πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Λύσε δέσε σέ δουλειά να βρισκόμαστε

Συντονιστής: Συντονιστές

πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Δημοσίευσηαπό chr1s_86 την Πέμ Μάιος 07, 2009 1:38 pm

Γεια χαρά σε όλους,

μου παρουσιάστηκε από χθες ένα πρόβλημα στο BROS 400 που οδηγώ καθημερινά.

Όπως πάει κανονικά στο δρόμο κάνει διακοπές το μοτέρ, ή όταν είναι στο ρελαντί μπορεί να σβήνει. Στην αρχή σκέφτηκα βενζίνη αλλά είδα ότι όταν κάνει διακοπή πέφτει το στροφόμετρο στο μηδέν και επίσης αν σβήσει στο ρελαντί αν πατήσω αμέσως μιζα δεν κάνει τίποτα, μετά από μισο δευτερόλεπτο παίρνει κανονικά.

Οπότε λέω μήπως είναι τίποτα ηλεκτρικό ωστόσο φώτα κτλ δουλεύουν όταν κάνει διακοπή (δεν αναβοσβήνουν δηλαδή). Το απόγευμα θα κοιτάξω κάτω από τη σέλα και στις διάφορες καλωδιώσεις στο υποπλαίσιο μήπως βρω τίποτα ύποπτο.

Στο μεταξύ αν έχει κανείς καμιά ιδέα ας μου πει.....



Ευχαριστώ και τα λέμε!
Άβαταρ μέλους
chr1s_86
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 14, 2006 10:23 pm
Τοποθεσία: athens
Ονομα χρήστη: Χριστόφορος
Μοντέλο: honda bros
Κυβικά: 399

Re: πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Πέμ Μάιος 07, 2009 2:44 pm

για μπαταρια μου κανει σαν πρωτη σκεψη !
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 7007
Εγγραφή: Τετ Ιουν 14, 2006 10:22 pm
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Re: πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Δημοσίευσηαπό HawkGt την Πέμ Μάιος 07, 2009 8:28 pm

Τσέκαρε ότι οι πόλοι της μπαταρίας είναι σφιγμένοι καλά. Αν δεν είναι αυτό, ακολούθα το καλώδιο από τον αρνητικό πόλο της μπαταρίας. Αυτό κάπου βιδώνει κάνοντας επαφή στο πλαίσιο (ή το υποπλαίσιο, δεν θυμάμαι καλά). Αυτή η επαφή οξειδώνεται και προκαλεί τέτοια προβληματάκια...
Πάρε κι ένα λινκ με το ηλεκτρικό διάγραμμα...

http://www.fastgm.com/travis/hawk/hawk- ... iagram.gif
Things are more like they are now than they have ever been...
Άβαταρ μέλους
HawkGt
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 203
Εγγραφή: Παρ Ιουν 23, 2006 10:22 pm

Re: πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Δημοσίευσηαπό chr1s_86 την Πέμ Μάιος 07, 2009 10:54 pm

Ηλία και Βασίλη ευχαριστώ καταρχήν για τις απαντήσεις και τη βοήθεια. Θα κοιτάξω αυριο πρωι αυτό το καλώδιο μηπως και είναι εκεί το πρόβλημα.

Βασικά δεν έχω μπορέσει να προσδιορίσω ακόμα πότε ακριβώς το κάνει, πχ σήμερα το πρωι που πήγα στη δουλειά το έκανε 4-5 φορές στο δρόμο (δεν πρέπει να είχε ζεσταθεί κανονικά ακόμα) αργότερα που κατέβηκα κέντρο και έκανα μικροδιαδρομές το έκανε συχνότερα και μετά που βγήκα στον κηφισό το έσκισα λίγο και δεν το έκανε καθόλου! το απόγευμα που έφυγα από τη δουλειά το έκανε μια φορά μόνο (15 λεπτά λειτουργίας περίπου)

παράξενο δεν είναι; ???

για νεότερα θα ενήμερώσω ;)

ευχαριστώ ξανά και τα λέμε!

Χριστόφορος
Άβαταρ μέλους
chr1s_86
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 14, 2006 10:23 pm
Τοποθεσία: athens
Ονομα χρήστη: Χριστόφορος
Μοντέλο: honda bros
Κυβικά: 399

Re: πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Δημοσίευσηαπό soter3gm την Πέμ Μάιος 07, 2009 11:48 pm

Κοίταξε και τον κεντρικό διακόπτη μήπως έχει ξεβιδωθεί η αν κάποιο από τα καλώδια έχει ξεκολλήσει Το είχαν αυτο το θέμα εκείνης της χρονολογίας τα μηχανάκια
Εικόνα
You know I'm loaded, railroaded I'm explosive, I'm a locomotive
Άβαταρ μέλους
soter3gm
Τακτικό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: Κυρ Μάιος 13, 2007 8:46 pm
Τοποθεσία: Αιγάλεω λέω
Ονομα χρήστη: Σωτήρης
Μοντέλο: BMW R1100RT
Κυβικά: 1100

Re: πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Παρ Μάιος 08, 2009 5:43 pm

chr1s_86 έγραψε:Ηλία και Βασίλη ευχαριστώ καταρχήν για τις απαντήσεις και τη βοήθεια. Θα κοιτάξω αυριο πρωι αυτό το καλώδιο μηπως και είναι εκεί το πρόβλημα.

Βασικά δεν έχω μπορέσει να προσδιορίσω ακόμα πότε ακριβώς το κάνει, πχ σήμερα το πρωι που πήγα στη δουλειά το έκανε 4-5 φορές στο δρόμο (δεν πρέπει να είχε ζεσταθεί κανονικά ακόμα) αργότερα που κατέβηκα κέντρο και έκανα μικροδιαδρομές το έκανε συχνότερα και μετά που βγήκα στον κηφισό το έσκισα λίγο και δεν το έκανε καθόλου! το απόγευμα που έφυγα από τη δουλειά το έκανε μια φορά μόνο (15 λεπτά λειτουργίας περίπου)

παράξενο δεν είναι; ???

για νεότερα θα ενήμερώσω ;)

ευχαριστώ ξανά και τα λέμε!

Χριστόφορος


μια φορά το ειχα παθει αυτο και δεν ηταν καλα σφιγμενα τα καλωδια που πηγαιναν στην μπαταρια

μετα απο καιρο τα εφτησε και η μπαταρια

για σφιξε λιγο τα καλωδια στους πολους της μπαταριας
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 7007
Εγγραφή: Τετ Ιουν 14, 2006 10:22 pm
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Re: πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Δημοσίευσηαπό chr1s_86 την Κυρ Μάιος 10, 2009 3:27 pm

Λοιπόν έβγαλα το πλαστικό της ουράς και έλεγξα όσες συνδέσεις με βυσματάκια και καλώδια βρήκα, τους πόλους της μπαταρίας και τα καλώδια τους. Έριξα παντού σπρέυ επαφών, και ανοιξα και το κουτάκι με τις ασφάλειες μπροστά, έριξα και 'κει σπρεύ και τις έβγαλα και τις ξαναέβαλα.
Κομμένο ή βγαλμένο καλώδιο δεν βρήκα, αλλά αυτό είναι λογικό γιατί έτσι κι αλλιώς δεν είναι μόνιμο το πρόβλημα.

Το άφησα 15 λεπτά και δούλευε και λέω το λύσαμε αλλά μετά έσβησε μια φορά και πιο μετά που πήγα να ξεκινήσω έσβησε πάλι 2-3. (???) κάνω μια διαδρομή 5 λεπτά, οπως σταματάω σβηνει. ξαναξεκινάω κάνω 5-6 λεπτά και δεν σβήνει! (????)

Επίσης πριν κάνω ελέγχους σπρέυ κτλ έκανα και μιά διαδρομή για καμια ώρα και γινόταν το εξής: έπεφτε στο μηδέν το στροφόμετρο και αφού δεν δούλευε, τράβαγα συμπλέκτη, πάταγα μίζα και δεν γύρναγε (δεν έκανε τπτ το κουμπί) και κρατώντας το πατημένο μετά από 5-10 δευτερόλεπτα γύρναγε και έπαιρνε και δούλευε κανονικά για κανα 5 λετπο. (???????) Και μετά ξανα τα ίδια για 4-5 φορές. Ωστόσο την ώρα που δεν είχε ρεύμα σε μίζα και μοτέρ τα φώτα και τα υπόλοιπα δούλευαν κανονικά! αρα πιστεύω η μπαταρία δεν πρέπει να έχει κάτι.

κοίταξα και του διακόπη τα καλώδια και δεν φαίνεται να έχουν κάτι, αλλά έτσι κι αλλιώς ο διακόπτης σβήνει και τα φώτα αρα λέω αν ηταν από και δεν θα έμεναν αναμένα όταν σβήνει.

ούτε το kill switch πρέπει να κολλάει γιατι όταν είναι πατημένο η μίζα γυρνάει.

Αυτό στη φωτο με τις ψύκτρες είναι ο ανορθωτής; όταν δουλευει το μηχανάκι είναι ζεστός, καίει, έτσι πρέπει να είναι; και κατι άλλο, ο ανορθωτής που απ ότι ξέρω είναι συνηθησμένη βλάβη καίγεται με τη μια και μένεις ή κανει τέτοια κόλπα όπως στο δικό μου;

τι άλλο να πω δεν ξέρω...


τι λέτε; καμιά ιδέα;

(σορυ αν τα εχω γράψει μπερδεμένα...)
Συνημμένα

DSC00265.JPG
DSC00265.JPG (23.06 KiB) 2933 προβολές
Άβαταρ μέλους
chr1s_86
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 14, 2006 10:23 pm
Τοποθεσία: athens
Ονομα χρήστη: Χριστόφορος
Μοντέλο: honda bros
Κυβικά: 399

Re: πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Κυρ Μάιος 10, 2009 7:33 pm

ειναι φυσιολογικό να ζεστένεται να τσουρουφλαει

για να δεις αν ειναι ο ανορθοτης θα πρεπει να τον μετρησεις με πολυμετρο

αν δεν ειναι καποιο καλοδιο που ακουμπα καπου και γιωνει , δυσκολο να το βρεις με την πρωτη ματια

επιμενω οτι θες καινουρια μπαταρια

τι μπαταρια φοράς και ποσο καιρο την εχεις ?
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 7007
Εγγραφή: Τετ Ιουν 14, 2006 10:22 pm
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Re: πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Δημοσίευσηαπό Dakota την Τρί Μάιος 12, 2009 3:50 pm

chr1s_86 έγραψε:Επίσης πριν κάνω ελέγχους σπρέυ κτλ έκανα και μιά διαδρομή για καμια ώρα και γινόταν το εξής: έπεφτε στο μηδέν το στροφόμετρο και αφού δεν δούλευε, τράβαγα συμπλέκτη, πάταγα μίζα και δεν γύρναγε (δεν έκανε τπτ το κουμπί) και κρατώντας το πατημένο μετά από 5-10 δευτερόλεπτα γύρναγε και έπαιρνε και δούλευε κανονικά για κανα 5 λετπο. (???????) Και μετά ξανα τα ίδια για 4-5 φορές. Ωστόσο την ώρα που δεν είχε ρεύμα σε μίζα και μοτέρ τα φώτα και τα υπόλοιπα δούλευαν κανονικά! αρα πιστεύω η μπαταρία δεν πρέπει να έχει κάτι.


Τσέκαρες τον διακόπτη του σταντ μήπως έχει βραχυκυκλώσει?
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Dakota
Συχνό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2185
Εγγραφή: Τρί Αύγ 29, 2006 4:08 pm
Τοποθεσία: Hell for Leather
Ονομα χρήστη: Μήτσος
Μοντέλο: Moto Guzzi 1200 Sport
Yamaha YBR 125
Κυβικά: 1275

Re: πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Πέμ Μάιος 14, 2009 4:44 pm

τελικά εβγαλες ακρη ?
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 7007
Εγγραφή: Τετ Ιουν 14, 2006 10:22 pm
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Re: πρόβλημα στο bros, ηλεκτρικό;

Δημοσίευσηαπό chr1s_86 την Τρί Μάιος 19, 2009 4:38 pm

γεια χαρα!

λοιπόν έχει δυο μέρες τώρα που δεν έχει κάνει διακοπές, πρέπει να είναι κάποιο από τα καλώδια που φεύγουν κάτω από το λαιμό και συνεχίζουν κάτω από το τεπόζιτο. Τα τράβηξα μια δυο φορές μπρος πισω (βίαια θα έλεγα :lol: ) και από τότε δουλεύει.. θα δω μήπως το επόμενο σαββατοκύριακο τα λύσω να δω ποιο είναι μισοκομμένο ή αν έχει λιώσει κανένα πλαστικό και βραχυκυκλώνει...

αλλα δεν μου φαίνεται εύκολη δουλειά γιατί είναι τρία πλαστικά κανάλια που έχουν μέσα τους τα υπόλοιπα...

για να δούμε....


thanks σε όλους για την βοήθεια παιδιά ....

τα λέμε για την ώρα
Άβαταρ μέλους
chr1s_86
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 32
Εγγραφή: Πέμ Σεπ 14, 2006 10:23 pm
Τοποθεσία: athens
Ονομα χρήστη: Χριστόφορος
Μοντέλο: honda bros
Κυβικά: 399


Επιστροφή στο ΤΕΧΝΙΚΑ-ΘΕΜΑΤΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες