Dimitris έγραψε:Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη βλέπω να το παίρνω. Θα πάιξει φώτο όπωσδήποτε Κατερίνα!!
Tdmrider έγραψε:Πάντως αν διαθέτουμε 350 - 500 ευρώ μπορούμε να αγοράσουμε τόσο Shoei ή Arai αν τα έχουμε δοκιμάσει και κάθονται καλά.
Tassos έγραψε:Έχοντας εμπειρία τόσο από ανοιγόμενο όσο και από full face (χρησιμοποιώ και τα δύο ανάλογα με την περίσταση), η άποψή μου είναι ότι για διαδρομές πάνω από 10χλμ. το full face υπερτερεί σημαντικά από άποψη:
1) ηχομόνωσης,
2) αεροδυναμικής και
3) βάρους.
Υποθέτω ότι είναι και ασφαλέστερο, αλλά δεν το έχω επαληθεύσει (ευτυχώς) ακόμη![]()
Το ανοιγόμενο βολεύει το καλοκαίρι στην πόλη (λόγω ζέστης σε συνδυασμό με μικρές ταχύτητες).
Dimitris έγραψε:Tassos έγραψε:Έχοντας εμπειρία τόσο από ανοιγόμενο όσο και από full face (χρησιμοποιώ και τα δύο ανάλογα με την περίσταση), η άποψή μου είναι ότι για διαδρομές πάνω από 10χλμ. το full face υπερτερεί σημαντικά από άποψη:
1) ηχομόνωσης,
2) αεροδυναμικής και
3) βάρους.
Υποθέτω ότι είναι και ασφαλέστερο, αλλά δεν το έχω επαληθεύσει (ευτυχώς) ακόμη![]()
Το ανοιγόμενο βολεύει το καλοκαίρι στην πόλη (λόγω ζέστης σε συνδυασμό με μικρές ταχύτητες).
Πάνω/κάτω συμφωνώ με τον Tasso, αλλά μια και έχεις εμπειρία Tasso πες μου το εξης:
Το ανοιγόμενο κράνος έχει το "πλεονέκτημα" να δροσίζει το κεφάλι σου περισσότερο από το full face. Πες λοιπόν οτι κυκλοφορώ στη πόλη με το ανοιγόμενό μου σε ανοικτή θέση και ξαφνικά γίνεται ατύχημα και πέφτω.
Άν το όμορφο σαγόνι μου ακουμπήσει στην άσφαλτο τί θα γίνει? Μπορεί το ανοιγόμενο κράνος να; με προστατέψει σε αυτή τη περίπτωση?
Άν στην ίδια περίπτωση φοράω το full face μήπως δεν τίθεται θέμα γρατσουνιάς του σαγονιού μου?
Αυτά σκέφτομαι και δεν παίρνω ανοιγόμενο. Πάντα fullface, χειμώνα καλοκαίρι. Μετά σίγουρα παίζει ρόλο και η αεροδυναμική όπως και ο θόρυβος!!
Dimitris έγραψε:Πάνω/κάτω συμφωνώ με τον Tasso, αλλά μια και έχεις εμπειρία Tasso πες μου το εξης:
Το ανοιγόμενο κράνος έχει το "πλεονέκτημα" να δροσίζει το κεφάλι σου περισσότερο από το full face. Πες λοιπόν οτι κυκλοφορώ στη πόλη με το ανοιγόμενό μου σε ανοικτή θέση και ξαφνικά γίνεται ατύχημα και πέφτω.
Άν το όμορφο σαγόνι μου ακουμπήσει στην άσφαλτο τί θα γίνει? Μπορεί το ανοιγόμενο κράνος να; με προστατέψει σε αυτή τη περίπτωση?
Άν στην ίδια περίπτωση φοράω το full face μήπως δεν τίθεται θέμα γρατσουνιάς του σαγονιού μου?
Αυτά σκέφτομαι και δεν παίρνω ανοιγόμενο. Πάντα fullface, χειμώνα καλοκαίρι. Μετά σίγουρα παίζει ρόλο και η αεροδυναμική όπως και ο θόρυβος!!
(αν και αμφιβάλλω αν έχει την αντοχή του full face).
anna_11 έγραψε:σας ευχαριστω πολυ με καλυψατε οποτε μαλλον σε full face θα κοιταξω εχεις και πιο πολλες επιλογες αποτι στα ανοιγομενα!!!!![]()
sotris έγραψε:anna_11 έγραψε:σας ευχαριστω πολυ με καλυψατε οποτε μαλλον σε full face θα κοιταξω εχεις και πιο πολλες επιλογες αποτι στα ανοιγομενα!!!!![]()
αντε με το καλο!
να διαλεξεις ενα με ωραια σχεδιακια!!
anna_11 έγραψε:sotris έγραψε:anna_11 έγραψε:σας ευχαριστω πολυ με καλυψατε οποτε μαλλον σε full face θα κοιταξω εχεις και πιο πολλες επιλογες αποτι στα ανοιγομενα!!!!![]()
αντε με το καλο!
να διαλεξεις ενα με ωραια σχεδιακια!!
το κακο ειναι οτι ειναι πανακριβα δεν εχω εχω την οικονομικη ευχερεια να παρω κατι πανω απο 250 αντε 300 ευρω
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες