AGV Stealth & άλλα

Οτι πρέπει να γνωρίζουμε για τα κράνη

AGV Stealth & άλλα

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Τρί Φεβ 05, 2008 12:45 pm

Στην κλασσική αναζήτηση κράνους λοιπόν, για sport touring καταστάσεις με τα εξής χαρακτηριστικά:
Carbon, Kevlar, Fiberglass πρέπει να είναι από τα υλικά κατασκευής του. Double D-Ring, οπωσδήποτε και αφαιρούμενες επενδύσεις.

έχω καταλήξει στα μοντέλα:

AGV Stealth: Μ'αρέσει ΠΟΛΥ το design του, η ΤΙΜΗ του και τα χαρακτηριστικά του, αλλά δεν ξέρω τίποτα παραπάνω γι'αυτό. Ποιότητα επενδύσεων, ζελατίνα, επίπεδο θορύβου (κυρίως λόγω του ότι έχει μεγάλα πλαστικά μέρη στους αεραγωγούς)

HJC Carbon: Το έχω φορέσει (όχι σε βόλτα), μου κάθεται καλά στο κεφάλι, μ'αρέσει το carbon χρώμα, το design του, είναι πανάλαφρο, αλλά έχω την εντύπωση ότι θα κάνει θόρυβο, αφού μόλις κλείνω τη ζελατίνα δεν απομονώνει το περιβάλλον όσο το Shark RSX που έχω τώρα.

UVEX Carbon: Λένε τα καλύτερα, είναι πούπουλο, δε μ'αρέσει εμφανησιακά το design αλλά δεν ξέρω τιποτα παραπάνω.

X-Lite 801
: Είναι όμορφα κράνη, λένε τα καλύτερα, αλλά επειδή το 2ο μου είναι ένα Nolan, στο αυτό το σύστημα με τη διπλή ζελατίνα μετά από λίγο καιρό χαλαρώνει η εσωτερική αντιθαμβωτική και το φοβάμαι. Επίσης έχει αγωνιστικές καταβολές οπότε δεν ξέρω από θέμα θορύβου τί γίνεται.

Το XR-1000 το έχω απορρίψει γιατί δεν αφαιρούνται οι επενδύσεις πλήρως και επιπλέον μπάζει λίγο κρυο μου είπαν...

Το Shark RSX που έχω είναι πραγματικά πολύ καλό κράνος, (αυτή η ζελατίνα των 3mm είναι όλα τα λεφτα) αλλά ύστερα από δύο χρόνια χρήσης (τον ένα χρόνο καθημερινά, τον άλλο μόνο σε βόλτες) έσπασαν πολύ εύκολα όπου κι αν ακούμπησαν τα κουμπιά των αεραγωγών, το χρώμα έχει σπάσει και ξεφλουδίσει σε ένα σημείο και σε άλλα δυο έχει ραγίσει, η κόπιτσα έχει ήδη φύγει από το ένα λουρί και το πίσω σπόιλερ ξεκόλλησε και ευτυχώς δεν το έχασα στο δρόμο και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες στα πλαστικά του μέρη....

Μη μου προτείνετε Vemar (ακούς Δημήτρη?χαχα) γιατί δεν μπορώ να τα δοκιμασω πουθενά. Με τα Arai δεν τα πάω καλά, οικονομικά και από θέμα θορύβου. Τα suomy δε μ'αρέσουν εμφανησιακά καθόλου!
Δεν έχω υπόψιν μου άλλα κράνη εκτός από κάποια που απευθύνονται όμως κυρίως σε αγωνιστικές καταστάσεις και μάλλον δεν ταιριάζει κάτι τέτοιο με τις ανάγκες μου...

Εκτός από ένα review που διάβασα για το UVEX δε βρήκα κάποιο άλλο για τα υπόλοιπα.

Προσωπικές εμπειρίες κανείς?
Κυρίως για το AGV μ'ενδιαφέρει που δεν το βλέπεις συχνα στο δρόμο...
There's too much panic in this town....
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Όμηρος
Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό X_NR750 την Τρί Φεβ 05, 2008 1:12 pm

Εμενα το επομενο θα ειναι το Uvex RS750 (carbon)

απο τα ποιο ελαφρια στην αγορα σε καλη σχετικα τιμη και φοβερες ζελατινες (θαμπωνουν και χαραζουν δυσκολα)

τα καινουργια ερχονται με ζελατινες τεχνολογιας nanovisor (ισχυριζονται οτι απωθουν νερο,βρωμιες κλπ)

το μονο κακο ειναι οτι ερχονται με ελαφρως φιμε ζελατινα οποτε πρεπει να παραγγειλεις και μια διαφανη στα 45€ περιπου

Υγ εχω το Uvex RS720 και ειμαι ευχαριστημενος
Άβαταρ μέλους
X_NR750
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Τρί Φεβ 05, 2008 2:22 pm

Όμηρε νομίζω πως παίζεις μεταξύ Shark και AGV. Για το δεύτερο, ο OuzoPower μου είχε πει πολύ καλά λόγια, ιδιαίτερα για την αεροδυναμική. Εγώ θυμάμαι όταν το είχα δοκιμάσει σε ένα κατάστημα, δεν μου είχαν κάνει καλή εντύπωση οι εσωτερικές επενδύσεις. Μπορεί όμως να πέφτω έξω.

Είχα δοκιμάσει και το ακριβό Shark, το RSR2 αν θυμάμαι καλά; Το είχα βρεί ΦΟΒΕΡΟ. Μου είχε αρέσει πολύ και η εσωτερική επένδυση.
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Τρί Φεβ 05, 2008 2:28 pm

Dimitris έγραψε:Όμηρε νομίζω πως παίζεις μεταξύ Shark και AGV. Για το δεύτερο, ο OuzoPower μου είχε πει πολύ καλά λόγια, ιδιαίτερα για την αεροδυναμική. Εγώ θυμάμαι όταν το είχα δοκιμάσει σε ένα κατάστημα, δεν μου είχαν κάνει καλή εντύπωση οι εσωτερικές επενδύσεις. Μπορεί όμως να πέφτω έξω.

Είχα δοκιμάσει και το ακριβό Shark, το RSR2 αν θυμάμαι καλά; Το είχα βρεί ΦΟΒΕΡΟ. Μου είχε αρέσει πολύ και η εσωτερική επένδυση.

Το RSX που έχω, έχει πραγματικά ST συμπεριφορά, φοβερή επένδυση, τέλεια ζελατίνα, 1300-1350γρ, αλλά όπως προανέφερα τα πλαστικά του μέρη είναι ΠΟΛΥ ευπαθή (από τους αεραγωγούς μέχρι τα κλιπσάκια που κρατάνε το μηχανισμό της ζελατίνας), έχουν ξεκολήσσει τα σπόιλερ, καθώς και το φινίρισμά του που έχει ξεφλουδίσει σε ένα σημείο και έχει ραγίσει σε 2-3 άλλα και για μένα είναι αδικαιόλογητο όταν το προσέχω και το έχω πάντα στην κουκούλα του, (2-3 φορές μου έχει πέσει από τα χέρια μόνο) για 2 χρόνια όπου τον ένα το φορούσα μόνο στα ταξίδια.

Βέβαια έχει σημασία να πούμε ότι όλα τα μοντέλα δεν είναι ίδια γι'αυτό και ζητάω συγκεκριμένα γνώμες για το AGV Stealth που είναι και η σειρά ST της εταιρείας.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά!
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Re: AGV Stealth & άλλα

Δημοσίευσηαπό Dakota την Τρί Φεβ 05, 2008 3:02 pm

Acanthor έγραψε:Το XR-1000 το έχω απορρίψει γιατί δεν αφαιρούνται οι επενδύσεις πλήρως και επιπλέον μπάζει λίγο κρυο μου είπαν...

Πως είναι δυνατόν ένα κράνος να μπάζει κρύο ????????
Ο τύπος που το έχει δεν ξέρει να ρυθμίσει τη ζελατίνα. Έχει 4 βίδες που ρυθμίζονται με κέρμα, αλλά πρέπει να βγάλεις τη ζελατίνα. Το έχω 4 χρόνια και δεν μπάζει τίποτα. :smt033
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dakota
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: Μήτσος
Μοντέλο: Moto Guzzi 1200 Sport
Yamaha YBR 125
Κυβικά: 1275

Re: AGV Stealth & άλλα

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Τρί Φεβ 05, 2008 3:05 pm

Dakota έγραψε:
Acanthor έγραψε:Το XR-1000 το έχω απορρίψει γιατί δεν αφαιρούνται οι επενδύσεις πλήρως και επιπλέον μπάζει λίγο κρυο μου είπαν...

Πως είναι δυνατόν ένα κράνος να μπάζει κρύο ????????
Ο τύπος που το έχει δεν ξέρει να ρυθμίσει τη ζελατίνα. Έχει 4 βίδες που ρυθμίζονται με κέρμα, αλλά πρέπει να βγάλεις τη ζελατίνα. Το έχω 4 χρόνια και δεν μπάζει τίποτα. :smt033

Εντάξει, μπορεί να εννοούσε ότι δεν είναι τόσο ζεστό προφανώς, σαν κάποια άλλα....δεν ξέρω...
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό zero την Τρί Φεβ 05, 2008 3:09 pm

AGV Stealth

Το έχω κάνα εξάμηνο.

+

Πανάλαφρο. Καλή ποιότητα πλαστικών, σφουγκαρακίων. Πλενονται όλα. Αγωνιστικο κουμπωμα. Καλος εξαερισμός. Καλή τιμη.

-

Ζελατίνα που χαράσεται ευκολα. Ζελατίνα όχι και πολυ αντιθαμβωτικη. Θόρυβος τρελός πάνω απο τα 140 (εγώ σε ταξίδι έβαλα ωτοασπίδες)

Επειδή έχει λοφίο αν δεν έχεις φερινγκ θα εχεις πρόβλημα με τον θόρυβο στο ταξίδι. Αλλιώς είναι γαμάτο κράνος. Εγώ πάντως είμαι πολυ ευχαριστιμένος, απλά σε μακρυνές και γρηγορες διαδρομές θέλει τις ωτοασπιδες του (πάντα αν δεν έχεις φερινγκ οπως εγώ)
Άβαταρ μέλους
zero
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Τρί Φεβ 05, 2008 3:26 pm

zero έγραψε:AGV Stealth

Το έχω κάνα εξάμηνο.

+

Πανάλαφρο. Καλή ποιότητα πλαστικών, σφουγκαρακίων. Πλενονται όλα. Αγωνιστικο κουμπωμα. Καλος εξαερισμός. Καλή τιμη.

-

Ζελατίνα που χαράσεται ευκολα. Ζελατίνα όχι και πολυ αντιθαμβωτικη. Θόρυβος τρελός πάνω απο τα 140 (εγώ σε ταξίδι έβαλα ωτοασπίδες)

Επειδή έχει λοφίο αν δεν έχεις φερινγκ θα εχεις πρόβλημα με τον θόρυβο στο ταξίδι. Αλλιώς είναι γαμάτο κράνος. Εγώ πάντως είμαι πολυ ευχαριστιμένος, απλά σε μακρυνές και γρηγορες διαδρομές θέλει τις ωτοασπιδες του (πάντα αν δεν έχεις φερινγκ οπως εγώ)

Έχω φέρινγκ και πάντα θα έχω όπως το κόβω, αλλά επειδή είμαι και λίγο ψηλός δεν μπορώ να είμαι σκυμμένος σ'όλη τη διαδρομή για να κρύβομαι στη ζελατίνα.
Πρέπει να το δοκιμάσω πάντως ό,τι και να λέμε....
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό BUSA MAKIS την Πέμ Φεβ 07, 2008 3:37 pm

Το συγκεκριμένο AGV είναι το κράνος μου.
Συνημμένα

Άβαταρ μέλους
BUSA MAKIS
Νέος στο forum

Μοντέλο: SUZUKI HAYABUSA
Κυβικά: 1300

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Πέμ Φεβ 07, 2008 4:03 pm

BUSA MAKIS έγραψε:Το συγκεκριμένο AGV είναι το κράνος μου.

Ένα από τα ωραιότερα κράνη είναι κατά την άποψή μου. Θα μας πεις τη γνώμη σου?
Εξαερισμός, επένδυση, θόρυβος κλπ

Σκέφτομαι και το X-Lite 801RR και το 701. Καμμιά γνώμη γι'αυτά τα δύο?
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό BUSA MAKIS την Πέμ Φεβ 07, 2008 11:40 pm

Acanthor έγραψε:
BUSA MAKIS έγραψε:Το συγκεκριμένο AGV είναι το κράνος μου.

Ένα από τα ωραιότερα κράνη είναι κατά την άποψή μου. Θα μας πεις τη γνώμη σου?
Εξαερισμός, επένδυση, θόρυβος κλπ

Σκέφτομαι και το X-Lite 801RR και το 701. Καμμιά γνώμη γι'αυτά τα δύο?

Για τα χρήματά του πολύ καλό. Το είχα πάρει από Γερμανία μόλις είχε βγεί γύρω στα 300 ευρώ αν θυμάμαι. Δεν έχει υποσαγώνιο για να μην περνά ο αέρας από κάτω. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά
και παω μια χαρά και με πάνω από 280 χιλ./ώρα.
Άβαταρ μέλους
BUSA MAKIS
Νέος στο forum

Μοντέλο: SUZUKI HAYABUSA
Κυβικά: 1300

Δημοσίευσηαπό mechie την Κυρ Μαρ 02, 2008 12:08 am

Ωραία εφαρμογή και επένδυση έχει και το Schuberth S1 το οποίο έχει και "ήσυχη" φήμη. Αντικαθίσταται με το S1pro και η Eliofil το έδινε 399 σε 6 άτοκες αν θυμάμαι καλά και από ίντερνετ 310 αλλά οχι σε λίγα σχέδια/χρώματα.

Κάτι ήσυχο θέλω διακαώς καιρό τώρα, αλλά...
the true dream is being able to dream... at all.
Άβαταρ μέλους
mechie
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Γιάννης
Μοντέλο: Suzuki GSF650SA K5
Kawasaki Z750 K5

Επιστροφή στο ΚΡΑΝΟΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες