ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ (Άγραφα) . . .

Super Travel

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ (Άγραφα) . . .

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Κυρ Ιουν 18, 2006 4:24 pm

Πόσοι απο εμας δεν έχουν πάει μια απλή καθημερινή βόλτα με τις μοτοσικλέτα τους?
Πόσοι απο εμάς δεν κανονίσαμε ένα μονοήμερο με παρεα?
Πόσοι απο εμάς δεν αποδράσαμε για ένα όμορφο ταξιδάκι στις διακοπές μας?

Λίγο πολύ όλοι τα κάναμε... :wink:

Κάθενας απο εμάς ζεί και σε κάποια άλλη πόλη...

Στερεά Ελλάδα,Πελοπόννησο,Νησιά Ιονίου,Θεσσαλία,Μακεδονία,Ήπειρο,Κρήτη,Νησιά Αιγαίου,Θράκη... :roll:

Άς πούμε λοιπόν για τα μέρη που είτε ζήσαμε, είτε πήγαμε για μια στιγμή, είτε κάναμε τις διακοπές μας εκεί...
Άς πούμε τί μας άρεσε και πως είδανε τα δικά μας ματάκια αυτην την όμορφιά..
Ας μιλήσουμε για τα δικά μας μονοπάτια...
Άς μιλήσουμε για εκείνο το μονοπάτι που ηταν όμορφο στα δικά μας μάτια..μόνο στα δικά μας..

Ας ξεκινίσω εγώ λοιπόν.... :oops:

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - ΑΓΡΑΦΑ

(Χριστούγεννα)

Μετά απο το υπέροχο Καρπενήσι διασχίζουμε ένα χωματόδρομο περίπου 26 χλμ απο Καρπενήσι...(ο Δήμος Αγράφων είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας που δεν έχει ούτε ένα χιλιόμετρο ασφάλτου στο οδικό του δίκτυο)
Φτάσαμε στα πανέμορφα ΑΓΡΑΦΑ....Από πού πήρε την ονομασία?Οι κάτοικοι των χωριών αυτών είχαν διαγραφεί από τους φορολογικούς καταλόγους κι έτσι η περιοχή πήρε την ονομασία "Αγραφα

Τα άγραφα...
Ένα πανέμορφο μέρος...
πραγματικά μόλις μπήκα ενθουσιάστηκα..
είχε μια απλότητα...και αυτό με γέμιζε...
ψηλές βουνοκορφές και φαράγγια ,όμορφο μέρος με πράσινο,με πολλά νερά,χιονισμένα βουνά,με σπίτια πέτρινα παλιά κ καινούργια,πλάτανους,με πέτρινα γεφύρια.. ένα τοπίο σε υψόμετρο από 1000 έως 2200 μέτρα.
έχει μια γλυκιά ηρεμία, που σε αγγίζει...ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ χωρίς να σου ζητήσει τίποτα...!!!!!

Άς πώ πρώτα πώς έχει γύρω στους 150 με 200 κατοίκους..οι άνθρωποι θα έλεγα πως είναι παράξενοι και επιφυλακτικοί ίσως γιατί δεν έχουν πολλές επάφες με πολύ κόσμο...αλλά με ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ θα δείτε ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους που θα σας αγκαλιάσουν και θα μείνουν στην καρδούλα σας....
''όσο πάνε τα άγραφα αδειάζουν κοριτσάκι μου'' ... αυτό μου είπε ο Κύριος Γιώργος(ταβερνιάρης) μόλις το άκουσα πραγματικά στεναχώρηθηκα..νέοι φεύγουν..και όσοι έχουν μείνει σύντομα θα φύγουν απο εκεί γιατί τα άγραφα πάσχουν απο γυναίκες...ναι ναι καλά ακούσατε...το βράδυ που βγήκαμε και πήγαμε σε ένα γλέντι του χωριού υπήρχαν 15 νέοι και 3 νέες κοπέλες...(Δεν το σχολιάζω) :P
Τα άγραφα έχουν ένα δημοτικό σχολείο,αγροτικό ιατρείο,δημαρχείο,ταχυδρομείο,ταβέρνες,ξενώνες,αστυνομικό σταθμό..

Οι άντρες εκεί ασχολούνται πολύ με το κυνήγι και οι γυναίκες σπιτάκι..

Στο κέντρο έχει μια πανέμορφη πέτρινη εκκλησία την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου που χτίστηκε περίπου το 1998 και το Πάσχα καίνε τον Ιούδα..

και λίγο έξω από το χωριό είδαμε την πιο παλιά και ονομαστή μεταβυζαντινή εκκλησία..του Αγίου Γεωργίου..η εκκλησία είχε βουλιάξει το 1887 και μετακινήθηκε ολόκληρη χωρίς να πάθει καμιά ζημιά

Από οτι μας είπανε οι κάτοικοι το καλοκαίρι έχει πολύ τουρισμό...
...αξίζει να πάτε για την υπέροχη διαδρομή,για την πανέμορφη θέα,για μια γλυκιά ηρεμία,για ορειβασία και για φανταστικό φαγητό...

"Εκείνοι που κατοικούσαν στα Άγραφα είχαν χαρακτήρα ελεύθερου ανθρώπου και τους ξεχώριζε θάρρος και πνεύμα ανεξαρτησίας σε τέτοιο βαθμό που δεν συναπαντιόταν στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας".

Καλά μας ταξίδια λοιπόν...Εικόνα
ktm_isa

Re: ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ (Άγραφα) . . .

Δημοσίευσηαπό sotris την Παρ Ιούλ 07, 2006 7:25 pm

ktm_isa έγραψε:Πόσοι απο εμας δεν έχουν πάει μια απλή καθημερινή βόλτα με τις μοτοσικλέτα τους?
Πόσοι απο εμάς δεν κανονίσαμε ένα μονοήμερο με παρεα?
Πόσοι απο εμάς δεν αποδράσαμε για ένα όμορφο ταξιδάκι στις διακοπές μας?

Λίγο πολύ όλοι τα κάναμε... :wink:

Κάθενας απο εμάς ζεί και σε κάποια άλλη πόλη...

Στερεά Ελλάδα,Πελοπόννησο,Νησιά Ιονίου,Θεσσαλία,Μακεδονία,Ήπειρο,Κρήτη,Νησιά Αιγαίου,Θράκη... :roll:

Άς πούμε λοιπόν για τα μέρη που είτε ζήσαμε, είτε πήγαμε για μια στιγμή, είτε κάναμε τις διακοπές μας εκεί...
Άς πούμε τί μας άρεσε και πως είδανε τα δικά μας ματάκια αυτην την όμορφιά..
Ας μιλήσουμε για τα δικά μας μονοπάτια...
Άς μιλήσουμε για εκείνο το μονοπάτι που ηταν όμορφο στα δικά μας μάτια..μόνο στα δικά μας..

Ας ξεκινίσω εγώ λοιπόν.... :oops:

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - ΑΓΡΑΦΑ

(Χριστούγεννα)

Μετά απο το υπέροχο Καρπενήσι διασχίζουμε ένα χωματόδρομο περίπου 26 χλμ απο Καρπενήσι...(ο Δήμος Αγράφων είναι ο μοναδικός δήμος της χώρας που δεν έχει ούτε ένα χιλιόμετρο ασφάλτου στο οδικό του δίκτυο)
Φτάσαμε στα πανέμορφα ΑΓΡΑΦΑ....Από πού πήρε την ονομασία?Οι κάτοικοι των χωριών αυτών είχαν διαγραφεί από τους φορολογικούς καταλόγους κι έτσι η περιοχή πήρε την ονομασία "Αγραφα

Τα άγραφα...
Ένα πανέμορφο μέρος...
πραγματικά μόλις μπήκα ενθουσιάστηκα..
είχε μια απλότητα...και αυτό με γέμιζε...
ψηλές βουνοκορφές και φαράγγια ,όμορφο μέρος με πράσινο,με πολλά νερά,χιονισμένα βουνά,με σπίτια πέτρινα παλιά κ καινούργια,πλάτανους,με πέτρινα γεφύρια.. ένα τοπίο σε υψόμετρο από 1000 έως 2200 μέτρα.
έχει μια γλυκιά ηρεμία, που σε αγγίζει...ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ χωρίς να σου ζητήσει τίποτα...!!!!!

Άς πώ πρώτα πώς έχει γύρω στους 150 με 200 κατοίκους..οι άνθρωποι θα έλεγα πως είναι παράξενοι και επιφυλακτικοί ίσως γιατί δεν έχουν πολλές επάφες με πολύ κόσμο...αλλά με ένα ΧΑΜΟΓΕΛΟ θα δείτε ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους που θα σας αγκαλιάσουν και θα μείνουν στην καρδούλα σας....
''όσο πάνε τα άγραφα αδειάζουν κοριτσάκι μου'' ... αυτό μου είπε ο Κύριος Γιώργος(ταβερνιάρης) μόλις το άκουσα πραγματικά στεναχώρηθηκα..νέοι φεύγουν..και όσοι έχουν μείνει σύντομα θα φύγουν απο εκεί γιατί τα άγραφα πάσχουν απο γυναίκες...ναι ναι καλά ακούσατε...το βράδυ που βγήκαμε και πήγαμε σε ένα γλέντι του χωριού υπήρχαν 15 νέοι και 3 νέες κοπέλες...(Δεν το σχολιάζω) :P
Τα άγραφα έχουν ένα δημοτικό σχολείο,αγροτικό ιατρείο,δημαρχείο,ταχυδρομείο,ταβέρνες,ξενώνες,αστυνομικό σταθμό..

Οι άντρες εκεί ασχολούνται πολύ με το κυνήγι και οι γυναίκες σπιτάκι..

Στο κέντρο έχει μια πανέμορφη πέτρινη εκκλησία την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου που χτίστηκε περίπου το 1998 και το Πάσχα καίνε τον Ιούδα..

και λίγο έξω από το χωριό είδαμε την πιο παλιά και ονομαστή μεταβυζαντινή εκκλησία..του Αγίου Γεωργίου..η εκκλησία είχε βουλιάξει το 1887 και μετακινήθηκε ολόκληρη χωρίς να πάθει καμιά ζημιά

Από οτι μας είπανε οι κάτοικοι το καλοκαίρι έχει πολύ τουρισμό...
...αξίζει να πάτε για την υπέροχη διαδρομή,για την πανέμορφη θέα,για μια γλυκιά ηρεμία,για ορειβασία και για φανταστικό φαγητό...

"Εκείνοι που κατοικούσαν στα Άγραφα είχαν χαρακτήρα ελεύθερου ανθρώπου και τους ξεχώριζε θάρρος και πνεύμα ανεξαρτησίας σε τέτοιο βαθμό που δεν συναπαντιόταν στα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας".

Καλά μας ταξίδια λοιπόν...Εικόνα

τελειαααααααααααααααα!!!!!!!! :wink:
ενα ερωτημα ομως ταλανιζει το μυαλο μου............
πως εφθασες στο καρπενησι οεο????
οδηγωντας το κτμ, το φορτωσες σε τρειλερ-φορτηγο η χρησιμοποιησες αλλη μηχανη?? :D :D :D
sotris like motoris
enduro action!
Άβαταρ μέλους
sotris
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Dbandit την Παρ Ιούλ 07, 2006 7:32 pm

Χμμμ ναι οντως...
Νταξ πας ρε παιδι αλλα τοοοοσα χλμ (δεν ειναι κ παρα πολλα) με μονοκυλινδρο....
Άβαταρ μέλους
Dbandit
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Παρ Ιούλ 07, 2006 9:28 pm

Καλησπέρα παιδάκια μ...! :roll:
Τί? :shock: με το ΚΤΜ-άκι πήγα ωρέ.Τί τρέιλερ?Γιατι τα μονοκύλινδρα δεν πηγαίνουν ταξίδια? :?
Το δικό μου ένα διάστημα πήγαινε Αθήνα- Θράκη πολύ συχνά... :shock: τόσο κακό είναι?Άς είχα τον χρόνο δεν θα το ξανα έκανα νομίζετε?

Και θα συνεχίσει να πηγαίνει...Ετοιμαστείτε πάω να βάλω ποστάκι για Μακεδονία! 8)
ktm_isa

Δημοσίευσηαπό Dbandit την Παρ Ιούλ 07, 2006 9:51 pm

Ευγε! Ι1 ΜΑΧΗΜΗ!
Άβαταρ μέλους
Dbandit
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό sotris την Σάβ Ιούλ 08, 2006 1:50 am

κατερινακι εισαι και η πρωτη.. σε παραδεχομαι! ταβαλες με τα στοιχια της φυσης και νικησες!!
...ποσες ωρες τοκανες κομοτηνη-καρπενησι? με ποια μ.ο.τ? ο αερας δεν σε ενοχλουσε?
θαθελα να μαθω...και παλι μπραβο!! παντα τετοια!!!! :D :D :D :D :D :D :D
sotris like motoris
enduro action!
Άβαταρ μέλους
sotris
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Σάβ Ιούλ 08, 2006 3:20 pm

Σωτηράκο :D είμαι ακόμη στην αρχή..
Όνειρο μου είναι να γυρίσω με την μοτοσικλέτα μου κάθε γωνίτσα της Ελλάδας..και γιατί όχι μελλοντικά και του εξωτερικού! :roll: (υγεία να έχουμε και όλα θα γίνουν)

Λοιπόν Κομοτηνή - Καρπενήσι το έβγαλα σε +5.30 ώρες αν θυμάμαι καλά ( έχει 2 χρονάκια που είχα παει,πρόπερσι) με στάσεις φυσικά για να μην μας ανάψει και το μονοκύλινδρο βρούμμ μας, για ένα τσιγαράκι, για να θαυμάσω τα τοπία που έβλεπαν τα δικά μου ματάκια όμορφα.. :oops:
Με ποια μότο?Με το ktm640 super motard...ότι ταξίδι έχω κάνει με την μικρή μου το έκανα, και πίστεψε με με έβγαλε η μικρη, και ήθελε και άλλο! :roll:
ktm_isa

Επιστροφή στο ΤΑΞΙΔΙΑ -ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες