Στην κλασσική αναζήτηση κράνους λοιπόν, για sport touring καταστάσεις με τα εξής χαρακτηριστικά:
Carbon, Kevlar, Fiberglass πρέπει να είναι από τα υλικά κατασκευής του. Double D-Ring, οπωσδήποτε και αφαιρούμενες επενδύσεις.
έχω καταλήξει στα μοντέλα:
AGV Stealth: Μ'αρέσει ΠΟΛΥ το design του, η ΤΙΜΗ του και τα χαρακτηριστικά του, αλλά δεν ξέρω τίποτα παραπάνω γι'αυτό. Ποιότητα επενδύσεων, ζελατίνα, επίπεδο θορύβου (κυρίως λόγω του ότι έχει μεγάλα πλαστικά μέρη στους αεραγωγούς)
HJC Carbon: Το έχω φορέσει (όχι σε βόλτα), μου κάθεται καλά στο κεφάλι, μ'αρέσει το carbon χρώμα, το design του, είναι πανάλαφρο, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα κάνει θόρυβο, αφού μόλις κλείνω τη ζελατίνα δεν απομονώνει το περιβάλλον όσο το Shark RSX που έχω τώρα.
UVEX Carbon: Λένε τα καλύτερα, είναι πούπουλο, δε μ'αρέσει εμφανησιακά το design αλλά δεν ξέρω τιποτα παραπάνω.
X-Lite 801: Είναι όμορφα κράνη, λένε τα καλύτερα, αλλά επειδή το 2ο μου είναι ένα Nolan, στο αυτό το σύστημα με τη διπλή ζελατίνα μετά από λίγο καιρό χαλαρώνει η εσωτερική αντιθαμβωτική και το φοβάμαι. Επίσης έχει αγωνιστικές καταβολές οπότε δεν ξέρω από θέμα θορύβου τί γίνεται.
Το XR-1000 το έχω απορρίψει γιατί δεν αφαιρούνται οι επενδύσεις πλήρως και επιπλέον μπάζει λίγο κρυο μου είπαν...
Το Shark RSX που έχω είναι πραγματικά πολύ καλό κράνος, (αυτή η ζελατίνα των 3mm είναι όλα τα λεφτα) αλλά ύστερα από δύο χρόνια χρήσης (τον ένα χρόνο καθημερινά, τον άλλο μόνο σε βόλτες) έσπασαν πολύ εύκολα όπου κι αν ακούμπησαν τα κουμπιά των αεραγωγών, το χρώμα έχει σπάσει και ξεφλουδίσει σε ένα σημείο και σε άλλα δυο έχει ραγίσει, η κόπιτσα έχει ήδη φύγει από το ένα λουρί και το πίσω σπόιλερ ξεκόλλησε και ευτυχώς δεν το έχασα στο δρόμο και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες στα πλαστικά του μέρη....
Μη μου προτείνετε Vemar (ακούς Δημήτρη?χαχα) γιατί δεν μπορώ να τα δοκιμασω πουθενά. Με τα Arai δεν τα πάω καλά, οικονομικά και από θέμα θορύβου. Τα suomy δε μ'αρέσουν εμφανησιακά καθόλου!
Δεν έχω υπόψιν μου άλλα κράνη εκτός από κάποια που απευθύνονται όμως κυρίως σε αγωνιστικές καταστάσεις και μάλλον δεν ταιριάζει κάτι τέτοιο με τις ανάγκες μου...
Εκτός από ένα review που διάβασα για το UVEX δε βρήκα κάποιο άλλο για τα υπόλοιπα.
Προσωπικές εμπειρίες κανείς?
Κυρίως για το AGV μ'ενδιαφέρει που δεν το βλέπεις συχνα στο δρόμο...

News