nfot έγραψε:Συμφωνω, εγκρινω κι επαυξανω. Αρκει να υπαρχει και διακοπτης On - off, ειδικα σε μοτορια που μπορουν να κινηθουν σε σβελτους ρυθμους με οριακη οδηγηση.
nfot έγραψε:Συμφωνω, εγκρινω κι επαυξανω. Αρκει να υπαρχει και διακοπτης On - off, ειδικα σε μοτορια που μπορουν να κινηθουν σε σβελτους ρυθμους με οριακη οδηγηση.
nfot έγραψε:Μπες στις Σερρες και μετα το ξανασυζηταμε. Σε πολιτικο δρομο συμφωνω παντα ενεργοποιημενο.
After έγραψε:Ολα τα abs δεν ειναι ιδια
iznogood έγραψε:Εμενα 2 χρονια τωρα με το 950 δεν μου χρειαστηκε ποτε.
Επιμενω, αν η μοτο ειναι καλοστημενη, συντηρημενη και με ελαστικα εντος οριου ζωης δεν εχει αναγκη.
iznogood έγραψε:Εμενα 2 χρονια τωρα με το 950 δεν μου χρειαστηκε ποτε.
Επιμενω, αν η μοτο ειναι καλοστημενη, συντηρημενη και με ελαστικα εντος οριου ζωης δεν εχει αναγκη.
Οταν αγορασω ξανα japan, θα το παρω με abs!
rc31 έγραψε:Εκτος αν νομιζεται οτι η Χ ετιαρεία που βγαζει το superduper μοτορι εχει ως βαση τον απειρο αναβατη οταν το κατασκευαζει και για αυτο δεν βαζει abs
iznogood έγραψε:rc31 έγραψε:Εκτος αν νομιζεται οτι η Χ ετιαρεία που βγαζει το superduper μοτορι εχει ως βαση τον απειρο αναβατη οταν το κατασκευαζει και για αυτο δεν βαζει abs
Υποθετω εννοεις το αναποδο! Εχει ως βαση τον απειρο οδηγο και βαζει abs.
Dimitris έγραψε:Οι εμπειρία μου με ABS είναι μεγάλη. Έχω γράψει κοντά στα 50.000 χλμ με ABS σε πολιτικούς δρόμους. Στην πρηγούμενη μοτοσικλέτα μου (ΒΜW 650) το ABS ήταν καλό, χωρίς δυνατότητα απενεργοποίησης. Η αλήθεια είναι πως θα προτιμούσα να ενεργοποιείτο λιγότερο εύκολα. Με τη σημερινή μοτοσικλέτα μου το ABS είναι αποκάλυψη. Όπως λέει και ο After η παρουσία του είναι τόσο διακριτική που λες και δεν υπάρχει. Η ασφάλεια που παρέχει είναι πολύ ψηλά. Υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης με ένα κουμπί.
Την άνοιξη που μας πέρασε, στα πλαίσια του CSS έβαλα την μοτοσικλέτα στη πίστα των Σερρών. Το σύστημα ABS δεν το απενεργοποίησα. Όλη την μέρα έτρεχα τη μοτοσικλέτα μέσα στη πίστα με το ABS ΟΝ. Ακόμα και στο τέλος της μέρας, που οι ρυθμοί είχαν ανέβει και στο τέλος κάθε στροφής πλακωνόμουν στα φρένα, ακόμα και τότε το ABS ήταν εκεί αλλά "χωρίς να το ξέρω"...
Το συμπέρασμά μου είναι πως αν το σύστημα ABS είναι πετυχημένο, τότε ακόμα και σε μια πίστα επιπέδου Σερρών, δεν χρειάζεται να ενεργοποιηθεί λόγω της εξαιρετικής ποιότητας ασφαλτοτάπητα, με αποτέλεσμα εξαιρετικό κράτημα του ελαστικού, άρα το ABS δεν χρειάζεται. Και υπόψιν...: Όλη εκέινη τη μέρα έβρεχε....έβρεχε...έβρεχε.....Δεν υπήρχε περίπτωση να τα απενεργοποιήσω.
Είμαι υποστηρικτής του συστήματος ABS γιατί πραγματικά σώζει ζωές. Επίσης καλό είναι οι εταιρείες να δίνουν τη δυνατότητα ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, γιατί πως να το κάνουμε, δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων αν το ΑΒS της εκάστοτε μοτοσικλέτας θα σε ικανοποιήσει.
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες