Ειχα παει Πατρα την προηγουμενη εβδομαδα και επεστρεψα την Κυριακη που μας περασε.Επειδη ηταν μεγαλο το διαστημα παραμονης εκει δεν μπορουσα να εχω ακριβη προβλεψη καιρου....αλλο ελεγε για βροχες,αλλο για συννεφια,αλλο για λιακαδα......ετσι ως φανατικος και ταγμενος πηρα το μωρο μου GSXR(με slicks) και κατεβηκα Πατρα.Oλα καλα μεχρι την Κυριακη οπου εβρεξε στην Πατρα το πρωι και ενημερωθηκα απο φιλους οτι εβρεχε ανα τμηματα στην διαδρομη προς Αθηνα.
Εγω επρεπε να ανεβω Αθηνα την Κυριακη.Ετσι πηρα την μεγαλη αποφαση να φυγω και να δοκιμασω αυτο που πολλοι θα το απερριπταν μονο και μονο στην ιδεα.Να δω την συμπεριφορα των ελαστικων στην βροχη ή στην υγρασια.
Ξεκινω λοιπον απο Πατρα μεσημερι στις 4 και ο δρομος εχει κατα τοπους υγρασια.Συνηθως ταξιδευω με εναν ρυθμο γυρο στα 200χλμ(230-180) οπου και διατηρησα μεχρι που με επιασε βροχη μεταξυ Αιγιου και Ακρατας.Στο τμημα με την υγρασια δεν κουνησε,δεν γλυστρισε και δεν παραπονεθηκε γενικα σε κατι,παντα ομως χωρις υπερβολες(χουφτωμα γκαζιου ή φρενου και υπερβολικα πλαγιασματα)εξω σωμα παντα φυσικα.
Στην βροχη(καταιγιδα) βεβαια το σκατο μου πηγε μεχρι το γονατο(120-160) λογο ολων αυτων που εχω ακουσει περι slicks και βροχη.....ελα μου ομως που ουτε τοτε παραπονεθηκε το μηχανακι,κουνημα,ασταθεια,υδρολησθιση...τιποτα.Να σημειωσω οτι εαν πηγαινα προσεκτικα στον δρομο με την υγρασια,στην βροχη πηγαινα με χειρουργικη προσοχη διοτι δεν θα ηθελα να δω το μωρο και εμενα να ξαπλωνουμε στην ασφαλτο.Απλα με την σιγουρια που μου εδινε το μηχανακι κοιταξα καποια στιγμη το κοντερ,απορρημενος γιατι περναω τοσο γρηγορα τα 'κουτια' και ειχα 165χλμ.Κατεβασα ρυθμο αλλα δεν υπηρχε ενδειξη ασταθειας ή κατι το ανυσηχιτικο.Βεβαια δεν μου εφευγε απο το μυαλο πως εαν μου κουναγε ή μου εδειχνε καποιο δειγμα προβληματος τοτε να ηταν και αργα.....
Ετσι ηταν ολη η διαδρομη(μεικτη) μεχρι Αθηνα.Αυτο που με ξεσκισε ηταν το κρυο στα δαχτυλα των χεριων μου και η κουραση λογο διαρκης αντλησης πληροφορισης απο την μηχανη για την πιθανοτητα επερχομενης τουμπας.
Ολα καλα ομως,γυρισα αλωβητος και ορθιος.
Τωρα....τυχη;Κωλοφαρδια;Νομιζω οτι τιποτα απο αυτα δεν επαιξαν ρολο.Απλα οι 'φημες' απο τυπους κατα την διαρκεια της μοτοσυκλετικης μου ζωης οπου ελεγαν slick και βροχη ισον πτωση..(πιθανον να μην ειχαν φορεσει ποτε στην ζωη τους)
Νομιζω οτι αναθεωρω την γνωμη μου σε αυτο το θεμα,οχι πως παροτρινω καποιον να το κανει ή οτι τα slick κανουν για αυτη τη δουλεια.Απλα εαν τυχει και βρεθεις σε μια τετοια παρομοια κατασταση ξερεις οτι σε βγαζει και μαλιστα χωρις κανενα ιδιαιτερο προβλημα.