αντιδράσεις...ζώων

Οτι σάς συμβαίνει - οτι βλέπουν τα μάτια μας στον μοτοσυκλετιστικό χώρο και οχι μόνο.

αντιδράσεις...ζώων

Δημοσίευσηαπό sorips85 την Κυρ Ιουν 22, 2008 8:33 pm

οδηγόντας σε επαρχιακόυς δρόμους πολλες φορές μου συμβαίνει
να πετάγονται μπροστά μου ζώα (κυρίως σκύλοι)
συμβαίνει βέβαια και στο κέντρο πόλεων

κάθε φορά αντιδρώ διαφορετικά.....κάποτε είχα και ατύχημα

ποιά είναι η αντίδραση των περισσοτερων?
πώς μαντεύουμε την αντιδραση του ζώου?
υπάρχει κάποιος στάνταρ τρόπος αποφυγής?
η μυρωδιά τών τετράχρονων είναι για τους παντρεμένους.......των δίχρονων για τους εραστές !
Άβαταρ μέλους
sorips85
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό nfot την Κυρ Ιουν 22, 2008 8:42 pm

Δυσκολη απαντηση.

Κρατας την ψυχραιμια σου βασικα. Αν δεις οτι δεν υπαρχη περιπτωση να το αποφυγεις, δεν το πετυχαινεις φρεναριστος, ουτε σε κατατσταση μανουβρας, αλλα ορθιος, με αρκετο γκαζι και το τιμονι στην ευθεια. Προσωπικα ετσι απεφυγα την πτωση σε μια στενη επαφη που ειχα με σκυλο.
"Motor racing, mountain climbing and bull fighting are the only true sports.
All the rest are children's games played by adults."

- Ernest Hemingway -
Άβαταρ μέλους
nfot
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Νικος
Μοντέλο: FZ6 & Daytona 675
Κυβικά: 1275

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Κυρ Ιουν 22, 2008 8:50 pm

Ωχ!! Αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα και είναι πολύ καλή ευκαιρία που ανοίγεις το θέμα. Είναι φόβος μου πάντα η απρόσμενη συνάντηση με ένα τετράποδο, ενώ είμαι πάνω στη μοτοσικλέτα, πόσο μάλλον όταν αυτό είναι άγριο.

Νομίζω πως η καλύτερη αντιμετώπιση είναι είτε να αδιαφορήσεις για την παρουσία του και να συνεχίσεις το δρόμο σου ακάθεκτος, χωρίς να τρέχεις πολύ, ή αν έχεις τον χώρο να το αντιληφθείς από μακριά και δεις πως το ζώο (σκύλος) έχει πολύ άγριες διαθέσεις, κάνεις αναστροφή και επανασχεδιάζεις το δρόμο σου.

Τώρα σε οτι αφορά την ξαφνική συναντηση με το ζώο, καθώς αυτό ας πούμε πάει να διασχίσει το δρόμο και συ έρχεσαι με τη φόρα σου, τότε τα πράγματα δύσκολα. Και είναι ιδιαίτερα δύσκολα γιατί δεν μπορείς να μαντέψεις την επόμενη κίνηση του ζώου. Μπορεί δηλαδή ξαφνικά να γυρίσει αψυχολόγητα προς τη πλευρά που εσύ ήδη έχεις αποφασίσει να πάς για να το αποφύγεις.

Θεωρώ πως η καλύτερη αντιμετώπιση είναι:
Να καταφέρεις να μην κολλήσει το μάτι σου στο ζώο που ξαφνικά θα εισβάλει στο οπτικό σου πεδίο, γιατί αν κολλήσει, τότε μοιραία θα ακολουθήσει και τη πορεία του, δηλαδή θα πηγαίνεις καρφί κατά πάνω του (γιατί είναι αδιαμφισβήτητο και ισχύει σε όλες ανεξαιρέτως τις συνθήκες, πως όπου κοιτάμε προς τα εκεί πάμε). Άρα αν το μάτι σου κοιτάξει προς τη κατεύθυνση αποφυγής, δηλαδή προς το σημείο του δρόμου που είναι ελεύθερο από το ζωό (προφανώς πίσω από το ζωό, αφού αυτό θα διασχίζει κάθετα το δρόμο) τότε η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να το αποφύγης. Φυσικά αυτό απαιτεί μία άμεση αντίδραση, απότομη εφαρμογή κλίσης της μοτοσικλέτας-επαναφοράς-κλίσης-επαναφοράς.

Φυσικά δεν είναι καθόλου εύκολο....Είναι όμως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε. Να εκπαοδεύσουμε το μάτι μας να πηγαίνει εκεί που πρέπει και όχι εκεί που πηγαίνει ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ. Με λίγα λόγια καλούμαστε να προπονηθούμε στο να μπορούμε να αλλάξουμε ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ. Είναι δύσκολο, γίνεται όμως και είναι ο μόνος τρόπος.

Οποιοσδήποτε άλλος τρόπος εμπεριέχε περισσότερο την τύχη παρά την δική μας συμμετοχή.

Δηλαδή αν συνεχίζω ευθεία και συγχρονιστώ με το ζώο, με αποτέλεσμα να το βρώ με τη μπροστά ρόδα....τότε καταλαβαίνεις πως υπάρχουν πολλά σενάρια. Θα το καβαλήσω και θα συνεχίζω ευθεία; Χωρίς να γίνει τίποτα, χτυπώντας με έναν κινούμενο όγκο 50 και βάλε κιλών; Πως θα τον βρεί η μπροστινή μου ρόδα; Θα μπλεχτεί κανένα πόδι στις ακτίνες, ζάντες; Καμιά ουρά; Ή έστω κι αν δεν με ρίξει και το χτυπήσω και συνεχίσω θα καταφέρω να διατηρήσω τον έλεγχο της μοτοσικλέτας ή από τη συμπλοκή θα χάσω τον έλεγχο και θα πέσω;

Και άλλα πολλά....
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό sorips85 την Κυρ Ιουν 22, 2008 8:56 pm

αχ.....αυτό με την αναστροφή το εχω κανει πολλες φορές με το scooter στην πόλη όταν βλέπω αγρια αδέσποτα.....οι δημοτικες αρχες δεν κανουν τιποτα!
η μυρωδιά τών τετράχρονων είναι για τους παντρεμένους.......των δίχρονων για τους εραστές !
Άβαταρ μέλους
sorips85
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Billy την Κυρ Ιουν 22, 2008 8:58 pm

Την προηγούμενη εβδομάδα χτύπισα κάποιο είδος πουλιού πάνω στην ζελατίνα της μοτοσυκλέτας. Έσπασε πάνω δεξια ενα κομμάτι της ζελατίνας, το πουλί μάλλον δεν την γλύτωσε.
Όσο για τα σκυλιά δεν ξέρω, μου έχει συμβεί με αμάξι και ήμουν τυχερός που δεν με χτύπησε ο απο πίσω. Μη φοβάστε τα αδέσποτα, συμπεριφέρονται έτσι κυρίως για να δείξουν στα υπόλοιπα πως δεν φοβούνται τα "μεγάλα οχήματα που κάνουν θόρυβο"
Τελευταία επεξεργασία από Billy και Κυρ Ιουν 22, 2008 9:01 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Billy
Τακτικό Μέλος

Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό valentinosgsxr την Κυρ Ιουν 22, 2008 8:58 pm

Το καλυτερο ειναι (οπως και για ολα τα εμποδια) να σκαναρεις οσο περισσοτερο μπορεις το περιβαλλον μπροστα σου. Λεω περιβαλλον γιατι δεν εννοω μονο τον δρομο αλλα και οτι υπαρχει κοντα στον δρομο.

Αν δεις οτι υπαρχει καποιο ζωο κοντα στον δρομο τοτε θα πρεπει να προσαρμοσεις την οδηγηση σου σαν να προκειται να πεσει στις ροδες σου. Εγω θα κοιτουσα πισω μου μηπως ειναι καποιος πολυ κοντα μου και θα εκοβα τοση ταχυτητα ωστε να σταματησω εγκαιρα ή να κανω ελιγμο αποφυγης αν υπαρξει αναγκη.

Αν τελικα δεν μπορεσεις να αποφυγεις την συγκρουση τοτε η συμβουλη του nfot ειναι σωστη με μια ενσταση στο "αρκετο γκαζι". Αν πας φρεναριστος σιγουρα η συγκρουση θα ειναι πιο ανωδυνη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
valentinosgsxr
Τακτικό Μέλος

Μοντέλο: GSX-R750T SRAD
Κυβικά: 750

Δημοσίευσηαπό Kiriakost την Κυρ Ιουν 22, 2008 9:01 pm

Συνήθως σταματάω τελείως .... (ειδικά άμα είναι πολλά μαζί ) κατεβαίνω απο την μότο και τα βάζω στο κυνήγι .

Οταν είναι αγέλη , πάντα υπάρχει κάποιος επιδειξίας σκύλος , που κάνει ότι ορμάει σε ότι κινείτε .

Ετσι και εγώ τους χαλάω το πανηγύρι ... βέβαια .. με κοιτάζουν περίεργα οι περαστικοί , αλλά δεν με νοιάζει .

Μιλάμε τώρα για την περίπτωση που το ζώο επιτίθεται τρομάζοντας το κόσμο για πλάκα ... και όχι για ένα ήρεμο ζωντανό .

Στην παραπάνω περίπτωση το θράσος νικάει .. και με αποτελεσματικότητα 100% .

Τωρα αμα πέσεις σε γελάδα η γαϊδούρι , εκεί έχει άλλη πλάκα ... :-D :-D
Άβαταρ μέλους
Kiriakost
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: Κυριάκος
Μοντέλο: Old Cut Japani _ AX-1 HONDA
Κυβικά: 250

Δημοσίευσηαπό dijkstra την Κυρ Ιουν 22, 2008 9:38 pm

Σε γενικές γραμές συμφωνώ με τους συνφορουμίτες και να συμπληρώσω ότι ιδιέταιρη προσοχή θέλουν τα συμπαθητικά τετράποδα αιλουροειδή (γάτες).

Ιδίως την νύχτα "κοκαλόνουν"/"Ψαρώνουν" και αντιδρούν ΠΑΝΤΑ την τελευταία στιγμή.

Οπότε συνήθως ένας μεγάλος έλιγμός για να περάσουμε σε μεγάλη απόσταση από την γάτα μας γλυτώνει από την πτώση (όπου αυτό είναι εφικτό).

Επίσης οφείλω να ενημερώσω όσους δεν είχαν την ατυχία να συγκρουστούν με γάτα, ότι έχουν πολύ ευλύγιστο και μαλακό σώμα με αποτέλεσμα πατώντας την να μην συμπεριφέρεται η μοτοσικλέτα σαν να περνά πάνω από κάποια πέτρα αλλά πάνω από ένα μεγάλο κομάτι πάγου !

Αν το σκεφτείτε είναι λογικο !
Άλλη φάση να 'σαι καπετάνιος!

Αν δεν βλέπεις εκεί που θες να πας...
Θα πας εκεί που βλέπεις.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
dijkstra
Νέος στο forum

Μοντέλο: V-Strom
Κυβικά: 1000

Δημοσίευσηαπό sorips85 την Κυρ Ιουν 22, 2008 9:38 pm

σας ευχαριστω όλους

πράγματι εχει σημασία να μην εστιάσεις στο ζώο.
αν πάλι δεν μπορείς να το απόφύγεις απλά rollάρεις.

μια φορά μες την πόλη πάτησα ενα γατάκι πρίν καν το δω!
αν φρενάριζα ή έστριβα τα πράγματα θα ήταν σαφώς χειρότερα.

Υ.Γ. το γατάκι έφυγε σοκαρισμένο αλλά ζωντανό

(7ψυχα σου λένε...!!!)
Άβαταρ μέλους
sorips85
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό prodigy την Δευτ Ιουν 23, 2008 10:04 am

μόλις διάβασα το θεμα μου ρθε στο μυαλό αμέσως ένα ελληνικό έργο.
για πρώτη φορά νονός. είναι ο πατέρας κρητικός και παταει τα σκατζοχοιρακια λέγοντας στο γιο του ότι είναι η διάολοι στη γη. είχε λίγο γέλιο το θέμα.
ευθυμήσαμε πάλι δηλαδης. εγω παντως δεν χαμπαριαζω και τα περναω απο πανω.
άντε καλημέρα.
Τελευταία επεξεργασία από prodigy και Δευτ Ιουν 23, 2008 2:47 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
KTM DUKE II & KTM 950 SM Εικόνα

-----------------------------------------------------------------------
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΡΕ !!! Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prodigy
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό soter3gm την Δευτ Ιουν 23, 2008 11:38 am

Στη πρόσφατη εκδρομή που έκανα μπορώ να ομολογήσω πως τα "χρειάστηκα" με κάτι τσοπανόσκυλα (που έμοιαζαν με γαϊδούρια στο μέγεθος) αυτό που έκανα ήταν να κόψω ταχύτητα και μόλις βρέθηκα λίγο μετά από το στόμα τους άνοιξα γκάζι σαν τρελός (με έχουν δαγκώσει σκύλοι στο κέντρο της Αθήνας) και τους προσπέρασα . Αλλά για αυτό τον σκοπό, δηλαδή να μην σας κυνηγάνε σκύλοι , υπάρχει στα είδη camping ιδική σφυρίχτρα που τα απωθεί πολύ εύκολα , έτσι το ζώο δεν παθαίνει τίποτα από καμιά κλωτσιά, και εσείς δεν κινδυνεύετε από καμιά πτώση.
Εικόνα
You know I'm loaded, railroaded I'm explosive, I'm a locomotive
Άβαταρ μέλους
soter3gm
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Σωτήρης
Μοντέλο: BMW R1100RT
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό FiestaLoca την Δευτ Ιουν 23, 2008 11:57 am

Θα σου συνιστούσα την μόνη ενδεδειγμένη αντίδραση: κόβεις ταχύτητα έως σταματάς εντελώς.

Στην περίπτωση των αιλουροειδών βοηθάει να σβήσεις τα μεγάλα φώτα τη νύχτα.

Στην περίπτωση αγγέλης σκύλων πρέπει να ξέρεις ότι τους ερεθίζει ο ήχος της μηχανής και ότι υπάρχει περίπτωση σκύλος να είναι τόσο χαζός ώστε να περάσει ακριβώς μπροστά από τον τροχό. Μην κάνεις για οποιοδήποτε λόγο κινήσεις με τα πόδια, κορνάρισε δυνατά και έχε νεκρά με τα δάκτυλα στα φρένα.
Donna nobis pacem
Άβαταρ μέλους
FiestaLoca
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό FiestaLoca την Δευτ Ιουν 23, 2008 12:06 pm

sorips85 έγραψε:αχ.....αυτό με την αναστροφή το εχω κανει πολλες φορές με το scooter στην πόλη όταν βλέπω αγρια αδέσποτα.....οι δημοτικες αρχες δεν κανουν τιποτα!

O δημοτικές αρχές στα πολιτισμένα κράτη βασίζονται κυρίως στους πολίτες.

Billy έγραψε:Μη φοβάστε τα αδέσποτα, συμπεριφέρονται έτσι κυρίως για να δείξουν στα υπόλοιπα πως δεν φοβούνται τα "μεγάλα οχήματα που κάνουν θόρυβο"

prodigy έγραψε:ευθυμήσαμε πάλι δηλαδης. εγω παντως δεν χαμπαριαζω και τα περναω απο πανω.
άντε καλημέρα.

soter3gm έγραψε:έτσι το ζώο δεν παθαίνει τίποτα από καμιά κλωτσιά, και εσείς δεν κινδυνεύετε από καμιά πτώση.

Να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε...

:smt087
Donna nobis pacem
Άβαταρ μέλους
FiestaLoca
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό tyxeros την Δευτ Ιουν 23, 2008 12:14 pm

Αν κανεις κανενα Burnout , λετε να φλωμοσουν οι σκυλοι απο το καμμενο λαστιχο και να την κοπανησουν ?
Σουτζουκι GSR 600
tyxeros
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό golis την Δευτ Ιουν 23, 2008 12:30 pm

Όταν κινούμαι μέσα στην πόλη και με μικρές ταχύτητες βρίσκομαι αντιμέτωπος με αγέλη σκύλων,
σταματάω,κατεβαίνω κάτω και τους τσαμπουκαλεύομαι,με αρκετή δόση χιούμορ.
Διαφορετικά,δεν σταματάω... :smt097 γιατί μερικοί δαγκώνουν άσχημα...
Συμφωνώ και εγώ με το "κλείδωμα στόχου".
Το ίδιο ισχύει και με άλλου είδους εμπόδια στο δρόμο.
Και ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εκπαιδεύσετε τα μάτια σας είναι
όταν βλέπετε τις γνωστές ιπτάμενες νάυλον σακούλες στην πορεία σας.
Αγνοείστε την κοίταζοντας πιο μπροστά ή στο πλάι της και δεν θα την πετύχετε.
Αντιθέτως,έαν την κλειδώσεις και έντο να κάνεις που λέει ο λόγος,θα την φας στη μούρη.
Τάργκετ φιξέσιον kurioi.... :partyman:
Τελευταία επεξεργασία από golis και Δευτ Ιουν 23, 2008 12:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
O "ΚΑΓΚΟΥΡΟΓΑΜΟΣΑΥΡΟΣ"™ :smt026
Πήδα ψηλά κι αγνάντευε.
Πεινώ,διψώ και πέρδομαι.
Carbon-aramid
Μεταξωτά Βρακιά
Άβαταρ μέλους
golis
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Toubanos
Μοντέλο: Tuono ΦΑΚtory 07
Κυβικά: 1000

Δημοσίευσηαπό prodigy την Δευτ Ιουν 23, 2008 12:31 pm

FiestaLoca έγραψε:
sorips85 έγραψε:αχ.....αυτό με την αναστροφή το εχω κανει πολλες φορές με το scooter στην πόλη όταν βλέπω αγρια αδέσποτα.....οι δημοτικες αρχες δεν κανουν τιποτα!

O δημοτικές αρχές στα πολιτισμένα κράτη βασίζονται κυρίως στους πολίτες.

Billy έγραψε:Μη φοβάστε τα αδέσποτα, συμπεριφέρονται έτσι κυρίως για να δείξουν στα υπόλοιπα πως δεν φοβούνται τα "μεγάλα οχήματα που κάνουν θόρυβο"

prodigy έγραψε:ευθυμήσαμε πάλι δηλαδης. εγω παντως δεν χαμπαριαζω και τα περναω απο πανω.
άντε καλημέρα.

soter3gm έγραψε:έτσι το ζώο δεν παθαίνει τίποτα από καμιά κλωτσιά, και εσείς δεν κινδυνεύετε από καμιά πτώση.

Να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε...

:smt087

Να και ένας φιλόζωος.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prodigy
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό prodigy την Δευτ Ιουν 23, 2008 2:44 pm

ΦΙΛΙΚΑ το λεω αδερφε μου
Τελευταία επεξεργασία από prodigy και Δευτ Ιουν 23, 2008 4:47 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
prodigy
Νέος στο forum

Επόμενο

Επιστροφή στο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης