ΜΕ SLICK ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ;;;

ΜΕ SLICK ΣΤΗΝ ΒΡΟΧΗ;;;

Δημοσίευσηαπό BLITZ την Πέμ Φεβ 08, 2007 4:09 pm

Καλησπερα και απο εμενα παιδια.Λογο δουλειας επρεπε να απεχω απο την Αθηνα και τον υπολογιστη.
Ειχα παει Πατρα την προηγουμενη εβδομαδα και επεστρεψα την Κυριακη που μας περασε.Επειδη ηταν μεγαλο το διαστημα παραμονης εκει δεν μπορουσα να εχω ακριβη προβλεψη καιρου....αλλο ελεγε για βροχες,αλλο για συννεφια,αλλο για λιακαδα......ετσι ως φανατικος και ταγμενος πηρα το μωρο μου GSXR(με slicks) και κατεβηκα Πατρα.Oλα καλα μεχρι την Κυριακη οπου εβρεξε στην Πατρα το πρωι και ενημερωθηκα απο φιλους οτι εβρεχε ανα τμηματα στην διαδρομη προς Αθηνα.
Εγω επρεπε να ανεβω Αθηνα την Κυριακη.Ετσι πηρα την μεγαλη αποφαση να φυγω και να δοκιμασω αυτο που πολλοι θα το απερριπταν μονο και μονο στην ιδεα.Να δω την συμπεριφορα των ελαστικων στην βροχη ή στην υγρασια.
Ξεκινω λοιπον απο Πατρα μεσημερι στις 4 και ο δρομος εχει κατα τοπους υγρασια.Συνηθως ταξιδευω με εναν ρυθμο γυρο στα 200χλμ(230-180) οπου και διατηρησα μεχρι που με επιασε βροχη μεταξυ Αιγιου και Ακρατας.Στο τμημα με την υγρασια δεν κουνησε,δεν γλυστρισε και δεν παραπονεθηκε γενικα σε κατι,παντα ομως χωρις υπερβολες(χουφτωμα γκαζιου ή φρενου και υπερβολικα πλαγιασματα)εξω σωμα παντα φυσικα.
Στην βροχη(καταιγιδα) βεβαια το σκατο μου πηγε μεχρι το γονατο(120-160) λογο ολων αυτων που εχω ακουσει περι slicks και βροχη.....ελα μου ομως που ουτε τοτε παραπονεθηκε το μηχανακι,κουνημα,ασταθεια,υδρολησθιση...τιποτα.Να σημειωσω οτι εαν πηγαινα προσεκτικα στον δρομο με την υγρασια,στην βροχη πηγαινα με χειρουργικη προσοχη διοτι δεν θα ηθελα να δω το μωρο και εμενα να ξαπλωνουμε στην ασφαλτο.Απλα με την σιγουρια που μου εδινε το μηχανακι κοιταξα καποια στιγμη το κοντερ,απορρημενος γιατι περναω τοσο γρηγορα τα 'κουτια' και ειχα 165χλμ.Κατεβασα ρυθμο αλλα δεν υπηρχε ενδειξη ασταθειας ή κατι το ανυσηχιτικο.Βεβαια δεν μου εφευγε απο το μυαλο πως εαν μου κουναγε ή μου εδειχνε καποιο δειγμα προβληματος τοτε να ηταν και αργα.....
Ετσι ηταν ολη η διαδρομη(μεικτη) μεχρι Αθηνα.Αυτο που με ξεσκισε ηταν το κρυο στα δαχτυλα των χεριων μου και η κουραση λογο διαρκης αντλησης πληροφορισης απο την μηχανη για την πιθανοτητα επερχομενης τουμπας.
Ολα καλα ομως,γυρισα αλωβητος και ορθιος.
Τωρα....τυχη;Κωλοφαρδια;Νομιζω οτι τιποτα απο αυτα δεν επαιξαν ρολο.Απλα οι 'φημες' απο τυπους κατα την διαρκεια της μοτοσυκλετικης μου ζωης οπου ελεγαν slick και βροχη ισον πτωση..(πιθανον να μην ειχαν φορεσει ποτε στην ζωη τους)
Νομιζω οτι αναθεωρω την γνωμη μου σε αυτο το θεμα,οχι πως παροτρινω καποιον να το κανει ή οτι τα slick κανουν για αυτη τη δουλεια.Απλα εαν τυχει και βρεθεις σε μια τετοια παρομοια κατασταση ξερεις οτι σε βγαζει και μαλιστα χωρις κανενα ιδιαιτερο προβλημα. :smt023 :smt023
VALE ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!!!!!!
www.myspace.com/blitzgsxr
Άβαταρ μέλους
BLITZ
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό nemesispm την Πέμ Φεβ 08, 2007 5:51 pm

To καλο στην ολη ιστορια ειναι οτι βγηκατε ασπροπροσωποι και οι δυο και το μωρο σου εβγαλε εσενα αλα και εσυ το μωρο σου μια και του φερθηκες με σεβασμος παρα το οτι εδιχνε οτι αντεχει και αλο . :smt109 :smt109
Moderator of Motocikleta.Gr - Δημοπρασίες Αγάπης !

Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !

Ολα οσα μας συμβαίνουν είναι αγγελιοφόροι ή της θείας αγαθότητας ή της θείας δικαιοσύνης ...... ΝΕΜΕΣΗΣ
Άβαταρ μέλους
nemesispm
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Πέμ Φεβ 08, 2007 7:20 pm

Blitz από την στιγμή που συνέχεια είχες το μυαλό σου στις συνθήκες με τις οποίες ταξιδεύεις, γνωρίζοντας τι παπούτσια φοράς, τότε όπως και εγώ φανταζόμουν (δεν έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο) δεν έχεις κάτι να φοβάσαι.

Σίγουρα με το να φοράς βρόχινα λάστιχα ίσως να μπορούσες να πλαγιάσεις περισσότερο ή και ψυχολογικά να ήσουν πιο άνετος αλλά σημασία έχει το αποτέλεσμα.

Σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας. Καλά όλες οι θεωρίες αλλά η πράξη είναι η ουσία!

:smt023
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Πέμ Φεβ 08, 2007 8:30 pm

ας εξηγήσουμε τι συμβαίνει στην βροχη και τον λογο που δεν επεσε ο φιλος μας

οταν βρεχει δημιουργέιται ενα φιλμ νερου μεταξη οδοστροματος και ελαστικου που μειώνει την προσφηση στο ελαστικό , οσο μεγαλήτερο τοσο χειροτερη προσφηση .

Οι κατασκευαστες ελαστικών χρεισιμοποιουν τις αυλακώσεις ωστε να διαλυουν αυτο το φιλμ νερου και να το απομακρύνουν απο το ελαστικό ωστε να εχει οσο το δυνατον καλυτερη προσφηση .

Το slick ελαστικό δεν εχει αυλακωσεις οποτε συνεχεια εχει ενα φιλμ νερου επάνω του αρα συνεχεια εχει χειρώτερη προσφηση απο ενα που εχει αυλακώσεις .

Αυτο δεν συμαινει οτι δεν εχει καθολου προσφηση , απλως εχει χειρώτερη , σε αυτο το σημειο στέκομαι .

Φιλε Blitz το να οδηγείς με slick ελαστικο στην βροχη δεν συμαίνει οτι σιγουρα θα πέσεις αν οδηγεις προσεχτικα και με χειρουργικες κινήσεις . ΟΜΩΣ σιγουρα θα πέσεις αν χρειαστεις να φρενάρεις ή να αποφυγεις βιαια καποιο εμποδιο ή να ανοιξεις γκάζι δυνατα για να γλυτωσεις κατι .

Συγκρίνοντας τα επίπεδα ασφάλειας ενος ελαστικου με αυλακώσεις και ενος slick σε βρεγμένο οδοστρομα το αυλακωμένο υπερεχει .

Γιατι ενα ελαστικο πρεπει να συμπεριφέρεται αψογα σε ολες τις συνθήκες κατι που το slick κατασκευαστικα δεν μπορει .

Δεν παροτρείνω κανενα να οδηγει με slick ελαστικο σε βρεγμένο οδοστρωμα γιατι βασίζεται στην ΤΥΧΗ του οτι δεν θα κάνει κανένα λάθος και οτι ολη του η διαδρομή θα είναι σαν ενα αψογο κονσερτο .

ΟΜΩΣ επειδη λαθη κανουμε και οι περισσοτερες βλακείες γινονται απο τρίτους ΘΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ οταν ρισκαρουμε την ζωή μας .

ελπίζω να πέρασες καλα στην Πατρα :smt006
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό BLITZ την Κυρ Φεβ 11, 2007 7:02 pm

Ευχαριστω Δημητρη :smt023
Ευχαριστω Ηλια :smt023 αλλα οπως ειπα απλα δεν ισχιει το ρητο slick και νερο ισον τουμπα.Και σε καμμια περιπτωση δεν συνηστω σε κανεναν οτι πρεπει να φοραμε slick στην βροχη αφου δεν επεσα.....
εννοειτε οτι συμφωνω με οσα λες περι βροχινων ελαστικων(αυλακωσεις,φιλμ νερου,προσφηση κτλ)
Το οδηγω χειρουργικα σημαινει οτι εκτος απο βιαιο ανοιγοκλεισιμο του γκαζιου ή αγρια φρενα,σημαινει οτι δεν φερνω το μηχανακι,αρα και κατ επεκταση εμενα,σε κατασταση που να χρειαστει να πατησω αγρια φρενα,να ανοιξω το γκαζι αγρια ή να χρειαστει να αποφυγω καποιο εμποδιο.Κοιταω αρκετα μπροστα και αναλογος την κατασταση κινουμε αναλογος.Και εαν ειναι η περιπτωση του αποφευγο εμποδιο νομιζω οτι και το βροχολαστιχο δεν θα σου δωσει αρκετα περιθωρια...... :smt023
Απλα εμπλουτισα τις οδηγικες μου 'ικανοτητες΄ οσο αφορα την συμπεριφορα και 'ανοχες' που μπορει να σου δωσει ενα slick απο υγρες μεχρι κατακλυσμιεες περιπτωσεις. :smt023
VALE ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ!!!!!!!
www.myspace.com/blitzgsxr
Άβαταρ μέλους
BLITZ
Νέος στο forum

Επιστροφή στο ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες