«Μαχαίρι» στις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Οτι σάς συμβαίνει - οτι βλέπουν τα μάτια μας στον μοτοσυκλετιστικό χώρο και οχι μόνο.

«Μαχαίρι» στις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Πέμ Μαρ 19, 2009 12:16 pm

Δεν θα δοθεί αύξηση το 2009 στους δημοσίους υπαλλήλους με μεικτές αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής, επικαλούμενη την ανάγκη δραστικής μείωσης των δαπανών του Δημοσίου και την οικονομική κρίση.

Το ίδιο -μηδενικές δηλαδή αυξήσεις- ισχύει και για τους δημόσιους λειτουργούς με ειδικά μισθολόγια όπως δικαστικοί, βουλευτές γιατροί, για τους οποίους πρόσφατα θεσπίστηκε νέο μισθολόγιο. Επίσης, δεν θα δοθούν αυξήσεις στα πάσης φύσεως επιδόματα για το 2009 που λαμβάνουν οι αυτές οι κατηγορίες.
Για τους μισθωτούς των οποίων οι μικτές αποδοχές ανέρχονται έως τα 1.500 ευρώ μηναίως -εξαιρουμένης της οικογενειακής παροχής- θα λάβουν εφάπαξ αφορολόγητο έκτακτο οικονομικό βοήθημα 500 ευρώ. Το επίδομα αυτό περιορίζεται στα 300 ευρώ για όσους οι μικτές αποδοχές φτάνουν τα έως τα 1.700 ευρώ.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν για τις μικτές αποδοχές στις 31 Δεκεμβρίου 2008.
Για τους συνταξιούχους του Δημoσίου ισχύει ανάλογη ρύθμιση: Σε όσους συνταξιούχους λαμβάνουν βασική σύνταξη έως και 800 ευρώ, θα δοθεί έκτακτο αφορολόγητο (κια χωρίς κρατήσεις) βοήθημα 500 ευρώ. Επίδομα 300 ευρώ θα λάβουν όσοι παίρνουν βασική σύνταξη έως και 1.100 ευρώ.
«Οι αποφάσεις που σημερα ανακοινώνουμε είναι ασφαλώς δύσκολες, πιστεύω πως όλοι καταλαβαίνουν πως βιώνουμε αυτήν την πρωτογνωρη κρίση. Μόνο μια είναι η υπεύθυνη και ρεαλιστική πολιτική, να μειώσουμε δραστικά τις δαπάνες του δημοσίου, άλλη λύση, μόνιμη δεν υπάρχει», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.
Αποφάσεις για την εισοδηματική πολιτική «ανάλογες με την οικονομική συγκυρία» έλαβε η Διυπουργική Επιτροπή για την Οικονομία, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για χαμηλές αυξήσεις στο Δημόσιο, εν μέσω και των πιέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έλεγχο των δημοσιονομικών μεγεθών.
Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς χαρακτήρισε τις αποφάσεις «σαφώς δυσάρεστες», πρόσθεσε όμως ότι «η προσπάθεια είναι να έχουν το στοιχείο του δικαίου, να είναι δηλαδή κοινωνικά δίκαιες».
«Με εισήγηση του υπουργού Οικονομίας πήραμε αποφάσεις για την εισοδηματική πολιτική στον δημόσιο τομέα. Οι αποφάσεις αυτές είναι αντίστοιχες, ανάλογες με την οικονομική συγκυρία» είπε ο κ. Σουφλιάς.
«Είναι δυσάρεστες, αλλά όμως η προσπάθεια ήταν να έχουν το στοιχείο του δικαίου, να είναι δηλαδή κοινωνικά δίκαιες, να συμμετέχουν όλοι σε αυτήν την προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης ανάλογα με το εισόδημά τους», πρόσθεσε.
Την εισοδηματική πολιτική ανακοινώνει στις 4.00 μ.μ. ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει.
Το βασικό σενάριο προβλέπει αυξήσεις στους εν ενεργεία υπαλλήλους μόλις 1,5%, ενώ για τους συνταξιούχους προβλέπει αυξήσεις μόλις 2%.
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Re: «Μαχαίρι» στις αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων

Δημοσίευσηαπό Greek_sailor62 την Παρ Μαρ 27, 2009 3:26 am

Τι λέμε τώρα ρεεεεεεε? Μη τρελαθούμε κι ολας και μας πιάσει ο πόνος για τους δημοσίους υπαλλήλους!
taou!!!!

Στον ιδιωτικό τομέα, ΔΕΝ ξέρεις αν ποτέ στη ζωή σου θα πάρεις σύνταξη! (οι δημόσιοι υπάλληλοι το έχουν σίγουρο).
Στον ιδιωτικό τομέα η λέξη υπερωρία είναι άγνωστη εδω και μερικούς μήνες! (οι δημόσιοι υπάλληλοι τις πληρώνονται).
Στον ιδιωτικό τομέα πάνω απ τα 50 - 55 σε διώχνουν και δε μετά σε παίρνει κανένας γατί είσαι γέρος, άσχετα αν τότε το παιδί σου θα θέλει φροντιστήρια, σπουδές! (οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν απολύονται μέχρι τη συνταξιοδότηση).

Να πω κι άλλα?
Με σπουδές ΚΑΤΕΕ στην Ελλάδα, σπουδές στην Αγγλία, Ιταλία και Σουηδία... ήμουν σε μια εταιρεία από τον Ιούνιο 08 απλήρωτος (στα δικαστήρια είμαι για να τα πάρω)! Δεκέμβρη - Γενάρη άνεργος! (φοβερή πρωτοχρονιά δε λέω).
Τώρα δουλεύω σε εξωτερικές εργασίες σε ένα ''μικρομάγαζο''.
Τι λέτε? Να νοιαστώ για τους οι δημοσίους υπάλληλους?
Άβαταρ μέλους
Greek_sailor62
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Νικόλας
Μοντέλο: FJR1300
Κυβικά: 1300

Δημοσίευσηαπό After την Παρ Μαρ 27, 2009 9:56 am

Greek_sailor62 έγραψε:Τι λέμε τώρα ρεεεεεεε? Μη τρελαθούμε κι ολας και μας πιάσει ο πόνος για τους δημοσίους υπαλλήλους!
taou!!!!

Στον ιδιωτικό τομέα, ΔΕΝ ξέρεις αν ποτέ στη ζωή σου θα πάρεις σύνταξη! (οι δημόσιοι υπάλληλοι το έχουν σίγουρο).
Στον ιδιωτικό τομέα η λέξη υπερωρία είναι άγνωστη εδω και μερικούς μήνες! (οι δημόσιοι υπάλληλοι τις πληρώνονται).
Στον ιδιωτικό τομέα πάνω απ τα 50 - 55 σε διώχνουν και δε μετά σε παίρνει κανένας γατί είσαι γέρος, άσχετα αν τότε το παιδί σου θα θέλει φροντιστήρια, σπουδές! (οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν απολύονται μέχρι τη συνταξιοδότηση).

Να πω κι άλλα?
Με σπουδές ΚΑΤΕΕ στην Ελλάδα, σπουδές στην Αγγλία, Ιταλία και Σουηδία... ήμουν σε μια εταιρεία από τον Ιούνιο 08 απλήρωτος (στα δικαστήρια είμαι για να τα πάρω)! Δεκέμβρη - Γενάρη άνεργος! (φοβερή πρωτοχρονιά δε λέω).
Τώρα δουλεύω σε εξωτερικές εργασίες σε ένα ''μικρομάγαζο''.
Τι λέτε? Να νοιαστώ για τους οι δημοσίους υπάλληλους?

Ξεχασες το Εφαπαξ

Οι ιδιωτικοι υπαλληλοι παιρνουν ΕΦΑΠΑΞ?
:smt051
Δεν φορας κρανος=Δεν σεβεσαι τον εαυτο σου=Αρα δεν σεβεσαι και τον συνανθρωπο σου

There's no replacement for displacement!
Άβαταρ μέλους
After
Νέος στο forum

Μοντέλο: Versys
Κυβικά: 650

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Παρ Μαρ 27, 2009 10:23 am

αυτο που δεν θελει ο κοσμος να καταλαβει ειναι οτι δεν θα ειναι για πολυ καιρο δημοσιοι υπαλληλοι

οσοι προλαβανε προλαβανε , τωρα αλλαζουν τα πράγματα

οσο για τον ιδιωτικο τομέα .... εχω εκφραστει στο παρελθον και νομίζω οτι αυτο που το περιγραφει ειναι οτι οπως στρωσεις κοιμασαι .

καθε λιγο και λιγακι ακουω για απατεωνες αφεντικά και κοροιδα υπαλληλους αφου κανενας υπαλληλος απο αυτους που γκρινιαζουν δεν εχει πει ποτε οτι με αφησε απληρωτο αλλα του εκανα ασφαλιστικα μετρα και του δεσμευσα την περιουσια του μεχρι να με πληρωσει ( εχεις το δικαιωμα )

φυσικα ειναι ποιο ευκολο να γκρινιαζεις απο το να πρατεις , δεν σου φταιει το συστημα, εσυ φταις που δεχεσαι το συστημα !

επιλεγεις την απραξια και περιμενεις τον δον κιχωτη να σε σωσει !

λυσεις υπαρχουν ακομα και να μην πληρώσεις τον δικηγορο και το δικαστηριο αλλα προτιματε την γκρινια απο την πραξη

τελικά οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι ποιο εξυπνοι , πολεμανε για να μην χασουν αυτα που εχουν , ενω οι ιδιωτικοι φροντιζουν να χανουν ολο και περισσοτερα !
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Δημοσίευσηαπό OutLaw την Παρ Μαρ 27, 2009 10:46 pm

Greek_sailor62 έγραψε:Στον ιδιωτικό τομέα, ΔΕΝ ξέρεις αν ποτέ στη ζωή σου θα πάρεις σύνταξη! (οι δημόσιοι υπάλληλοι το έχουν σίγουρο).

Στον Δημόσιο τομέα η σύνταξη χορηγείται ανάλογα των εκάστοτε μηνιαίων κρατήσεων και βάσει των ετών εργασίας και δεν χαρίζεται σαν τις καραμέλες από το Κράτος

Greek_sailor62 έγραψε:Στον ιδιωτικό τομέα η λέξη υπερωρία είναι άγνωστη εδω και μερικούς μήνες! (οι δημόσιοι υπάλληλοι τις πληρώνονται).

Στον Δημόσιο τομέα αυτή η λέξη είναι άγνωστη εδώ και χρόνια, τουλάχιστον στο δικό μου επάγγελμα.

Greek_sailor62 έγραψε:Στον ιδιωτικό τομέα πάνω απ τα 50 - 55 σε διώχνουν και δε μετά σε παίρνει κανένας γατί είσαι γέρος, άσχετα αν τότε το παιδί σου θα θέλει φροντιστήρια, σπουδές! (οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν απολύονται μέχρι τη συνταξιοδότηση).

Σε πολλά επαγγέλματα στον Δημόσιο τομέα γίνεται το ίδιο (ανώτατο όριο ηλικίας τα 55 έτη δλδ.), ο 55χρονος Δημ.υπάλληλος είναι το ίδιο γέρος με αυτόν του Ιδιωτ. τομέα,εκτός κι αν έχει πέσει στο μαγικό ζωμό σαν τον Οβελίξ. Και μπορεί το ίδιο δύσκολα να βρει δουλειά στα 55. Επίσης, η σύνταξη χορηγείται μετά τα 60-65 (10-15 χρόνια μετά την απόλυση δλδ.) ανάλογα με το χρόνο εργασίας στον Δημ.τομέα

Greek_sailor62 έγραψε:Να πω κι άλλα?

Άλλη φορά μωρέ...

Greek_sailor62 έγραψε:Τι λέτε? Να νοιαστώ για τους οι δημοσίους υπάλληλους?

οι Δημ. υπάλληλοι να δεις πόσο νοιάζονται για σένα....
αλλά ξέχασα... " εσύ, ο φορολογούμενος πολίτης τους πληρώνεις και πρέπει να σε σέβονται και να σε εξυπηρετούν ", άσχετα αν εσύ δεν νοιάζεσαι γι'αυτούς...
" 'Οποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται... "
Άβαταρ μέλους
OutLaw
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Δημήτρης
Μοντέλο: Yamaha XT Serow '95/225cc, Gilera Nexus '09/300cc
Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Παρ Μαρ 27, 2009 11:04 pm

OutLaw έγραψε: " εσύ, ο φορολογούμενος πολίτης τους πληρώνεις και πρέπει να σε σέβονται και να σε εξυπηρετούν "..

πολύ σωστό! Έτσι πρέπει να είναι. Και λυπούμαστε που το Δημόσιο πάει κατά διαόλου. Επίσης λυπούμαστε που οι συντριπική πλειοψηφία από εδώ μέσα για παράδειγμα, όταν ήρθε αντιμέτωπη με τον δημόσιο υπάλληλο, συχτήρισε την ώρα και τη στιγμή. Έχω δουλέψει πολλά χρόνια στο δημόσιο και ξέρω. Η στάση "εξουσίας" και "δεν πα να λες οτι θες, εγώ είμαι πίσω από το κισέ και κάνω οτι θέλω και δε με κουνάς, ακόμα και να μην σε εξυπηρετώ γιατί ΒΑΡΙΕΜΑΙ και με ενοχλείς τώρα που ήρθες και ΖΗΤΑΣ ΠΟΛΛΑ" είναι...καλύτερα για ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ.

Έχω υπάρξει "πίσω από τον κισέ", όχι ομολογώ υπερήφανος για αυτά που έβλεπα. Έχω δει τις πραγματικές ώρες που δουλεύουν στο δημόσιο.
το σημαντικότερο πρόβλημα που έχει κρατήσει την Ελλάδα πίσως είναι το ΔΗΜΟΣΙΟ με τον ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ. Που κατάντησε "βόλεμα" ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ!!! .
Και αυτό είναι ΓΕΓΟΝΟΣ.
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό Dakota την Σάβ Μαρ 28, 2009 10:25 am

Εντάξει μην τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πάρα πολλοί που απλώς δεν κάνουν την δουλειά τους. Όποιος έχει περάσει από ΙΚΑ - εφορία έχει άποψη. Από την άλλη υπάρχουν πυροσβέστες πχ που κάνουν μια πολύ δύσκολη δουλειά και όποιος έχει αντίρρηση ας σκεφτεί πως θα του φαινόταν να βγάζει πτώματα μέσα από κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Να πω και κάτι ακόμα για τον τρόπο δουλειάς. Από τον συχωρεμένο τον παππού μου μέχρι μια θεία μου, αλλά και όσους δουλεύουν στο δημόσιο και είναι στο κοντινό μου περιβάλλον διαπίστωσα το εξής. Κανείς τους δεν μπορεί να καταλάβει πως είναι να μην προλαβαίνεις να πιεις καφέ στη δουλειά. Ή να μην μπορείς να πάρεις μια μέρα άδεια.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά στο πως λειτουργεί το δημόσιο στις μεγάλες πόλεις και πως στην επαρχία. Στις μικρές πόλεις μπορείς να βγάλεις δικαιολογητικά από το τηλέφωνο!!! Δεν χρειάζεται να λαδώσεις στην εφορία για να σου βγάλουν μια βεβαίωση αυθημερόν. Δεν περιμένεις ουρά 300 άτομα στο ΙΚΑ.

Το να διαμαρτυρηθώ σε μια μικρή ιδιωτική επιχείρηση μου ακούγεται ανέκδοτο. Έχω απεργήσει μια φορά αλλά αν έκανα όλα αυτά που περιγράφεις Ηλία θα έπρεπε να ψάχνω για δουλειά στην Αθήνα γιατί στη Θεσσαλονίκη δεν θα έβρισκα με τίποτα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dakota
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: Μήτσος
Μοντέλο: Moto Guzzi 1200 Sport
Yamaha YBR 125
Κυβικά: 1275

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Σάβ Μαρ 28, 2009 12:00 pm

συμφωνω με τον dakota οτι δεν πρεπει να τους βαζουμε ολους στο ιδιο τσουβαλι , οσο για το γεγονος περι διαμαρτηριας οπως εχω πει και σε αλλα ποστ δουλεψτε ομαδικα και οχι ατομικα

εκφράστε τα παραπονα ομαδικα ,απεργηστε ομαδικά διεκδικηστε ομαδικά

αν φοβασε να χασεις τοτε σιγουρα δεν εισαι ετοιμος να κερδισεις και ουτο ισχυει στα παντα στην ζωη μας !!!!

αν θες την σιγουρια σου και την εξασφαλιση σου μείνε οπως εχεις αλλα μην γκρινιαζεις , αφου επιλογη σου ηταν !

παντα εχεις μια επιλογη , αυτο δεν συμαινει οτι πρεπει να σου αρεσει ή να ειναι ευκολη
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Σάβ Μαρ 28, 2009 1:05 pm

Dakota έγραψε:Εντάξει μην τους βάζουμε όλους σε ένα τσουβάλι. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πάρα πολλοί που απλώς δεν κάνουν την δουλειά τους. Όποιος έχει περάσει από ΙΚΑ - εφορία έχει άποψη. Από την άλλη υπάρχουν πυροσβέστες πχ που κάνουν μια πολύ δύσκολη δουλειά και όποιος έχει αντίρρηση ας σκεφτεί πως θα του φαινόταν να βγάζει πτώματα μέσα από κατεστραμμένα αυτοκίνητα.
.

Δημήτρη σε ότι αφορά τα λεγόμενά μου, φυσικά και δεν αναφέρομαι σε δημοσίους υπαλήλλους τύπου ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ. Δηλαδή εσύ όταν αγανακτείς με το ΔΗΜΟΣΙΟ, αγανακτείς με τους ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ;
Ας επικεντρωνόμαστε στα ευκόλως ενοούμενα.
Δηλαδή στις δημόσιες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με γραμματείς, εφοριακούς, από υπηρεσίες μέχρι και σε δικαστήρια, σε τρένα, σε λεοφωρεία, σε..σε...σε...σε..Και φυσικά όχι σε ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
Και φυσικά ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ στο ίδιο τσουβάλι. Αλλά είναι περιττό να το αναφέρουμε κάθε φορά. Ή μήπως δεν είναι;
Γιατί αν εγώ ας πούμε είμαι ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ και έχω γνώση πως κάνω καλά τη δουλειά μου (ενώ ξέρω πως πολλοί συνάδελφοί μου δεν την κάνουν), όταν ακούσω πως "Οι δημόσιοι υπάλληλοι αυτό και εκείνο και το άλλο..." δεν θα παρεξηγηθώ, γιατί δεν θίγομαι εγώ άμεσα, αλλά όλοι εκείνοι που ξέρω πως δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους, στηριζόμενοι στο γεγονός πως κανείς δεν θα τους ελέγξει.
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Επιστροφή στο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης