Κράνος Πολης

Οτι πρέπει να γνωρίζουμε για τα κράνη

Κράνος Πολης

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Τετ Νοέμ 21, 2007 3:09 am

διαβαζω τον τελευταιο καιρο διαφορα ποστ τυπου

θα αγορασω το ταδε κρανος για δευτερο για την πολη

συνηθως αναφερονται σε κρανη πολη ποιο φθηνα απο αυτα που ηδη εχουν

και ερωτω

γιατι στην πολη να φορας φτηνο κρανος και στις αλλες βολτες ακριβο ?

στην πολη δεν πεφτεις ? κινδυνευεις λιγοτερο ,αρα το φτηνο κανει δουλεια ?

εγω προσωπικα εχω ενα για μεσα στην πολη και εξω στην πολη και το επομενο το ιδιο θα ειναι οσο καλητερο γινεται
γιατι οποιαδηποτε στιγμη μπορει να χτυπησω
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό ktikti την Τετ Νοέμ 21, 2007 3:55 am

Σωστα τα λες!! αλλα αμα μενεις σε μια επαρχιακη πολη..με 100 αμαξια και 2 δρομους..και την μηχανη την βγαζεις για να πας να παρεις εφημεριδα και να πιεις ενα καφε..πιστευω οτι το κρανος ειναι περιττο.αλλα εμεις φοραμε..ενα "φθηνο" και ειμαστε Οκ.
Εικόνα
Τα πάντα για το κινητό --> update 28-Ιουλιου-10
Touchscreen games + Software for NOKIA 5800 + Iphone Αpplications + 1000 games for all mobiles + Facebook java-Symbian S60 + Iphone TomTom Greece + Windows live messenger s60v5 + videos 3gp (xxx)
Άβαταρ μέλους
ktikti
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Aγγελος
Μοντέλο: ktm Duke ii
Κυβικά: 640

Re: Κράνος Πολης

Δημοσίευσηαπό kampias την Τετ Νοέμ 21, 2007 9:07 am

rc31 έγραψε:διαβαζω τον τελευταιο καιρο διαφορα ποστ τυπου

και ερωτω

εγω προσωπικα εχω ενα για μεσα στην πολη και εξω στην πολη και το επομενο το ιδιο θα ειναι οσο καλητερο γινεται

εχεις απολητο δικιο..!ετσι σκεφτομαστε....
επιδη οδηγω και εγω στη πολη αρκετα,πιστευω πως ενα καλο ανοιγωμενο
ειναι οτι πρεπει...δε το βγαζεις ποτε και κανεις ολες τις δουλειες χωρις
ν σε κουραζει!!!
kampias
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό zero την Τετ Νοέμ 21, 2007 11:08 am

rc31 έγραψε:διαβαζω τον τελευταιο καιρο διαφορα ποστ τυπου

και ερωτω

Υπάρχει κάτι που μπορεί να σταθεί σαν αντεπιχείρημα σε αυτά που λες.

Το θέμα ειναι τι χρησιμοποιείς για πρώτο κράνος και τι για δευτερο. Αν για παράδειγμα έχεις για πρώτο κράνος ένα arai, shoei κτλ. των 600 ευρώ και για δεύτερο ενα Kranoumpa 46 από το lidl των 60 ευρώ. , τότε ναι συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση να έχεις για πρώτο κράνος ένα arai, shoei των 600 -800 ευρώ για τα ταξίδια σου και ένα agv, nolan, xlite των 300-400 για την πόλη(όλες οι μάρκες τυχαίες, όλες βγάζουν μοντέλα κορυφαία). Πιστεύω ότι η διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε ένα κράνος των 600 ευρώ από ένα των 300-400 δεν έχει να κάνει τόσο με την ασφάλειά σου αλλά με την άνεσή σου.

Συγκεκριμένα, αυτό που αγοράζεις με τα επιπλέον 300 ευρώ είναι το μικρότερο βάρος, ο λιγότερος θόρυβος, η καλύτερη (αντιθαμβωτική, αντιχαρακτική)ζελατίνα και το σχέδιο (το πιο περιττό από όλα). Πράγματα πολύ χρήσιμα σε ένα ταξίδι (αν εξαιρέσεις το σχέδιο) και εντελώς περιττά μέσα στην πόλη. Δεν τα χρειάζεσαι καθόλου και επειδή δεν υπάρχει λόγος να καταστρέψεις μια πανάκριβη ζελατίνα ή να χαράξεις ένα υπέροχο σχέδιο (κάτι που σίγουρα θα συμβεί στην καθημερινή χρήση στην πόλη) ούτε ο θόρυβος σε απασχολει στις ταχύτητες πόλης, γιατί να μην έχεις ένα κράνος που θα σε προστατεύει αν σκάσει η στραβή, αλλά θα είσαι και λιγο στα φρύδια σου αν σου πέσει από το χέρι.

Αυτά.
Άβαταρ μέλους
zero
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Tassos την Τετ Νοέμ 21, 2007 11:34 am

Zero, είσαι μέσα στο μυαλό μου! +1
Άβαταρ μέλους
Tassos
Τακτικό Μέλος

Μοντέλο: Aprilia Dorsoduro
Κυβικά: 750

Δημοσίευσηαπό odt την Τετ Νοέμ 21, 2007 12:27 pm

zero έγραψε:
Συγκεκριμένα, αυτό που αγοράζεις με τα επιπλέον 300 ευρώ είναι το μικρότερο βάρος, ο λιγότερος θόρυβος, η καλύτερη (αντιθαμβωτική, αντιχαρακτική)ζελατίνα και το σχέδιο (το πιο περιττό από όλα). Πράγματα πολύ χρήσιμα σε ένα ταξίδι (αν εξαιρέσεις το σχέδιο) και εντελώς περιττά μέσα στην πόλη. Δεν τα χρειάζεσαι καθόλου και επειδή δεν υπάρχει λόγος να καταστρέψεις μια πανάκριβη ζελατίνα ή να χαράξεις ένα υπέροχο σχέδιο (κάτι που σίγουρα θα συμβεί στην καθημερινή χρήση στην πόλη) ούτε ο θόρυβος σε απασχολει στις ταχύτητες πόλης, γιατί να μην έχεις ένα κράνος που θα σε προστατεύει αν σκάσει η στραβή, αλλά θα είσαι και λιγο στα φρύδια σου αν σου πέσει από το χέρι.

Αυτά.

+599
Άβαταρ μέλους
odt
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Τετ Νοέμ 21, 2007 1:39 pm

zero συμφωνω αν παιζει αυτη η περιπτωση

εγω ομως δεν αναφερομαι σε αυτε τις περιπτωσεις , αλλα στις περιπτωσεις που εχεις ενα καλο κρανος και φορας ενα πολυ κατωτερο ή ακομα και χρεπι για να μετακινησε μεσα στην πολη

και αν σκευτεις οτι οι στατιστικες λενε οτι τα περισσοτερα ατυχηματα γινονται μεσα στα Αστικα κετνρα τοτε θα καταλαβεις τον ενδιασμο μου .
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Τετ Νοέμ 21, 2007 1:41 pm

ktikti έγραψε:Σωστα τα λες!! αλλα αμα μενεις σε μια επαρχιακη πολη..με 100 αμαξια και 2 δρομους..και την μηχανη την βγαζεις για να πας να παρεις εφημεριδα και να πιεις ενα καφε..πιστευω οτι το κρανος ειναι περιττο.αλλα εμεις φοραμε..ενα "φθηνο" και ειμαστε Οκ.

δεν νομιζω οτι εχει σχεση ποσα αυτοκινητα υπαρχουν και ποσοι δρομοι

αν πεσεις θα χτυπησεις , οσο για το παω για τσιγαρα , αφου ειναι τοσο κοντα το περιπτερο πηγαινε με τα ποδια και οχι με την μηχανη χωρις κρανος
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Δημοσίευσηαπό zero την Τετ Νοέμ 21, 2007 1:43 pm

rc31 έγραψε:zero συμφωνω αν παιζει αυτη η περιπτωση

εγω ομως δεν αναφερομαι σε αυτε τις περιπτωσεις , αλλα στις περιπτωσεις που εχεις ενα καλο κρανος και φορας ενα πολυ κατωτερο ή ακομα και χρεπι για να μετακινησε μεσα στην πολη

και αν σκευτεις οτι οι στατιστικες λενε οτι τα περισσοτερα ατυχηματα γινονται μεσα στα Αστικα κετνρα τοτε θα καταλαβεις τον ενδιασμο μου .

Ναι οκ, για αυτό και έκανα τον διαχωρισμό, συμφωνώ με την προσέγγιση σου όσον αφορά τα κράνη κατσαρολες.
Άβαταρ μέλους
zero
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό ktikti την Τετ Νοέμ 21, 2007 2:22 pm

ναι ρε παιδια εχετε δικιο..αλλα σας λεω οτι το κρανος πολης για μενα..δεν ειναι απο το lidl αλλα ειναι της ταξεως των 150 ευρο.τωρα αν υπαρχουν ατομα που βαζουν κατσαρολα στο κεφαλι τους..Λυπαμαι..ευχαριστω δεν θα παρω. [smilie=wav.gif]
Εικόνα
Τα πάντα για το κινητό --> update 28-Ιουλιου-10
Touchscreen games + Software for NOKIA 5800 + Iphone Αpplications + 1000 games for all mobiles + Facebook java-Symbian S60 + Iphone TomTom Greece + Windows live messenger s60v5 + videos 3gp (xxx)
Άβαταρ μέλους
ktikti
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Aγγελος
Μοντέλο: ktm Duke ii
Κυβικά: 640

Δημοσίευσηαπό nfot την Τετ Νοέμ 21, 2007 6:39 pm

Μιας και πριν 2 μερες σηκωσα ερωτηση, σχετικη με κρανος για μεσα στην πολη, να πω κι εγω τη γνωμη μου.
Εχω ενα Shoei X Spirit για ταξιδια, πιστα κτλ. Δε θελω να το χρησιμοποιω καθε μερα. Κινουμε παρα πολυ μεσα στην πολη και θελω κατι λιγο πιο πρακτικο ( = σπαστο) αλλα οχι του πεταμου. Για αυτο κανω το διαχωρισμο κρανους πολης. Παλιοτερα φορουσα ενα nova ανοιχτο μεσα στην πολη, αλλα πλεον το απαρνηθηκα, για λογους ασφαλειας.
"Motor racing, mountain climbing and bull fighting are the only true sports.
All the rest are children's games played by adults."

- Ernest Hemingway -
Άβαταρ μέλους
nfot
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Νικος
Μοντέλο: FZ6 & Daytona 675
Κυβικά: 1275

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Πέμ Νοέμ 22, 2007 3:06 am

Μέχρι τώρα φορούσα στην πόλη ένα ανοιγόμενο NOLAN. Βαρύ, θορυβώδες, η ζελατίνα του χαρασσόταν για πλάκα κλπ. Το έχω περίπου 3,5 χρόνια και το φορούσα συνέχεια. Το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο (polycarbonate) λένε ότι δεν κρατάει πάνω από 4-5 χρόνια (+ ότι μου χει πέσει και καμπόσες φορές από το χέρι) κι έτσι έχω αρχίσει να φοράω το "καλό" μου κράνος καθημερινά. Ένα Shark RSX (το ταξιδιάρικο που λένε).

Στα άμεσα πλάνα που θα πάω για κράνος "δεύτερο" θα πάρω σίγουρα κάτι αντίστοιχο με το Shark (στην κατηγορία αυτή πλέον είναι τί κάθεται στο κεφάλι σου καλύτερα πιστεύω και ποιες επενδύσεις και αεραγωγοί σε βολεύουν). Δηλαδή top για Sport Touring καταστάσεις (Shoei XR-1000, Shark RSX, AGV GT Stealth κλπ).

Σκέφτομαι συχνά ότι στην πόλη καθημερινά είμαστε πιο εκτεθειμένοι από ότι στην εθνική, άλλωστε τα στατιστικά (αυτά που ήξερα πριν κάποια χρόνια) λένε ότι το 80% τον ατυχημάτων γίνεται στα αστικά κέντρα με μέσο όρο ταχύτητας 60χλμ/ώρα. Οπότε μήπως να προστατευτούμε καθημερινά λίιιιιγο καλύτερα?
There's too much panic in this town....
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Όμηρος
Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό Kiriakost την Πέμ Νοέμ 22, 2007 3:34 am

kampias έγραψε:

εχεις απολητο δικιο..!ετσι σκεφτομαστε....
επειδη οδηγω και εγω στη πολη αρκετα,πιστευω πως ενα καλο ανοιγωμενο
ειναι οτι πρεπει...δε το βγαζεις ποτε και κανεις ολες τις δουλειες χωρις
ν σε κουραζει!!!

Συμφωνώ με αυτήν την ιδέα , για αυτό πήρα και το Multitec .. το θέμα είναι , ότι γρατσούνισα την πρώτη ζελατίνα μέσα στον πρώτο μήνα , και τώρα αγόρασα άλλη .

Το προσέχω το κράνος , αλλά από την άλλη, μέσα στην καθημερινότητα κινδυνεύει συνέχεια .
Ενα κράνος που στοιχίζει πολλά φράγκα καταντάει μεγάλος μπελάς στην φροντίδα .

Απο την άλλη, μέσα στην πόλη , και στριμωγμένος μέσα στην κυκλοφορία η λογική λέει , ότι θα μπορούσε να συμβιώσει κανείς και με κάτι φθηνότερο .

Και ναι , η άποψη μου είναι ότι μέσα στην πόλη , ο αναβάτης κινδυνεύει λιγότερο .
Φανάρια - Τροχαία - Σηματοδότες - καλός φωτισμός την νύχτα - μέτριες ταχύτητες κίνησης , όλα αυτά ενδυναμώνουν την ασφάλεια μας μέσα στην πόλη .

αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς , πρέπει να διαχωρίσουμε από την λέξη πόλη , τις πόλεις Αθήνα & Θεσσαλονίκη .

Διοτι όταν αναφέρω την λέξη πόλη εννοώ την μέση σε μέγεθος επαρχιακή , με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά ρεύμα .

Με τέσσερα ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση δεν έχεις απλά δρόμο , αλλά αεροδρόμιο , και η απογείωση είναι πάντα εύκολη , και το ατύχημα επίσης .
Άβαταρ μέλους
Kiriakost
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: Κυριάκος
Μοντέλο: Old Cut Japani _ AX-1 HONDA
Κυβικά: 250

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Πέμ Νοέμ 22, 2007 9:59 am

Kiriakost έγραψε:Το προσέχω το κράνος , αλλά από την άλλη, μέσα στην καθημερινότητα κινδυνεύει συνέχεια .
Ενα κράνος που στοιχίζει πολλά φράγκα καταντάει μεγάλος μπελάς στην φροντίδα .

Απο την άλλη, μέσα στην πόλη , και στριμωγμένος μέσα στην κυκλοφορία η λογική λέει , ότι θα μπορούσε να συμβιώσει κανείς και με κάτι φθηνότερο .

Και ναι , η άποψη μου είναι ότι μέσα στην πόλη , ο αναβάτης κινδυνεύει λιγότερο .
Φανάρια - Τροχαία - Σηματοδότες - καλός φωτισμός την νύχτα - μέτριες ταχύτητες κίνησης , όλα αυτά ενδυναμώνουν την ασφάλεια μας μέσα στην πόλη .

αλλά για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς , πρέπει να διαχωρίσουμε από την λέξη πόλη , τις πόλεις Αθήνα & Θεσσαλονίκη .

Διοτι όταν αναφέρω την λέξη πόλη εννοώ την μέση σε μέγεθος επαρχιακή , με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά ρεύμα .

Με τέσσερα ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση δεν έχεις απλά δρόμο , αλλά αεροδρόμιο , και η απογείωση είναι πάντα εύκολη , και το ατύχημα επίσης .

Από την άλλην βέβαια, μην ξεχνάμε και τους..."ραλλίστες" της πόλης. Μην ξεχνάμε αυτούς με τα παπάκια που χώνονται παντού και πάντα, μην ξεχνάμε αυτούς που περνούν με κόκκινο ανα πάσα στιγμή, που πετάγονται από τα στενάκια χωρίς να έχουν προτεραιότητα και επίσης τις....γυναίκες, τους ταξιτζήδες και τους παππούδες, κατηγορίες που δε βλέπεις συχνά στην εθνική, ή που στην τελική μπορείς εύκολα να τους περάσεις σε δρόμο με 3-4 λωρίδες...
There's too much panic in this town....
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Όμηρος
Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό X_NR750 την Πέμ Νοέμ 22, 2007 10:08 am

Εγω για να πω την αληθεια φοραω το ιδιο κρανος παντου και δεν κανω διαχωρισμους του στυλ προχειρο και καλο κρανος

βεβαια οταν κινουμαι μεσα στην πολη με το παπι δεν φοραω κρανος, ξερω οτι αυτο ειναι λαθος αλλα για ταχυτητες εως 40 χλμ/ωρα το πολυ και αποστασεις κατω των 3χλμ δεν με βολευει
Άβαταρ μέλους
X_NR750
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Πέμ Νοέμ 22, 2007 5:47 pm

Μέσα στη πόλη κινδυνεύουμε περισσότερο να πέσουμε, παρά σε επαρχιακούς δρόμους, ή μεγάλους αυτοκινητόδρομους.

Το σπαστό κράνος δεν θα το προτιμούσα ποτέ (αν και καταλαβαίνω την ευχρηστία του ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες) διότι αν πέσω δεν θα προλάβω να το κλείσω, οπότε έχω το πηγούνι μου και το σαγώνι μου εκτεθειμένα....

Έχω ένα κράνος των 450 ευρώ, με πολύ καλό υλικό κατασκευής, πολύ καλό επίπεδο θορύβου, κορυφαία αεροδυναμική, κορυφαία (για μένα πάντα άνεση) και έβαλα και της ζελατίνας ένα pinlock και είμαι κομπλέ. Αν τυχόν πέσω και χαλάσει η ζελατίνα μου θα πάρω μια άλλη με 40 ευρώ.
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό nfot την Πέμ Νοέμ 22, 2007 7:17 pm

Dimitris έγραψε:...
Το σπαστό κράνος δεν θα το προτιμούσα ... διότι αν πέσω δεν θα προλάβω να το κλείσω, οπότε έχω το πηγούνι μου και το σαγώνι μου εκτεθειμένα....

... Αν τυχόν πέσω και χαλάσει η ζελατίνα μου θα πάρω μια άλλη με 40 ευρώ.

Πας καλα Μητσο'μ' ; Τι ειχες πιει οταν τα εγραψες αυτα;
Φοραμε σπαστο κρανος μεσα στην πολη, αλλα το εχουμε ΠΑΝΤΑ κλειστο οταν καβαλαμε. Βολευει γιατι μπορεις να κανεις μερικες δουλειες χωρις να το βγαλεις και επειδη γενικοτερα ειναι πιο ευκολο στο βαλε - βγαλε.

Αν τυχν πεσεις, αλλαζεις κρανος, οχι μονο ζελατινα. Τα κρανη ειναι μιας πτωσης. Μετα το κρατας μονο αν μπορει να στο βεβαιωσει ειδικος, που θα το εχει ελεγξει με ειδικο μηχανημα.
"Motor racing, mountain climbing and bull fighting are the only true sports.
All the rest are children's games played by adults."

- Ernest Hemingway -
Άβαταρ μέλους
nfot
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Νικος
Μοντέλο: FZ6 & Daytona 675
Κυβικά: 1275

Επόμενο

Επιστροφή στο ΚΡΑΝΟΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης