίως τις γυναίκες.

Επίσης:

Μετά την εφηβεία ο σκελετός συνεχίζει να αυξάνει σε πυκνότητα μέχρι περίπου την ηλικία των 30 ετών. Το ασβέστιο έχει θεμελιώδη ρόλο για τη δημιουργία της οστικής μάζας για να μπορούν τα οστά να υποστηρίζουν τις σωματικές δραστηριότητες καθόλη τη διάρκεια της ζωής και να μειώνουν τον κίνδυνο καταγμάτων ιδιαίτερα λόγω της οστεοπόρωσης.

Το γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι τα τρόφιμα επιλογής για την κάλυψη των αναγκών σε ασβέστιο διότι είναι ιδιαίτερα πλούσια σε ασβέστιο. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν υπάρχει πρόσληψη γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, η οστική πυκνότητα είναι καλύτερη σε ένα ή περισσότερα μέρη του σκελετού.

Το άπαχο γάλα ή το γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου διότι προσφέρει ψηλές ποσότητες ασβεστίου χωρίς να δίνει επιπρόσθετα λίπος και επειδή το ασβέστιο απορροφάται εύκολα από το έντερο. Το άπαχο γάλα και το γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, διατηρούν ανέπαφο το περιεχόμενο τους σε ασβέστιο.

Άλλα τρόφιμα που περιέχουν ασβέστιο είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά χρώματος πράσινου σκούρου (μπρόκολο, σπανάκι, λάχανο). Όμως χρειάζονται πολύ περισσότερες ποσότητες από τα εν λόγω τρόφιμα για να προσφέρουν το ασβέστιο που προσφέρει λιγότερη ποσότητα γάλακτος. Επίσης το γάλα είναι σημαντική πηγή πολλών άλλων θρεπτικών ουσιών όπως βιταμινών Α, D, Β, καλίου, μαγνήσιου, φωσφόρου και εξαιρετικής ποιότητας πρωτεϊνών.

Πρέπει επίσης να προσθέσουμε ότι το ασβέστιο του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων, απορροφάται πολύ καλύτερα από το ασβέστιο από άλλες πηγές. Σε σύγκριση με το ασβέστιο από το σπανάκι για παράδειγμα, το έντερο απορροφά το ασβέστιο του γάλακτος 10 φορές καλύτερα.

Επίσης:

Η πρόσληψη ασβεστίου από το γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γιαούρτι και τα τυριά σχετίζεται, με μείωση του κινδύνου προσβολής από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Άλλες έρευνες έδειξαν ότι το γάλα περιέχει συστατικά όπως το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ και το βουτυρικό οξύ που βρέθηκαν να έχουν αντικαρκινική δράση σε διάφορες μορφές καρκίνου (μαστού, δέρματος, παχέος εντέρου).

πολύ σημαντικό που υπάρχει παραπληροφόρηση:

Η κατανάλωση ενός ποτηριού γάλακτος κάθε μέρα πιθανόν να μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε άτομα που καταναλώνουν ψηλές ποσότητες φρούτων και λαχανικών μαζί με γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, χαμηλής ή καθόλου περιεκτικότητας σε λιπαρά (άπαχα), παρατηρείται μείωση της ψηλής πίεσης καλύτερα από ότι όταν καταναλώνουν μόνο φρούτα και λαχανικά.

Τα άτομα που έπιναν το περισσότερο γάλα είχαν 13% λιγότερο κίνδυνο για να παρουσιάσουν καρδιοπάθεια και 17% λιγότερο κίνδυνο για να υποστούν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο σε σύγκριση με αυτούς που έπιναν λίγο ή καθόλου γάλα.

Σύμφωνα με τους Άγγλους επιστήμονες που διεξήγαγαν την εν λόγω έρευνα, είναι πιθανόν ότι ένα ποτήρι γάλα κάθε μέρα (250 ml), μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ:

Το γάλα και τα άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνες. Συστήνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 9 ετών να καταναλώνουν κάθε μέρα 3 μερίδες γαλακτοκομικών με χαμηλό ή καθόλου περιεχόμενο λίπους.

Στην εφηβική ηλικία οι ανάγκες αυξάνονται λόγω της ανάπτυξης που παρατηρείται και οι καθημερινές ανάγκες ανέρχονται μέχρι 1.200 mg.

Οι ηλικιωμένοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις ανάγκες τους σε ασβέστιο. Με την αύξηση της ηλικίας, χάνουμε ασβέστιο. Οι γυναίκες, στα πέντε χρόνια που εγκαθίσταται η εμμηνόπαυση, χάνουν μεγάλες ποσότητες ασβεστίου.
Για τους λόγους αυτούς, άνδρες και γυναίκες πρέπει να είναι προσεκτικοί και να προσλαμβάνουν τουλάχιστο 1.000 mg ασβεστίου από τη διατροφή τους καθημερινά.


Υπάρχουν πολλές τροφές που δίνουν καλές ποσότητες ασβεστίου όπως

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το μπρόκολο, τα λάχανα, η σόγια, το τυρί από σόγια, είναι επίσης καλές πηγές ασβεστίου. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένου σπανακιού περιέχει 100 mg ασβεστίου ενώ η ισοδύναμη ποσότητα μπρόκολου περιέχει 45 mg.

Τα ψάρια και ιδιαίτερα ο σολομός, οι σαρδέλες ο τόνος, είναι πλούσια σε ασβέστιο. Μισό φλιτζάνι σολομού με κόκαλο σε κονσέρβα, περιέχει 1.160 mg ασβεστίου.
Τέλος οι ξηροί καρποί αποτελούν καλές πηγές ασβεστίου. Τα καρύδια, τα αμύγδαλα, το σησάμι όπως επίσης και η ταχίνι περιέχουν ασβέστιο.

Όμως το γάλα και τα γαλακτομικά προϊόντα επιβάλλονται-όπως διαβάσατε παραπάνω- ακόμα και στους ενήλικες, ενώ και οι υπόλοιπες τροφές που αναφέρθηκαν δρουν συπληρωματικά.

Βλέπουμε λοιπόν ότι δεν πρέπει με κανένα λόγο να ξεχνούμε, σε όλες τις ηλικίες, το ασβέστιο. Στην παιδική ηλικία για την ανάπτυξη και στους ενήλικες για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, το ασβέστιο είναι απαραίτητο στοιχείο της καθημερινής μας διατροφής.



ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ ΓΑΛΑ!! Βρείτε μια σωστή εταιρεία, ευτυχώς υπάρχουν πολλές και καλές και ΠΙΝΕΤΕ ΓΑΛΑ!! Αν δεν σας αρέσει, σας μυρίζει κτλ, επικεντρωθείτε στις υπόλοιπες τροφές.


Υ.Γ: Για τις λιπαρές επιδερμίδες ενδείκνυται το ΑΠΑΧΟ γάλα. Μια επιδερμίδα είναι λιπαρή λόγω υπερδραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος, που εκλύεται από ορμονικές δραστηριότητες. Η αποφυγή γάλακτος δεν λύνει το ήδη υπάρχον ορμονικό πρόβλημα. Το άπαχο γάλα όμως προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό (ενήλικο ή ανήλικο) χωρίς να επιβαρύνει την επιδερμίδα.
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...



Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 7897
Εγγραφή: Τετ Αύγ 30, 2006 8:11 pm
Τοποθεσία: Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Καλαμαριά
Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Re: ! Επικίνδυνο Γάλα !

Δημοσίευσηαπό soter3gm την Παρ Φεβ 06, 2009 2:36 pm

Dimitris έγραψε:
Υ.Γ: Για τις λιπαρές επιδερμίδες ενδείκνυται το ΑΠΑΧΟ γάλα. Μια επιδερμίδα είναι λιπαρή λόγω υπερδραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος, που εκλύεται από ορμονικές δραστηριότητες. Η αποφυγή γάλακτος δεν λύνει το ήδη υπάρχον ορμονικό πρόβλημα. Το άπαχο γάλα όμως προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό (ενήλικο ή ανήλικο) χωρίς να επιβαρύνει την επιδερμίδα.



Και κάτι άλλο κάνει καλό στης επιδερμίδες ..... :evil: :evil: :lol: :lol:
Εικόνα
You know I'm loaded, railroaded I'm explosive, I'm a locomotive
Άβαταρ μέλους
soter3gm
Τακτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 13, 2007 8:46 pm
Τοποθεσία: Αιγάλεω λέω
Ονομα χρήστη: Σωτήρης
Μοντέλο: BMW R1100RT
Κυβικά: 1100

Re: ! Επικίνδυνο Γάλα !

Δημοσίευσηαπό iznogood την Παρ Φεβ 06, 2009 2:49 pm

soter3gm έγραψε:
Dimitris έγραψε:
Υ.Γ: Για τις λιπαρές επιδερμίδες ενδείκνυται το ΑΠΑΧΟ γάλα. Μια επιδερμίδα είναι λιπαρή λόγω υπερδραστηριότητας των σμηγματογόνων αδένων του δέρματος, που εκλύεται από ορμονικές δραστηριότητες. Η αποφυγή γάλακτος δεν λύνει το ήδη υπάρχον ορμονικό πρόβλημα. Το άπαχο γάλα όμως προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό (ενήλικο ή ανήλικο) χωρίς να επιβαρύνει την επιδερμίδα.



Και κάτι άλλο κάνει καλό στης επιδερμίδες ..... :evil: :evil: :lol: :lol:

...μπα! μυθος ειναι..., δεν βλεπω να σου εχει κανει καλο... :smt077
chalife ala place du chalif.
http://www.carbon-aramid.com
ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
iznogood
Συχνό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2527
Εγγραφή: Δευτ Δεκ 11, 2006 8:50 pm
Τοποθεσία: Πολύγωνο-Αθήνα
Ονομα χρήστη: Αλεξης
Κυβικά: 0


Επιστροφή στο ΑΝΘΡΩΠΟΣ & ΥΓΕΙΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης