Θερμοκρασία κινητήρα απορίες?? (Ιδιαίτερα σε VFR)

Λύσε δέσε σέ δουλειά να βρισκόμαστε

Συντονιστής: Συντονιστές

Θερμοκρασία κινητήρα απορίες?? (Ιδιαίτερα σε VFR)

Δημοσίευσηαπό teacher την Τετ Δεκ 06, 2006 11:12 am

Το ερώτημα είναι, τη θερμοκρασία βλέπετε χειμώνα/ καλοκαίρι σε πόλη και σε εθνικές??

Το VFR '05 το χειμώνα είναι στους 80-82 C σε εθνικές και επαρχιακούς και στην Αθήνα μετά από 1-2 φανάρια αμέσως δουλεύει βεντιλατερ..

Το καλοκαίρι (και εννοώ Ιούλιο-Αύγουστο με ζέστη!!) μέσα στην Αθήνα είμαι σχεδόν μόνιμα με βεντιλατέρ στους 104 C.

Στην εθνική το καλοκαίρι και με εξωτερικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος πάνω από 30 C δουλεύει στους 108-110 C (και βεντιλατερ να κάνει υπερωρίες) με τελείως νορμαλ οδήγηση.. αν κάνω το εγχείρημα να δουλέψω πάνω από το V-Tec (=7000rpm) βλέπω και 115 C μέχρι και 117 C είδα στην εθνική ενώ κατέβαινα από Βόλο.

Σε ερώτηση για το αν είναι φυσιολογικό σε διάφορα εξουσιοδοτημένα servis.... μου έλεγαν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!!! αλλά κανείς δεν βρήκε τίποτα όσες φορές και αν το τσέκαραν. Βέβαια φυσικά μου έλεγαν.. έφταιγε η τάπα ψυγείου στην αλλάξαμε (καμία διαφορά), είχε αέρα το κύκλωμα στο φτιάξαμε (καμία διαφορά), έφταιγε η σύσταση του αντιψυκτικού στο αλλάξαμε (καμία διαφορά)........

Μήπως τελικά απλώς εκεί δουλεύει??? Οπότε να γυρίσω με εκείνο το ωραίο κουμπάκι την ένδειξη στη θερμοκρασία περιβάλλοντος να μη το βλέπω?????
Never ride faster than your angel can fly!!!
Άβαταρ μέλους
teacher
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Giorgos
Μοντέλο: Honda VFR
Κυβικά: 800

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Τετ Δεκ 06, 2006 11:49 am

Θερμοκρασίες ανω τον 100 σημαινει σχεδον βρασμος τον υγρων σου οποτε πρεπει να πας για αλλαγη υγρων . Μυπως λεω δεν μετραει θερμοκρασια υγρων αλλα κατι αλλο ?

Επειδη ειχα παρομοια προβληματα με υψηλες θερμοκρασιες στα υγρα και μου τα εβραζε με αποτελεσμα να πρεπει ανα μηνα να τα αλλαζω εκανα τις εξεις 2 λυσεις .

Εβαλα ενα διακοπτακι στο βεντιλατερ οποτε ποια το ανοιγω ποιο νωρις μεσα στην πολη . Δεν νομιζω οτι υπαρχει μοτερ που να μην τσουρουφλαει μεσα στην Αθηνα.

Και επειδη το καλοκαιρι αυτο το κολπο δεν ειχε τα επιθυμητα αποτελεσματα αφαιρεσα εντελος και την βαλβιδα νερων .

Με αυτο τον τροπο το μηχανακι μου σπανια ποια πηγαινει στα κοκκινα (θερμοκρασια),ενω πριν τα ειχε για το καλημερα.

Τωρα για το vfr δεν γνωριζω ποια ειναι η φυσιολογικη τιμη λειτουργιας αλλα συνηθως σε κινηση εκτος μποτιλιαρισματος δεν θα πρεπει να ξεπερναει την μεση κατα πολυ.

Παντως αν με ανοιχτο το βεντιλατερ η θερμοκρασια συνεχιζει να αυξανεται τοτε εχεις προβλημα καπου , και τα ποιο πιθανα σημεια ειναι βαλβιδα νερου και στην χειροτερη τρομπα νερου .
Τελευταία επεξεργασία από iliasRC31 και Τετ Δεκ 06, 2006 11:50 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό sam46 την Τετ Δεκ 06, 2006 11:49 am

το manual το εχεις δει τι γραφει?

δλδ ο κατασκευαστης τι θερμοκρασια δινει(αν δινει)νομαλ λειτουργιας?

με την θερμοκρασια δεν ειναι να παιζεις!!
乔治没有闸
Άβαταρ μέλους
sam46
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Γιωργος
Μοντέλο: Hayabusa
Κυβικά: 1300

Δημοσίευσηαπό teacher την Τετ Δεκ 06, 2006 12:06 pm

To VFR έχει μια ιδιαιτερότητα... πλάγια ψυγεία, με τοποθετημένο εσωτερικά φυσικα το βεντιλατερ και με ροή όμως από τα πλάγια(έξω) προς τα μέσα. Συνεπώς, σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 80Km/h όταν παίρνει μπροστά το βεντιλατέρ τραβάει ροή αέρα από τα πλάγια προς τα μέσα και η ροή του αέρα όμως ενώ κινείσαι έρχεται από μπροστά αντίθετα και βγαίνει από τα ψυγεία. Αποτέλεσμα είναι όταν λειτουργεί το βεντιλατέρ >80km/h το ένα ψυγείο είναι σαν να μην δουλεύει καθόλου :smt102

Έχω δοκιμάσει να αντιστρέψω πολικότητα αλλά φυσικά πρέπει να γυρίσω και τα πτερύγια ανάποδα... γίνεται και αυτό. Αλλά μετά ναι μεν αποδίδει.... με το να κατεβάζει τη θερμοκρασία αλλά γίνεται συνεχώς 104-96, μετά ανεβαίνει πάλι η θερμοκρασία στους 104 παίρνει το βεντιλατέρ... κατεβαίνει στους 96... και μετά πάλι τα ίδια...
Κοινώς δεν είναι λύση η συνεχής μεταβολή της θερμοκρασίας! καλύτερα σταθερή ας είναι και ψηλά..

Το manual (full) γράφει ότι το όριο θερμοκρασίας = κόκκινο λαμπάκι 120C μόνο αυτό...
:smt102 :smt017 :smt102
Άβαταρ μέλους
teacher
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Τετ Δεκ 06, 2006 12:13 pm

εφοσον για το vfr το σημειο βρασμου ειναι τα 120 αυτο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι την ποιοτητα των υγρων που εχεις βαλει .

Αν τα υγρα σου ειναι μεχρι τα 110 τοτε καποια στιγμη θα λειπουν υγρα απο το ψυγειο και δεν θα το παρεις πρεφα .

Παντος με ενα διακοπτακι θα λυσεις το προβλημα σου γιατι θα το ανοιγεις χειροκινητα πριν τα 100 .
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό teacher την Τετ Δεκ 06, 2006 12:18 pm

Δεν διαφωνώ αλλά απλά είναι μεγάλη μ@#@%@ μηχανή των 12.500Euro και Ηonda να θέλει τέτοιες μοντιφιές.... που ναι μεν μπορώ να το κάνω αλλά το γαμώτο είναι ότι πήρα VFR για να μην ανχωθώ ποτέ για τίποτα........ τεπα... και δεν βρίσκω και ενα Servis να μου πει μια υπεύθηνη απάντηση άσε αυτο.
Άβαταρ μέλους
teacher
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό sotokan την Τετ Δεκ 06, 2006 1:23 pm

Εγώ απ την άλλη φίλε teacher όσους μηχανικούς έχω ρωτήσει μου έχουν πει ότι είναι νορμάλ αυτές οι θερμοκρασίες για την Βέφα ,λόγω διάταξης κυλίνδρων και ψυγείων....
Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν με καθησύχασε καθόλου γιατί όλοι οι μάστουρες είναι και λίγο σταρχιδιστές,ανάλογα την φάση που θα τους πιάσεις.Και έτσι ψάχτηκα αρκετά στο ίντερνετ,και εκεί είδα ότι είναι νορμάλ αυτές οι θερμοκρασίες για αυτό το μηχανάκι......
Για ψάξου λίγο εδώ vfrdiscussion.com

salute ......
θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Σωτήρης
Μοντέλο: VFR VTEC

Δημοσίευσηαπό JP την Τετ Δεκ 06, 2006 9:47 pm

Το μηχανακι σου ειναι απο αντιπροσωπεια ή εισαγωγης?Αν ειναι απο Αγγλια(πχ) εχει διαφορετικο θερμοστατη και δουλευει πιο ζεστα απο τα δικα μας.

Δοκιμασες χαμηλοτερο θερμοστατη?
Άβαταρ μέλους
JP
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό teacher την Πέμ Δεκ 07, 2006 12:44 pm

Ελληνικής αντιπροσωπίας είναι... όχι δεν έχω δοκιμάσει αλλαγή θερμοστάτη. Τελικά μάλλον απλά έτσι δουλεύει... οπότε απλά δεν θα το κοιτάω για να μην αναρωτιέμαι
Άβαταρ μέλους
teacher
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό sotokan την Πέμ Δεκ 07, 2006 6:41 pm

teacher έγραψε:Ελληνικής αντιπροσωπίας είναι... όχι δεν έχω δοκιμάσει αλλαγή θερμοστάτη. Τελικά μάλλον απλά έτσι δουλεύει... οπότε απλά δεν θα το κοιτάω για να μην αναρωτιέμαι

Γύρνα το απλά σε θερμοκρασιά περιβάλοντος,χεχεχε
Χώρις πλάκα τώρα μην αγχώνεσαι όλα δείχνουν να είναι νορμάλ στο μηχανάκι σου.....
θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Σωτήρης
Μοντέλο: VFR VTEC

Δημοσίευσηαπό lonerider την Κυρ Δεκ 31, 2006 2:01 am

φιλε Μητσο οι θερμοκρασιες που αναφερεις δεν ειναι νορμαλ ψαχτο ειδικα στην εθνικη.
Εγω ποτε δεν ανεβαζω τοσο ψηλα
RIDE FAST LIVE SLOW
lonerider
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό sam46 την Κυρ Δεκ 31, 2006 4:44 am

1 κοιτας τα λαδια αν ειναι ''σαπουνι'' εχεις μεγαλο προβλημα(φτου φτου)

2 το νερο ειναι ο καλυτερος επαγωγεας θερμοτητας γιαυτο θα κοιταξεις την αναλογια νερου-παραφλου.αν εχεις μονο παραφλου αδειασε μια μικρη ποσοτητα πχ απο τα 4 λιτρα που εχει ολο το συστημα το ενα να ειναι απεσταγμενο νερο περιπου.και καλη εξαερωση.

3 θερμοστατης αν δουλευει σωστα

4 ταπα ψυγειου

5 τρομπα η αντλια νερου

6 εκεινη την βαλβιδα που εχει πανω στο ψυγειο συνηθως διπλα στο βεντιλατερ

7 να παρατηρησεις αν περναει καυσαερια στο ψυγειο
乔治没有闸
Άβαταρ μέλους
sam46
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Γιωργος
Μοντέλο: Hayabusa
Κυβικά: 1300

Δημοσίευσηαπό SMS.LTRS. την Σάβ Ιαν 20, 2007 10:23 am

EINAI FYSIOLOGIKO EINAI MEGALOS KINITIRAS KAI OTAN KINITE ME MIKRES TAXITITES DEN EISXORI ARKETO AERAS STA PSYGIA .ELENXE OMOS KAI TIN PSYXROTITA TON MPOYZI DHLADH AN FORAEI 8 KAI EXEI 9 PX GIATI MPOREI NA PAIZI KI AYTO ROLO.KALES BOLTES
Άβαταρ μέλους
SMS.LTRS.
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό teacher την Δευτ Ιαν 22, 2007 9:26 am

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και απόψεις σας. Τελικά έπειτα και από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τα κεντρικά της Honda και κάνοντας παράπονα ότι σε κάποια συνεργεία μου λένε δεν είναι φυσιολογικό και σε κάποια οτί είναι...... οι άνθρωποι κράτησαν το τηλ. μου και με πήραν την επόμενη μέρα να μου απαντήσουν υπεύθηνα ότι το VFR καλοκαιράκι είναι απόλυτα φυσιολογικό να ανέβει μέχρι και 120 C, λόγω διάταξης ψυγείων.

Οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα--- γυρνάμε στην ένδειξη θερμοκρασίας περιβάλλοντος--- :smt041
Άβαταρ μέλους
teacher
Νέος στο forum

Επιστροφή στο ΤΕΧΝΙΚΑ-ΘΕΜΑΤΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες