Χρονισμός κινητήρα

Λύσε δέσε σέ δουλειά να βρισκόμαστε

Συντονιστής: Συντονιστές

Χρονισμός κινητήρα

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Τετ Ιουν 21, 2006 12:03 pm

Πάμε λίγο στα τεχνικά θέματα και πρώτα φυσικά στην θεωρία....
Υπάρχουν μηχανικοί στην παρέα μας?
Υπάρχουν άτομα που μόνα τους έχουν κάνει χρονισμο κινητήρα στο βρούμμ τους?

Αν ναί θα ήθελα να μάθω :

1) Τα εργαλεία που χρειαζόμαστε για αυτήν την εργασία
και
2) το πώς μπορούμε και άν μπορούμε (που μπορούμε όλοι) να κάνουμε κάτι τέτοιο .... :oops:

Εικόνα
ktm_isa

Δημοσίευσηαπό Επισκέπτης την Τετ Ιουν 21, 2006 10:23 pm

Κατερινάκι έχεις μπει βαθειά στο λάδι ε;
Και να σε κάνω μια ερώτηση, αν μπορούσε ο καθένας να το κάνει γιατί να σπουδάσεις και να φας τα χέρια και τα χρόνια σου στα συνεργεία για να γίνεις μηχανικός; κι οι μηχανικοί τι θα γίνουν, μπακάληδες;

όσον αφορά την ερώτηση τα εργαλεία είναι ανάλογα τη μοτοσικλέτα και είναι αρκετά για να έχεις φτάσει στο χρόνισμα και το χρόνισμα είναι διαφορετικό ανάλογα τον τύπο του κινητήρα. V, εν σειρά, πολυκύλινδρος, μονοκύλινδρος κτλ. Η απάντηση δεν είναι σύντομη, θα ψάξω όμως να βρώ κάποιο άρθρο που να περιγράφει σε λιγες γραμμές τα βασικά για έναν μονοκύλινδρο γιατί δεν σε βλεπω να κάθεσαι ήσυχη αν δε σου πουν.

Και δεν είναι το θέμα βάλε τους εκκεντροφόρους στα σημάδια φέρε Τ και τέλος, η όλη δουλειά και γενικά η εργασίες στις μοτό έχει να κάνει με πολλές βίδες που έχει να λύσεις και να ξαναδέσεις, με εύθραστα μέρη του κινητήρα, που σημαδεύονται εύκολα, και χρειάζεται γνώσεις παντού, απ΄το πως θα λύσεις και θα σφίξεις μέχρι και το πως θα καθαρίσεις τις φλάντζες. Εργαλεία θες και για τη δύσκολη, που θα σου σπάσει η βίδα και θα πρέπει να περάσεις σπειρώματα κτλ, και πες πως γίνεται η στραβή και σου πηδάνε δόντια απο κάτω οι καδένες, χάνεις καπελότα, έχεις χάσει τα σημάδια στο λύσιμο και άλλες καταστροφές, τα χρονίσματα και τα ρυθμίσματα τότε γίνονται κάτι φοβερά σπαστικό, δύσκολο και χρονοβόρο. Τίποτα δεν είναι εύκολο σε αυτή τη δουλειά, υπάρχουν απρόβλεπτα που σκάνε την πιο ακατάλληλη στιγμη. Μου έχει τύχει να πάω να αλλάξω δίσκους, και να μου μείνει η καμπάνα στο χέρι έσπασε στα δυο μόλις έλυσα το παξιμάδι. Μου έχει τύχει να βιδώνω άξονα τροχού, και να κοπεί η μπότα του καλαμιού.

Υπάρχουν στρεβλώσεις και καταπονήσεις που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, και περάσαν 2 χρόνια μέχρι να βρω ένα μάστορα να μου εξηγήσει πώς κόπηκε εκείνη η μπότα στο gsxr. Μου είπε κάτι που στους χιλιάδες τροχούς που έχω βάλει στη ζωή μου δεν βρέθηκε κανένας τσάκαλος σαν κι αυτόν να μου πεί την μαγική κίνηση για να μη μου ξανασυμβεί. Μαθαίνω κάθε μέρα, σε κάθε βίδα κάτι καινούργιο.
Θα σου πώ όμως την σωστότερη κουβέντα:
Όσο πιο προσεχτικά λύσεις, τόσο πιο σωστά θα δέσεις. Η απατεωνιά είναι στο λύσιμο, κούκλα, εκεί που όλοι βιαζόμαστε.
Σόρρυ για την πολυλογία, ξέρω δε σου έλυσα και την απορία, αλλά με έπιασε τι να κάνω :oops:
Επισκέπτης

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Πέμ Ιουν 22, 2006 11:15 am

Την καλημέρα μου ...
Δεν ξέρω αν έχω μπεί βαθιά στο λάδι,αυτό που ξέρω είναι πως ΘΕΛΩ να ΜΑΘΩ οτι έχει σχέση με την μοτοσικλέτα...
Γιατί να σου πώ κάτι?
Για εμένα (και σου μιλάω πάντα ταπεινά και χωρίς εμπειρία και χωρίς πείρα) μοτοσικλετιστής δεν είναι αυτός που απλά παίρνει μια μοτοσικλέτα την καβαλάει και παίρνει 5-10 στροφές ακουμπώντας τπ γονατάκι του κάτω.
Μοτοσικλετιστής είναι αυτός που ξέρει τί καβαλάει και ξέρει (όσο ξέρει) να το γιατρεύει όταν του κάνει τα τσαλίμια του...
Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις..
Τώρα θα μου πείς ρε Κατερινάκι αφού ήθελες τόσο πολύ να μάθεις γιατί δεν σπούδασες μηχανολογία?
Ξέρεις?Όταν ήμαστε 18 είναι φορές που αφήνουμε τους γονείς να μπούν εμπόδιο σε κάθε όνειρο μας και το κάνουμε απλά για να μην τους στεναχωρήσουμε ( αν γύριζα τον χρόνο πίσω το ίδιο θα έκανα).
Εγώ πιστεύω πως αν είχα τα σωστά άτομα δίπλα μου που πραγματικά ξέρουν και λατρεύουν την μοτοσικλέτα θα μάθαινα καθημερινά όλο και πιο πολλά - σημαντικά πράγματα γοα τους 2 τροχούς..
Εκτός απο την λατρεία που έχω για την μοτοσικλέτα,εκτός απο το πάθος που έχω για μάθηση γύρω απο απο τους 2 τροχούς , έχω και την αγανάκτηση με τους μηχανικούς.......που το 70% ξέρει μόνο να τα παίρνει χωρίς να σου εξηγεί τί έκανε στην καλή σου,χωρίς να κάνει σωστή δουλεια...

Εγω σαν Κατερίνα δεν έχω σε κανέναν μηχανικό εμπιστοσύνη!!! :!:
Γιατί όσοι την έπιασαν δουλειά δεν της έκανα,μόνο τα πήραν ....

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου και για την απάντηση σου στο θέμα μου..

Φιλικά με σεβασμό ktm_isa
ktm_isa

Δημοσίευσηαπό kromi την Πέμ Ιουν 22, 2006 7:38 pm

αν σε καταλαβαίνω;; Πάρα πολύ καλά. Όμως διάλεξα να τους στεναχωρήσω γιατί εγώ είχα μια τρέλα η οποία σήμερα είναι επάγγελμα και είναι πολύ περήφανοι τελικά για μένα. Από κοντά θα σου πώ σατανικές λεπτομέρειες όταν με το καλό πιούμε ένα καφεδάκι, με τα εργαλεία μας δίπλα στα μηχανάκια μας..
Θα ενισχύσω τη γνώμη που έχεις για τους μηχανικούς. Μπορει και σε περισσότερο βαθμό απ΄όσο το είπες κι εσύ και όλοι οι τσαντισμένοι. Που να δουλεύεις και μαζί τους. Δε θες να ξέρεις. Ένα λογο ομως εχουμε κι οι μηχανόβιοι, ο καθένας με τη λόξα του, τώρα το θέλω, και αν γίνεται τσάμπα. Μη το γελάς έτσι είναι. Κι αν είναι μαθημένοι και στα service αυτοκινήτων, είναι χειρότερη η κατάσταση. Πόσο Έλληνες μπορούμε να γίνουμε;
Μπορώ όμως να σου αποκαλύψω 2-3 μυστικούλια και να σε αναπτερώσω θυμίζοντάς σου ότι υπάρχουν εξαιρέσεις και αν την βρεις άρπα την απ΄τα μαλλιά. Σαν μια καλή ευκαιρία. Σαν τον καλό μπάτσο, σαν τον καλό παπά.

Και όπως πολύ σωστά έθεσες όσον αφορά το όχημα μοτοσικλέτα είναι πολύ πιο ευχάριστη αν την γνωρίζεις εκ των έσω. Για σένα και γι αυτήν.
Άβαταρ μέλους
kromi
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Κυρ Ιουν 25, 2006 2:25 am

kromi έγραψε:αν σε καταλαβαίνω;; Πάρα πολύ καλά. Όμως διάλεξα να τους στεναχωρήσω γιατί εγώ είχα μια τρέλα η οποία σήμερα είναι επάγγελμα και είναι πολύ περήφανοι τελικά για μένα. Από κοντά θα σου πώ σατανικές λεπτομέρειες όταν με το καλό πιούμε ένα καφεδάκι, με τα εργαλεία μας δίπλα στα μηχανάκια μας..
Θα ενισχύσω τη γνώμη που έχεις για τους μηχανικούς. Μπορει και σε περισσότερο βαθμό απ΄όσο το είπες κι εσύ και όλοι οι τσαντισμένοι. Που να δουλεύεις και μαζί τους. Δε θες να ξέρεις. Ένα λογο ομως εχουμε κι οι μηχανόβιοι, ο καθένας με τη λόξα του, τώρα το θέλω, και αν γίνεται τσάμπα. Μη το γελάς έτσι είναι. Κι αν είναι μαθημένοι και στα service αυτοκινήτων, είναι χειρότερη η κατάσταση. Πόσο Έλληνες μπορούμε να γίνουμε;
Μπορώ όμως να σου αποκαλύψω 2-3 μυστικούλια και να σε αναπτερώσω θυμίζοντάς σου ότι υπάρχουν εξαιρέσεις και αν την βρεις άρπα την απ΄τα μαλλιά. Σαν μια καλή ευκαιρία. Σαν τον καλό μπάτσο, σαν τον καλό παπά.

Και όπως πολύ σωστά έθεσες όσον αφορά το όχημα μοτοσικλέτα είναι πολύ πιο ευχάριστη αν την γνωρίζεις εκ των έσω. Για σένα και γι αυτήν.

Μακαρι kromi εσυ να εισαι μια εξαιρεση , μπας και βρω καν μηχανικο της προκοπης να του λεω δυο πραγματα και να τα κανει ,οχι να τα κανω εγω μετα
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό Tdmrider την Κυρ Ιουν 25, 2006 1:42 pm

[quote="rc31]Μακαρι kromi εσυ να εισαι μια εξαιρεση , μπας και βρω καν μηχανικο της προκοπης να του λεω δυο πραγματα και να τα κανει ,οχι να τα κανω εγω μετα[/quote]

Πές το πάλι αυτό.....
Άβαταρ μέλους
Tdmrider
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: Σπύρος
Μοντέλο: Yamaha TDM
Κυβικά: 900

Επιστροφή στο ΤΕΧΝΙΚΑ-ΘΕΜΑΤΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες