Μόλις γράφτηκα,+μόλις αποφάσισα να ασχοληθώ με μοτοσικλέτες.

Καλωσήρθατε στην παρέα μας! Πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς / συστηθείτε εδώ...

Μόλις γράφτηκα,+μόλις αποφάσισα να ασχοληθώ με μοτοσικλέτες.

Δημοσίευσηαπό fang8 την Παρ Ιούλ 24, 2009 4:36 pm

Χαίρετε! Καταρχάς να σας συστηθώ.. Είμαι 17 ετών και από πολύ μικρή ηλικία είχα παρουσιάσει ένα πολύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα δίτροχα, σε σκηνικό να μην μπορώ να ξεκολλήσω. Όμως κάποτε αυτό μου κόστισε κάποιους πολύ σοβαρούς τραυματισμούς παρόλο που ήμουν σε ποδήλατο με αποτέλεσμα να μην ξανασχοληθώ γιατί μου είχε δημιουργηθεί μεγάλη φοβεία. Που ακόμα την έχω και δεν έχω κατορθώσει μέχρι τώρα να ξανανέβω σε σέλα. Αλλά τώρα νιώθω πολύ διαφορετικά και έτοιμη από καιρό σε καιρό να το ξεπεράσω. Καλύτερα να μπω λίγο πρώτα στα θεωρητικά.Θα ενημερώνω για την πορεία μου.
Ο πατέρας μου σε νεαρή ηλικία υπήρξε μηχανόβιος μανιακός, σήμερα έχει περιοριστεί σε μοτοσικλέτα χιλίων κυβικών. Πολλές φορές νιώθω την ανάγκη να συζητήσουμε για το θέμα όμως δεν μπορεί να γίνει διότι δεν υπάρχει καθόλου καλή σχέση μεταξύ μας. Μάλιστα όταν είχε συμβεί το ατύχημα με κατηγορούσε άσχημα. Κάτι που συνεχίζει να το κάνει σε κάθε ευκαιρία..πχ. φίλος του: Την πέρνει η κόρη σου τη μηχανή; κι εκείνος απαντάει πως είχα φάει τα μούτρα μου και πως δεν ξέρω ποδήλατο. Πιστεύω πως εκείνος είναι και ο κύριος υπεύθυνος που δεν δείχνω πλέον τη στάση που είχα απέναντι στα δίτροχα. Παρόλα αυτά στις περισσότερες αν όχι σε όλες τις φορές που ξεφεύγει ο νους μου απ' την πραγματικότητα αρχίζω και οραματίζομαι διάφορα τοπία μακρινών ταξιδιών τα οποία τα βλέπω απ' το κέντρο ενός δρόμου φυσικά πάνω σε μηχανή. Αυτό είναι και ένα από τα όνειρά μου.
Ύστερα, τα αυτοκίνητα δεν μου αρέσουν καθόλου. Δεν σκοπεύω να αγοράσω ποτέ δικό μου. Σίγουρα θα αγοράσω μηχανή μια ημέρα.
Θα ήθελα σας παρακαλώ εάν κάποιος έχει την καλωσύνη να με συμβουλεύσει σύμφωνα με το που θα απευθυνθώ αρχικά για τις βασικές γνώσεις μοτοσικλετών και να με καθοδηγήσει στη μετέπειτα πορεία των γνώσεων. Και μετά για τα πρακτικά, με τι θα πρέπει να ξεκινήσω, για τα διπλώματα.. Δεν με ελκύουν πάπιες, σκούτερ, κλπ να μου πείτε άμα θα' ταν καλή λύση να ξεκινήσω με το λιγότερο 125 cc. Σε αυτό με ευνοεί το ύψος μου, 1.77 άμα είναι χρήσιμο.
Είναι πολύ καλό που υπάρχει αυτός ο χώρος, φαίνεται πολύ μαθησιακός και χαρίζει ευκαιρίες σε πολλούς. Χαίρομαι που είχα τη δυνατότητα να εγγραφώ κι εγώ στην παρέα σας και ελπίζω στο μέλλον να φανώ χρήσιμη.
fang8

Κυβικά: 0

Re: Μόλις γράφτηκα,+μόλις αποφάσισα να ασχοληθώ με μοτοσικλέτες.

Δημοσίευσηαπό dionhaya την Παρ Ιούλ 24, 2009 11:26 pm

καλώς μας ήρθες!!!!!!!!!!!!!! :smt006 :smt006 :smt006
Άβαταρ μέλους
dionhaya
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Διονύσης
Μοντέλο: Hayabusa GSX1300R K8
Κυβικά: 1300

Δημοσίευσηαπό nfot την Σάβ Ιούλ 25, 2009 10:30 am

Mια παλια αγαπη ξαναφουντωσε δηλαδη. Εδω που τα λεμε, δυσκολα σβηνει αυτη η αγαπη !!!

Ο εκπαιδευτης υποψηφιων οδηγων, που μπαινει στο φορουμ αυτο, οταν δε σφιγγει βιδες στο στριγκακι (*) του, ειναι ο πλεον καταλληλος να σε κατατοπισει για τα τυπικα του θεματος.

* Στριγκακι = Μοτο μαρκας Triumph. Οσο μας πληγωνουν, τοσο μας πορωνουν. :smt082 :smt082 :smt082
"Motor racing, mountain climbing and bull fighting are the only true sports.
All the rest are children's games played by adults."

- Ernest Hemingway -
Άβαταρ μέλους
nfot
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Νικος
Μοντέλο: FZ6 & Daytona 675
Κυβικά: 1275

Δημοσίευσηαπό nikosperdikaris την Σάβ Ιούλ 25, 2009 10:55 am

:smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006 :smt006
Άβαταρ μέλους
nikosperdikaris
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Νικος Περδικαρης
Μοντέλο: tdm yamaha ,05 abs
Κυβικά: 900
Επάγγελμα: πυροσβεστησ

Δημοσίευσηαπό Hawk την Σάβ Ιούλ 25, 2009 6:34 pm

Καλως ηλθες στην παρεα μας !!!!
Άβαταρ μέλους
Hawk
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Δευτ Ιούλ 27, 2009 8:43 pm

Καταρχας καλως ήλθες στην παρέα μας ακόμα και αν δεν οδηγείς .

Σχετικά με τα ερωτήματα σου θα προσπαθήσω να σου δείξω εναν δρόμο . Είναι λογικο να φοβάσαι να ξανανεβεις . Ολοις μας βοφουμαστε υστερα απο μια καλη στουκα. Ο μονος τροπος να το ξεπερασεις ειναι με το να ανεβεις . Μην το παρακανεις σιγα σιγα και αν δεν εμπιστευεσαι τον οδηγό περίμενε να οδηγήσεις εσυ .

Πρώτα θα ήθελα να σχολιασω οτι εισαι μικρή ακομα , ναι ξερω εισαι στην ηλικια που θεωρεις οτι τα ξερεις ολα και εισαι αρκετα ωριμη κτλ κτλ κτλ αλλα δυστηχως το κρατος δεν το νιωθει αυτο . Περιμένεις να γίνεις 18 και μια μερα και πηγαίνεις σε μια σχολη οδηγών .

Ξεκινάς μαθηματα για το δίπλωμα τον 125 κυβικών . Κανε οσα μαθηματα χρειαζονται για να νιωσεις εσυ ετοιμη και μην λαδωσεις για να περάσεις . Αν δεν εχεις την ικανοτητα να περάσεις τις εξετασεις αυτες καλητερα να μην οδηγήσεις . Ο ημιμαθεις οδηγος ειναι επικυνδηνος για τον εαυτο του και για τους αλλους .

Οταν με το καλο αποκτησεις το διπλωμα θα αγοράσεις ενα μηχανακι 125 κυβικών . Μην βρεις καν σουργελο 80 κυβικών ή 50 κυβικών ξεχασμενο σε καμια αποθηκη και κυκλοφορείς μεσα στους δρομους της αθήνας ή αλλων αστικων κεντρων . Κινδυνος θανατος . Βρες ενα τη προκοπής ή καινουριο και ας μην ειναι απολήτα αυτο που σου αρεσει εφανισιακα . Κατα καιρούς κανω test ride και στην κατηγορία τον 125 . Μην σνομπαρεις τα παπια και τα σκουτερ. Κυρίως τα παπια σε μαθαινουν την χρηση των ταχητων .

Απέκτησες το καινουριο σου μοτόρι , εχεις το διπλωμα φυσικά και θα αγοράσεις κρανος , μπουφαν ,γαντια ,παντελονι και μποτες . ΝΑΙ θα κυκλοφορεις ως robocop ακομα και με το 125αρακι . Η πτωση δεν κανει διακρισεις . Τα αγορασες ολα αυτα και νιωθεις ετοιμη να κατακτήσεις των αερα .

Φρενο ,κανε μια σταση εδω topic3904.html και κανε το riding school . Θα μαθεις πολλα μα πολλα που δεν εμαθες για το διπλωμα.

Τωρα εισαι ετοιμη να βγεις στον δρομο και αν το μυαλο σου ειναι στην θεση του θα την βγαλειις αναιμακτα για χρονια .

Μεχρι το ποληποθητο 18 εχεις παρα μα παρα πολυ χρονο να διαβασεις πολλα αρθρα εδω μεσα . Εχεις την τυχη να διαβασεις πρωτα και μετα να τα κανεις πραξη. Πολλοι απο εμας τα μαθαμε με τον δυσκολο τροπο , τουμπες σαβουρες και τα λοιπα.

Όπως καταλαβαίνεις ειναι δύσκολο να σου μεταφερω ολη την γνωση με μερικες παραγραφους . Αλλα νομίζω οτι σου εδωσα μια μικρή εικόνα . Οτι απορίες εχεις εδω είμαστε .

Happy Mottoring
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Τετ Ιούλ 29, 2009 5:58 pm

Καλωσήρθες και καλή αρχή! :smt006
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό iznogood την Δευτ Αύγ 03, 2009 7:49 pm

Καλως ηρθες φιλε/φιλη?
:smt006
chalife ala place du chalif.
http://www.carbon-aramid.com
ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
iznogood
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: Αλεξης
Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό kyriakosVFR την Δευτ Αύγ 03, 2009 8:13 pm

Καλώς ήρθες λοιπόν!

Ξεκίνα με το ποδήλατο να πάρεις λίγο τον αέρα ..... :smt054

nfot έγραψε:Ο εκπαιδευτης υποψηφιων οδηγων, που μπαινει στο φορουμ αυτο, οταν δε σφιγγει βιδες στο στριγκακι (*) του, ειναι ο πλεον καταλληλος να σε κατατοπισει για τα τυπικα του θεματος.

Εκτός από άλλεν τώρα τελευταία σφίγγω και με οχταράκι πολύγωνο. [smilie=bs_offtopic.gif]
Άβαταρ μέλους
kyriakosVFR
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Κυριάκος
Μοντέλο: TRIUMPH SPEED TRIPLE
Κυβικά: 1050

Δημοσίευσηαπό nfot την Δευτ Αύγ 03, 2009 11:08 pm

kyriakosVFR έγραψε:...
nfot έγραψε:Ο εκπαιδευτης υποψηφιων οδηγων, που μπαινει στο φορουμ αυτο, οταν δε σφιγγει βιδες στο στριγκακι (*) του, ειναι ο πλεον καταλληλος να σε κατατοπισει για τα τυπικα του θεματος.

Εκτός από άλλεν τώρα τελευταία σφίγγω και με οχταράκι πολύγωνο. [smilie=bs_offtopic.gif]

:smt082 :smt082 :smt082

Ελα ρε, εγω ουτε καν ασχολουμαι. Μονο λαδι προσθετω :smt081 :smt081 :smt081
"Motor racing, mountain climbing and bull fighting are the only true sports.
All the rest are children's games played by adults."

- Ernest Hemingway -
Άβαταρ μέλους
nfot
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Νικος
Μοντέλο: FZ6 & Daytona 675
Κυβικά: 1275

Δημοσίευσηαπό Hornet την Κυρ Αύγ 09, 2009 2:34 pm

καλώς ήρθες [smilie=beer.gif]
"..ότι δεν συνέβει ποτέ, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε αρκετά.."
Άβαταρ μέλους
Hornet
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό staff40 την Κυρ Αύγ 09, 2009 8:50 pm

καλως ηρθες φλαρακι.....αν και εισαι ακομα 17 τσακα και μια κρυα :partyman: [smilie=beer.gif] [smilie=beer.gif] [smilie=beer.gif] [smilie=beer.gif] και παντα ορθιος.
Μην τα βαζεις με ηλιθιους.Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας.
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
staff40
Νέος στο forum

Μοντέλο: kawasaki Z
Κυβικά: 750

Δημοσίευσηαπό big_driver την Κυρ Σεπ 20, 2009 7:41 pm

:smt006 :smt006
Οι ''αργοι'' οδηγοι σκοτωνουν
Οι γρηγορες μηχανες ποτέ
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
big_driver
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: φιλιππος
Μοντέλο: v strom
Κυβικά: 650

Επιστροφή στο ΜΕΛΗ