Με λουκέτο απειλούνται επιχειρήσεις που θα χρωστούν στο ΙΚΑ

Οτι σάς συμβαίνει - οτι βλέπουν τα μάτια μας στον μοτοσυκλετιστικό χώρο και οχι μόνο.

Με λουκέτο απειλούνται επιχειρήσεις που θα χρωστούν στο ΙΚΑ

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Κυρ Αύγ 01, 2010 5:05 pm

Να σπεύσουν να ενταχθούν στις ευνοικές ρυθμίσεις για τα χρέη στο ΙΚΑ κάλεσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος τους 800.000 οφειλέτες του ΙΚΑ μεταξύ των οποίων και ΔΕΚΟ όπως η ΕΘΕΛ με 27 εκατ. ευρώ!.Διαφορετικά επισήμανε θα μπούν λουκέτα.

«Καλούμε όλους τους οφειλέτες να μπουν στις ρυθμίσεις για τα χρέη στα Ταμεία. Δεν ζητούμε προκαταβολή, μειώσαμε κατά 80% τις προσαυξήσεις, δηλαδή το ισοπεδώσαμε το σύστημα για να μπορέσουν να μπουν όλοι, να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και να δουλέψουν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Απασχόλησης.

Στο μεταξύ χθες η αρμόδια επιτροπή της Βουλής με την ομόφωνη απόφαση που εκφράστηκε με την θετική ψήφο των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ως νέος Διοικητής του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ ορίστικε ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ενώ υπήρξε μία λευκή ψήφος του ΣΥΡΙΖΑ και μια αρνητική ψήφος του ΚΚΕ.

Κατά την ακρόασή του ο κ. Σπυρόπουλος έθεσε τους παρακάτω άξονες ως τις βασικές προτεραιότητες της νέας Διοίκησης του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Οι βασικοί στόχοι που θα καθορίσουν τις προγραμματικές προτεραιότητες της νέας Διοίκησης του Ιδρύματος είναι οι παρακάτω:

1ος Στόχος:Μείωση της εισφοροδιαφυγής, που ανέρχεται σήμερα στο 30% περίπου, με ετήσια βήματα μείωσης 5% τουλάχιστον.

2ος Στόχος:Ολοκλήρωση και επέκταση των υφιστάμενων μηχανογραφικών υποδομών ως το βασικότερο εργαλείο εποπτείας και ελέγχου του συνόλου των λειτουργιών του Ιδρύματος.

3ος Στόχος:Εξορθολογισμός του συνόλου των δαπανών και επανακαθορισμός της εποπτείας αξιόπιστης απόδοσης των συντάξεων.

4ος Στόχος:Αυστηρή εποπτεία του συνόλου των δαπανών ιατρικής, φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, με την θεσμοθέτηση και πλήρη επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τον αυστηρό έλεγχο των δαπανών νοσοκομειακής περίθαλψης, τόσο στις δημόσιες όσο και στις ιδιωτικές δομές υγείας.

5ος Στόχος:Αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ στη βάση των νέων δυνατοτήτων που θεσπίστηκαν με τον τελευταίο νόμο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

6ος Στόχος:Δημιουργία κοινοπρακτικής δομής ανάμεσα στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ –ΟΑΕΕ - ΟΓΑ και ΟΠΑΔ με κοινές δράσεις αγορών και προμηθειών και ελέγχου, με στόχο τον εξορθολογισμό των ιατροφαρμακευτικών δαπανών στο σύνολό τους.

7ος Στόχος:Μεταστέγαση όλων των κεντρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ στο νέο κτίριο το οποίο θα στεγάσει την κεντρική δομή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο Ρέντη (πρώην εργοστάσιο ΚΕΡΑΝΗ) και επανεξέταση του συνόλου των συμβολαίων ενοικίασης των κτιρίων στέγασης των υπηρεσιών του ΙΚΑ σ΄ολη την Ελλάδα.

8ος Στόχος:Εφαρμογή από το 2ο εξάμηνο του 2010, της υπηρεσίας του ασφαλιστικού ανταποκριτή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στα ΚΕΠ, με στόχο την ριζική αποκέντρωση της συμβουλευτικής υποστήριξης και των υπηρεσιών απονομής συντάξεων.
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 7007
Εγγραφή: Τετ Ιουν 14, 2006 10:22 pm
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Επιστροφή στο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης