Παρολιγον Θανατος...Τι κάνουμε?

Ασφαλιστική & Νομική Νομοθεσία

Παρολιγον Θανατος...Τι κάνουμε?

Δημοσίευσηαπό Alchimistis την Τετ Νοέμ 29, 2006 11:07 am

Πρίν 2 εβδομαδές η γιαγιά μου πήγε να περάσει ανάμεσα απο 2 φορτηγά...το πρώτο ηταν πρώτο στο φανάρι και το δεύτερο απο πίσω...Η γιαγία μου πήγε να περάσει ανάμεσα τους, την ώρα ομως που περνούσε ανάβει πράσινο και φεύγει το πρώτο φορτηγο...ο οδηγός του δεύτερου βλέποντας να ξεκινάει ο μπροστινός ξεκινάει κι αυτός χωρις να κοιτάξει κάν...Η γιαγια μου 74 χρονών εχει σπάσει και τα 2της χέρια και το κεφάλι της ειχε σφινωθεί στον τροχο...
Αν δεν σταματούσε νωρίτερα θα την είχε σκοτώσει...
Ηρθαν τα ΤοΤα και είδαν οτι έφτεγε ο οδήγος,το ομολόγησε και ο ίδιος...
Είπαμε λοιπόν να μην κάνουμε τπτ και βρεί το παλικάρι το μπελά του, μονο τα έξοδα νοσηλείας (Δηλαδη αστική δίωξη ή κατι τέτοιο)
Και σήμερα μαθαμε οτι ο τύπος έκανε αρνητική δηλωση και δηλώνει οτι φταίει 100% η γιαγιά μου!!!!Ενω είχαμε μιλήσει πιο πρίν και τα είχαμε βρει...
Μάθαμε στην συνέχεια οτι ο πατέρας του είναι και μπάτσος και ίσως προσπαθήσει να καλύψει τα πράγματα...
Τι κάνουμε σ'αυτη την περίπτωση...
Μιλησα με δικήγόρο και μου είπε οτι θα ασκήσουμε αστική και ποινική δίωξη...
Εχει κανείς προηγούμενη εμπειρία...
Απο οτι ξέρω ατυχήματα οδηγών επαγγελματιών με πεζούς παέι κατευθείαν αυτεπάγκελτη διωξη κατα του οδηγού...
Άβαταρ μέλους
Alchimistis
Νέος στο forum

Re: Παρολιγον Θανατος...Τι κάνουμε?

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Τετ Νοέμ 29, 2006 12:36 pm

Alchimistis έγραψε:Πρίν 2 εβδομαδές η γιαγιά μου πήγε να περάσει ανάμεσα απο 2 φορτηγά...το πρώτο ηταν πρώτο στο φανάρι και το δεύτερο απο πίσω...Η γιαγία μου πήγε να περάσει ανάμεσα τους, την ώρα ομως που περνούσε ανάβει πράσινο και φεύγει το πρώτο φορτηγο...ο οδηγός του δεύτερου βλέποντας να ξεκινάει ο μπροστινός ξεκινάει κι αυτός χωρις να κοιτάξει κάν...Η γιαγια μου 74 χρονών εχει σπάσει και τα 2της χέρια και το κεφάλι της ειχε σφινωθεί στον τροχο...
Αν δεν σταματούσε νωρίτερα θα την είχε σκοτώσει...
Ηρθαν τα ΤοΤα και είδαν οτι έφτεγε ο οδήγος,το ομολόγησε και ο ίδιος...
Είπαμε λοιπόν να μην κάνουμε τπτ και βρεί το παλικάρι το μπελά του, μονο τα έξοδα νοσηλείας (Δηλαδη αστική δίωξη ή κατι τέτοιο)
Και σήμερα μαθαμε οτι ο τύπος έκανε αρνητική δηλωση και δηλώνει οτι φταίει 100% η γιαγιά μου!!!!Ενω είχαμε μιλήσει πιο πρίν και τα είχαμε βρει...
Μάθαμε στην συνέχεια οτι ο πατέρας του είναι και μπάτσος και ίσως προσπαθήσει να καλύψει τα πράγματα...
Τι κάνουμε σ'αυτη την περίπτωση...
Μιλησα με δικήγόρο και μου είπε οτι θα ασκήσουμε αστική και ποινική δίωξη...
Εχει κανείς προηγούμενη εμπειρία...
Απο οτι ξέρω ατυχήματα οδηγών επαγγελματιών με πεζούς παέι κατευθείαν αυτεπάγκελτη διωξη κατα του οδηγού...

Προσωπική εμπειρία δεν εχω μιας και που σε καθε μου ατυχημα την εχω γλυτωσει με υλικες ζημιες .

Ας σου πω ομως μερικα πραγματακια εμπειρικα απο το επαγγελμα μου .

1)Η αυταπαγκελτη διωξη επερχεται οταν το θυμα δεν μπορει να δηλωσει την επιθυμια του , δηλαδη την διωξη ή οχι του θυτη . Ποτε μα ΠΟΤΕ μην αρνηστε την διωξη καποιου σε περιπτωση τροχαιου με σωματικες βλαβες ειδαιτερα ανθρώπον που δεν γνωριζετε .

2)Ποτε μην βασιζεσται σε προφορικες συμφωνείες , εκεινη την ωρα θα σου πουνε τα παντα για να γλυτωσουν και μετα θα τα ανερεσουν ολα οσα ειχαν πει , μονο με την διωξη καληπτεσαι 100 % σε σωματικες βλαβες.

3)Ο καθε ενας μας εχει το δικαιωμα της αρνητικης δήλωσης , αυτο δεν σημαινει οτι δεν αποζημιωνεσαι , απλως καθηστερει η αποζημιωση σου μεχρι να προσκομισεις αντιγραφο της δικογραφιας απο την τροχαία που εχει ξεκαθαρη εικονα του συμβαντος.

4)το οτι ο μπαμπας ειναι μπατσος αυτο δεν μου λεει πολλα μιας και που το μονο που μπορει να κανει ειναι να σε καθηστερήσει .

Παμε τωρα να δουμε πως αποζημιωνει η ασφαλιστικη :

εφοσον εχει κανει αρνητικη δήλωση ,θα περιμενει το αντιγραφο της τροχαιας για να δει βαση των δηλωσεων ποιος φταιει , αν φταιει ο πελατης της, ο θυτης θα προβει στην αποζημιωση της γιαγιας σου βαση των απαιτησεων σας, αν η απαιτηση σας ειναι μονο τα νοσηλεια λογικα θα αποζημιωθεις συντομα, αν ομως ζητας και αποζημιωση για ηθικη βλαβη τοτε θα πρεπει να πατε δικαστικώς για να αποζημιωθείτε.

Σε περιπτωση που δεν είναι ξεκαθαρη η ευθυνη ,τοτε πας δικαστικώς . Και να σας πω κατι που παρα μα παρα πολυ κσομος δεν γνωρίζει .

Οι ασφαλιστικες δεν ειναι φιλανθρωπικα ιδρυματα για να πληρωνουν χωρις να ελεγχουν . Και τι θελω να πω με αυτο ! οτι ασχετος αν δηλωνουμε αν φταιμε ή δεν φταιμε η ασφαλιστικη αποζημιωνει μονο αν φταιεί ο πελατης της . Δηλαδη ακομα και αν λεμε εμεις οτι φταιμε ,αν βασει ΚΟΚ δεν φταιμε δεν θα αποζημιωσει .

Για αυτο σε περιπτωση σωματικων βλαβων ΠΑΝΤΑ καλουμε την τροχαια ,ΠΑΝΤΑ ασθενοφόρο ακομα και αν εχουμε εκδορες και ΠΑΝΤΑ ζηταμε την διωξη του υπαιτίου .

και ολα αυτα τα κανουμε για να ειμαστε σωστοι απεναντοι σε αυτα που οριζει ο νομος ,οποτε και αν εχουμε προβλημα με την αποζημιωση μπορουμε να τα βρουμε στο δικαστηριο.

Και επειδη ειμαστε ανθρωποι αν τα βρουμε στην αποζημιωση με την ασφαλιστικη αποσύρουμε την μηνηση και τελιωνει η υποθεσή .

Τωρα στην δικια σου περιπτωση , ζητας αντιγραφο του συμβαντος καθως και τον καταθεσεων τον μαρτυρων και τα προσκομιζεις στην ασφαλιστικη , (τα κανεις εσυ αυτα γιατι αλλιως ουτε το 2008 μην περιμενεις να τα κανει η τροχαια) . Μετα απο 2 μερες που τα προσκομισες τους τηλεφωνεις για να μαθεις αν θα σε αποζημιωσουν . Αν για καποιο λογο σου αρνουνται την αποζημιωση σου τοτε κινείσαι νομικως .

Μια συμβουλη για τους δικηγορους , ποτε μα ποτε μην εμπιστευεσαι 100% δικηγορο που ενω μια ασφαλιστικη σου λεει οτι βασει ΚΟΚ δεν υποχρεουται να αποζημιωσει και ο δικηγορος σου ταζει λαγους και πετραχιλια οτι θα τους παρει ,αλλα αρνείται να σε εκπροσωπησει με αμοιβη ποσοστιαια απο την αποζημιωση. ( απλος παει να βγαλει την αμοιβη του ξεροντας οτι ειναι χαμενη υποθεση)

Ελπίζω να σε βοηθησα εστω και λιγο , μην ξεχνας οτι πρωτα πρεπει να προσκομιστουν τα αντιγραφα της τροχαιας στην ασφαλιστικη και τοτε θα ξερεις αν αποζημιωνεσαι ή οχι .

Αν χρειαστεις οποιαδηποτε βοηθεια ή συμβουλη ποσταρε εδω ή μπορεις να με βρεις και εδω http://www.einsurance.com.gr/contact.html

Ηλίας
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό nikmak3 την Πέμ Νοέμ 30, 2006 6:41 pm

Συγνωμη μια απορια γιατι να φταιει παντα ο οδηγος και ποτε ο πεζος;Δηλαδη η γιαγια του παιδιου που δεν περασε απο την διαβαση αλλα αναμεσα απο τα αμαξια ειναι αμοιρη ευθυνων;Ειμαι λαθος; :smt059
suzuki gia panta........
Άβαταρ μέλους
nikmak3
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό nefeli την Πέμ Νοέμ 30, 2006 7:13 pm

nikmak3 έγραψε:Συγνωμη μια απορια γιατι να φταιει παντα ο οδηγος και ποτε ο πεζος;Δηλαδη η γιαγια του παιδιου που δεν περασε απο την διαβαση αλλα αναμεσα απο τα αμαξια ειναι αμοιρη ευθυνων;Ειμαι λαθος; :smt059

απο οσο γνωριζω στην Ελλαδα εχει αλλαξει η νομοθεσια και φερει ευθυνη και ο πεζος , (θυμαστε που μοιραζανε προστιμα σε πεζους ?) δεν γνωριζω ομως τι συμβαινει οταν υπαρχει τραυματισμος .

Ισως καποιος καλος δικηγορος να γνωρίζει ;
Άβαταρ μέλους
nefeli
Νέος στο forum

Επιστροφή στο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες