Σχόλια Κράνους Vemar VRR

Οτι πρέπει να γνωρίζουμε για τα κράνη

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Παρ Μαρ 21, 2008 6:30 pm

mechie έγραψε:
p.s.#2 Δημήτρη σε εκπλήσσει που θέλει ο κόσμος κράνη δοκιμασμένα σε αγώνες; Όπως και φόρμες κλπ; Η τεχνογνωσία πάντα περνάει στην παραγωγή ακόμα και των φτηνών μοντέλων.

Φυσικά και δεν με εκπλήσσει. Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Είναι πως τα Vemar "τρέχουν" στα GP εδώ και πολύ καιρό...απλά στις μικρές κατηγορίες. Το οτι δεν "έτρεχαν" στη μεγάλη ήταν καθαρά θέμα χρημάτων. Τώρα που οι 2 νεαροί αναβάτες τρέχουν στη μεγάλη κατηγορία "Θα Φανούν και τα Vemar" στο ευρύ κοινό.

Αυτό είπα.
Moderator of Motocikleta.Gr

Moto Guzzi Breva V1100 2006
Moto Guzzi Le Mans V11 2003
Moto Guzzi World Club

The way the "V" is meant to be...

Δημοπρασίες Αγάπης ! Δεν έχεις ακόμα την κάρτα μέλους ? Δες τι χάνεις !
Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Μοντέλο: Moto Guzzi 1100 Breva 2006 ABS, V11 Le Mans 2003, 1100 sport 1998
Κυβικά: 1100

Δημοσίευσηαπό mechie την Παρ Μαρ 21, 2008 7:32 pm

το... κνουπ του Dovi το είχα προσέξει, αλλα 250 και 125 δε πολυβλέπουμε στο τιβι, δεν πολυπροβάλλονται στα περιοδικά. Δεν προβάλλεται ο αγώνας, δεν προβάλλεται η εταιρία. πχ οι Arlen Ness και Berik φορμες είναι πανάγνωστες στην Ελλάδα, οι Spyke και τo Airoh Dragon χιλιοδοκιμασμένα από τον υπερβρόντακα Anthony West επίσης... Και η λίστα δεν έχει τέλος. Ακόμα και οι "τσάμπα" φόρμες της RST έχουν πάρει βρεττανικό πρωτάθλημα Superbikes.
the true dream is being able to dream... at all.
Άβαταρ μέλους
mechie
Νέος στο forum

Ονομα χρήστη: Γιάννης
Μοντέλο: Suzuki GSF650SA K5
Kawasaki Z750 K5
Κυβικά: 0

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Σάβ Μαρ 22, 2008 5:03 pm

mechie έγραψε:Πες μας τα αποτελέσματα της βόλτας!

Φορώντας το Arai Viper GT αισθάνθηκα μια πίεση στις ραφές της επένδυσης στο πίσω μέρος του κεφαλιού και με ξένισε αμέσως! Σα μέγεθος ήταν το σωστό πάντως και στο κεφάλι μου καθόταν μια χαρά όπως το είδα.
Το ίδιο ισχύει και με το Suomy Vandal που μου έκατσε κι αυτό μια χαρά, χωρίς την παραμικρή ενόχληση βέβαια από την επένδυση. Αλλά δεν ξέρω αν είναι πρακτικοί οι αεραγωγοί του με τον τρόπο που ανοιγοκλείνουν...

Δεν πρόλαβα να κοιτάξω και τα shuberth πάντως.
Ωστόσο στο μυαλό μου υπάρχουν ακόμα τα Suomy Vandal, Schuberth S1 (αν και η τιμή είναι απαγορευτική), και γιατί όχι το X-lite 701 που μου φαίνεται πολύ αξιόλογο κράνος...

Είμαι μάλλον τυχερός που το κεφάλι μου δεν είναι περίεργο και κάθονται όλα τα κράνη το ίδιο...
There's too much panic in this town....
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Ονομα χρήστη: Όμηρος

Δημοσίευσηαπό mechie την Σάβ Μαρ 22, 2008 7:20 pm

Για το vandal έχω διαβάσει ότι θορυβεί αρκετά. Λέγανε ότι είνα "one of the loudest helmets". Οι αεραγωγοί είναι έτσι γιατί σύμφωνα με την εταιρία, απλά τους ρυθμίζεις πριν ξεκινήσεις, όχι στη διάρκεια της μετακίνησης... Βγάλε άκρη.
Η Arai από μοντέλο σε μοντέλο έχει άλλο σχήμα εσωτερικού. Υπάρχει το "round", "oval" και "long oval" σχήμα. Μάλλον πρέπει να δεις άλλο μοντέλο. Εμένα το Chaser μου έκατσε κουτί, το Condor και το Viper με χτύπαγαν εμπρός και πίσω. Το Chaser είναι το "Long oval".

edit: Να συμπληρώσω επίσης μετά το σχόλιο του Δημήτρη που ακολουθεί, το οποίο με χαροποίησε ιδιαίτερα μια που τα απαλά εσωτερικά σπανίζουν, ότι τα Suomy έχουν τέλειο βάψιμο/φινίρισμα.
Τελευταία επεξεργασία από mechie και Σάβ Μαρ 22, 2008 9:34 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
mechie
Νέος στο forum

Kawasaki Z750 K5

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Σάβ Μαρ 22, 2008 9:24 pm

Tα suomy έχουν εξαιρετική μαμά ζελατίνα. Εμπείρία ενός φίλου που έχει το Vandal είναι ενθουσιασμένος με το οτι είναι πραγματικά αντιθαμβωτικη. Επίσης έχουν εξαιρετικό φινίρισμα και καλή εσωτερική επένδυση.

Moto Guzzi World Club

Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Κυρ Μαρ 23, 2008 12:11 am

mechie έγραψε:Για το vandal έχω διαβάσει ότι θορυβεί αρκετά. Λέγανε ότι είνα "one of the loudest helmets". Οι αεραγωγοί είναι έτσι γιατί σύμφωνα με την εταιρία, απλά τους ρυθμίζεις πριν ξεκινήσεις, όχι στη διάρκεια της μετακίνησης... Βγάλε άκρη.
Η Arai από μοντέλο σε μοντέλο έχει άλλο σχήμα εσωτερικού. Υπάρχει το "round", "oval" και "long oval" σχήμα. Μάλλον πρέπει να δεις άλλο μοντέλο. Εμένα το Chaser μου έκατσε κουτί, το Condor και το Viper με χτύπαγαν εμπρός και πίσω. Το Chaser είναι το "Long oval".

Είχα την εντύπωση ότι σε κάποια από τα μοντέλα της Arai που αναφέρεις δεν αφαιρείται η επένδυση παρα μόνο τα μαξιλαράκια...Γι'αυτό και είχα καταλήξει στο Viper GT. Το GT με παραπέμπει και σε Gran Turismo που σημαίνει ότι "παίζει" στην κατηγορία που κοιτάμε...

Άκυρο κι αυτό....Μένει να βρω κάποιο και Vemar VRR αν υπάρχει σε στοκ να το δοκιμάσω...όπως και Schuberth ακόμα...Βλέποντας και κάνοντας....
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό mechie την Κυρ Μαρ 23, 2008 1:37 am

Ολόκληρη η επένδυση, αφαιρείται ΜΟΝΟ στο RX-7. Σε κανένα άλλο full face Arai. Στα υπόλοιπα, απλά βγαίνουν τα "μάγουλα" και τίποτα άλλο, εκτός από ένα που δε θυμάμαι ποιό είναι, στο οποίο δε βγαίνει τίποτα!
Στα Schuberth, από το S1 βγαίνει όλο το εσωτερικό, μάλιστα τα μαξιλάρια του κεφαλιού έχουν "καλοκαιρινή" και "χειμωνιάτικη" θέση για να καλύπτουν ή να ανοίγουν κάποιο κανάλι αέρα. Από το R1 βγαίνουν ελάχιστα πράγματα, αλλά δεν έχει πολύ μαξιλαράκι μέσα και όταν το φορέσεις, του φαίνεται, είναι σκληρό.
Άβαταρ μέλους
mechie
Νέος στο forum

Kawasaki Z750 K5

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Παρ Απρ 04, 2008 2:44 pm

Λοιπόν, δοκίμασα στην έκθεση τα Vemar. Το "ακριβό" της μοντέλο που είναι με μεγαλύτερους αεραγωγούς δε μου έκανε καλή εφαρμογή γιατί αισθανόμουν πολύ κοντά τη μύτη μου και το σαγόνι στο κράνος. Με ψιλοενοχλούσε δηλαδή. Άσε που τους φοβάμαι τους αεραγωγούς αυτούς. Δοκίμασα το VTXE το οποίο αν δεν είχε όντως το quick release button για κούμπωμα το είχα πάρει ΤΩΡΑ όμως. Τέλεια εφαρμογή και γενικά μου άρεσε και σαν κράνος.

Έχουν πέσει οι τιμές μάλλον λόγω ανταγωνισμού όπως μου είπε το παλικάρι στο περίπτερο εκεί και το VTXE έχει κάτω από 300, ενώ το "ακριβό" της σειράς αν θυμάμαι καλά μου είχε πει στα 355€...
Πολύ καλό deal θα έλεγα. Η μόνη λύση είναι, αν βρεθεί σε στοκ ένα VRR που θεωρητικά έχει το ίδιο σουλούπι με το το VTXE αφού είναι ο "προκάτοχός" του.
Τα suomy που δοκίμασα μου φάνηκαν λίγο στενά μπροστά (εμ... μύτη είναι αυτό πράγμα? :weedman:), και κάπως ασφυκτικά.
Δε μου αρέσει το σύστημα των αεραγωγών τους καθόλου. (Μιλάω μόνο για τα vandal)

Πάω σήμερα να δοκιμάσω Schuberth επιτέλους. Είδα και αυτό που με ψήνει:
http://www.louis.de/_20ecf031cc4740193689f5f311f0770cd2/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=203797 και το Pinlock που θα χρειαστεί (αν) το βάζω αργότερα...Νομίζω ότι κάποιος Έλληνας φέρνει από louis.de στην ίδια τιμή....

Επίσης σας προτρέπω να δοκιμάσετε και τα Shark RSX που χαλαρά έχουν την καλύτερη ζελατίνα ever! Αντιθαμβωτική και τεράστια! (3mm)!!! Και νομίζω, χωρίς να μπορώ να τα συγκρίνω με άλλα κράνη της κατηγορίας γιατί δεν τα έχω "ζήσει", ότι είναι πολύ αθόρυβα.
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό iliasRC31 την Παρ Απρ 04, 2008 3:35 pm

για τον loui μιλα εδω http://motocikleta.gr/forum/viewtopic.php?t=4844
Ακριβές ασφάλειες ; Οχι ποιά ! https://www.insurance4you.gr & https://www.ins4youdirect.gr/
Το Motocikleta στο Facebook http://www.motocikleta.gr/facebook
Το Motocikleta στο Twitter http://twitter.com/motocikleta
------------------------------------------------
Άβαταρ μέλους
iliasRC31
Site Admin

Ονομα χρήστη: Ηλίας
Κυβικά: 1050
Επάγγελμα: Ασφαλιστικός Σύμβουλος -www.Insurance4you.gr

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Παρ Απρ 04, 2008 3:49 pm

rc31 έγραψε:για τον loui μιλα εδω http://motocikleta.gr/forum/viewtopic.php?t=4844

Ευχαριστώωωωωωωωω ;-)
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Σάβ Απρ 05, 2008 1:23 am

Επιστρέφω με σχόλια για το Schuberth S1 που επιτέλους δοκίμασα!

Η επένδυσή του είναι τουλάχιστον ΤΟΥΜΠΑΝΟ! [smilie=snork_okok.gif]
Είναι πραγματικά η πιο "φουσκωτη" επένδυση που έχω δει σε κράνος. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να πάρει τη φόρμα του κεφαλιού πιο εύκολα, εφαρμόζει τέλεια στα περισσότερα κεφάλια και σε συνδυασμό με όλα αυτά τα μαξιλαράκια το κράνος έιναι πραγματικά αθόρυβο, ακόμα κι όταν το φορέσεις χωρίς να κάνεις τίποτα. Κόβει ΠΟΛΛΑ db θορύβου κι αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

Τα αρνητικό του?
λένε ότι η ζελατίνα του έχει μια χημική επίστρωση για να είναι αντιθαμβωτική αλλά όπως φαίνεται και το είπαν πολλοί αυτό δε λειτούργησε τελικά, η επίστρωση αυτή με τον καιρό φεύγει κι έτσι το S1 Pro πλέον εφοδιάζεται με Pinlock και τελειώνει η ιστορία.
Το βάρος είναι ένα ακόμα μειονέκτημα (1500gr+), που όμως σαν αίσθηση δε με προβλημάτισε τόσο, το μόνο που σκέφτομαι είναι αν σε πολύωρο ταξίδι κάνω το σβέρκο του Σουγκλάκου και με κουράσει....
Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μέσα στο κράνος αυτό το καλοκαίρι να πήζω στην κίνηση. Φαίνεται να είναι πραγματικά ζεστό...Γι'αυτό το σκέφτομαι μόνο για ταξίδια....Για τους αεραγωγούς του δεν μπορώ να πω τίποτα πραγματικά, αφού δεν ξέρω στην πράξη πώς λειτουργούν...

Θα ήθελα και την άποψη του 4-V-Force και του ErmisVFR ως κάτοχοι του συγκεκριμένου κράνους και εδώ για να παίρνουν και οι υπόλοιποι ενδιαφέρομενοι 2 απόψεις παραπάνω. 8)
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Σάβ Απρ 05, 2008 9:09 pm

Πράγματι Όμηρε θα ενδιέφερε πολλούς οι απόψεις των παιδιών για τους αεραγωγούς του S1. Προσωπικά με χαλάει το ογκώδες σχήμα του. Κατά τα άλλα μου είχε φανεί και εμένα πολύ ποιοτικό το εσωτερικό του, όταν το είχα δοκιμάσει.

Το επόμενο κράνος μου θα είναι ένα Suomy.

Moto Guzzi World Club

Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

Δημοσίευσηαπό mechie την Κυρ Απρ 06, 2008 12:18 am

Από τη μοτοδυναμική που ρώτησα στο περίπτερο, μου είπαν οτι το καλύτερο της Shark για τουριστική χρήση είναι το RSI. Και έχει και δύο σχεδιάκια, ΜΟΥΡΛΙΑ. Θα το δοκιμάσω και στην κεφάλα μου.

Το S1 έχει "χειμερινή" και "θερινή" θέση μαξιλαριών, που αφήνει περισσότερο ή λιγότερο αέρα να περνάει μέσα. Το Pro είναι και μικρότερο κέλυφος. Θα πάω Δευτέρα στην Ηλιοφίλ να το δω. O Lοuis δεν φαίνεται να έχει νούμερα πάντως και δεν έχει τη δυνατότητα να το στείλει με DD κούμπωμα. Δες και στο
μαγαζί αυτό, το ψαχτήρι μάλλον.
Άβαταρ μέλους
mechie
Νέος στο forum

Kawasaki Z750 K5

Δημοσίευσηαπό Acanthor την Κυρ Απρ 06, 2008 2:31 pm

Περίεργο αυτό που σου είπαν Γιάννη, αφού στον κατάλογο τους αναφέρουν το RSX ως το πιο τουριστικό κράνος. Το RSI νομίζω τώρα το έβγαλαν με DD κούμπωμα όπως βλέπω στο shark-helmets.com.
Στο site της μοτοδυναμικής αναφέρει ότι ακόμα διαθέτει το κούμπωμα ταχείας απελευθέρωσης. Επίσης υπάρχουν διαφορές στο υλικό κατασκευής:

RSX: Κέλυφος από ίνες Carbon/Kevlar πολλαπλής κατεύθυνσης.
RSI: Κέλυφος από ίνες πολλαπλής κατεύθυνσης, ενισχυµένο µε Carbon/Kevlar.

http://www.motodynamics-accessories.gr/index.php?page=shop.browse&category_id=29&option=com_virtuemart&Itemid=23

ΒΤW, θα έχω στα χέρια μου αύριο ένα ολοκαίνουργιο Shark RSX σε L μέγεθος και μάλλον θα το πουλήσω, καθώς το Μ είναι το μέγεθός μου τελικά και όπως δείχνουν τα πράγματα θα πάρω το ίδιο σε Μ...

Δημήτρη, πάντως μετά από την έρευνα που έκανα και για τα Suomy, δεν μπορούμε να περιμένουμε ότι είναι και τόσο αθόρυβα, άσε που το σύστημα αεραγωγών του Vandal είναι αστείο και καθόλου πρακτικό...

Όσο για τα Schuberth μάλλον δε βολέυει και τόσο η εσωτερική ζελατίνα, αφού τα βλέπεις λίγο διπλά τα πράγματα και χρειάζεσαι χρόνο εξοικείωσης μάλλον τουλάχιστον σε ταξίδια και για τουριστική χρήση, στην πόλη δε θα είχα κανένα πρόβλημα πιστεύω...

Το S1 Pro δεν έχει έρθει ακόμα μάλλον. Το περιμένουν σε λίγες μέρες. (Πήγα στο κατάστημα με τα Triumph Καλιρρόης και Βουλιαγμένης, Ηλιοφίλ δεν είναι?)
Άβαταρ μέλους
Acanthor
Τακτικό Μέλος

Δημοσίευσηαπό ermisVFR την Κυρ Απρ 06, 2008 10:42 pm

Acanthor έγραψε:Επιστρέφω με σχόλια για το Schuberth S1 που επιτέλους δοκίμασα!

Τα αρνητικό του?
λένε ότι η ζελατίνα του έχει μια χημική επίστρωση για να είναι αντιθαμβωτική αλλά όπως φαίνεται και το είπαν πολλοί αυτό δε λειτούργησε τελικά, η επίστρωση αυτή με τον καιρό φεύγει κι έτσι το S1 Pro πλέον εφοδιάζεται με Pinlock και τελειώνει η ιστορία.
Το βάρος είναι ένα ακόμα μειονέκτημα (1500gr+), που όμως σαν αίσθηση δε με προβλημάτισε τόσο, το μόνο που σκέφτομαι είναι αν σε πολύωρο ταξίδι κάνω το σβέρκο του Σουγκλάκου και με κουράσει....
Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου μέσα στο κράνος αυτό το καλοκαίρι να πήζω στην κίνηση. Φαίνεται να είναι πραγματικά ζεστό...Γι'αυτό το σκέφτομαι μόνο για ταξίδια....Για τους αεραγωγούς του δεν μπορώ να πω τίποτα πραγματικά, αφού δεν ξέρω στην πράξη πώς λειτουργούν...

Θα ήθελα και την άποψη του 4-V-Force και του ErmisVFR ως κάτοχοι του συγκεκριμένου κράνους και εδώ για να παίρνουν και οι υπόλοιποι ενδιαφέρομενοι 2 απόψεις παραπάνω. 8)

Το βάρος του δεν με απασχόλησε ποτέ. Δεν μου έχει πονέσει ο σβέρκος.
Είναι πράγματι λίγο ζεστό.
Η εσωτερική ζελατίνα είναι μιά χαρά. Δεν βλέπω τίποτα διπλό.
Ο πάνω αεραγωγός φέρνει αέρα στο πάνω μέρος του καφαλιού και ο μπροστινός στο πρόσωπο.
Οι ζελατίνες είναι μάλλον συμβατές με του S1 PRO αλλά τσέκαρέ το.
Είναι για ημιόρθια θέση οδήγησης. Αν σκύψω πολύ ο θόρυβος αυξάνει.
Wo Es war, soll Ich werden
Άβαταρ μέλους
ermisVFR
Νέος στο forum

Δημοσίευσηαπό mechie την Δευτ Απρ 07, 2008 1:41 pm

Acanthor έγραψε:Το S1 Pro δεν έχει έρθει ακόμα μάλλον. Το περιμένουν σε λίγες μέρες. (Πήγα στο κατάστημα με τα Triumph Καλιρρόης και Βουλιαγμένης, Ηλιοφίλ δεν είναι?)

Το κατάστημα Μιχαλακοπούλου θα το είχε από Παρασκευή αλλά δε με έχει βγάλει ο δρόμος από εκεί ακόμα.

To RSI Karma και Eden θα τα ήθελα "χτες" λόγω γραφικών...
Άβαταρ μέλους
mechie
Νέος στο forum

Kawasaki Z750 K5

Δημοσίευσηαπό Dimitris την Δευτ Απρ 07, 2008 6:42 pm

Ομηρε θα πάω για τη σειρά Extreme (να ναι καλά οι δόσεις..). Οι κριτικιές μιλάνε για πολύ καλή ζελατίνα. Ο θόρυβος δεν με απασχολεί γιατί θέλω να ακούω το κινητήρα όσο καλύτερα, δυνατότερα γίνεται... :mrgreen:

και από γραφικά και φινίρισμα....κορυφήηη!

Moto Guzzi World Club

Άβαταρ μέλους
Dimitris
Παλαιό Μέλος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο ΚΡΑΝΟΣ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες