γεια σε ολους. εχω ενα yamaha dt 200 r ΕΤ 90' το μαυρο κιτρινο. αποφασησα μετα απο 3 χρονια ακηνησιας να το ξαναβαλω μπρος και γενηκα να το αναστησω σε ολα αλλα το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να το ξεμπουκωσω με τιποτα. καθαρισα το καρμπιλατερ, αλαξα μπουζι ,νερο λαδια, μπαταρια, αλλα αυτο επιμενει. εχω την εντυπωση οτι δεν μου κανει αναφλεξη. σκευτηκα οτι πρεπει στο τεποζιτο να εχω βαλει αρκετο λαδι μιξης σε σχεση με την βενζινη και οτι αν προσθεσω περισσοτερη βενζινη θα γινει αναφλεξη. ενασ γνωστος μου ειπε να καθαρησω εκει που μπενει το μπουζι με καρτερ( δεν ξερω τη ενωει). ποια ειναι η γνωμη σας και τι πρωτηνετε!!!!
Λιγο δυσκολο να εντοπίσω ενα σημειο μόνο που να φταίει αφου η αναφλεξη ειναι υποθεση πολλών παραμετρων.
Το γεγονός οτι δεν παίρνει μπροστα μπορει να ειναι μίγμα, καρμπυρατερ, συμπιεση , ηλεκτρικο , που αν το καθε ενα το αναλυσω εχει αρκετες υποκατηγοριες.
Πες μας τι ακριβως κανει οταν προσπαθεις να το βαλεις μπροστα , κανει σκασιματα αλλα δεν παιρνει μπροστα, ειναι εντελος νεκρο ;
Το μηχανακη λειτουργουσε κανονηκα και ηταν και σε γκαραζ. εχτεσ αφου καθαρησα το καρμπιρατερ δυο φορες πηρε μπροστα αλλα δεν κραταγε καθολου και μετα απο λιγα δευτερολεπτα εσβηνε. εκανα βεβαια και μια πατατα. (δεν καθαρησα το τεποζητο με πετρελαιο) εβαλα κοντα στα τρια λιτρα βενζινη super την παλια αλλα μεσα στο τεποζητο μετα εριξα το μισο περιπου μπουκαλακι μιξη (λαδι).Οταν παιρνει πλεων μπροσ δυσκολα βεβαια πεταει ντουμανια σκευτομαι μηπωσ ειναι μπουκωμενο αρκετα και αυτο φταει. τι λες?
Δοκίμασε και χωρις εξατμιση να δεις αν περνει ποιο ευκολα μπροστα . Ενδεχεται να ειναι μπουκομενη η εξατμιση .
Αλλα μπορει να ειναι και μπουκομενο το ντεποζιτο . Μπορεις να συνδεσεις κατευθείαν ενα δοχειο με βενζίνη και λαδι στο καρμπυρατερ να δεις αν δουλευει .
κατι ακομα.μεσα στο καρμυρατερ κατω απο την πεταλουδα που ανεβοκατεβενει και στεκετε με ενα κεντρικο πυρο με δυο μαυρα πλαστηκα στισ ακρες (δεν ξερω πωσ λεγεται) εχει ακομα μια βιδα η οποια ειναι σκουριασμενη την οποια δεν καταφερα να την βγαλω. αλλα θα την ξαναπρωσπαθησω. το καρμπιρατερ εχει δυο σωληνακια για το νερο που συνδεονται καπου εκει κοντα στο μπουζι , ενω λοιπον εχω καθαρησει το καρμιρατερ αλλα και το ψυγειο αυτα σωληνακια βγαζουν λασπη. και ενα τελευταιο δεν θυμαμαι που μπαινει το καθενα τουσ δηλ δεν ξερω αν το εχω βαλει σωστα. μιλαω ατη την στιγμη συνεχεια για το καρμπιρατερ γιατι αν καθαρισω σωστα αυτο το τεποζητο αλλα και το φιλτρο βενζινης θα ξερω οτι απο αυτο το κομματι παροχης καυσημου θα ειμαι καθαρος, και μετα παμε για παρακατω ψαξημο. ευχαρηστω προκαταβοληκα!!!
τον θαλαμο διαστολησ τον εχω καθαριση με καυστικη ποτασα οχιτιποτα το ιδιαιτερο αλλα λαδια και μαυριλεσ εβγαλε. την εχω δοκιμαση και χωρισ εξατμιση (θ. διαστολη) πανω κατω το ιδιο
Τα φιλτρα δεν τα καθαριζουμε αλλα τα αλλαζουμε, εκτος αν μιλας σε αυτα που ειναι μεσα στο ντεποζιτο. Οτι καθαριζεις με τα σωστα καθαριστικα θα πρεπει να στεγνωνει πολυ καλα . Με τα σωληνακια σε εχασα, νερο στο καρμπηρατερ σιγουρα δεν παιζει. Θα πρεπει να ειναι καθαρα κ σωστα τοποθετημενα. Το μονο σιγουρο ειναι οτι εχεις μελλον ακομα σε καθαρισμους ενα ενα κομματι 8-) Sent from my E15 using Tapatalk
σημερα θα αλξω το φιλτρο βενζινης , θα καθαρησω το ρεζερβουαρ με πετρελαιο και θα ξανακαθαρησω το καρμπιρατερ με σπρει καρμπιρατερ. θα τοα αφησω να στεγνωση καλα και βλεπουμε . οσο για τα σωληνακια νερου τωρα. πανω στο καρμπιρατερ υπαρχουν 2 εξοδοι για την κυκλωφορια του νερου. η μια συνδεεται για να παερνει το νερο και η αλλη για να το επιστρεφει.αυτοι οι εξοδοι συνδεονται με δυο σωληνακια. οταν τα βγαζω πανω απο το καρμπιρατερ για να το βγαλω και να το καθαρισω τρεχει για λιγο νερο αλλα με λασπη.αυτο με εχει μπερδεψη.
τεληκα σημερα εμαθα απο εναν μαστορα για μηχανεσ οτι αυτεσ οι εξοδοι του νερου απο το καρμπιλατερ δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο. αυτο το εχουν οι παλιες μηχανες και καλα για να ζεστενουν πιο γρηγορα την μηχανη τισ πολυ κρυες μερεσ. μπορω αν θελω να τις εχω ελευθερεσ και να ενωσω τις αλλες δυο εξοδουσ απο το μεταλικο μεροσ τησ μηχανης να τησ ενωσω μεταξυ τουσ με ενα μονο σωληνακι. το καρμιρατερ το καθαρησα με ειδικο σπρει καρμπιρατερ το εκανα τζαμι,το αδεισα ολο το σπρει και τελοσ αλαξα και το φιλτρο βενζινης. τωρα το μονο που μενει ειναι να καθαρισω το τεποζιτο ή να βαλω μπροσ απο μπουκαλι με βενζινη και βλεπουμε......