Κομοτηνή ....

Super Travel

Κομοτηνή ....

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Τρί Ιουν 20, 2006 11:50 am

Μια όμορφη πόλη στη Βόρεια Ελλάδα. Πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης και έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Μια πόλη με 50.000 περίπου μόνιμους κατοίκους και 6.000 φοιτητές, αφού είναι έδρα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.Μια πόλη που συνδυάζει το παλιό με το καινούριο, τα νεοκλασικά κτίρια με τις μοντέρνες μονοκατοικίες, τα γραφικά πέτρινα δρομάκια με τις μεγάλες λεωφόρους, τα καμπαναριά με τους μιναρέδες που υψώνονται μαζί στον καταγάλανο ουρανό.Ο πληθυσμός της σχηματίζει ένα πολύχρωμο μωσαϊκό. Χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν ειρηνικά μαζί. Εκτός από τους ντόπιους έχει πρόσφυγες από την Αρμενία και Έλληνες πρόσφυγες από την Μ. Ασία και πρόσφατα από την τέως Σοβιετική Ένωση.

Η ιστορία της ξεκινάει από τα τελευταία χρόνια του Βυζαντίου. Τότε η Θράκη ήταν διάσπαρτη με οχυρά κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. Ανάμεσα σ'αυτά ήταν και ένα που αποτέλεσε τον πυρήνα μιας μικρής πόλης, των Κουμουτζηνών ή Γκιουμουλτζίνας ή Κομοτηνής. Το φρούριο αυτό χρονολογείται από τα τέλη του 4ου μ.Χ. αιώνα, στην εποχή του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου. Ήταν ασήμαντο φρούριο, που το 1207 ύστερα από την επιδρομή του τσάρου της Βουλγαρίας Σκυλογιάννη, αποτέλεσε καταφύγιο προσφύγων από τα γύρω φρούρια που καταστράφηκαν. Ο πληθυσμός από τότε αυξανόταν συνεχώς. Στις αρχές του 14ου αιώνα έγινε πόλη. Το 1361 την κατακτά ο Γαζής Εβρενός πασάς και ξεκινάει μια μακραίωνη περίοδος τουρκοκρατίας.Μετά την πολύχρονη τούρκικη κατοχή περνάει και στην κατοχή των Βουλγάρων. Το 1919 επιβάλλεται το περίεργο καθεστώς της Διασυμμαχικής Θράκης, με έδρα του ανεξάρτητου κρατιδίου την Κομοτηνή και διοικητή τον Γάλλο στρατηγό Σαρπύ. Την 14η Μαίου 1920 επετεύχθη η διπλωματική νίκη του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας Ελευθερίου Βενιζέλου και του στενού συνεργάτη του Χαρίσιου Βαμβακά και η Κομοτηνή προσαρτήθηκε στην Ελλάδα.

Μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο ανοίγει ένα παράθυρο στο ιστορικό παρελθόν της. Μπορεί κ ανείς να θαυμάσει σ'αυτό πολυάριθμα εκθέματα από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.Από το πρόσφατο παρελθόν εκθέματα, μπορεί να βρει κανείς στο Βυζαντινό και στο λαογραφικό μουσείο και ψάθινα αντικείμενα αγροτικής και οικιακής χρήσης στο μουσείο καλαθοπλεκτικής των Ρωμά.

Στη καρδιά της πόλης βρίσκεται το καταπράσινο πάρκο της Αγίας Παρασκευής και το ανοιχτό θέατρο που φιλοξενεί πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τα "Ελευθέρια τον Μάιο", το "πολιτιστικό καλοκαίρι", το "φεστιβάλ Λαϊκών Δρώμενων", καθώς επίσης το "περιφερειακό θέατρο", το "ανοιχτό πανεπιστήμιο" κ.α. αποτελούν μόνιμους πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης

.Σε μια απόσταση 6 χμ ΒΔ της Κομοτηνής βρίσκεται το δάσος της Νυμφαίας. Είναι ένας χώρος για αναψυχή, ψυχική ηρεμία, περίπατο, παιχνίδι, άθληση και περιβαλλοντική εκπαίδευση. Το δάσος αυτό διασχίζεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στο Βυζαντινό Φρούριο και στο ιστορικό Οχυρό της Νυμφαίας

Κομοτηνή. Μια πόλη ιδιόρρυθμη μ'ένα δικό της χαρακτηριστικό χρώμα.
:wink:
Δημοτικός Κήπος


Ο Δημοτικός Κήπος βρίσκεται πίσω από το κεντρικό ηρώο της πόλης και καλύπτει έκταση 21 στρεμμάτων. Είναι από τους ωραιότερους της Βόρειας Ελλάδας, με υψηλόκορμα δέντρα και όμορφα λουλούδια. Τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί αναψυκτήριο, ενώ πίδακες με πολύχρωμα νερά δημιουργούν τις νυχτερινές ώρες ένα υπέροχο θέαμα. Το περίπτερο με τα πλατώνια, τα ζαρκάδια, τους σκίουρους, τουs λαγούς και τα καλλωπιστικά πτηνά συμπληρώνουν την ομορφιά του άλσους.

Στο νότιο άκρο του Δημοτικού Κήπου θα συναντήσουμε το παρεκκλήσι της πολιούχου της πόλης Αγίας Παρασκευής. Είναι κτισμένο κοντά στα θεμέλια ομώνυμου βυζαντινού ναού, τον οποίο γκρέμισαν οι Τούρκοι όταν μετέτρεψαν την περιοχή σε μουσουλμανικά νεκροταφεία. Στο σημείο όπου βρισκόταν ο βυζαντινός ναός έγινε από τον Μ.Ο.Κ. συμβολική αναστήλωση με την τοποθέτηση ενός κίονα που διασώθηκε από την καταστροφή.

Στο χώρο του παλαιού σκουπιδότοπου (ΒΑ έξοδος Κομοτηνής), στον επαρχιακό δρόμο προς Καρυδιά, κατασκευάζεται το νέο άλσος του Δήμου Κομοτηνής σε έκταση 200 στρεμμάτων. Θα περιλαμβάνει χώρους πρασίνου, ζωολογικό κήπο σε έκταση 50 στρεμμάτων, τεχνητή λίμνη, δύο τεχνητούς καταρράκτες, παιδικό σιδηρόδρομο που θα διασχίζει όλο το άλσος, εγκαταστάσεις αναψυχής κ. ά. Θα είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο άλσος-πάρκο της Βόρειας Ελλάδας.


Δάσος Νυμφαίας


Την πραγματικά μαγευτική τοποθεσία της Νυμφαίας, πάνω από την βορινή πλευρά της Κομοτηνής, όπου κυριαρχεί το Περιαστικό Δάσος-πνεύμονας ζωής για τους κατοίκους - και που το ακροτελεύτιο σημείο του στεφανώνεται από το ομώνυμο Βυζαντινό κάστρο, διάλεξε ο Δήμος για να εγκαταστήσει το Τουριστικό Περίπτερο της πόλης.

Πρόκειται για ένα θεσπέσιο φυσικό μπαλκόνι, από όπου ο κάθε επισκέπτης απολαμβάνει μια σπάνια θέα και ομορφιά.

Κάτω, απλώνεται- απέραντη θάλασσα πρασίνου και χρυσαφένιου κυματισμού - ο κάμπος της Ροδόπης με τα τρία μεγάλα ποτάμια, που νωχελικά ρέουν τα νερά τους προς το Θρακικό πέλαγος και προς την Βιστωνίδα και την λίμνη Μητρικού. Στο βάθος, υψώνεται η κορυφή του Ισμάρου και όταν ο ορίζοντας είναι γαλήνιος και ανοιχτός, διακρίνονται οι ορεινοί όγκοι της Σαμοθράκης, της Θάσου και του Αγίου Όρους.

Ολόγυρα, η τοποθεσία κλείνεται από τις πλαγιές της Ροδόπης που τις διασχίζουν κατάφυτα φαράγγια και ολόδροσες χαράδρες, με επιστέγασμα τον ατίθασο όγκο του Παπίκιου Όρους.

Το κτίσμα του Τουριστικού Περιπτέρου, περιλαμβάνει αίθουσες Ισογείου 300 τ.μ. όπου θα λειτουργούν εστιατόριο, καφετερία και σνακ-μπαρ.
Ακόμη περιλαμβάνει Βοηθητικούς χώρους 230 τ.μ., Υπόγεια αίθουσα 350 τ.μ. αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, για σεμινάρια, διαλέξεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ περιβάλλεται από κοινόχρηστους χώρους 350 τ.μ., και διαθέτει και ευρύ χώρο για στάθμευση αυτοκινήτων
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
ktm_isa
 

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Παρ Ιούλ 21, 2006 10:19 pm

Λοιπόνννννννννννννννννννν :-D
Αποστολάκο έλα και απο εδώ...
Κομοτηνή έτσι?
Άποψη μου ταπεινή....
Με την μία μόλις μπείς Κομοτηνή παιρνείς την πινακίδα που λέει πρός βουνό Νυμφαίας...
Είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει !!!!!!
Και εκεί πίνεις καφεδιά στο Τουριστικό ψηλάαααααααα ψηλάααααααααα και έχεις την πιο όμορφη θέα!;)
Κάπου εκει στην διαδρομή της Νυμφαίας έτσι οπως πηγαίνεις μετά την πρώτη καλή στροφή θα δείς την πίστα για τους χωμάτινους αριστερα σου (αν θέλεις μπαίνεις_δωρεάν είναι τα βουναλάκια) :-D

Στον γυρισμό πας Ίμερο (όμορφη ηρεμη παραλία,ή Φανάρι για πολύ κόσμο)
Εσύ αποφασίζεις.....

Τώρα να σου πώ να δείς αξιοθέατα?


Μμμ το σπαθί που θα το περάσεις δηλ.θες δεν θες θα το δείς,τώρα τζαμιά κλπ δεν μας νοιάζουν έ? :-DΕικόνα

Κατασκηνώστε στο κάμπινγκ Φαναριού (από τα καλύτερα στο βαλκανικό χώρο). Πληρεί όλες τις ανέσεις για καλές διακοπές. :-)
ktm_isa
 

Δημοσίευσηαπό easyrider_ktm την Παρ Ιούλ 28, 2006 8:41 pm

Για τους ανθρωπους που κυκλοφορουνε μονο νυχτα κεντρα διασκεδασεις που μπορειτε να πιειτε ενα ποτο ειναι το Τheatro,Bo,Lobby,Ηχοδρομειο,Cozi,Seven,Alavastron.
ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΕ 2 ΡΟΔΕΣΑΒΑΦΤΙΣΤΟΣ
Άβαταρ μέλους
easyrider_ktm
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: Τετ Ιούλ 26, 2006 11:57 pm
Τοποθεσία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Δημοσίευσηαπό zaxaroplastis την Παρ Αύγ 11, 2006 9:45 pm

όποιος βρει στην Θρακη του ΤΣΑΜΙ τον νερομυλο εχει δωρο μια 3 οροφη τουρτα.Μιλαω για τους χωματινους μονο γιατι μονο χωμα εχει αλλα υπεροχη θεα :-D
zaxaroplastis
 

Δημοσίευσηαπό ''GSXR 1300'' την Σάβ Αύγ 12, 2006 12:22 pm

Που ειναι αυτο ρε ζαχαροπλαστη? :-?
''GSXR 1300''
 

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Κυρ Αύγ 13, 2006 11:09 am

Γω ξέρω που είναι του ΤΣΑΜΙ :-D το ΚΤΜ_άκι τα όργωσε αυτά, αλλά αν δεν έχεις ψηλό βρούμμμ σε βλέπω να βουλιάζεις στις λάσπες και στα ποταμάκια.. :-D

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΣΤΟ 6 ΠΑΡΑΚΑΛΩ :-P
ktm_isa
 

Δημοσίευσηαπό co-driver την Τρί Αύγ 15, 2006 9:31 am

ktm_isa έγραψε:Κατασκηνώστε στο κάμπινγκ Φαναριού (από τα καλύτερα στο βαλκανικό χώρο). Πληρεί όλες τις ανέσεις για καλές διακοπές. :-)


κατερινακι δωσε περισσοτερες πληροφορίες για το κάμπινγκ. ονομα, site (αν εχει)κλπ.

ευχαριστω
φιλια!
Εύη
Άβαταρ μέλους
co-driver
 
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Παρ Ιουν 23, 2006 4:22 pm
Τοποθεσία: Πάτρα

Δημοσίευσηαπό sam46 την Τρί Αύγ 15, 2006 9:51 am

εγω θα πω το αλλο για την κομμοτηνη


οτι ειναι τιγκα στο νινι :-D


οκ μην βαρατε αλλα και αυτο στο προγραμμα ειναι
:-D
乔治没有闸
Άβαταρ μέλους
sam46
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: Παρ Αύγ 11, 2006 8:00 am
Ονομα χρήστη: Γιωργος
Μοντέλο: Hayabusa
Κυβικά: 1300

Δημοσίευσηαπό Dbandit την Τρί Αύγ 15, 2006 11:10 am

[quote="ktm_isa"]Γω ξέρω που είναι του ΤΣΑΜΙ :-D το ΚΤΜ_άκι τα όργωσε αυτά, αλλά αν δεν έχεις ψηλό βρούμμμ σε βλέπω να βουλιάζεις στις λάσπες και στα ποταμάκια.. :-D

πσσσσ σιγα!!! κατσε να βαλω τρακτεροτα στη Ζου και τα λεμε....!!! Οπου θες παω!!
ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ...

Step into this room and dance for me

www.kawasaki-bikers.gr
Άβαταρ μέλους
Dbandit
Νέος στο forum
 
Δημοσιεύσεις: 283
Εγγραφή: Δευτ Ιούλ 03, 2006 10:44 pm
Τοποθεσία: Αθηνα-Παγκρατι

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Τρί Αύγ 15, 2006 2:15 pm

co-driver έγραψε:
ktm_isa έγραψε:Κατασκηνώστε στο κάμπινγκ Φαναριού (από τα καλύτερα στο βαλκανικό χώρο). Πληρεί όλες τις ανέσεις για καλές διακοπές. :-)


κατερινακι δωσε περισσοτερες πληροφορίες για το κάμπινγκ. ονομα, site (αν εχει)κλπ.

ευχαριστω
φιλια!
Κουκλάκι μου βρήκα αυτό
http://www.calypso.gr/hotels-rooms-acco ... es&lang=el

Άν θέλεις να μάθω τιμές κλπ πες μου και μολις γινω καλα θα παω να ρωτήσω :-)
ktm_isa
 

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Τρί Αύγ 15, 2006 2:19 pm

sam46 έγραψε:εγω θα πω το αλλο για την κομμοτηνη
οτι ειναι τιγκα στο νινι :-D
οκ μην βαρατε αλλα και αυτο στο προγραμμα ειναι
:-D


Μμμ εσύ μήπως ησουν φοιτητης ή φανταρος εδω και τα ξέρεις αυτα? :lol: :lol: :lol:
Για τους ελευθερους ειναι αυτα :-D
Οι δεσμευμενοι-παντρεμενοι στα αυγα τους :-P
Καλά μην βαράτε εσείς παντρευτήκατε δεν ρωτούσατε? :lol: :lol:
ktm_isa
 

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Τρί Αύγ 15, 2006 2:20 pm

πσσσσ σιγα!!! κατσε να βαλω τρακτεροτα στη Ζου και τα λεμε....!!! Οπου θες παω!![/quote]

χαχααχαχαχαχααχαχααχαχααχα


Ζου να σε δω με τρακτεροτα και τπτ αλλο στον κοσμο :-D
ktm_isa
 

Δημοσίευσηαπό GOUTZOU την Τρί Αύγ 15, 2006 9:19 pm

ola kala sti komotini............kai tsampa to nini kia pola........

alla kai fagito proto..................

sas perimenoume olous..................tha perasete sigoura kala................

sas proskaloume olous
GOUTZOU
 

Δημοσίευσηαπό co-driver την Τετ Αύγ 16, 2006 12:02 am

ktm_isa έγραψε:
co-driver έγραψε:
ktm_isa έγραψε:Κατασκηνώστε στο κάμπινγκ Φαναριού (από τα καλύτερα στο βαλκανικό χώρο). Πληρεί όλες τις ανέσεις για καλές διακοπές. :-)


κατερινακι δωσε περισσοτερες πληροφορίες για το κάμπινγκ. ονομα, site (αν εχει)κλπ.

ευχαριστω
φιλια!
Κουκλάκι μου βρήκα αυτό
http://www.calypso.gr/hotels-rooms-acco ... es&lang=el

Άν θέλεις να μάθω τιμές κλπ πες μου και μολις γινω καλα θα παω να ρωτήσω :-)

σ'ευχαριστω κοριτσάκι μου!! Αν θελω κάτι να ρωτησω, θα τους πάρω τηλέφωνο!Δεν θελω να σε κουράζω.....

φιλια!
Εύη
Άβαταρ μέλους
co-driver
 
Δημοσιεύσεις: 7
Εγγραφή: Παρ Ιουν 23, 2006 4:22 pm
Τοποθεσία: Πάτρα

Δημοσίευσηαπό GOUTZOU την Τετ Αύγ 16, 2006 12:48 am

gia na pas sto kampik fanariou ...afou tha anaiveis apo tin egnatia prin tin xanthi........tha kateveis apo ton komvo tis xanthis......tha katevis kato.......kai tha pas pros portolagos..............meta to portolagos tha deis ena mageutiko ekklisaki.......mesa sti thalassa sto opio pas me xilini gefira.......poli kalo...axizei na stamatiseis kai na pas mia volta.......afou pas meta sinexeizeis gia 2-3 km tha deis mia pinakida gia paralia fanariou...kopse dexia kai se 5 km eisai....mesa sto fanari...sto staurodromi mesa sto xorio kopse aristera(tha deis oti oli erxonntai apo ekei) olo isia sto 500m einai to kambik......................

pisteuo na to vreis eukola..................ante kername mpira.............. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

kalo taxidi ama ertheis........
GOUTZOU
 

Δημοσίευσηαπό Tdmrider την Τετ Αύγ 16, 2006 9:33 pm

Πόσα χιλιόμετρα είναι από Αθήνα ???

:-?
Moderator of Motocikleta.Gr


Το μεγαλύτερο δώρο για έναν αναβάτη είναι η επόμενη βόλτα με τη μηχανή. Οδηγείτε με ασφάλεια λοιπόν.


Δημοπρασίες Αγάπης !

Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Tdmrider
Συχνό Μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 2698
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 15, 2006 12:00 am
Τοποθεσία: Βούλα, Αθήνα
Ονομα χρήστη: Σπύρος
Μοντέλο: Yamaha TDM
Κυβικά: 900

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Τετ Αύγ 16, 2006 9:34 pm

Μια +700 άρα :-D ψήνεσαι????
ktm_isa
 

Επόμενο

Επιστροφή στο ΤΑΞΙΔΙΑ -ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες


cron