Συντονιστής: Συντονιστές
golis έγραψε:Κατ αρχάς όποιος ψωνίζει μηχανή με βάση τα τεστ στα Ελληνικά περιοδικά,είναι κορόιδο.
Δεύτερον έαν σου κάνει κλικ εσένα,όλα τα άλλα είναι περιττά.
Τέλος να πω και εγώ την ταπεινή μου γνώμη απο ενα μισάωρο τεστ ράιντ που έκανα το CB 1000 R.
Αυτά που μου έκαναν εντύπωση :
- ΦΡΕΝΑ!!
Ήξερα το honda abs γιατί έχω οδηγήσει αρκετά χλμ το CBF 1000 ABS+CBS φίλου,
οπότε ξεκάθαρα λέω ότι τέτοια φρένα γαμούνε σε απόδοση μέσα στην πόλη.
Τι να τις κάνω τις άγκυρες με τα μονομπλόκ στα δυο μου δάκτυλα,
όταν είμαι μέσα στα στενά της πόλης με την μηδέν πρόσφυση και τους 38 βαθμούς θερμοκρασίας
- Κόψιμο τιμονιού.
(Δεν ξέρω αυτό αν θα έχει επίπτωση σε σταθερότητα στα πολλά χλμ.)
- Δεν έβρασε το σύμπαν.
(30 λεπτά με 1000 4inline στην Αλεξάνδρας μεσημεριάτικο,περίμενα να καεί το πελεκούδι.
Το CBF του φίλου και στην εθνική ακόμα,μου έκαιγε τα καλάμια,αυτό όχι.
- Μαζεμένο.
(Παίζεις για πλάκα με το πίσω λάστιχο,αρκεί να έχεις μπαμπά λαστιχά...)
- Γνώριμη θέση οδήγησης γυμνού.
(Ίσως ήθελε λίγο πιο φαρδύ τιμόνι.)
- Κιβώτιο ταχυτήτων.
Honda = βιλούδο.
- Όγκος.
Χωράει παντού,αρκεί να ξηλώσεις του καθρέπτες.
- Ήχος.
Μιά χαρά για μαμά εξάτμιση.
Τι δεν μου έκανε κούκου :
- Τα όργανα.
Την ήμερα στο φως είναι δυσανάγνωστα και με μικρά ψηφία.Δεν ξέρω τι γίνεται τη νύκτα.
- Το μπροστινό.
Μου θύμισε CBF σε αίσθηση.Μαλακό για τα γούστα μου.Ήθελε σφίξιμο μάλλον.
- Διακόπτες και λοιπά περιφερειακά.
Απλά Διαχρονική Honda.... (Transalp+etsi)
- ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΟΥΖΕΣ!!
Ξεχάστε το καρύδωμα στο γκάζι για power wheelies.Μόνο με συμπλεκτιά κι αυτό με το ζόρι...
- Αέρας.
Μου φάνηκε ανύπαρκτη η προστασία απ τον αέρα.Είπαμε γυμνό,αλλά όχι κι έτσι.
-Πίσω ανάρτηση.
Πάλι λόγω συνήθειας ίσως μου φάνηκε μαλακή,αλλά τουλάχιστον απορροφούσε σωστά τις ανωμαλίες.
Να αναφέρω επίσης την άτσαλη συμπεριφορά που είχε στα απανωτά κ γρήγορα κατεβάσματα.
Δεν έχει μονόδρομο συμπλέκτη ή κάνω λάθος
Τα φρένα είναι καλά στην σκατόΑθήνα,δεν νομίζω όμως ότι θα αποδώσουν το ίδιο στ ζμπίστα.
Μέσα στην μπίστα δεν νομίζω να μπορέσει να σταθεί αξιοπρεπώς χωρίς παρεμβάσεις στις αναρτήσεις...
Honda είναι(όπου Honda βλέπε τίμιο),άρα είναι ένα τίμιο naked.
(αλήθεια όμως,θέλουμε να είναι ένα naked τίμιο...)
Δυστυχώς λόγω χρόνου,δεν το πίεσα όσο θα ήθελα σε γλήγορη οδήγηση.
Μέχρι 160 είδα στο κοντέρ κι αυτά με Ζητά στους καθρέπτες... Επιφυλάσσομαι...
Μια πρώτη εκτίμηση όμως την έχω:
ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΡΕΛΛΑ για μεσ την πόλη.
tntyliss έγραψε:Ωραίο το θέμα σου φίλε Δημήτρη.Το εχω προσέξει κι εγώ πολλές φορές.
Η άποψή μου είναι η εξής. Η Honda είναι η μεγαλήτερη εταιρεία στο χώρο.Και γενικά καθε εταιρεία έχει την δική της δύναμη. Αυτά τα περιοδικά ζούν απο τις διαφημίσεις και τα λεφτά τους τα βγάζουν κυρίως απο τις μεγάλες εταιρείες. Δεν λέω οτι πάντα βγάζουν και θα βγάζουν Honda ή Yamaha πρώτες αλλά αν η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη, πιστεύω οτι θα προτιμήσουν να δώσουν τα πρωτεία σε μια εταιρεία που είναι "καλός πελάτης". Αυτό μόνο μπορώ να υποθέσω.
Dimitris έγραψε:tntyliss έγραψε:Ωραίο το θέμα σου φίλε Δημήτρη.Το εχω προσέξει κι εγώ πολλές φορές.
Η άποψή μου είναι η εξής. Η Honda είναι η μεγαλήτερη εταιρεία στο χώρο.Και γενικά καθε εταιρεία έχει την δική της δύναμη. Αυτά τα περιοδικά ζούν απο τις διαφημίσεις και τα λεφτά τους τα βγάζουν κυρίως απο τις μεγάλες εταιρείες. Δεν λέω οτι πάντα βγάζουν και θα βγάζουν Honda ή Yamaha πρώτες αλλά αν η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη, πιστεύω οτι θα προτιμήσουν να δώσουν τα πρωτεία σε μια εταιρεία που είναι "καλός πελάτης". Αυτό μόνο μπορώ να υποθέσω.
Και γω προς τα εκεί καταλήγω φίλε μου. Κρίμα όμως, ε;
Tdmrider έγραψε:Καταρχην τα εύσημά μου Δημήτρη για το συγκεκριμένο πόστ. Απο τις μηχανές του Test ride έχω οδηγήσει το FZ1 και το SD. Για τις υπόλοιπες μέχρι να οδηγήσω δεν έχω άποψη. Προσωπικά ειμαι απλά μαγεμένος απο το SD990 και απογοητευμένος απο το FZ1. Διαβάζοντας το άρθρο σαφέστατα θα ήθελα να οδηγήσω τις υπόλοιπες μηχανές και ιδιαίτερα το Speed triple το οποίο μάλλον είναι πολύ καλύτερο all around (και κακάσχημο όμως κατα το γούστο μου).
Στο συγκεκριμένο τέστ γίνεται κατα την ταπεινή μου άποψη το σύνηθες λάθος/συμβιβασμός να γίνεται επιλογή μηχανών κυρίως με βάση το design και ίσως το κόστος. Τα Triple, Z1000, FZ1 και το HONDA έχουν φτιαχτεί με άλλο προσανατολισμό. Επίσης TO SD και μάλλον (δεν το έχω οδηγησει ακομα) το Tuono ειναι ειδικές ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ μηχανές που δεν έχουν φτιαχτεί για να λιώσουν το κέντρο του ελαστικου μέσα στο κέντρο με τη μέση ωριαία των βια 50 χιλιομέτρων.
Η σύγκριση των μηχανών είναι κατα την γνώμη απλώς άκυρη, γίνεται όμως γιατι πολύ απλά οι περισσότεροι αναβάτες θα πάρουν το SD για την καφετέρια και το FZ1 για έχει μοτέρ απο R1. Σε αυτούς απευθύνεται αυτό το άρθρο και κάπου εκεί θα γίνει σύγκριση των friendly φρένων του Honda με τα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ΦΡΕΝΑ του SD, απλά οτι καλύτερο έχει οδηγήσει ως τώρα στον τομέα.
Ας μην κατηγορούμε εύκολα τα περιοδικά καθώς οι 9 στους 10 αναγνώστες δεν θα μπουν στον κοπο να κάνουν καν test ride και όντως θα σκέφτονται να πάρουν TDM 900 ή dorsoduro, ΧΤΧ ή SD690Τα περιοδικά αντικατοπτρίζουν τους αναγνώστες, το επίπεδο και τα ερωτήματά τους, βοηθούν όμως και στο να γίνεται ο απαραίτητος ντόρος στην αγορα. Κάπου εκεί λοιπόν θα βγει σε καλό για τον αναβάτη που αποφασίζει τι θα αγοράσει απο τα περιοδικά και μόνο, η ανάδειξη του HONDA καθώς θα πάρει ένα ασφάλέστατο, όμορφο για την καφετέρια και χωρίς εξάρσεις στην απόδοση γυμνό που θα τον γλυτώσει περισσότερες φορές απο τις ίδιες του τις χαζομάρες.
Τι κάνουμε εμείς? Απλά επιλέγουμε να διαβάζουμε άρθρα και αρθρογράφους που μας εκφράζουν. Θα ήταν άδικο να χαρακτηρίσουμε αρνητικά τον περιοδικο τύπο καθώς μέσα υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα άρθρα άσχετα αν το συγκεκριμένο άρθρο ειναι για εμένα απλώς ατυχές ως προς την επιλογή των μηχανών και μάλλον λάθος κατά την επιλογή του νικήτη.
rc31 έγραψε:το περιοδικο ορισε ως κριτιρια την οικονομία και την ευκολία μέσα στη πόλη
Dakota έγραψε:rc31 έγραψε:το περιοδικο ορισε ως κριτιρια την [color=yellow]οικονομία και την ευκολία μέσα στη πόλη[/color
Για αυτό άλλωστε δεν αγοράζεις street fighter?
Να μην τραβήξεις μια σούζα πηγαίνοντας στην Λαϊκή?![]()
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες