Λοιπόν εκτός απο εμένα υπάρχει κάποιος άλλος που παίρνει απο αλλού τα ελαστικάκια του και τα πηγαίνει για τοποθέτηση ελαστικού αλλού?(εννοώ σε κάποιο συνεργείο).
Θέλω να μάθω κόστος γιατί ακούω κάτι τρελές τιμές απο συναδελφάκια ..!
Παιδιά αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, δηλαδή να αγοράσετε οι ίδιοι τα λαστιχά σας και μετά να πάτε κάπου να σας τα περάσουν.
Είναι πολύ μανούρα δουλειά βέβαια αλλά σίγουρα αξίζει αφού πλέον ξέρεις τι βάζεις. Πολύ σημαντικό είναι ότι μπορείς πλέον να ελέγξεις την ημερομηνία κατασκευής των ελαστικών σου προτού τα δείς τοποθετημένα.
Εγώ έκανα την βλακεία πρόσφατα να αλλάξω λαστιχάκια στο typhoon μιάς που το είχα στο συνεργείο οπότε είπα του μάστορα να βάλουμε και ένα ζευγάρι λάστιχα.(τα ίδια μ αυτά που φοράει απο μαμα.)
Παλαιότερα απο το παπάκι που είχα και είχα αλλάξει λαστιχάκια(μόνος μου γιατί μπορούσα.)είχαν κοστίσει περί τις 10.000δρχ δηλαδή 30€(και ήταν και "καλά" όχι μάρκα μ έκαψες, ΜETZELER)
Στο σκουτεράκι παιδιά η χρέωση (αγορά συν τοποθέτηση ) ήταν 150€. Δε λέω ψέματα έχω ακόμη την απόδειξη!
Λάθος δικό μου λοιπόν που δεν ρώτησα εξ αρχής πόσο πρόκειται να κοστίσει αφενός, αφετέρου που δεν πήγα μόνος μου να τα αγοράσω και να τα πάω να μου τα περάσει. Πάνω απο 15-20€(και πολλά λέω) δεν πρόκειται να μου έπαιρνε.
Τώρα όμως που έπαθα και έμαθα... θα πηγαίνω να τα αγοράζω ο ίδιος και θα τα πηγαίνω μετά αλλού για πέρασμα...
Εφερα τα λαστιχα απο Γερμανια, Metzeler M3, 120 & 180, με 280 Ευρω με τα μεταφορικα. Πληρωσα και 20 Ευρω στο λαστιχα για περαστικα. Σημειωνω ομως, οτι στο λαστιχα τα σκαζω συχνα για να βαλω λαστιχα στο αυτοκινητο, οποτε ισως μου εκανε καλη τιμη. Εννοειται με ζυγοσταθμιση.
"Motor racing, mountain climbing and bull fighting are the only true sports.
All the rest are children's games played by adults."