ENTRY LEVEL BIKE

Οτι σάς συμβαίνει - οτι βλέπουν τα μάτια μας στον μοτοσυκλετιστικό χώρο και οχι μόνο.

ENTRY LEVEL BIKE

Δημοσίευσηαπό HNIOXOS KTM την Παρ Οκτ 23, 2009 9:54 pm

Όπως έχω ξαναγράψει ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα (περίπου 3+ χρόνια) τη μοτοσικλέτα.
Και τώρα αντιμετωπίζω την απαίτηση του γιού μου να πάρει μηχανή.
Ο νεαρός είναι 17,5 και θέλει να οδηγήσει μηχανή, αλλά εμένα τρέμει το φυλλοκάρδι μου, κυκλοφορώντας εκεί έξω και βλέποντας πως οδηγούν οι κάθε λογής και ηλικίας κάφροι.

Τι να κάνω ρε παιδιά, με το μοναχοπαίδι μου;

Και αν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς ποιά μηχανή θεωρείτε ότι είναι καλή, ώστε να μπεί με τους καλύτερους δυνατούς οιωνούς στον κόσμο της μοτοσικλέτας;

Βοήθεια συνάδελφοι δικυκλιστέεεεεεεεεεεεεεεες ! :smt088 :smt088 :smt089 :smt089
Το δικαίωμά σου να μιλάς, δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε παίρνω στα σοβαρά!!!
Άβαταρ μέλους
HNIOXOS KTM
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Δημήτρης
Μοντέλο: KTM Adventure
Κυβικά: 990

Re: ENTRY LEVEL BIKE

Δημοσίευσηαπό karaferas την Παρ Οκτ 23, 2009 11:03 pm

cbf 250 or cb400... :smt006
karaferas
Νέος στο forum

Μοντέλο: aprilia
Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό Typhoon την Σάβ Οκτ 24, 2009 4:23 am

Σοβαρό το θέμα σου φίλε μου..
Κατ αρχάς, είναι μικρός και δεν έχει δίπλωμα ακόμη, οπότε δεν μπορεί να οδηγήσει τίποτα (νόμιμα). Όταν μπεί στα 18 τον πας σ ένα δάσκαλο και του μαθαίνει τα βασικά (τα οποία υποθέτω τα γνωρίζει μέσες άκρες, μιας και θέλει μηχανη)
Αφού πάρει το δίπλωμά του, σίγουρα θα βγάλει καμιά βόλτα το δικό σου μηχανάκι (με την συγκατάθεση σου ή χωρίς)οπότε φρόντισε να έχεις πληρώσει το σχετικό επασφάλιστρο στην εταιρεία σου προκειμένου να είσαι καλυμμένος στην περίπτωση της στραβής (κι εσύ κι ο γιός σου)
Αυτά ήταν τα εύκολα, διότι τώρα ξεκινάνε τα δύσκολα!
Πως θα μάθει ένας νέος σωστή οδ(ηγ)ική συμπεριφορά δεδομένου ότι στις σχολές οδήγησης ασχολούνται με το πως θα πάρουν το δίπλωμα κι όχι αν θα μάθεις...
Εδώ θέλει υπομονή κι απο σένα κι απο το παιδί.Είναι δύσκολο να μεταδώσεις γνώσεις ακομη και για πράγματα που γνωρίζεις πάρα πολύ καλά.
Θα πρέπει να μάθει καταρχήν πως δουλέυουν και τι κάνουν τα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας , έτσι ώστε να μπορεί να συνειδητοποιήσει τι θα συμβεί αν πχ αφήσει αλάδωτη την αλυσίδα, ή κατεβάσει απο 4η σε 2α(η και 1η)
Θα πρέπει να μάθει να σέβεται πρώτα απ όλα αυτό που καβαλάει, είτε είναι σκούτερ είτε σουπερσπόρτ και έπειτα να μάθει να σέβεται και τους γύρω του. (δεν σου φταίνε οι άλλοι αν είσαι κουλομαρία και πηγαίνεις με 80 στην αριστερή με το ρημάδι σου και σε προσπερνάνε απο παντού)
ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όμως θα πρέπει να μάθει να ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ. Να βλέπει το ταξί μπροστά του και να περνά απο το μυαλό του ότι στην ερχόμενη στάση μπορεί κάποιος να σηκώσει το χέρι του και ο ταρίφας να σταματήσει απότομα(και μετά να ανάψει τα αλάρμ)Οτι το σταματημένο λεωφορείο που κατεβάζει κόσμο το προσπερνάμε απο αριστερα (άσε τι λέει ο ΚΟΚ) και σαν κότες (όλο και κάποιος ανίκητος θα βιαστεί να διασχίσει το δρόμο μπροστά απο το λεωφορείο)
Βεβαια όλα αυτά δεν "διδάσκονται" ειδικά σε ένα νέο που όσο να ναι βράζει το αίμα του."Μαθαίνονται" με τον καιρο και με τα χρόνια (και φυσικά με τα λάθη μας)
Επομένως είναι αδύνατο ένας νέος οδηγός να αφομιώσει ένα κατεβατό συμβουλών που θα του δώσει απλόχερα ένα παλαιότερος. Παρόλα αυτά όμως νομίζω ότι θα αποτελέσουν "τροφή για το πνεύμα", υλικό το οποίο ίσως να μπορέσει να το επεξεργαστεί λίγο αργοτερα μόνος του όταν θα οδηγάει.

Συγχώρεσε με αν παρασύρθηκα και πήρα λιγο δασκαλίστικο ύφος(θα πρέπει να μάθει, θα πρέπει να κάνει μπλα μπλα μπλα)δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.Δεν μπορώ να πω ότι σε καταλαβαίνω γιατί είμαι έξω απο το χορό (δεν είμαι γονιός)αλλά το σίγουρο είναι ότι αν του το απαγορέψεις , κάπου θα βρεί και θα καβαλήσει, οπότε καλύτερα να έχει δικό του να ξέρει τι του γίνεται.
Κάντου συμφωνία ότι αν τελικά πάρει μηχανάκι θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράει κράνος.

Κι όταν τελικά αποφασίσετε να αγοράσετε εγώ θα έλεγα κάτι εντουροειδές (ανεξαρτητα απο τα κυβικά) αφού οπως και να το κάνουμε είναι ιδανικά μέσα στην πόλη και αρκετά "ασφαλή" (άνετες αναρτήσεις να μην κοπανιέτε, ψηλά για να βλέπει πάνω απο το υψος των αυτοκινήτων)

Πάντως αν δεν θές με τίποτα να καβαλήσει πηγαίνετε μια βόλτα απο το ΚΑΤ καμιά μέρα και καθίστε να χαζέψετε τα περιστατικά.Πιάσε και καμιά συζήτηση με κάνα γιατρό, ε όσο να ναι θα επηρρεαστεί η ψυχολογία του νεαρού και μπορεί να το ξανασκεφτεί...

Φιλικά [smilie=beer.gif]
Άβαταρ μέλους
Typhoon
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό HNIOXOS KTM την Σάβ Οκτ 24, 2009 10:20 am

Κατά τη γνώμη μου ο πιστιρικάς θα πρέπει να ξεκινήσει με αυτοκίνητο, ώστε να ψηθεί εκ του ασφαλούς (όσο γίνεται δηλαδή, αφού απόλυτη ασφάλεια δεν παρέχεται από κανένα μέσο) και αφού αποκτήσει κάποια εμπειρία να ξεκινήσει και με τη μηχανή.

Συμβουλές του έχω δώσει άπειρες. Όπως πολύ σωστά λες, πόσες θα θυμηθεί όταν έρθει η ώρα να του φανούν χρήσιμες; Άμα δεν το βιώσεις στην πράξη, δε σου μένει τι να λέμε τώρα!

Για αρχή πάντως σκεφτόμουν και γω κάποιο εντούρο ή on-off ας πούμε, όμως έχω ακούσει ότι καλά είναι να ξεκινήσει κανείς και με scooter.

Τι λέτε;

Πάντως ο πρώτος μου στόχος νομίζω ότι θα πρέπει να είναι η είσοδος του μικρού στον κόσμο της μηχανής λιγάκι αργότερα, όταν θα έχει μια κάποια εμπειρία σε οδήγηση και συνθήκες κυκλοφορίας στο χάος της Αθήνας και όχι μόνο.
Το δικαίωμά σου να μιλάς, δεν περιλαμβάνει την υποχρέωσή μου να σε παίρνω στα σοβαρά!!!
Άβαταρ μέλους
HNIOXOS KTM
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό bros400pgm την Σάβ Οκτ 24, 2009 2:51 pm

1. Οταν σε βλεπει να καβαλας την μηχανη, τι φορας απο εξοπλισμο?
2. Παρτου ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε εξοπλισμο, και αγορασε του ενα μηχανακι πιστας (rs125)
3.Προπονηση και εκμαθηση σε παρκινγκ. γυρω γυρω ολοι αλλιως κοφτου τον αερα
4.Bαλτον για αρχη, ΜΟΝΟ στα μεγαρα, στα TD που διοργανωνονται (εαν σε παιρνει, ανεβειτε και σερρες). ποτε ομως στον δρομο

HNIOXOS KTM έγραψε:Κατά τη γνώμη μου ο πιστιρικάς θα πρέπει να ξεκινήσει με αυτοκίνητο, ώστε να ψηθεί εκ του ασφαλούς (όσο γίνεται δηλαδή, αφού απόλυτη ασφάλεια δεν παρέχεται από κανένα μέσο) και αφού αποκτήσει κάποια εμπειρία να ξεκινήσει και με τη μηχανή.

Ναι, παρτου ενα σαξοραλο να θερισει κοσμο taou!!!! taou!!!!
Η **Motocikleta - Bot** της νομαθεσιας: στα 18 σου, οδηγεις ferrari αλλα δεν μπορεις να οδηγησεις rs125 :smt076 :smt076
δειξτους ποιος ειναι το ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bros400pgm
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: ΚΟΣΜΑΣ
Μοντέλο: APRILIA MILLE FACTORY
Κυβικά: 1000

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Σάβ Οκτ 24, 2009 3:36 pm

δεν κανει το οχημα τον οδηγο , δεν εχει σημασια τι οδηγει αλλα πως το οδηγει

Αν δεν εχει οδηγησει ποτε του , ας ξεκινησει με ποδηλατο . Μεγαλο σχολείο .

Οτι μηχανακι να του παρεις ,αν ο οδηγος δεν καταλαβαινει την σοβαροτητα που πρεπει να δειχνει τοτε κινδυνευει.

Η αποψη μου , σχολη οδηγησης για το διπλωμα, σχολη ασφαλησης οδηγησης το προπαρασκευαστικο , αρκετες προπονησεις σε παρκινγκ και σιγα σιγα βολτες στην αρχη δικαβαλο και μετα μονος του .
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό Typhoon την Σάβ Οκτ 24, 2009 5:16 pm

Ρε σύ αφού δεν γνωρίζει ακόμη ουτε αυτοκίνητο να οδηγεί θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μάθει σωστά. Συμφωνώ μαζί σου, μάθε πρώτα τ αμάξι, μάθε να κυκλοφορείς σωστά και αργότερα (αφου μπορείς να εκτιμήσεις αυτά που σου προσφέρει η κίνηση με μηχανή) πέρνα σε δίκυκλο.

Πάντως έτσι για να εξοικειώνεται με τις δυο ρόδες μήπως θα ήταν χρήσιμο κανένα μικρό εντουρακι αποκλειστικά για βολτίτσες σε βουνο.Οχι τίποτα να του φέυγει και η κάψα του παιδιού.
Άβαταρ μέλους
Typhoon
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό HNIOXOS KTM την Κυρ Οκτ 25, 2009 12:36 am

bros400pgm έγραψε:1. Οταν σε βλεπει να καβαλας την μηχανη, τι φορας απο εξοπλισμο?
2. Παρτου ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε εξοπλισμο, και αγορασε του ενα μηχανακι πιστας (rs125)
3.Προπονηση και εκμαθηση σε παρκινγκ. γυρω γυρω ολοι αλλιως κοφτου τον αερα
4.Bαλτον για αρχη, ΜΟΝΟ στα μεγαρα, στα TD που διοργανωνονται (εαν σε παιρνει, ανεβειτε και σερρες). ποτε ομως στον δρομο

HNIOXOS KTM έγραψε:Κατά τη γνώμη μου ο πιστιρικάς θα πρέπει να ξεκινήσει με αυτοκίνητο, ώστε να ψηθεί εκ του ασφαλούς (όσο γίνεται δηλαδή, αφού απόλυτη ασφάλεια δεν παρέχεται από κανένα μέσο) και αφού αποκτήσει κάποια εμπειρία να ξεκινήσει και με τη μηχανή.

Ναι, παρτου ενα σαξοραλο να θερισει κοσμο taou!!!! taou!!!!
Η **Motocikleta - Bot** της νομαθεσιας: στα 18 σου, οδηγεις ferrari αλλα δεν μπορεις να οδηγησεις rs125 :smt076 :smt076

Όταν με βλέπει να καβαλάω μηχανή είμαι πάντα με κράνος - γάντια και μπουφάν μηχανής τουλάχιστον .
Ο πιτσιρίκος μου είναι πολύ τυπικός όσο αφορά τον εξοπλισμό και τα μέτρα ασφαλείας. Του είναι αδιανόητο να μπεί σε αυτοκίνητο και να μη βάλει ζώνη ασφαλείας, για δε τη μηχανή θεωρεί απίστευτο που υπάρχει κόσμος να κυκλοφορεί χωρίς κράνος και λοιπό απαραίτητο εξοπλισμό.

Του έχω προτείνει να αγοράσουμε μηχανή για πίστα μόνο και δεν το θέλει. Γουστάρει δρόμο.

Όσο για το σαξόραλο που λες ότι θα του πάρω και θα θερίσει κόσμο, εκτιμώ τη διάθεσή σου να βοηθήσεις, αλλά εδώ μιλάμε για το γιό μου και συ έχεις μάλλον στο μυαλό σου αντίστοιχα πρόσωπα του περιβάλλοντός σου.

Για normal αυτοκίνητο μιλάω, όπως ξεκίνησα και εγώ και τόσοι άλλοι που ούτε κόσμο θερίσαμε ούτε ζημιές κάναμε ούτε τίποτα.

Όσο αφορά στη νομοθεσία, έχεις δίκιο. Μπορείς να οδηγήσεις Ferrari αλλά όχι μηχανή. Απίθανο είναι έτσι;
Άβαταρ μέλους
HNIOXOS KTM
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό HNIOXOS KTM την Κυρ Οκτ 25, 2009 12:49 am

iliasRC31 έγραψε:δεν κανει το οχημα τον οδηγο , δεν εχει σημασια τι οδηγει αλλα πως το οδηγει

Συμφωνώ απόλυτα. Έχω σκεφτεί να ξεκινήσει με αυτοκίνητο γιατί το θεωρώ περισσότερο ασφαλές σε σχέση με τη μηχανή, θα είναι λιγότερο εκτεθειμένος στις αυθαιρεσίες των κακών οδηγών στο δρόμο. Έτσι απλά!
Δεν πιστεύω ότι θα γίνει καλός οδηγός μοτο οδηγώντας αυτοκίνητο. Προφανώς!

Αν δεν εχει οδηγησει ποτε του , ας ξεκινησει με ποδηλατο . Μεγαλο σχολείο .

Ποδήλατο οδηγεί αρκετό καιρό ήδη.

Οτι μηχανακι να του παρεις ,αν ο οδηγος δεν καταλαβαινει την σοβαροτητα που πρεπει να δειχνει τοτε κινδυνευει.

Μαζί σου είμαι!

Η αποψη μου , σχολη οδηγησης για το διπλωμα, σχολη ασφαλησης οδηγησης το προπαρασκευαστικο , αρκετες προπονησεις σε παρκινγκ και σιγα σιγα βολτες στην αρχη δικαβαλο και μετα μονος του
Συμφωνώ με τη σειρά και με τη διαδικασία, εφόσον τελικά αποφασιστεί να πάει για μηχανή.
Λες όχι στο να ξεκινήσει με αυτοκίνητο;
Ποιά μηχανή θεωρείς καλή για να ξεκινήσει; Ή scooter καλύτερα;

.
Άβαταρ μέλους
HNIOXOS KTM
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό bros400pgm την Κυρ Οκτ 25, 2009 12:10 pm

HNIOXOS KTM έγραψε:Όσο για το σαξόραλο που λες ότι θα του πάρω και θα θερίσει κόσμο, εκτιμώ τη διάθεσή σου να βοηθήσεις, αλλά εδώ μιλάμε για το γιό μου και συ έχεις μάλλον στο μυαλό σου αντίστοιχα πρόσωπα του περιβάλλοντός σου.
;

Ετσι λεει ο καθε πατερας απο τα παιδια που πανε στα "λιμανακια"................ Συνεχισε, καλα το πας :smt015 :smt015 :smt015 :smt015 :smt015

ΕΑΝ διαβασες καλα, εγω σου μιλησα για μηχανακι σε κλειστο χωρο..........το θεωρω ανουσιο να μαθει να οδηγαει σωστα στα 18 του, ειτε μηχανακι ειτε αυτοκινητο......... Τωρα εαν εσυ θεωρεις οτι το αμαξι ειναι καλυτερο για να μαθει, δικαιωμα σου................. αλλα να ξερεις οτι υπαρχει περιπτωση να θερισει κοσμο
Εαν τελικα αποφασισεις να του παρεις αμαξι, αλλαξε τον τιτλο, και παρτου ενα και τραβα τον στις πιστες να μαθει............να ξεκαυλωνει εκει (ωστε να μην χρειαζεται να κυνηγαει συνεχεια στους δρομους) και να μαθαινει τις "διορθωτικες" κινησεις που χρειαζονται οταν το αμαξι χανει την "γραμμη" του, την τροχια του..........

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bros400pgm
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό HNIOXOS KTM την Κυρ Οκτ 25, 2009 3:08 pm

bros400pgm έγραψε:
HNIOXOS KTM έγραψε:Όσο για το σαξόραλο που λες ότι θα του πάρω και θα θερίσει κόσμο, εκτιμώ τη διάθεσή σου να βοηθήσεις, αλλά εδώ μιλάμε για το γιό μου και συ έχεις μάλλον στο μυαλό σου αντίστοιχα πρόσωπα του περιβάλλοντός σου.
;

Ετσι λεει ο καθε πατερας απο τα παιδια που πανε στα "λιμανακια"................ Συνεχισε, καλα το πας :smt015 :smt015 :smt015 :smt015 :smt015

ΕΑΝ διαβασες καλα, εγω σου μιλησα για μηχανακι σε κλειστο χωρο..........το θεωρω ανουσιο να μαθει να οδηγαει σωστα στα 18 του, ειτε μηχανακι ειτε αυτοκινητο......... Τωρα εαν εσυ θεωρεις οτι το αμαξι ειναι καλυτερο για να μαθει, δικαιωμα σου................. αλλα να ξερεις οτι υπαρχει περιπτωση να θερισει κοσμο
Εαν τελικα αποφασισεις να του παρεις αμαξι, αλλαξε τον τιτλο, και παρτου ενα και τραβα τον στις πιστες να μαθει............να ξεκαυλωνει εκει (ωστε να μην χρειαζεται να κυνηγαει συνεχεια στους δρομους) και να μαθαινει τις "διορθωτικες" κινησεις που χρειαζονται οταν το αμαξι χανει την "γραμμη" του, την τροχια του..........

Μήπως μου περιγράφεις την περίπτωσή σου;
Τα προβλήματα που είχες μικρότερος με τον πατέρα σου;
Τα προβληματικά σου ίσως παιδικά χρόνια;

Δεν είμαι γιατρός φιλαράκο και εσύ είσαι αρμοδιότητα ψυχίατρου.

Διάβασα πολύ καλά ότι έγραψε οποισδήποτε στο συγκεκριμένο topic.

Έχεις κάνει μεγέθυνση του μικρόκοσμου που ζεις και σκέφτεσαι απλοϊκότατα, ότι αφού εγώ έτσι ζω έ! κάπως έτσι θα ζουν και οι άλλοι.

Άμα μάθει να οδηγάει στο parking τότε θα είναι έτοιμος να βγεί στο δρόμο;
Τα λες και αλλού αυτά; Οι φίλοι σου σε κάνουν παρέα ή βρίσκουν προφάσεις και σε αποφεύγουν;

Ποιά λιμανάκια ρε μυστήριε και αγγούρια καλυβιώτικα; Όλες οι οικογένειες είναι ίδιες;

Το αυτοκίνητο έγραψα ότι είναι ασφαλέστερο για να μάθει τις συνθήκες που επικρατούν εκεί έξω στην κίνηση και να μπορέσει εκ του ασφαλούς (όσο γίνεται) να διαπιστώσει την αυθαιρεσία του μέσου Έλληνα (και αλλοδαπού) οδηγού, να αποκτήσει μια εμπειρία και στη συνέχεια να πάει στη μηχανή.
Τα διάβασες αυτά πριν ή όχι;

Ώστε το θεωρείς ανούσιο να μάθει να οδηγεί σωστά στα 18 του;
Έχεις κάνει σπουδές συγκοινωνιολογίας μεγάλε; Έχεις μήπως και προτάσεις για την εκπαίδευση των οδηγών στην Ελλάδα; Παρακολουθείς αντίστοιχες εξελίξεις στο εξωτερικό και τις λεγόμενες αναπτυγμένες χώρες; Ξέρεις πως εκπαιδεύονται οι οδηγοί εκεί; Ή έτσι σκέφτηκες ότι θα πρέπει να γίνεται πάνσοφε;

Πάντως έχει πλάκα όταν ένας κοιμισμένος μου λέει να ξυπνήσω. Άμα τσακωθείς με βλάκα, βλάκα θα σε πει ρε παιδί μου. Παρακολουθώ το παιδί μου στενά από τότε που γεννήθηκε, έχω αφιερώσει άπειρο χρόνο για να είμαι μαζί του να τον μαθαίνω και να τον συμβουλεύω και έρχεσαι εσύ ο άσχετος που δεν ξέρει τι του γίνεται και μου τσαμπουνάς παπαριές!

Τράβα σφίξε κανά μπυρόνι στη pub της γειτονιάς σου, μίλα με τους ίδιους σαν και σένα και μαθήματα περί διαπαιδαγώγησης να κάνεις σε όμοιους με σένα και όταν γίνεις γονιός.

Μινάρα!
Άβαταρ μέλους
HNIOXOS KTM
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Κυρ Οκτ 25, 2009 5:03 pm

για χαλαρωστε !!!! κουβέντα κάνουμε ,ανταλασουμε αποψεις και οχι μαχαίρια !!!
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Κυρ Οκτ 25, 2009 5:08 pm

μηχανακί ή scooter ??? δυσκολη επιλογή .

Σήμερα και στις δυο κατηγορίες στα 125 κυβικά υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις . Δεν ξέρω το στυλ που του αρέσει και τα χρήματα που μπορούν να δαπανηθούν ωστε να προτείνω.

Προσωπικά τα scooter τα θεωρω χρηστικές λυσεις για την κινηση σε αστικα κέντρα. Αλλα αμα θες να μαθεις πραγματικά πας, σε μηχανακι , αφου οι ταχυτητες ειναι απουσες στα scooter.

Αν μου πεις συγκεκριμενα μοντελα θα σου πω την αποψη μου . Είμαι σίγουρος οτι ο γιος σου ηδη ξερει ποιο θέλει .
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Δημοσίευσηαπό bros400pgm την Κυρ Οκτ 25, 2009 6:28 pm

HNIOXOS KTM έγραψε:....................................

Δυστυχως, εσυ δεν ξερεις τι σου γινεται...................συνεχισε λοιπον τον υπνο, μαθε του να οδηγαει σαξοραλο ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΑΕΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΕΤΑ :smt082 :smt082 :smt082 :smt082

ονειρεψου κανα μαθημα σε ελεγχομενο περιβαλον, και παψε επιτελους να αποτελεις κνδυνο για την κοινωνια (γιατι ο ο γιος δεν φταιει σε τιποτα).

Μιλα με 5-10 ατομα, καταξιωμενα στον χωρο της μοτο, πες τους να σου λυσουν τυχον αποριες που εχεις, γιατι ΕΧΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ,.....Ισως αυτους τους πιστεψεις (αλλα τι λεω ο μιναρας-εισαι ενας κλασικος νεολληνας πατερας)

Αμα δεν εχεις τα λεφτα να τον τρεχεις απο εδω και απο εκεις, μην του δωσεις ποτε σου μηχανακι..........Μαθε να ακους, μαθε να συγκρινεις ομοια πραγματα... Μην το κανεις ακομα εναν επικινδυνο κουτακια........

ps1.Ευτυχως που δεν μενω αθηνα να φοβαμαι κατι πατεραδες σαν κι εσενα....... :smt082 :smt082 :smt082
ps2,Ελπιζω το επιπεδο σου με τον γιο σου να μην ειναι οπως αυτο εδω μεσα
ps3. Ο δικος μου ο γιος, που δεν ειναι ΚΑΝ στην ηλικια του δικους σου, μπορει ΑΝΕΤΑ να ισσοροπησει το mille, ξαπλωμενος πανω στο ρεζερβουαρ, κρατωντας το τιμονι και χειριζοντας σωστα το γκαζι. και ολα αυτα ΜΟΝΟ μεσα στα πιτς μιας πιστας. Μην γινεσαι λοιπον γλαφυρος, δεν σου παει

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
bros400pgm
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό HNIOXOS KTM την Κυρ Οκτ 25, 2009 9:37 pm

iliasRC31 έγραψε:μηχανακί ή scooter ??? δυσκολη επιλογή .

Σήμερα και στις δυο κατηγορίες στα 125 κυβικά υπάρχουν αξιόλογες προτάσεις . Δεν ξέρω το στυλ που του αρέσει και τα χρήματα που μπορούν να δαπανηθούν ωστε να προτείνω.

Προσωπικά τα scooter τα θεωρω χρηστικές λυσεις για την κινηση σε αστικα κέντρα. Αλλα αμα θες να μαθεις πραγματικά πας, σε μηχανακι , αφου οι ταχυτητες ειναι απουσες στα scooter.

Αν μου πεις συγκεκριμενα μοντελα θα σου πω την αποψη μου . Είμαι σίγουρος οτι ο γιος σου ηδη ξερει ποιο θέλει .

Για το Kawasaki 250r ninja τι γνώμη έχεις;
Είναι κατάλληλο για να ξεκινήσει κάποιος;
Άβαταρ μέλους
HNIOXOS KTM
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό HNIOXOS KTM την Κυρ Οκτ 25, 2009 10:41 pm

bros400pgm έγραψε:
HNIOXOS KTM έγραψε:....................................

Δυστυχως, εσυ δεν ξερεις τι σου γινεται...................συνεχισε λοιπον τον υπνο, μαθε του να οδηγαει σαξοραλο ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΑΕΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΜΕΤΑ :smt082 :smt082 :smt082 :smt082

ονειρεψου κανα μαθημα σε ελεγχομενο περιβαλον, και παψε επιτελους να αποτελεις κνδυνο για την κοινωνια (γιατι ο ο γιος δεν φταιει σε τιποτα).

Μιλα με 5-10 ατομα, καταξιωμενα στον χωρο της μοτο, πες τους να σου λυσουν τυχον αποριες που εχεις, γιατι ΕΧΕΙΣ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ,.....Ισως αυτους τους πιστεψεις (αλλα τι λεω ο μιναρας-εισαι ενας κλασικος νεολληνας πατερας)

Αμα δεν εχεις τα λεφτα να τον τρεχεις απο εδω και απο εκεις, μην του δωσεις ποτε σου μηχανακι..........Μαθε να ακους, μαθε να συγκρινεις ομοια πραγματα... Μην το κανεις ακομα εναν επικινδυνο κουτακια........

ps1.Ευτυχως που δεν μενω αθηνα να φοβαμαι κατι πατεραδες σαν κι εσενα....... :smt082 :smt082 :smt082
ps2,Ελπιζω το επιπεδο σου με τον γιο σου να μην ειναι οπως αυτο εδω μεσα
ps3. Ο δικος μου ο γιος, που δεν ειναι ΚΑΝ στην ηλικια του δικους σου, μπορει ΑΝΕΤΑ να ισσοροπησει το mille, ξαπλωμενος πανω στο ρεζερβουαρ, κρατωντας το τιμονι και χειριζοντας σωστα το γκαζι. και ολα αυτα ΜΟΝΟ μεσα στα πιτς μιας πιστας. Μην γινεσαι λοιπον γλαφυρος, δεν σου παει

Διαβάζοντας την απάντησή σου ξανά και πιο ήρεμα διαπιστώνω τα εξής:
1. Θύμωσα, γιατί ζήτησα βοήθεια για entry level bike και συ μου είπες απρόκλητα και φάτσα-φόρα ότι κοιμάμαι κσι δεν ξέρω τι μου γίνεται στο σπίτι μου, χωρίς να έχεις την παραμικρή ένδειξη ή εικόνα για μένα.
2. Θα μπορούσα να σε ευχαριστήσω απλά και να τελείωνε εκεί το ζήτημα. Δεν το έκανα και έτσι το φταίξιμο από δικό σου κατάφερα και έγινε και δικό μου.
3. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι τα ξέρω όλα, ούτε και άφησα να εννοηθεί κάτι τέτοιο. Αντίθετα πιστεύω ότι έχω πολλά πράγματα να μάθω. Γι' αυτό και ζήτησα τη βοήθεια των φίλων του forum.
4. Η άποψη ότι όσοι οδηγούν αυτοκίνητο είναι κακοί ενώ όσοι οδηγούν μηχανή είναι καλοί, λυπάμαι αλλά δεν με βρίσκει σύμφωνο. Πιστεύω ότι ηλίθιοι υπάρχουν και στις δυο πλευρές. Θα μπορούσα όμως να δεχθώ άνετα ότι περισσότεροι είναι οι **Motocikleta - Bot** που οδηγούν αυτοκίνητο.
5. Τα περί οδήγησης σε πίστα και ελεγχόμενο περιβάλλον, τα αναφέρω ήδη πολύ πριν μπεις στον κόπο να μου τα υποδείξεις. Μάλλον διάβασες βιαστικά όσα γράφτηκαν εδώ.
6. Μιλάω με κόσμο που ασχολείται με τη μοτοσικλέτα, διαβάζω έντυπα του χώρου, ψάχνω στο διαδίκτυο, ακούω απόψεις, και ΔΕΝ τις δέχομαι ασυζητητί επειδή απλώς τις είπαν οι "ειδικοί". Τις κριτικάρω και τις ψάχνω μέχρι να βεβαιωθώ για την ακρίβεια και τη βαρύτητά τους. Και είναι όπως περίπου τα λες: ΕΧΩ ΑΚΟΜΗ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ή περίπου μεσάνυχτα (όχι μαύρα όμως μια και έχει προηγηθεί κάποιο διάστημα ενασχόλησης με το θέμα). Σε κάθε περίπτωση όπως προείπα αρνούμαι να δεχθώ apriori την άποψη που μου πλασσάρεται αν δεν το ψάξω πρώτα και μόνος μου.
7. Νομίζω ότι είσαι τυχερός που δεν μένεις Αθήνα, αλλά στην πανέμορφη Πάτρα. Από την άλλη να σου πω ότι έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Πάτρα (ο γιός μου εκεί γεννήθηκε) και... έχω άποψη. Καταλαβαινόμαστε νομίζω!
8. Οφείλω να παραδεχθώ ότι δεν κατάλαβα γιατί αποτελώ κίνδυνο για την κοινωνία.

Τελειώνοντας θέλω να σου πω ότι λυπάμαι για το ύφος μου και την αυτοσυγκράτηση που δεν επέδειξα, όσο και αν θεωρώ ότι προκλήθηκα άδικα.

Φιλικά και με ειλικρίνεια
Άβαταρ μέλους
HNIOXOS KTM
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό HNIOXOS KTM την Κυρ Οκτ 25, 2009 11:46 pm

Typhoon έγραψε:Ρε σύ αφού δεν γνωρίζει ακόμη ουτε αυτοκίνητο να οδηγεί θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μάθει σωστά. Συμφωνώ μαζί σου, μάθε πρώτα τ αμάξι, μάθε να κυκλοφορείς σωστά και αργότερα (αφου μπορείς να εκτιμήσεις αυτά που σου προσφέρει η κίνηση με μηχανή) πέρνα σε δίκυκλο.

Πάντως έτσι για να εξοικειώνεται με τις δυο ρόδες μήπως θα ήταν χρήσιμο κανένα μικρό εντουρακι αποκλειστικά για βολτίτσες σε βουνο.Οχι τίποτα να του φέυγει και η κάψα του παιδιού.

Thanks
Και εγώ έτσι νομίζω.
Έχω προτείνει και μηχανή (μικρή) πίστας και μόνο για χρήση πίστας, αλλά και εντουροειδές για αποκλειστική χρήση σε εξοχή και βουνό. Με όλα τα απαραίτητα σχολεία που "παίζουν" στην πιάτσα, όπως αυτό το εισαγωγικό του 0-300 αλλά και τα άλλα της BMW.

Να δούμε!
Άβαταρ μέλους
HNIOXOS KTM
Νέος στο forum

Επόμενο

Επιστροφή στο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες