DesertStorm έγραψε:Εγώ πάντως πιστεύω οτι αξιόπιστη μπορείς να θεωρήσεις τη μοτοσυκλέτα που δε σ'αφήνει ποτέ στο δρόμο, που σε προειδοποιεί για επερχόμενη βλάβη και που μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και με μιά μικρή βλάβη, μέχρι να πάς στο κοντινότερο συνεργείο για να τη φτιάξεις.
Ελλατωματικές παρτίδες παρουσιάζονται σε όλες τις μάρκες, και σε μερικές περισσότερο συχνά. Θυμάμαι ένα φίλο που αγόρασε καινούργιο Ducati 748 και στα 800 χιλ. έτρεχε στο συνεργείο γιατι είχε πλυμμηρίσει λάδια όλο το μοτέρ (ήθελαν όλες οι βίδες σφίξημο). Αυτό θεωρείται αναξιοπιστία.
Θυμάμαι που είχα ένα GSXR-1000 και με άφησε στα κρύα του λουτρού επειδή δε δούλευε κάποιο ηλεκτρικό μαραφέτι, ρελέ και δε ξέρω 'γω τι, με αποτέλεσμα να μην παιρνει μπροστά με μόλις 10.000 χιλ στο κοντέρ. Και αυτό είναι αναξιοπιστία κατ'εμέ.
Επίσης θυμάμαι που έκανα τουλάχιστον 150 χιλιόμετρα χαλαρά με το παλιό μου ΧΤ550 με καμμένη φλάντζα κεφαλής, έφτασα σπίτι, την άλλη μέρα το πήγα στο συνεργείο και το μόνο που χρειάστηκε ήταν να αλλαχτεί μια φλάντζα κεφαλής. Αυτό για μένα είναι αξιοπιστία. Επίσης με την ίδια μοτοσυκλέτα έκανα αρκετά χιλιόμετρα με κομμένο κολλάρο καρμπυρατέρ αλλά τσουφ-τσουφ με πήγε στον προορισμό μου και μετά πήγα και την έφτιαξα.
Αξιοπιστο ήταν το Alfa Romeo που είχα και μέχρι τα 350.000 χιλ που το πούλησα δε σταμάτησε ποτέ να κινείται (ούτε και μετά απ'όσο ξέρω), χωρίς να ζητήσει ποτέ τίποτα τρελλό εκτός απο βενζίνη και κανένα σέρβις όποτε θυμόμουν. Μπορεί να είναι και θέμα τύχης.
Πολλά μπορούμε να πούμε, αλλά πάντα θα υπάρχουν αξιόπιστες και μη μοτοσυκλέτες. Για αυτό το λόγο έχουν καθιερωθεί οι εγγυήσεις, και για αυτό γίνονται και οι ανακλίσεις καινούργιων μοντέλων.
Αυτό που λένε "σκίστο για να σου βγάλει ότι προβλημα έχει όσο είναι στην εγγύηση", δεν το πιστεύω, αν το μοντέλο είναι αναξιόπιστο θα σου βγάζει μονίμως απο κάτι κάθε φορά, και αν είναι ελλατωματικό το πολύ πολύ να φας και το κεφάλι σου πηγαίνοντας στα όρια ....
georgek έγραψε:Δεν ειναι κριμα ομως να χανουν σε εκτιμηση αλλα και πωλησεις καποιες εταιριες λογω επανειλλημενων προβληματων που παρουσιαζουν αρκετα μοντελα τους?
Δηλαδη τα "α" χανουν λαδια,τα "β" ραγιζουν κεφαλες και τα "χ" βραχυκυκλωνουν και με μια σταγονα ιδρωτα.
Δεν φταιμε εμεις οι αγοραστες που δεν επιλεγουμε καποιες εταιριες οι οποιες δεν μας σεβονται και μαλιστα τα χαλια τους τα ονομαζουν "χαρακτηρα".
Ας κανουν οτι η BMW και η TRIUMPH (συμπληρωστε και οποια εσεις θεωρειτε "αξιοπιστη"),
ή στην τελικη ας προσλαβουν κανεναν Ιαπωνα μηχανικο να τους δειξει πως γινεται.
Θα ηθελα να βλεπω περισσοτερα μη ιαπωνικα μηχανακια στο δρομο αλλα αν δεν σοβαρευτουν καποιοι κατασκευαστες χλωμο το κοβω.
Billy έγραψε:Παρακαλώ τον georgek να αλλάξει το avatar του γιατί δυσκολεύομαι να διαβάσω της απόψης σας...
Νικόλας Γλυνός έγραψε:3)Τι συχνότητα που επισκέπτεται το συνεργείο! Ο Μάστορας φωνάζει τον ιδιοκτήτη του με το μικρό του όνομα και του ζήτησε να του βαφτίσει το νεογέννητο?
rc31 έγραψε:Νικόλα εν μέρη συμφωνώ με οσα λές απλως δεν ειναι το βασικό μετρο της αξιοπιστιας το γεγονος οτι πουλάει
γιατι τουλαχιστον στην Ελλαδα υπηρξαν πολλα αξιοπιστα μοντελα που θελανε μονο λαδι και λογο συγκιριων δεν πουλησανε , βλεπε τεκμηριο πχ
μερικες φορες απλως χρειαζεται καλο timing και αγοραστικό κοινό
valentinosgsxr έγραψε:ειχε ο πατερας μου ενα τετοιο, νομιζω σε σιελ! χαχαχα...
Νικόλας Γλυνός έγραψε:rc31 έγραψε:Νικόλα εν μέρη συμφωνώ με οσα λές απλως δεν ειναι το βασικό μετρο της αξιοπιστιας το γεγονος οτι πουλάει
γιατι τουλαχιστον στην Ελλαδα υπηρξαν πολλα αξιοπιστα μοντελα που θελανε μονο λαδι και λογο συγκιριων δεν πουλησανε , βλεπε τεκμηριο πχ
μερικες φορες απλως χρειαζεται καλο timing και αγοραστικό κοινό
Ποιος θυμάται τα θρυλικά 50αράκια Zundapp?
Α ρε νεολαία να ξέρατε τι έχετε χάσει! Μέχρι και λάδι από το καντήλι της εκκλησίας έκαιγε και πήγαινε πολύ πιο γρήγορα από πολλά σημερινά ‘και καλά ’’ racing παπαράκια
Νικόλας Γλυνός έγραψε:Ρε παιδιά μια απορία έχω!
Μόνο μια!
Γιατί δε βλέπω στους δρόμους πολλά παλιά μοντέλα από αυτά τα σούπερ αισθησιακά, τέλεια ΚΤΜ
Τι γίνεται? Δεν αντέχουν άλλη αδρεναλίνη οι ιδιοκτήτες τους?
Νικόλας Γλυνός έγραψε:...
Ποιος θυμάται τα θρυλικά 50αράκια Zundapp?
Α ρε νεολαία να ξέρατε τι έχετε χάσει! Μέχρι και λάδι από το καντήλι της εκκλησίας έκαιγε και πήγαινε πολύ πιο γρήγορα από πολλά σημερινά ‘και καλά ’’ racing παπαράκια
Επιστροφή στο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες