Θέλω ένα κράνος που να...

Οτι πρέπει να γνωρίζουμε για τα κράνη

Δημοσίευσηαπό Akrapovic την Πέμ Σεπ 28, 2006 4:34 pm

thanks
Μανος Κρητη
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Akrapovic
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Δευτ Οκτ 16, 2006 4:48 pm

Dimitris έγραψε:Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη βλέπω να το παίρνω. Θα πάιξει φώτο όπωσδήποτε Κατερίνα!!

Με κάτι δερμάτινα παντελονάκια και κάτι μποτούλες που πήρα πρόσφατα μετατέθηκε η αγορά του Vemar την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη..

Ένας φίλος με έβαλε ξανά σε δίλλημα. Με έπεισε να δοκιμάσω Suomy. Το έκανα και πάλι από εκεί που ένιωθα πως καταστάλαξα, άντε πάλι προβληματισμοί.

Ωραίο το Suomy, μου έκατσε τόσο καλά όσο και το Vemar. Εσωτερικά η επένδυσή του είναι εξίσου κορυφαία. Ένα βελούδο σκέτο! Μ'άρεσε πολύ που η ζελατίνα κυριολεκτικά κουμπώνει στο κλείσιμο, δεν εφάπτεται απλά όπως στα περισσότερα κράνη.

Άλλο σημείο άπαιχτο στο Suomy (μοντέλο Spyke R1) είναι τα πραγματικά μοναδικά γραφικά του και το κορυφαίο επίσης φινίρισμα.

Το Vemar το βρήκα 390 Ε μετροιτής, ενώ το Suomy 450 E. Η διαφορά δεν είναι πολύ μεγάλη.

Τέλος πάντων όταν φτάσει ο καιρός θα καβαλήσω την καλή μου και όπου στρίψει το τιμόνι...αυτή θα αποφασίσει... :D
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό ktm_isa την Δευτ Οκτ 16, 2006 8:25 pm

Dimitris έγραψε:Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη βλέπω να το παίρνω. Θα πάιξει φώτο όπωσδήποτε Κατερίνα!!

Δημήτρη :D καταστάλαξες σε ποιο κρανάκι τελικά?
Φφφφ σειρά μου να ψάχνομαι τώρα!
ktm_isa

Δημοσίευσηαπό GOUTZOU την Δευτ Οκτ 16, 2006 9:28 pm

kai go..................psaxnnnnno :smt017 :smt017 :smt017 :smt017 :smt017 :smt017
GOUTZOU

Δημοσίευσηαπό Tdmrider την Δευτ Οκτ 16, 2006 10:17 pm

Πάντως αν διαθέτουμε 350 - 500 ευρώ μπορούμε να αγοράσουμε τόσο Shoei ή Arai αν τα έχουμε δοκιμάσει και κάθονται καλά.

Το μεγαλύτερο δώρο για έναν αναβάτη είναι η επόμενη βόλτα με τη μηχανή. Οδηγείτε με ασφάλεια λοιπόν.

Δημοπρασίες Αγάπης !

Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Tdmrider
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: Σπύρος
Μοντέλο: Yamaha TDM
Κυβικά: 900

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Τρί Οκτ 17, 2006 12:23 pm

Tdmrider έγραψε:Πάντως αν διαθέτουμε 350 - 500 ευρώ μπορούμε να αγοράσουμε τόσο Shoei ή Arai αν τα έχουμε δοκιμάσει και κάθονται καλά.

Τα δοκίμασα και τα Σπύρο αλλά δεν μου έκατσαν καλά.

Κατερίνα μάλλον με βλέπω να κλείνω προς Vemar..
Θα ποστάρω pics όταν...
Καλό ψάξιμο και προσπάθησε να δοκιμάσεις όσο πιο πολλά μπορείς πριν αποφασίσεις, για να έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη.

Moto Guzzi World Club

Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Δημοσίευσηαπό anna_11 την Τρί Οκτ 17, 2006 5:45 pm

μια και που μιλατε για κρανη
και γω πρεπει να παρω καποια στιγμη μεχρι το 2007
μαρεσουν τα ανοιγομενα ισχυει οντως οτι δεν ειναι και πολυ ασφαλη ή μου ελεγε βλακειες η πωλητρια?
Άβαταρ μέλους
anna_11
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό Tassos την Τρί Οκτ 17, 2006 6:25 pm

Έχοντας εμπειρία τόσο από ανοιγόμενο όσο και από full face (χρησιμοποιώ και τα δύο ανάλογα με την περίσταση), η άποψή μου είναι ότι για διαδρομές πάνω από 10χλμ. το full face υπερτερεί σημαντικά από άποψη:
1) ηχομόνωσης,
2) αεροδυναμικής και
3) βάρους.
Υποθέτω ότι είναι και ασφαλέστερο, αλλά δεν το έχω επαληθεύσει (ευτυχώς) ακόμη :D

Το ανοιγόμενο βολεύει το καλοκαίρι στην πόλη (λόγω ζέστης σε συνδυασμό με μικρές ταχύτητες).
Άβαταρ μέλους
Tassos
Τακτικό Μέλος

Μοντέλο: Aprilia Dorsoduro
Κυβικά: 750

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Τρί Οκτ 17, 2006 8:19 pm

Tassos έγραψε:Έχοντας εμπειρία τόσο από ανοιγόμενο όσο και από full face (χρησιμοποιώ και τα δύο ανάλογα με την περίσταση), η άποψή μου είναι ότι για διαδρομές πάνω από 10χλμ. το full face υπερτερεί σημαντικά από άποψη:
1) ηχομόνωσης,
2) αεροδυναμικής και
3) βάρους.
Υποθέτω ότι είναι και ασφαλέστερο, αλλά δεν το έχω επαληθεύσει (ευτυχώς) ακόμη :D

Το ανοιγόμενο βολεύει το καλοκαίρι στην πόλη (λόγω ζέστης σε συνδυασμό με μικρές ταχύτητες).

Πάνω/κάτω συμφωνώ με τον Tasso, αλλά μια και έχεις εμπειρία Tasso πες μου το εξης:

Το ανοιγόμενο κράνος έχει το "πλεονέκτημα" να δροσίζει το κεφάλι σου περισσότερο από το full face. Πες λοιπόν οτι κυκλοφορώ στη πόλη με το ανοιγόμενό μου σε ανοικτή θέση και ξαφνικά γίνεται ατύχημα και πέφτω.

Άν το όμορφο σαγόνι μου ακουμπήσει στην άσφαλτο τί θα γίνει? Μπορεί το ανοιγόμενο κράνος να; με προστατέψει σε αυτή τη περίπτωση?
Άν στην ίδια περίπτωση φοράω το full face μήπως δεν τίθεται θέμα γρατσουνιάς του σαγονιού μου?

Αυτά σκέφτομαι και δεν παίρνω ανοιγόμενο. Πάντα fullface, χειμώνα καλοκαίρι. Μετά σίγουρα παίζει ρόλο και η αεροδυναμική όπως και ο θόρυβος!!

Moto Guzzi World Club

Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Δημοσίευσηαπό lord την Τρί Οκτ 17, 2006 8:34 pm

Dimitris έγραψε:
Tassos έγραψε:Έχοντας εμπειρία τόσο από ανοιγόμενο όσο και από full face (χρησιμοποιώ και τα δύο ανάλογα με την περίσταση), η άποψή μου είναι ότι για διαδρομές πάνω από 10χλμ. το full face υπερτερεί σημαντικά από άποψη:
1) ηχομόνωσης,
2) αεροδυναμικής και
3) βάρους.

Πάνω/κάτω συμφωνώ με τον Tasso, αλλά μια και έχεις εμπειρία Tasso πες μου το εξης:

Το ανοιγόμενο κράνος έχει το "πλεονέκτημα" να δροσίζει το κεφάλι σου περισσότερο από το full face. Πες λοιπόν οτι κυκλοφορώ στη πόλη με το ανοιγόμενό μου σε ανοικτή θέση και ξαφνικά γίνεται ατύχημα και πέφτω.

Άν το όμορφο σαγόνι μου ακουμπήσει στην άσφαλτο τί θα γίνει? Μπορεί το ανοιγόμενο κράνος να; με προστατέψει σε αυτή τη περίπτωση?
Άν στην ίδια περίπτωση φοράω το full face μήπως δεν τίθεται θέμα γρατσουνιάς του σαγονιού μου?

Αυτά σκέφτομαι και δεν παίρνω ανοιγόμενο. Πάντα fullface, χειμώνα καλοκαίρι. Μετά σίγουρα παίζει ρόλο και η αεροδυναμική όπως και ο θόρυβος!!

συμφωνω με δημητρη ουτε καν μπαινω σε πειρασμο να σκεφτω ανοιγομενο!! :smt021
Άβαταρ μέλους
lord
Συχνό Μέλος

Ονομα χρήστη: ΑΡΗΣ
Μοντέλο: APRILIA TUONO R 08
Κυβικά: 1000

Δημοσίευσηαπό Tassos την Τρί Οκτ 17, 2006 9:27 pm

Dimitris έγραψε:Πάνω/κάτω συμφωνώ με τον Tasso, αλλά μια και έχεις εμπειρία Tasso πες μου το εξης:

Δυστυχώς ή ευτυχώς, το θέμα του κράνους (όπως και τα περισσότερα ζητήματα στη ζωή) δεν είναι άσπρο ή μαύρο, αλλά γκρι.
Η τελική απόφαση εξαρτάται από το πόσο σταθμίζει ο καθένας προσωπικά την "ευκολία" του σε σχέση με την ασφάλειιά του. Και για να γίνω πιο σαφής αναφέρω δύο ακραία παραδείγματα:
Κάποιος που σκέφτεται μόνο την ευκολία του, το καλοκαίρι κυκλοφορεί στην πόλη με σορτσάκι, σαγιονάρα, T-shirt και προφανώς χωρίς κράνος.
Αντίθετα, κάποιος που σκέφτεται μόνο την ασφάλειά του, δεν ανεβαίνει ΠΟΤΕ σε μηχανή.
Πιστεύω ότι όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι μοτοσυκλετιστές είμαστε κάπου ανάμεσα. Πάντως, και εγώ τείνω να σταθμίζω περισσότερο την ασφάλειά μου, γι' αυτό και τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ κατά βάση το full face, ή αν βρεθώ με το ανοιγόμενο, το κρατάω κλειστό (αν και αμφιβάλλω αν έχει την αντοχή του full face).
Άβαταρ μέλους
Tassos
Τακτικό Μέλος

Μοντέλο: Aprilia Dorsoduro
Κυβικά: 750

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Τρί Οκτ 17, 2006 11:57 pm

(αν και αμφιβάλλω αν έχει την αντοχή του full face).

καλά κανεις και αμφιβάλεις γιατι απλώς δεν την εχει !

κατασκευαστικα και μονο να το δεις και να τα συγκρινεις διπλα διπλα το full υπερεχει
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό anna_11 την Τετ Οκτ 18, 2006 10:17 am

σας ευχαριστω πολυ με καλυψατε οποτε μαλλον σε full face θα κοιταξω εχεις και πιο πολλες επιλογες αποτι στα ανοιγομενα!!!! :smt041 :smt041
Άβαταρ μέλους
anna_11
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό sotris την Τετ Οκτ 18, 2006 4:47 pm

anna_11 έγραψε:σας ευχαριστω πολυ με καλυψατε οποτε μαλλον σε full face θα κοιταξω εχεις και πιο πολλες επιλογες αποτι στα ανοιγομενα!!!! :smt041 :smt041

αντε με το καλο!
να διαλεξεις ενα με ωραια σχεδιακια!! :D
sotris like motoris
enduro action!
Άβαταρ μέλους
sotris
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό anna_11 την Τετ Οκτ 18, 2006 11:12 pm

sotris έγραψε:
anna_11 έγραψε:σας ευχαριστω πολυ με καλυψατε οποτε μαλλον σε full face θα κοιταξω εχεις και πιο πολλες επιλογες αποτι στα ανοιγομενα!!!! :smt041 :smt041

αντε με το καλο!

το κακο ειναι οτι ειναι πανακριβα δεν εχω εχω την οικονομικη ευχερεια να παρω κατι πανω απο 250 αντε 300 ευρω
Άβαταρ μέλους
anna_11
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Πέμ Οκτ 19, 2006 12:29 am

anna_11 έγραψε:
sotris έγραψε:

αντε με το καλο!

το κακο ειναι οτι ειναι πανακριβα δεν εχω εχω την οικονομικη ευχερεια να παρω κατι πανω απο 250 αντε 300 ευρω

αν ψαξεις λιγο το forum θα βρεις λινκ για site προς spain μεριά με καλες τιμές
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό Akrapovic την Πέμ Οκτ 19, 2006 12:34 am

ναι εδώ είναι
http://www.motocard.com/