Μπορώ να πω, ότι από ηλεκτρολογικά κυκλώματα είμαστε εντάξει , διότι είναι καινούργια .
Απο την άλλη πλευρά , η ίδια η μπαταρία δεν ζητά, παλμικούς φορτιστές και πράσινα άλογα .
Ενω , όπως γράφει και το κείμενο στην αρχή , απαιτείτε ένας οποιοδήποτε κύκλωμα φόρτισης με σταθερή τάση στα 14.4 Μαχ .
Επίσης , διαβάζοντας το βιβλίο της μηχανής , βλέπω ότι έχει έναν έξυπνο φορτιστή, ο οποίος σταθεροποιεί από 13.5 - 15.5 ανάλογα με την κατάσταση της μπαταρίας .
Τελος, δεν πήρα αυτήν την μπαταρία ξεκάρφωτα , προορίζεται για αυτήν την μοτοσυκλέτα !
Θα την βάλω για μια φόρτιση στα 13.3 μιας και είναι το μίνιμουμ του σταθεροποιητή της μηχανής , για να δω τι συμπεριφορά θα έχει .
Βέβαια εδώ, Honda και Bosch , έρχονται σε αντιπαράθεση , διότι η Bosch λέει , ότι στα 12,7βολτ, η μπαταριά θεωρείτε γεμάτη
Απο εμπειρία γνωρίζω οτι τα πάντα στην ηλεκτρονική έχουν ανοχές +/_ 10% , έτσι δεν θα υπάρξει πρόβλημα κατά την φόρτιση . 14.4 + 10% = 15.85Volt
Νέο ΠαρασκευωΣαβατοΚύριακο ... Νέες περιπέτειες ...Νέες παραλαβές
Σε σε μιάμιση ώρα από τώρα , παραλαμβάνω απο το ΚΤΕΛ .
Εξάτμιση ... (επιτέλους )
Μια κούτα γνήσια ανταλλακτικά Honda .
Ενα κράνος SHOEI Multitec Pearl Grey
Απο άλλο μαγαζί, σήμερα παραλαμβάνω την ριμάδα την μπροστινή δισκόπλακα !
Αύριο το πρωί παραλαμβάνω Συναγερμό ELSER - Scorpio i500S ,
με ασύρματη τηλεειδοποίηση ( εισαγωγή και παραλαβή από ELSER hellas , πριν τρεις μέρες , απο το εξωτερικό ) (έκτακτη αποστολή με κούριερ) Και ο αντιπρόσωπος στο Βόλο ανοίγει το μαγαζί του αύριο Σάββατο 9:00 το πρωί , μόνο για μένα Τους έσκισα στα τηλέφωνα , και το πιο ωραίο , ξέροντας την λιανική του συναγερμού , γλίτωσα φούσκωμα 40 € από τον τοπικό αντιπρόσωπο . (τελική τιμή 310€ μετρητής)
Τελος, σήμερα πήγε αντιπρόσωπος μου, στον Καρρά στην Αθήνα , και μου ξεδιάλεξε ένα μπροστινό φτερό , και ένα αριστερό φέρινγκ ( μεριά ψυγείου) , τα πλήρωσε , και αποστέλλονται την Δευτέρα με το ΚΤΕΛ .
Οπως καταλαβαίνεται , τα έχω χαμένα , πρέπει να παραλάβω , έπειτα να ηρεμήσω , και έπειτα να οργανώσω την μάχη .
Ανακάλυψα και το περιεχόμενο της κούτας ανταλλακτικών Honda , λείπουν ακόμα μερικά , και δυστυχώς θα έρθουν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου .
Σημασία έχει ότι έχω όλα τα λειτουργικά υλικά στα χέρια μου .
Τελείωσα την μέρα , παίζοντας με την καινούργια εξάτμιση , δοκιμές προσαρμογής .
Δεν μου πέφτει επάνω 100% θέλουν μικρο μετατροπές οι βάσεις τις .
Οχι σοβαρά πράγματα .
Η ποιότητα κατασκευής της Marving είναι σε γενικές γραμμές καλή , αλλά σε μερικά σημεία όπως μια βάση , αλλά και στην πίσω τάπα , έχει κάτι μικρά γρέζια , δεν την πρόσεξαν οι Ιταλοί στο φινίρισμα .
Το δέ ταμπελάκι , δεν είναι πορτοκαλί , αλλά άσπρο με καφέ .
Ημερα Σάββατο , ανάγκασα τον έμπορο , και μου έφερε τον συναγερμό στην πόρτα μου .
Με άλλα λόγια , δεν του επέτρεψα , να ξεχάσει το ραντεβού μας .
Το μόνο άσχημο είναι , ότι έγινε μπέρδεμα , και δεν ηρθε ο ρελές αποκοπής κινητήρα , τώρα μεταβιβάζεται η επίλυση , για μετά τις 27 Αυγούστου .
Παρέλαβα και την δισκόπλακα , με τιμή 59€ , επίσημη τιμή Αθήνας 61.70€ ... δεν ξέρω, μάλλον θα ήθελε να με γλυκάνει ο ντόπιος , διότι περίμενα δυο βδομάδες !
Ιδού η προίκα μου
Πρεπει να ηρεμήσω λίγο , γιατί δεν ξέρω από που να αρχίσω
Τρίφτηκαν & βάφτηκαν τα σίδερα με ακρυλικό ασημή χρώμα .
Αντικατάσταση πελμάτων , αμα είχαμε και τα καινούργια χρώμια (καπάκια) ,
θα τελειώναμε μια και έξω ( έρχονται) .
Στερέωση , του γιγάντιου σε σχέση με το original , γνήσιο ανορθωτή από Transalp , στον παπά .
Εκανα νέες τρύπες , και στερεώθηκε τέλεια , με περαστές βίδες .
Ολοκληρώθηκε η συντήρηση όλης της βασικής πλεξούδας ( νέα μονωτική ταινία παντού ) .
Μπήκαν και τα καλώδια της Μίζας .
Πλέων η τοποθέτηση του παπά , και η σύνδεση των καλωδίων είναι εύκολη υπόθεση , εφόσον έκανα όλες τις απαραίτητες προεργασίες , που όμως ήθελαν αρκετό χρόνο για να γίνουν
Εργασίες που θα γίνουν , στην συνέχεια .
1) τοποθέτηση του παπά , και της ουράς .
2) Ολοκλήρωση συνδέσεων στα ηλεκτρολογικά .
3) Τοποθέτηση συναγερμού .
4) Τοποθέτηση τιμονιού - χειριστήρια
Μέχρι να βρω πως θα προστατέψω (βερνίκι η βάψιμο) , το αλουμινένιο πίσω ψαλίδι , και μπροστινές μπουκάλες , είμαι αποφασισμένος να μην κουμπώσω τροχούς .
Το Σαββατοκύριακο πέρασε , σχετικά δεν έκανα και πάρα πολλά στην μηχανή , αλλά από την άλλη έζησα αρκετές συγκινήσεις , εξερευνώντας το νέο μου κράνος , και συναγερμό Scorpio i500S .
Και ναι, χάρηκα πολύ , διότι όλες μου οι επιλογές , μου βγήκαν πάρα πολύ καλές .
Ακόμα και η εξάτμιση , παρά ότι εντόπισα προβληματάκια στο φινίρισμα , έχει και ωραίο Look ! αλλά και έναν σιγαστήρα .. παναγιά μου ! σαν νεροσωλήνα
Οχι δεν έχετε παραισθήσεις , ώστε να τα βλέπετε τριπλά .
Εγώ , έκανα μια αναφορά παραπάνω, ότι παράγγειλα απο τον ΚΑΡΡΑ - Αθήνα ένα φέρινγκ και ένα φτερό , και μάλιστα έστειλα και άτομο , για να τα διαλέξει και να τα πληρώσει επιτόπου , έτσι ώστε να γίνει τελικά μια απλή αποστολή με το ΚΤΕΛ , από τον ΚΑΡΡΑ - Αθήνα προς το Βόλο .
κοστολόγιο υλικών 30 + 60 € = 90€
Ελαβα , ένα φτερό σε κατάσταση απλά μέτρια , με 3-4 εκδορές στο σώμα του πλαστικού .
Και δυο φέρινγκ , σε άθλια κατάσταση , που όμως μπορούν να χρησιμοποιηθούν , εάν επισκευαστούν - μπαλωθούν - στοκαριστούν κλπ.. κλπ ...
Ζήτησα ένα καλό , και έλαβα δυο χώματα .
Το μόνο που με ηρέμησε , είναι η σκέψη ότι θα έχουμε να σπάμε φέρινγκ ,
ενώ ο πραγματικός λόγος που δεν γυρνάω το σύμπαν ανάποδα , είναι η δυσκολία αναίρεσης υλικών από το κουστούμι της μηχανής .
Είμαι ακόμα μπερδεμένος , και να πω ότι το άτομο που πήγε ήταν άπειρο ! δεν μπορώ να καταλάβω πως την πάτησα έτσι σε αυτήν τη περίπτωση .
Βγαίνω σήμερα στην αγορά , με σκοπό να πάρω ένα ντενεκεδάκι χρώμα αλουμινίου .
Στο δρόμο σταματώ και μπαίνω μέσα σε ένα μαγαζί με θωρακισμένες πόρτες και αλουμινένια κουφώματα.
Σκέφτηκα ας κάνω μια ερώτηση , να δω τι θα μου πουν για βερνίκια , και προστασία αλουμινίου.
Ο φίλος , δεν ειχε απάντηση για διάφανο βερνίκι , ενώ μου έδειξε ένα σπρέι χρώμα άσπρο , που κάνουν μπαλώματα σε ηλεκτροστατική βαφή !
Μου πιάνει την κουβέντα , του λέω την ιστορία μου , και μου λέει ότι έχει έναν γνωστό μάστορα , ο οποίος έχει για ανταλλακτικά, ένα ΑΧ-1 εδώ στο Βόλο .
Παίρνω τηλέφωνο και ρωτάω για αντλία εμπρός δισκόφρενου .... Και μου λέει.. ΕΧΩ .. έλα να δω την φάτσα σου , και θα σου πω τιμή .
Συνεχίζω , και πάω στο χρωματοπωλείο , ήταν γεμάτο κόσμο , και ένοιωθα και μουδιασμένος .(αναποφάσιστος)
Φεύγω , πάω στο εργαστήριο μου , παίρνω ταξί , και πάω στο μάστορα ... ήταν τελικά γνωστός .. μου την έδωσε μόνο 30€ ..... την αρπάζω , και μπαίνω πάλι στο ταξί , και πάω σφαίρα στο ειδικό χρωματοπωλείο αυτοκινήτων .
Εκει μου λέει , ξέρω τι ζητάς ..... αλλά δεν έχω στοκ .... έχω μόνο για εσωτερική χρήση .
Ελα τέλος Αυγούστου .... θα έχω .
Ειναι σίγουρα καλό ....... ίδιο με αυτό που θέλει ψήσιμο , είναι ειδικό για γυαλισμένες επιφάνειες , εγγυημένα δεν σπάει , δεν κιτρινίζει , εγγύηση εφόρου ζωής ..
Αν θέλεις σου δίνω απλό αυτοκινήτου , αλλά σπάει και ξεφλουδίζει .
Κάτι τέτοια, περίμενα να ακούσω και εγώ , και μπαίνω πάλι στο ταξί , και γύρισα πίσω .
Τέρμα ... ή είναι θέλημα θεού , αυτήν η μηχανή να μην πατήσει δρόμο τον Αύγουστο , η και εγώ δεν ξέρω τι άλλο μου συμβαίνει .
Λες και δεν με αφήνει ο θεός να κάνω κουτσουκέλα ..
Part 2
1) Εξερευνώ το νέο μου απόκτημα ( αντλία ) και τι βλέπω ... Η μανέτα είναι μαϊμού , αλλά δεν με ένοιαξε έχω πάρει καινούργια .
2) βλέπω τον πάτο της αντλίας γεμάτο λάσπη .
Την πλακώνω στο πλύσιμο , φύσιγμα - κομπρεσέρ , βάζω DOT , και τρομπάρω στον αέρα , βουλωμένα όλα .
Ξανά αέρα , ξανά πλύσιμο , και φρέσκο DOT , και πάμε πάλι ...
Άρχισε να τρομπάρει ,και από την λάσπη στο μηχανισμό της , να λερώνει το DOT .
Μετά από αρκετή μάχη , η αντλία ζωντάνεψε και σκοτώνει
Στα καλά καθούμενα βρήκα αντλία χωρίς να την ψάχνω , και γλίτωσα 200 € περίπου .... σκεφτόμουνα να αγοράσω νέα αντλία Yamaha , και μανέτα συμπλέκτη (ΣΕΤ) .
Ραγδαίες αλλαγές συναισθημάτων και καταστάσεων ..
Τέλος , έστησα με τα υλικά και από τις δυο αντλίες , μια τέλεια αντλία , και τώρα έχω ένα χαμόγελο μέχρι τα αφτιά .. δεν έχω άλλα φθαρμένα υλικά .. τελειώσαμε .
Μας χρωστάει η Honda , το σετ κλειδαριές ( διακόπτης -τάπα βενζ. κλπ) 2 χρώμια καπάκια(Μασπιέ), και μια τάπα ψυγείου , και κανά δυο τρία , πλαστικά .
Δείτε τις εικόνες , και μόλις ηρεμήσω , θα πούμε και άλλα .
πήγα σήμερα στο καλό χρωματοπωλείο , και αγόρασα :
1) φτιαχτό σπρέι χρώμα αυτοκινήτου , με επιλογές μου από το χρωματολόγιο , χρυσή μπογιά για το τιμόνι ,
και ασημή μπογιά , για τα μηχανικά χειριστήρια τιμονιού.
3) Ενα σπρέι βερνίκι BODY ( Auto clear MS+ 496 2K Clear) , μου το έδωσαν για να το ρίξω , επάνω στα μέρη που θα βάψω , ως έχτρα προστασία και γυαλάδα .
Part 2
Οπως καταλάβατε , στήνουμε χειριστήρια , και το τιμόνι .
Αυτο σημαίνει , οτι το Σάββατο το βράδυ , θα γίνει δοκιμαστική εκκίνηση του κινητήρα , με σκοπό την διάγνωση , για το εάν έδωσα τσάμπα 700 € για τον μεταχειρισμένο κινητήρα (εισαγωγής Γαλλία) που έβαλα επάνω Στην συγκεκριμένη δοκιμή , έχω βάσιμες υποψίες ότι ο θεός θα βάλει το χέρι του , ώστε να πάνε όλα καλά .
Περί κινητήρα σπέκουλες
παλιός στα βάσανα με μότο , με συμβούλεψε , να κάνω κάμποσες περιστροφές, στον κινητήρα , χωρίς ανάφλεξη , για να λιπανθούν τα τσιμουχάκια βαλβίδων , έτσι ώστε να περιοριστούν οι πιθανότητες , να καταστραφούν , λόγο ότι κανείς δεν ξέρει ποσό καιρό ήταν ο κινητήρας στεγνός .
Μου δήλωσε επίσης , ότι εάν ζεσταθεί ο κινητήρας , και έπειτα δω καπνό λαδιού , τότε είναι σημάδι ότι τα τσιμουχάκια είναι ήδη πεθαμένα .
Είμαι προετοιμασμένος , για όλα τα σενάρια ..
Σήμερα το απόγευμα θα είναι χαλαρό , με προεργασία των κομματιών προς βαφή ,
και ελπίζοντας για το καλύτερο , στην αυριανή δοκιμή , η οποία είναι απόλυτα κρίσιμη , για το μέλλων του επιχειρήματος , κάθε στραβοπάτημα από εδώ και εμπρός , θα είναι μεγάλη αναποδιά , που δύσκολα θα ξεπεραστεί .