Εκδρομή στην Δυτική Μακεδονία ή πως την ξάπλωσα την Triumph

Super Travel

Εκδρομή στην Δυτική Μακεδονία ή πως την ξάπλωσα την Triumph

Δημοσίευσηαπό HawkGt την Δευτ Ιούλ 28, 2008 7:45 pm

Ωραία εκδρομή είχα κανονίσει ρε παιδιά! Αναχώρηση Πέμπτη με προορισμό φιλικό σπίτι στο Σκαλοχώρι, ένα χωριό κοντά στην Καστοριά, βόλτες στην τριγύρω περιοχή που είναι πανέμορφη (Πρέσπες, Φλώρινα, Νυμφαίο), παρακολούθηση του τοπικού πανηγυριού που φημίζεται για την ομορφιά του και επιστροφή την Κυριακή στην Αθήνα.

Ξημερώματα λοιπόν Πέμπτης ξεκινάω και η εθνική μέχρι την Λαμία πέρασε γρήγορα, αλλά και βαρετά, έτσι την έκανα για το στροφιλίκι του Δομοκού προς Καρδίτσα. Το πανηγύρι των στροφών κράτησε όμως λίγο, μια και μετά το Νέο Μοναστήρι ο δρόμος περνάει μέσα από τον κάμπο της Καρδίτσας, ενώ γίνονταν έργα σε μεγάλο μέρος του δρόμου. Το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο και μετά την Καρδίτσα, στον δρόμο για τα Τρίκαλα, αλλά μετά δρόμος και τοπίο άρχισαν να με αποζημιώνουν, με αποκορύφωμα την είσοδο στην Καλαμπάκα. Τα Μετέωρα! Όποια ώρα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες κι αν τα δεις, δεν παύουν να σε εντυπωσιάζουν.

Το κομμάτι από Καλαμπάκα προς Γρεβενά το ευχαριστήθηκα πολύ! Καλούτσικη άσφαλτος, στροφιλίκι, και όμορφα τοπία. Τα χωράφια με το μόλις θερισμένο στάρι χρύσιζαν μέσα στον πρωινό ήλιο ο οποίος έπαιζε συνέχεια με τα σύννεφα. Τοπία και φωτισμός που ανοίγουν την ψυχή!
Μετά τα Γρεβενά η διαδρομή που διάλεξα αποτελούνταν από αμιγώς αγροτικούς δρόμους που περνούσαν μέσα από μικρά χωριά, άλλα όμορφα και περιποιημένα, άλλα εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους. Πηγαίνοντας λοιπόν από χωριό σε χωριό είδα μια ταμπέλα που έδειχνε τον δρόμο προς το πέτρινο γεφύρι του Ανθοχωρίου. Έχω μεγάλη λόξα με τα τοξωτά πέτρινα γεφύρια μας και έτσι αποφάσισα να λοξοδρομήσω για να πάω να το δω και να το φωτογραφήσω. Τι το ήθελα ο έρμος!

Πλησιάζοντας στο γεφύρι, ξαφνικά εμφανίζεται μια αγέλη από καμιά 15αριά τσοπανόσκυλα, κάτι τέρατα που αν σε πιάσουν δεν την βγάζεις καθαρή και με παίρνουν στο κατόπι, επιταχύνω λίγο εγώ γιατί με πλησίαζαν και ετοιμάζομαι να πάρω μια κλειστή αριστερή, όταν από αριστερά μου πετάγεται σαν βέλος ένα τετράποδο τέρας κανά μέτρο ύψος και καμιά 70αριά κιλά βάρος που μου είχε στήσει ενέδρα κρυμμένο στο χαντάκι και ουσιαστικά μου κλείνει την εσωτερική.

Ξαφνιασμένος, αλλά και χεσμένος από τον φόβο μου, με 15 τέρατα να με κυνηγάνε από πίσω και ένα τέρας να βρίσκεται σε τροχιά αναχαίτισης, ανοίγω την τροχιά μου, βγαίνω από τον δρόμο, τρώω ένα μεγαλοπρεπέστατο γλίστρημα και βρίσκομαι φαρδύς πλατύς "στου χαντάκ'". Και ενώ καθώς έπεφτα πρωτοσέλιδα του στυλ "αγέλη αγριόσκυλων ξεσκίζει μοτοσυκλετιστή" άρχισαν να περνάν από μπροστά μου, αυτά ευτυχώς, έχοντας προφανώς εκπληρώσει την όποια αποστολή τους σταμάτησαν, γύρισαν την πλάτη και έφυγαν, αφήνοντάς με να προσπαθώ να μαζέψω τα κομμάτια μου.

Ευτυχώς ο φουλ εξοπλισμός που φορούσα έκανε καλά την δουλειά του, οπότε ανοιχτές πληγές δεν υπήρχαν. Το μόνο που πόναγε λίγο ήταν οι καρποί μου, γιατί προφανώς, ενστικτωδώς προέταξα τα χέρια για να μετριάσω το πέσιμο. Με προσπάθεια κατάφερα να σηκώσω και την Αγγλίδα, η οποία, όπως αποδείχθηκε δεν είναι φτιαγμένη για να πέφτει. Ζελατίνα, μούτρο και το κάγκελο που το κρατάει κομμάτια! Το αριστερό μανιτάρι αυτοθυσιάστηκε και κόπηκε. Το αριστερό μαρσπιέ έσπασε. Το πλαϊνό φαιρινγκ και η αριστερή μεριά της ουράς γρατζουνίστηκαν και ράγισαν και το τεπόζιτο απέκτησε μερικές πολύ βαθιές γρατζουνιές. Με λίγα λόγια όλη η αριστερή μεριά της μηχανής κώλος. Κατά τα άλλα καλά... Η μηχανή πήρε μπρος αμέσως, φώτα και λοιπά ηλεκτρικά ΟΚ, οπότε μαζεύω το σπασμένο πατάκι από τα χώματα και ξεκινάω σιγά-σιγά, με το αριστερό πόδι στον αέρα, για να βρω μηχανουργείο να φτιάξω το μαρσπιέ για να μπορέσω να συνεχίσω. Πράγματι, σε διπλανό χωριό βρίσκω ένα μαγαζί με έναν πολύ εξυπηρετικό μάστορα, ο οποίος σε μισή ώρα μου είχε πάλι την μηχανή ετοιμοπόλεμη και έτσι με τα πολλά μπόρεσα να συνεχίσω και να καλύψω τα τελευταία 40-50 χιλιόμετρα που με χώριζαν από τον προορισμό μου.

Οι επόμενες ημέρες κύλισαν με την μηχανή παρκαρισμένη στον κήπο των φίλων κι εμένα να κάνω βόλτες με το αυτοκίνητο και να προσπαθώ να ξεπεράσω τον πόνο που όσο "κρύωνα" είχε αρχίσει να επεκτείνεται από τους καρπούς και τα δάκτυλα, στον αγκώνα και τον ώμο του αριστερού χεριού, τόσο που να με είχε πιάσει ελαφρά ανησυχία για το αν θα μπορέσω να οδηγήσω για την επιστροφή. Τελικά, ευτυχώς, μέχρι την Κυριακή το πρωί ο πόνος είχε υποχωρήσει τόσο ώστε να μπορέσω να επιστρέψω.

Αυτά. Κάποιες φωτό υπάρχουν και θα ανέβουν κάποια στιγμή αργότερα.

ΥΓ. Για όσους επικοινώνησαν μαζί μου και δεν τους είπα τίποτα, το έκανα γιατί δεν υπήρχε σοβαρός λόγος για να ανησυχήσουν...
Τελευταία επεξεργασία από HawkGt και Τρί Ιούλ 29, 2008 8:08 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Things are more like they are now than they have ever been...
Άβαταρ μέλους
HawkGt
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό creperistas την Δευτ Ιούλ 28, 2008 9:06 pm

Φίλε HawkGT περαστικά! Ελπίζω να μην είναι τίποτα σοβαρό, αλλά καλύτερα να επισκεφτείς και κανένα γιατρό. Παρόμοιο συμβάν είχα πάθει πέρσι ώσπου έμαθα ότι όταν σε κυνηγάνε τσοπανόσκυλα συνεχίζεις κανονικά την πορεία σου και το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην σου δαγκώσουν κανένα μπατζάκι από το παντελόνι. Θυμάμαι τότε είχα πάρει μεγάλη τρομάρα, γι' αυτό σε καταλαβαίνω. Και πάλι περαστικά!
GSF 650 SA Bandit K8
Άβαταρ μέλους
creperistas
Νέος στο forum

Μοντέλο: Suzuki GSF 650 SA Bandit K8
Κυβικά: 650

Δημοσίευσηαπό soter3gm την Δευτ Ιούλ 28, 2008 9:25 pm

Βασίλη περαστικά σε εσένα και τη κούκλα σου ......τι να πω ? ο νόμος του Μέρφυ όλες οι στραβές τυγχάνουν όταν δεν πρέπει :smt070 :smt070
Εικόνα
You know I'm loaded, railroaded I'm explosive, I'm a locomotive
Άβαταρ μέλους
soter3gm
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Σωτήρης
Μοντέλο: BMW R1100RT
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό nfot την Δευτ Ιούλ 28, 2008 11:00 pm

Αφου δε λειπει και κανα φιλετακι απο πανω σου, τυχερος εισαι.
"Motor racing, mountain climbing and bull fighting are the only true sports.
All the rest are children's games played by adults."

- Ernest Hemingway -
Άβαταρ μέλους
nfot
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Νικος
Μοντέλο: FZ6 & Daytona 675
Κυβικά: 1275

Δημοσίευσηαπό dionhaya την Δευτ Ιούλ 28, 2008 11:08 pm

Περαστικά σου φίλε...........τα g@moskila
Άβαταρ μέλους
dionhaya
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Διονύσης
Μοντέλο: Hayabusa GSX1300R K8
Κυβικά: 1300

Δημοσίευσηαπό HawkGt την Δευτ Ιούλ 28, 2008 11:11 pm

nfot έγραψε:Αφου δε λειπει και κανα φιλετακι απο πανω σου, τυχερος εισαι.

Ναι, είχαν φάει, λέει, τον προηγούμενο που πέρασε από κει και ήταν χορτάτα!
Άβαταρ μέλους
HawkGt
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Τρί Ιούλ 29, 2008 3:09 am

όχι ρε γαμώτο....
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό iznogood την Τρί Ιούλ 29, 2008 8:25 am

Περαστικα ρε Hawk...!
chalife ala place du chalif.
http://www.carbon-aramid.com
ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
iznogood
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: Αλεξης
Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό FiestaLoca την Τρί Ιούλ 29, 2008 8:36 am

Περαστικά σου ρε φιλαράκι, αλλά 1000 φορές τα γράψαμε αυτά:

σε οποιαδήποτε εμφάνιση ζώου κόβουμε ταχύτητα έως σταματάμε εντελώς. Έκανες ακριβώς το αντίθετο. Πάντως για την ιστορία δεν έχουν καταγραφεί και πολλά περιστατικά στην ιστορία της ανθρωπότητας στα οποία τσομπανόσκυλα κατασπαράζουν ανθρώπους. Ούτε καν οι άγριοι λύκοι.
Τα παραμύθια με τους κακούς λύκους είναι άλλη ιστορία. Προς το παρών είναι κι αυτοί είδος προς εξαφάνιση.

Α, ρε άτιμη οικογένεια...
Όλα τα κακά του Έλληνα από εκεί ξεκινάνε.
Donna nobis pacem
Άβαταρ μέλους
FiestaLoca
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Tassos την Τρί Ιούλ 29, 2008 9:03 am

Περαστικά σου Hawk.
Άβαταρ μέλους
Tassos
Τακτικό Μέλος

Μοντέλο: Aprilia Dorsoduro
Κυβικά: 750

Δημοσίευσηαπό Dakota την Τρί Ιούλ 29, 2008 10:30 am

Περαστικά ρε Billy. Γνώρισε η Αγγλίδα τα Ελληνικά χώματα δι χαρντ γουέι.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dakota
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: Μήτσος
Μοντέλο: Moto Guzzi 1200 Sport
Yamaha YBR 125
Κυβικά: 1275

Δημοσίευσηαπό BUSA MAKIS την Τρί Ιούλ 29, 2008 11:04 am

Περαστικά [smilie=snork_okok.gif]
Άβαταρ μέλους
BUSA MAKIS
Νέος στο forum

Μοντέλο: SUZUKI HAYABUSA
Κυβικά: 1300

Δημοσίευσηαπό prodigy την Τρί Ιούλ 29, 2008 11:48 am

βασιλακη αγορη μου τι σου μελε να παθεις? περαστικα φιλαρακι μου και αλλη φορα να μην ανοιγεις το γκαζη σε τετοιες περιπτωσεις. απλα πανε κατα πανω τους ρε και περνα απο πανω τους αν χρειαστει. ρε οταν εχεις να κανεις συναλλαγες με ζωα δεν παιζουν τροπη και φιλοσοφιες του τυπου ζοωφιλος και τα σχετικα. ειναι η ασυ η αυτα. απανωτους λοιπον. foull attack or fool attack.
η χααααααααααα. !!! :razz:
KTM DUKE II & KTM 950 SM Εικόνα

-----------------------------------------------------------------------
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΡΕ !!! Εικόνα

-----------------------------------------------------------------------

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prodigy
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Τρί Ιούλ 29, 2008 1:33 pm

εγω σου τα πα και απο το τηλεφωνο

περαστικά φιλαρακι
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Τρί Ιούλ 29, 2008 2:50 pm

Ώπα... Περαστικά φιλαράκι...εσύ να'σαι καλά. Εμπερείες είναι κι αυτές, τί να κάνουμε ρε γμτ....

ΥΓ:Κάτι δεν πάει καλά τελευταία μου φαίνεται.......
There's too much panic in this town....
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Όμηρος
Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό ermisVFR την Τετ Ιούλ 30, 2008 11:14 am

Βασίλη και από μένα περαστικά.

Πολύ όμορφη περιοχή. Το φθινόπωρο θα πάω οποσδήποτε....
Wo Es war, soll Ich werden
Άβαταρ μέλους
ermisVFR
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό HawkGt την Σάβ Οκτ 11, 2008 9:35 am

Μπορεί να ήμουν χτυπημένος, αλλά μπόρεσα να τραβήξω μερικές όμορφες φωτογραφίες....

Εικόνα Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
HawkGt
Νέος στο forum

Επόμενο

Επιστροφή στο ΤΑΞΙΔΙΑ -ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες