Γιάννενα 28/4-1/5

Ποιός θα λεγε όχι σε μια μεγάλη παρέα γεμάτη διάθεση, έτοιμη για βόλτα Και καλή παρέα ?

Γιάννενα 28/4-1/5

Δημοσίευσηαπό sotokan την Πέμ Μάιος 10, 2007 10:44 pm

Από την προηγούμενη φορά που είχαμε πάει στα Γιάννενα με την Σία ,είχαμε υποσχεθεί στον εαυτό μας ότι θα το κάναμε και με την μηχανή..
Έτσι αφού έπεφτε Τρίτη η Πρωτομαγιά ήτανε για μας ιδανικό τετραήμερο για αυτό το ταξίδι...
Ξεκινήσαμε Σάββατο μεσημέρι 4.00 φορτωμένοι με την μπαγκαζιέρα και το tank bag στην Βέφα και πολύ διάθεση ακολουθώντας την διαδρομή Αθήνα-Ρίο-Μεσολόγγι-Αμφιλοχία (στάση για καφέ στο λιμανάκι),Άρτα,Γιάννενα .Συνολική διαδρομή 420 χλμ...
Με το που μπάινεις στο νομό Ιωαννίνων είναι λες και αυτόματα έχεις μεταφερθεί κάπου στην Αυστρία,Ελβετία όλο ποτάμια, δέντρα, βουνά .Υπέροχα απλά
Άφιξη στην πόλη 9.00 και αφού βρήκαμε το σπίτι που θα μας φιλοξενούσε (ας είναι καλά η ξαδερφούλα :smt058 ) κάναμε ένα μπανάκι ,φάγαμε κατιτίς και αφού κουβεντιάσαμε λίγο και βγάλαμε την διαδρομή της επόμενης μέρας την πέσαμε σαν τα πουλάκια για ύπνο.....
Η Κυριακή μας βρήκε με αρκετά καλό καιρό και αποφασίσαμε να κινήσουμε προς το Συρράκο.....
Η διαδρομή τρελή εντελώς ,οι εικόνες πρωτόγνωρες,οι δρόμοι ψιλοχάλια στενοί με αρκετές πέτρες διάσπαρτες μέσα ,χωρίς μπάρες ασφαλείας......
Η διαδρομή ήταν Ιωάννινα,Κουτσελιό,Συρράκο ,γύρω στα 60 χλμ όλα ορεινά(βασικά πρέπει να ανεβοκατεβήκαμε γύρω στις 3-4 βουνοκορφές)
Δείτε και μόνοι σας κάποιες εικόνες απ την διαδρομή ... :wink:
Συνημμένα

Τελευταία επεξεργασία από sotokan και Παρ Μάιος 11, 2007 10:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Σωτήρης
Μοντέλο: VFR VTEC
Κυβικά: 800

Δημοσίευσηαπό sotokan την Πέμ Μάιος 10, 2007 11:01 pm

highlanders............
Συνημμένα

θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Πέμ Μάιος 10, 2007 11:02 pm

:smt026 :smt026 :smt026
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό sotokan την Πέμ Μάιος 10, 2007 11:04 pm

Καλαρίτες,ένα χωριό δίπλα στο Συρράκο ,μεταξύ τους υπάρχει χαράδρα [smilie=help.gif] και δεν ενώνονται οδικά απευθείας (ποιό πολλές πληροφορίες στα ταξιδιωτικα στο ποστ του Δημήτρη.....)
Από πληροφορίες απο τους ντόπιους στο Συρράκο (ξέρετε πως είναι,κερνάς μια ρετσίνα και στα λένε όλα) έμαθα ότι παρόλο που είναι δίπλα δίπλα τα χωριά οι Καλαρίτες απελευθερώθηκαν 20-30 χρόνια νωρίτερα απ τους Τούρκους απ ότι το Συρράκο :smt087
Συνημμένα

θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό sotokan την Παρ Μάιος 11, 2007 8:36 pm

Συρράκο :Φτάνοντας στο Συρράκο βλέπεις ότι ο δρόμος σταματάει και πρέπει να μπεις στο χωριό ποδαράτος ,κάτι που δεν μας ενθουσίασε καθόλου μιας που είμασταν φουλ δέρματα και είχε κοντά 27 βαθμούς .Ανακαλύψαμε όμως ότι πριν φτάσεις στην είσοδο του χωριού μερικές εκατοντάδες μέτρα,υπάρχει χωμάτινο κομάτι που σε βάζει μέσα στο χωριό .......
Το χωριό είναι πολύ όμορφο ,με καταπληκτική θέα .Σου δίνει την αίσθηση ότι έχεις μεταφερθεί 100 χρόνια πίσω τότε που ζούσαν εκεί κτηνοτρόφοι και όσοι ασχολούνταν γύρω απ αυτό.....
Το χειμώνα απ ότι μάθαμε μένουν εκεί ένας φύλακας και κανα δυό χωριανοί.......
Απο άνοιξη και μετά ανεβαίνουν τα σκ οι χωριανοί στα σπίτια τους τα οποία έχουν σαν εξοχικά πλέον αφού οι πιό πολλοί μένουν και εργάζονται στα Γιάννενα....
Πιστεύω πως το χωριό έχει κρατήσει τον χαρακτήρα του γιατί ακόμα δεν έχει οργωθεί απ τους τουρίστες...
Το μόνο που υπάρχει στο χωριό είναι ένα καφενείο στο οποίο και κάτσαμε με τοπικά γλυκά και πίτες και μία ταβέρνα στην πλατεία .Όποιος θελήσει να πάει εκεί ας εφοδιαστεί απο πριν με τα απαραίτητα (τσιγάρα,μπαταρίες κτλ) γιατί δεν υπάρχει ούτε ψιλικατζίδικο :smt104 (σας το λέω σαν παθών μιας που μ άφησε η ψηφιακή απο μπαταρίες εκεί)....
Η πλατεία του χωριού είναι φανταστική με τα πλατάνια να μετράνε πάνω από 8 αιώνες εκεί....
Σκεφτήτε χαρές και καημούς που έχουνε ακούσει,όλο το χωριό μαζευόταν στην πλατεία στοα πανηγύρια,και στους γάμους και χόρευαν γύρω απ τα πλατάνια σε δύο ομόκεντρους κύκλους (άλλος για τις γυναίκες και άλλος για τους άντρες)
εκεί είναι και η παλιά εκκλησία του Αγ Γεωργίου αν δεν κάνω λάθος.....
Πλέον το Συρράκο αρχίζει και αναβαθμίζεται πάλι τουριστικά αφού φτιάχνονται ξενώνες και είναι στο πρόγραμμα να ασφαλτοστρωθούν οι δρόμοι ....

Μερικές φωτό απ την είσοδο του χωριού,μέχρι να βάλω το βιντεάκι απ το εσωτερικό του
Συνημμένα

θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό sotokan την Παρ Μάιος 11, 2007 10:09 pm

Αφού ήπιαμε το καφεδάκι μας και περπατήσαμε λίγο μέσα στο χωριό,απόφασίσαμε να συνεχίσουμε προς Πράμαντα και το χωριό Καταρράκτης και μετά επιστροφή από Πλάκα,Καλεντζι,Αετορράχη,Κουτσελιό,Γιάννενα.......
Αμ δε που θα μας άφηνε να χαρούμε μια τόσο όμορφη μέρα,ξαφνικά όλα άλλαξαν λες και μας ρίξαν μούτζα...... :smt013 :smt013 :smt013
Φεύγοντας απ το Συρράκο έπιασε την Σία στα καλά καθούμενα ημικρανία,τάση για... κτλ ,φτάνοντας στο Μυστρά σταματήσαμε να δούμε ένα πολύ όμορφο γιοφύρι( αυτό στην φωτό),φεύγοντας απο κει και μετά από 2 χλμ τεζάρισε το πίσω λάστιχο (ευτυχώς είμασταν πίσω απο φορτηγό και πηγαίναμε πολύ χαλαρά),κοιτάζω και τι να δω.....ένα κόψιμο γύρω στον 1,5 πόντο.... [smilie=help.gif] δεν έχω ξαναδεί τέτοιο κόψιμο όσα χρόνια οδηγάω λέμε....
Αφού ξεπερνάω το πρώτο σοκ,βγάζω το κιτ επιδιόρθωσης απ την σέλα και αφού έκανα την προσευχή μου να πιάσει το κορδόνι,το επιδιορθώνω και φεύγουμε σιγά σιγά προς Πράμαντα που έπαιζε το μοναδικό βουλκανιζατέρ και βενζινάδικο σε όλη την περιοχή.Φτάνοντας εκεί μας πληροφορούν ότι το παλικάρι που ασχολείται με τα λάστιχα έχει πάει να παραδόσει πετρέλαιο και θα γυρίσει μετά από 2 ώρες.Αnyway τσεκάρουμε το λάστιχο ξανακάνουμε μια προσευχή και φεύγουμε προς Γιάννενα από τον πιο κοντινό δρόμο πλέον.
Αμπελοχώρι,Φορτόσι,Αετορράχη,Γιάννενα.........
Το λάστιχο κομπλέ και εκεί που λέω όλα καλά εκτός απ την διαθεσή μας που είχε χαλάσει,τσουπ να σου στα καλα καθούμενα ,ενώ είχε ήλιο γύρω γύρω ,ένα μαύρο συννεφάκι από πάνω μας και αρχίζει να μας καταβρέχει..........
Συνημμένα

θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό sotokan την Παρ Μάιος 11, 2007 10:18 pm

Πλέον έχουμε πειστεί ότι μάλλον τελείωσε η βόλτα μας για εκείνη την μέρα, παρόλο που σταματησε να βρέχει.....Δεν το βάζουμε κάτω όμως και παρόλο που επιστρέφουμε προς Γιάννενα απολαμβάνουμε τις εικόνες που βλέπουμε και.... που και που βγάζουμε και καμιά φωτογραφία Drogar-Mark-14(LBG).gif
Συνημμένα

θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό sotokan την Παρ Μάιος 11, 2007 10:20 pm

Η συνέχεια αύριο αγαπητοί....sorry :smt030
θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό 4-V-FORCE την Σάβ Μάιος 12, 2007 2:30 am

KALA...ADE...GEIA...TA TOPIA :smt119 :smt119
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
4-V-FORCE
Τακτικό Μέλος

Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό lord την Σάβ Μάιος 12, 2007 8:13 am

:partyman: :partyman: :partyman: :partyman: :partyman:
Άβαταρ μέλους
lord
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: ΑΡΗΣ
Μοντέλο: APRILIA TUONO R 08
Κυβικά: 1000

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Σάβ Μάιος 12, 2007 9:01 am

Sotokan κάνατε ακριβώς την διαδρομή που έχω σκοπό να κάνω! Μπράβο ρε σεις. Τώρα ξέρω ποια διαδρομή θα ακολουθήσω!
Οι φωτογραφίες οπως λέει και ο 4V είναι πραγματικά άντε γειά!

Περιμένουμε και βιντεάκι, όπως είπες!

Άντε να μας δροσίσετε! Κι όσο για εκείνη την γκαντεμομέρα...το σίγουρο είναι οτι αυτή θα τη θυμάστε πιο έντονα και θα έχετε τις καλύτερες αναμνήσεις...και θα λέτε...ας το ξανακάνουμε κι ας το ξαναπάθουμε...είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ...

:smt001
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό sotokan την Σάβ Μάιος 12, 2007 10:33 am

4-V-FORCE έγραψε:KALA...ADE...GEIA...TA TOPIA :smt119 :smt119

Και ακόμα δεν έχεις δει τίποτα αδερφέ......Κάτσε να δεις υλικό που χω ακόμα........ :smt110
θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό sotokan την Σάβ Μάιος 12, 2007 10:27 pm

Για πάμε πάλι..........
Την επόμενη μέρα αποφασίσαμε να πάμε στα Ζαγοροχώρια Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο,Τσεπέλοβο και στα γύρω χωριά.....
Αφού λοιπόν πήγε το μηχανάκι για τοποθέτηση εσωτερικού μπαλώματος στο λάστιχο (ο λαστιχάς τράβαγε τα μαλλιά του,δεν πίστευε ότι έπιασε κορδόνι σε τέτοιο σκίσιμο),και αγορά καινούργιων αμπούλων.Χτυπήσαμε και ένα καλό πρωινό και ξεκινήσαμε προς το μεγάλο Πάπιγκο......Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους
και βέβαια θα παίξει και βιντεάκι από μέσα......
Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν Γιάννενα,Καρυές,,Καλπάκι,Αρίστη,Μ. Πάπιγκο,Μικρό Πάπιγκο,Αρίστη,Ελαφότοπος,Κήποι,Τσεπέλοβο και επιστροφή από Κήπυς,Ασπράγγελοι,Καρυές,Γιάννενα
Συνημμένα

θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό sotokan την Σάβ Μάιος 12, 2007 10:44 pm

Τσεπέλοβο .......

(sorry αλλά στο Πάπιγκο έφαγε κόλλημα η φωτογραφική,θα αλλαχτεί σύντομα...Θα παίξει όμως βίντεο)
Συνημμένα

θέλω να ξε-φεύγωωωω
Άβαταρ μέλους
sotokan
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό sotokan την Σάβ Μάιος 12, 2007 10:46 pm

Καπέσοβο.........
Συνημμένα

θέλω να ξε-φεύγωωωω