Έξι τρόποι να εξοικονομήσετε βενζίνη

Λύσε δέσε σέ δουλειά να βρισκόμαστε

Συντονιστής: Συντονιστές

Έξι τρόποι να εξοικονομήσετε βενζίνη

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Δευτ Ιαν 26, 2009 6:53 pm

Έξι τρόποι να εξοικονομήσετε βενζίνη

Δεν είναι εύκολο να σταματήσετε τις κακές συνήθειες στο οδήγημα, αλλά αν αυτό γίνει εφικτό θα ξοδεύετε λιγότερα χρήματα για τις μετακινήσεις.

Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές συμβουλές ώστε να καταφέρετε να μειώσετε την κατανάλωση βενζίνης, σε μια περίοδο συνεχούς αύξησης της τιμής της.

1.Το απότομο ξεκίνημα καταναλώνει περισσότερη βενζίνη
Όταν το φανάρι γίνεται πράσινο, δεν χρειάζεται να ξεκινάτε αμέσως. Το πετάλι κάτω από το δεξί πόδι έχει το εξής χαρακτηριστικό: Όσο πιο πολύ «πατιέται» τόσο πιο πολύ καύσιμο πάει στον κινητήρα.

2. Το ξαφνικό φρενάρισμα κοστίζει
Όταν, κατά τη διάρκεια της οδήγησης, δείτε το φως του φαναριού πορτοκαλί και ξέρετε ότι πρέπει να σταματήσετε κάποια χιλιόμετρα πιο κάτω, καλό είναι να αποφευχθεί το απότομο σταμάτημα. Συμβουλή: Αφήστε το πετάλι του γκαζιού λίγα μέτρα πριν σταματήσετε.

3. Όσο πιο μεγάλη είναι η ταχύτητα τόσο αυξάνεται η κατανάλωση
Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα του αυτοκινήτου τόσο πιο μεγάλη είναι η αντίσταση που ασκείται από το αέρα. Από δοκιμές έχει αποδειχθεί ότι πηγαίνοντας με 75 αντί 65 μίλια την ώρα η κατανάλωση καυσίμων αυξάνεται κατά 3 ως 5 γαλόνια.

4. Κακή πρακτική, η μικρή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο
Η μικρή απόσταση μεταξύ των αυτοκινήτων είναι κακή πρακτική και επικίνδυνη, καθώς μειώνεται η δυνατότητα αντίδρασης εάν το αυτοκίνητο μπροστά επιβραδύνει ή σταματήσει απότομα.
Κάθε φορά που το μπροστινό αμάξι επιβραδύνει πρέπει εσείς να ακόμα περισσότερο και απότομα. Έχει αποδειχθεί από δοκιμές ότι όσο πιο ομαλά γίνεται η οδήγηση χωρίς απότομα φρεναρίσματα τόσο μικρότερη είναι η κατανάλωση.

5. Δεν χρειάζεται να ζεσταθεί κινητήρας πριν το ξεκίνημα
Με τις σύγχρονες μηχανές, απαιτείται λιγότερο καύσιμο για να επανεκκινήθει ένα αυτοκίνητο.
Συμβουλή: Μην περιμένετε να ζεσταθεί ο κινητήρας για να ξεκινήσετε. Δεν προσφέρει κάτι και επιπλέον καταναλώνει περισσότερο βενζίνη. Αντίθετα, ξεκινήστε αμέσως, αλλά με χαλαρό οδήγημα στην αρχή μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας.

6. Περπάτημα
Στις σύντομες διαδρομές, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να ασκηθείτε. Αντί της οδήγησης, πηγαίνετε με τα πόδια. Μ ε αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται καύσιμα και καίτε θερμίδες. Για σύντομες μετακινήσεις, που η μηχανή δεν έχει προλάβει να ζεσταθεί καταναλώνει δύο φορές περισσότερη βενζίνη από σε μεγαλύτερη απόσταση, σύμφωνα με μελέτη.
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 7007
Εγγραφή: Τετ Ιουν 14, 2006 10:22 pm
Τοποθεσία: Γλυφάδα
Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Επιστροφή στο ΤΕΧΝΙΚΑ-ΘΕΜΑΤΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες